Merhabalar,
Forumda "Eğitim ve Sınavlar > Diğer ÖSYM Sınavları > Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)" olarak belirlenmiş alt forum, yani KPSS konusu, ismi eski kalmış. Doğrusu "Kamu Personel Seçme Sınavı" olmalı. Gözden kaçmışa benziyor. Aşağıya ilgili siteleri/linkleri bıraktım.
İyi forumlar.
https://forum.donanimhaber.com/kamu-personeli-secme-sinavi-kpss--f1995
TurkTelekom Fiber İnternet Hk.
Merhabalar,
Yeni eve taşınacağım ve sokağımda fiber internet veren bir tek TurkTelekom ile KabloNet var. TurkTelekom kullanmayı seçtim, daha doğrusu düşnüyorum.
Sorum şu:
Ben TurkTelekom'un verdiği cihazlarla kullanmak zorunda mıyım interneti? Yani fiber internet hizmeti alıp, kendim de modem alsam (fiber destekli) kullanabilir miyim? TurkTelekom eve kadar fiber kablo çekiyor mu?
Teşekkürler herkese şimdiden.
Turk Telekom Internet Pakedi Seçimi
Merhabalar,
Yeni eve taşınacağım ve malesef orada da süperonline altyapısı bulunmuyor. KabloNET ile TurkTelekom Fiber var.
Yorumları da okudum ve TurkTelekom'da karar kıldım. KabloNET'in tutarlılığı biraz problemli geldi yorumlara göre. Sorum şu; online oyun oynuyorum, online ders anlatımı/sunumlar yapıyorum. Streaming diyebiliriz.
100lük veya 50lik paket alacağım ancak anlamadığım bir konu var. Hangi modemi almalıyım? Önerileriniz varsa TurkTelekom Fiber İnternet için modem önerisi, duymayı isterim.
Teşekkürler.
merhabalar,
memleketteki evime modem alacağım ve sizlerden de yardım istiyorum.
evimde 50 mbps hızında internetim (maksimum bunu alabiliyorum) var.
1) bayramlarda seyranlarda ev kalabalık oluyor ve hepimiz birden yüklenince modeme, modem çekmiyor bunca yükü. yani kullanıcı sayısı yüksek bir modem lazım.
2) evimizin iç duvarlarında dahi strafor köpük var yalıtım için. evin birçok odasında internet ya çekmiyor ya da çok az çekiyor. bunun için de yayın gücü yüksek olan bir modem bakıyorum.
3) son olarak da, ev 3 katlı ve bahçesi büyük. ileride eve mesh sistemi kurarak bahçede ve diğer katların da tamamında internet çeksin istiyorum.
tüm bu bilgiler ışığında sizlere danışmak istiyorum. biraz inetrnette araştırdım ve Tp-Link'in mesh ekossiteminin varlığını öğrendim ve çok hoşuma gitti. Tp-Link + Deco cihazları ile sorunsuz bir inetnert kullnabilirim geliyor ancak forumda Tp-Link modemleri araştırınca biraz problemli olduğunu öğrendim (TP-Link Archer VR600 ve TP-Link Archer VR2100 arasında kalmıştım).
bu konular için önerebileceğiniz bir modem (ilk etapta çekim gücü yüksek ve çok kişi bağlanabilsin rahatlıkla) var mı? ayrıca ileri bir zamanda da mesh düzeneği ile evin her tarafına internet getirebilmek istiyorum, buna dau ygun bir modem önerebilir misiniz?
bütçem ise 2000-3000 TL modem için. sanırım şimdilik daha fazlasını veremem gibi.
teşekkürler herkese şimdiden
Yeni Sistem Topluyorum (Yardım)
Merhaba arakdaşlar,
Ekran kartı ve PSU olmadan yeni bir sistem toplayacağım. Ekran kartımı sabit tutmak istedim çünkü yeterli geliyor (RX 5600 XT). Seçimden sonra her şeyin fiyatı uçacağı için yavaş yavaş alim dedim.
Mümkünse anakartımın geleceğe yönelik olmasını istiyorum yani, gelecekte bir gün yeni bir işlemci çıktığında (AM6 chipsetli mesela) onu destekleyebilsin. Type-C gibi bağlantılara destek versin (kasayı da öyle seçeceğim). Ve son olarak da bluetooth özelliği olsun ki rahatlıkla kablosuz kulaklıklarımı bağlayabilim (Mümkünse).
Tüm bu isteklerimin ışığında şöyle bir şey topladım:
Anakart: MSI PRO X670-P WIFI veya MSI B650 GAMING PLUS WIFI
İşlemci: amd ryzen 5 7600x
Kasa: MSI MPG GUNGNIR 111R
İşlemci Soğutucusu: Freezer 34 eSports DUO veya Freezer 7 X CO
bu anakartlardan hangisini önerirsiniz?
Klozet Sifon Değişimi
Merhabalar,
Klozetin sifonunu çektikten sonra su doluyorken oldukça fazla ses geliyor klozetten. nasıl dah aaçık anlatim bilemedim, çok fazla ses geliyor. ben de değiştirmek istiyorum sifon takımnı.
internette yeni sifon takımlarına baktım ve 2 tip sifon gördüm. birisi 6/3 litrelik, bir diğeri 4/2 litrelik. benim klozetin rezervuarına hangisinin uygun olduğunu nasıl anlarım?
teşekkür ederim.
Araç İçi Kamera Bağlama
Merhabalar,
Arabam için 70mai A800S araç içi kamera aldım. Bunu ön camıma takmak istiyorum. Sanayiye gitmeden, kendim takabilir miyim? Yani döşeme altından kablolarını geçirebilir miyim? Bir diğer önemli sorum ise, sigorta kutusunda nereye takcağım ben bunu? Yani gece de sarsıntı olduğunda çekim yapsın istiyorum fakat sigorta kutusundan nereye takacağımı çözemedim. Olur da beni aşan iş ise bu, sanayiye götürdüğüm usta çırağına bunu taktırırken saçma sapan bir yere taktırmasın (kafasına göre taktırmasın) doğru olan yere taksınlar istiyorum.
Teşekkür ederim.
Aracım: Opel Corsa D (2008 model, 1.3 cdti)
İyi akşamlar herkese,
Amerika'dan bir ürün getirtmek istiyorum, linki bırakıyorum aşağıya. Ürünü sepete ekledikten sonra, kargo hesaplama kısmında, bedava olanı seçtiğim zaman "Free of Customs Tax" diyor. Acaba ben bu ürünü direkt eklediğim fiyata mı alacağım? Yani, Türkiye'de ek bir vergi ödemem gerekecek mi? Evetse, ne kadar öderim? İlgili ekran görüntüsünü ekledim, kargo seçenekleri kısmında bahsediyor bu durumdan.
şimdiden herkese hayırlı bayramlar.
Ani-Kısa Süreli İnternet Kaybı
İyi akşamlar,
Sorunum şu; online oyun oynarken ve surf yaparken internet bağlantım aniden ve kısa süreliğine gidiyor. Mesela CS:GO oynarken internet gidiyor (15 saniyeliğine) sonra geri geliyor. Veya indirme yaparken internet kopuyor veyahut normal dolanırken internette bağlantım kopuyor ve bi süre sonra geri geliyor.
Sürücülerim güncel.
Anakart: MSI B450M A PRO MAX.
ISP: Turkcell Superonline (gündüz 25 Mbp,18:00 - 06:00 arasında 100 Mbps)
Ne yapmam gerekir, çok can sıkan bir durum. Superonline böyle bir hata görmediklerini söylediler sistemde.
Teşekkürler
|
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 338
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 15.500 (Bu ay: 114)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 90 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar