12.000 lik klima almayı düşünüyorum bütçem 25-35k arası tavsiyeniz ne olur. Hem servisi hem ürün kalitesi açısından. |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3121. sayfa)

-
-
Merhaba, 12000lik kaira aldım, elektrik hattı için bu sigorta uygun olur mu acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
LG S3NW12JA3AA Dual Eco 12.000 BTU A++ Enerji Sınıfı Klima Beyaz
Baymak Elegant Plus 12 A++ 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima
Airfel LTXM35N 12000 BTU R32 Inverter Duvar Tipi Klima
Kaira DTXR35E A++ 12000 BTU Wifi Inverter Duvar Tipi Klima
Samsung AR12TXHQBWK/SK 12000 BTU Duvar Tipi Klima
En üstteki hariç diğerleri aşağı yukarı aynı fiyat, neye göre alacağız neyi baz alacağız. Bilgisi olanlar tavsiye verse nasıl olur? Bütçe 25-35bin arası. 12.000 BTU olacak. Aslında Samsung Windfree düşünüyordum ama fiyatı uçtu sanırım onun.
-
Tam ikna oldum, bölgedeki servisleri aradım yoğunluk var mı ve vakum yapıyor musunuz diye her şey tamam siteye girdim indirim bitmiş şansıma, trendyol media markt satıyordu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba hocam.
Midea cihazlarda da ESP12 tabanlı Wi-Fi modülleri çalışıyor. Yani bu modül uyumlu ancak kurulum aşamalarına tam hakim değilim. Kurulum süreci farklı olabilir. Yani eşleştirme işlemi farklı olabilir. Ama donanımsal olarak bu uygundur. Özellikle yurt dışında Midea üretimi olan Carrier klimaların kendi modülleri çok pahalı geldiği için bu moduller tercih edilmektedir.
Beep sesini kalıcı olarak kapatma özelliği maalesef bulunmuyor. Bir yazılım güncellemesi yapsalar çözülebilecek bir şey aslında...
Trim sesinin gelmesi tabii istenmeyen bir durum ama maalesef meydana gelebiliyor.
Bunun için kanadın sağda ve solda girdiği yuvalara "yağlı kontak spreyi" alıp sıkabilirsiniz.
Bu yuvalar kör noktada kaldığı için toz tutmayacaktır.
Yalıtkan olduğu için kanadın motoruna vs zarar vermeyecektir. Bu ince bir yağ tabakası bırakarak sesi kesecektir.
WD-40 gibi ürünleri alternatif olarak değerlendirip kullanmayınız.
Saygılarımla..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
İhtiyaç duyan , aynı marka modeli düşünen kullanıcı adaylarına faydalı bir rehber olacaktır.
Konuyu sonradan devraldığım için içerik ilavesini forum yönetiminden talep etmem gerekli olacaktır.
Geriye dönük detaylı inceleme yapan diğer kullanıcı forumdaşlarımızın da içeriklerini ve rızalarını alıp bir set halinde eklemek güzel bir fikir olacaktır diye düşünüyorum.
Bununla ilgili bir çalışma yapıp onaylarınızı alarak ilk mesaja ekletmek isterim.
Saygılarımla...
Merhaba. Diğer yorumunuzdan aldığım bilgiyle 12000 Btu yeter diyebilirim.
Tek parça 40m² alanda uygun olmazdı.
Arçelik/Beko fason üretimle üretici olmanın ortasında bir marka klima konusunda.
Ortalama 1997-2002 yıllarında LG ile anlaşıp Duvar tipi ve salon tipi klimalarını LG'nin kore fabrikasında üretim yaptırıyordu. Yani LG üretimiydi. Hatta etiketlerinde Made in Korea yazar. Nitekim o zamanlar fason üreticiler Kore'lilerdi. LG ve Samsung lider markaydı.
O dönemki Arçelik pencere tipi klimalarının bazıları Daikin üretimiydi.
Sonra bir dönem parçaları LG'den ithal edip Çayırova tesislerinde ürettiler. Ama içi dışı her tarafı LG idi.
Şu anda faaliyetine devam eden Gebze'deki LG & Arçelik fabrikası kurulunca üretimler oradan devam etti.
Şimdi o fabrikada %50 %50 LG ve Arçelik hissesi ile üretim devam ediyor.
Tasarımın çoğu LG'ye ait.
Kumanda tasarımı Arçelik/Beko'da kendine ait.
Kompresör LG,fan motoru vs. LG'nin anlaşmalı olduğu firmanın ürünü.
Yani Arçelik/Beko tarafı kendinden bir şeyler katsa da cihazlar LG tasarımı.
İstisna olarak salon tipi klimaları günümüzdeki modelleri Midea üretimi.
Kaset tipi cihazları da yine günümüzde AUX markasının üretimi.
Duvar tipi,multi split ve VRF (Arçelik'teki adıyla VRS) cihazlar LG esaslı üretimdir.
Saygılarımla...
-
Merhabalar. Klimayı kullanacağınız alan kaç m²? Düzenleme : (Klimanın takılı olacağı alan)
Hastanıza ve sizlere kolaylıklar diliyorum.
Saygılarımla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 12 Mayıs 2025; 18:36:24 >
Merhabalar. Yaz sezonu açıldığı için hareketlilik mevcut ancak henüz şimdiden çok uzak vakte randevu vermezler diye düşünüyorum.
Kaira'nin bayi satışı yoktur. Daikin bayilerinde Daylux marka bulabilirsiniz.
Saygılarımla...
Merhaba.
18000 Btu için Kaira DTXR50E olarak güncelleme yapabiliriz
Bosch 2000U tercih edilebilir.
Alternatif olarak E.C.A. Syplos Pro tercih edilebilir.
Bu cihazlar tercih edilebilir memnun edecek seçeneklerdir.
Bu seçenekleri değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla...
Üstadım merhaba market için kullanmak üzere 50 m2 tahmini klima almak istiyoruz 45 50 bin bütçemiz var ne almamızı önerirsiniz
-
Merhaba.
Kaira Midea üretimi olup Daikin servisliğinde bulunan bir cihaz. Kronik bir sorunu yok ve uygun fiyat bandında tercih edilebilir bir cihaz.
Airfel Kaira'nın Wi-Fi'siz versiyonu diyebiliriz. Bu da Midea üretimidir.
LG de özellikle soğutma için tercih edilebilir bir seçenektir.
Saygılarımla...
Merhaba.
Kaira DTXR35E tavsiye edebilirim. Daikin servisliğindedir. Markadan ziyade yaygın servis ağı mevcuttur.
Alternatif olarak Bosch 2000U tercih edilebilir.
Benzer fiyat aralığında LG Dual Cool Plus bulabilirseniz bu da iyi bir alternatif olacaktır.
Saygılarımla...
Merhaba. Sigortayı tekrar paylaşabilir misiniz?
16A B tipi sigorta yeterlidir. C tipi sigortaya inverter cihazlar için gerek yoktur.
Bu sigorta aslında klimaya gelen elektriği kolayca kesmek için faydalıdır.
Normalde zaten enerji alınan hat sigorta kutusundaki bir sigortadan geldiği için bu sigortanın koruma konusunda fazla bir etkisi yoktur. Ama servislerin de sorun çıkarmaması adına kullanılması gerekiyor.
Klimayla ilgili bir arızada önce klimaya bağlanan sigortanın atması için aşırı akım değeri ve kısadevre kesme kapasitesinin uygun seçilmesi gerekir ki bu sigorta kutusundaki sigortanın da değişmesini gerektirebilir.
Bahsetmiş olduğunuz sigortayı da görerek tekrar yorumlayabilirim.
Saygılarımla...
Samsung Wind Free özelliği ile ön plana çıkıyor. Diğer markalar da bu özelliği Samsung gibi olmasa da eklemeye başladı. Diğer markalar ilgili özelliği eklediği modelinin üfleme kanadına delikler eklerken Samsung'da tüm ön panel delikli durumda.
Kaira Airfel ve Samsung'un ilgili modelleri denk durumdadır. Bu 3 model Midea üretimidir. Yani aynı üreticinin farklı markalara ürettiği ürünüdür. İçlerinde fiyatı uygun olan tercih edilebilir. Kaira direkt Wi-Fi özelliği içinde olarak gelir,bu yönden avantajlıdır.
Baymak'ın dış ünitesinden çok kırpmışlar , o nedenle listede son sıraya alırım şahsen.
Soğutma ağırlıklı kullanacaksanız
LG
Kaira / Airfel / Samsung
Baymak
Şeklinde tercih sıralaması tavsiye edebilirim.
Isıtma da olacaksa
Kaira / Airfel / Samsung
LG
Baymak diyebiliriz.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
24000 Btu bir cihaz gerekli olacaktır.
Maalesef cihaz fiyatları gün be gün yükseliyor. Bu nedenle 55-60 bin bandına çıkmanız daha sağlıklı olacaktır.
Güvenilir ve popüler olarak Kaira DTXR71E modelini tavsiye edebilirim.
Alternatif olarak E.C.A Syplos Pro serisini tavsiye edebilirim.
Saygılarımla...
Şuan Hepsiburada da 45 bine düşmüş 55 binden satıcı kaira Türkiye fiyat uygun sanırım
24000 için gayet iyi fiyat. Gayet iyi bir tercih olacaktır.
Saygılarımla...
Evet , ben sadece salon 40 m2 gibi anladım.
O zaman 20 m2’lik bir salon için 12.000 Btu’luk bir klima doğru seçim diyebilirim , hatta kapı açık kullanırsanız diğer taraflara da faydası olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X