Dün bi arkadaş bayiyi telefonla aramış ama ona 49 demişler. Havalede güzel indirim vardı halbuki. Biraz araştırmak lazım günü gününe uymuyor bunların. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3072. sayfa)

-
-
Merhabalar, kendi odam öncelikle soğutma için bir klima bakıyorum daha keşif yaptırmadım fakat odam fazla güneş alan bir oda değil toplam 10 metrekare varsa var 1 cephede balkon var güneş almıyor diğer cephede de 3lü pimapen var yani odanın 2 cephesi cam diyebilirim. Denizlide yaşıyorum yazları epey sıcak oluyor gün içinde 40 dereceyi geçiyor genellikle. Bu bilgiler ışığında 7000BTU bir klima düşündüm. Ufak bir araştırma sonucu şu ürünü buldum:
Klima olarak nasıldır bilmiyorum ama marka olarak arçelik sevdiğim bir marka siz ne düşünüyorsunuz neler tavsiye edersiniz eksisi artısı nedir ve isterseniz odanın krokisini de atabilirim cepheler ne yöne bakıyor bilmiyorum ama hem çevredeki binalardan hem de fazla güneş almadığından ötürü güneş odamı fazla ısıtmıyor diyebilirim bu arada ev dördüncü kat.
-
-
LG Dualcool 12.000 btu klimam var. Klima kapalıyken çınlama - radyo frekansı sesine benzer bir ses geliyor. (Bazı klimalarda olduğunu okumuştum) Bununla ilgili bir çözüm var mıdır? Servis sorun yok diyor her zamanki gibi. Ses özellikle gece epey rahatsız ediyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Neil Patrick Harris
Merhabalar, geçen ay aldığım bosch climate 2000u 18000btu klimamdan ısıtmadayken tıkırtı sesleri geliyor, sebebi ne olabilir. Genelde 25'de tutuyorum ama 30'a alınca da çok ısıtmıyor gibi geliyor bana. 35 m2 güney cephe antalya gibi bir şehirde ısırması yetersiz geliyor. Kurulum aşamasında veya sonrasında yapmam gereken bir ayar vs var mıydı acaba ?
Hocam bendede aynı cihaz var ısıtmayı bu şekilde ölçtüm, aydın da dışarı 14 derece,
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ses geliyor mu hocam sizde de
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çalışırken fan sesi dışında ses gelmiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selamlar herkese. Bugün yarın siparişi geçiyorum.
Aklımdaki model 25K fiyata 12.000btu Airfel LTXM35N modeli.
+5,000 TL daha verip şu linkteki 18.000btu'lerden alınır mı? Marka olarak üzerler mi.
Yani bütçem 25K, ama 18binlik almak için +5,000 TL daha çıkabilirim...
Yani bütçem 25K, ama 18binlik almak için +5,000 TL daha çıkabilirim...
https://store.donanimhaber.com/75/f6/08/75f6088c7d91de4847b9c9447850b65e.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mefisto-TR -- 4 Şubat 2025; 21:8:2 >
-
kullanacağınız alan kaç m2 18lik neden istiyorsunuz
-
yatak odası için klima arayışım vardı. çok araştırdım ömürlük bişey arıyodum şuradaki listede 1. sıradaki klimayı da epey araştırdım sanırım onu alıcam siz ne düşünüyorsunuz? oda çok büyük değil 7k'lık alıcam. Biraz pahalı ama hakkını verir gibime geliyor.
oda 15-20 m2 vardır.
-
Salonda kullanılacak hocam, yani ev 85 m². Salon çok büyük değil, ilerde daha büyük eve taşınırsak diye ileri dönük düşündüm sadece :)
Annemde 9binlik bosch klima var benim salondan baya büyük orayı bile buz gibi yapıyorsa 12binlik benim salona yetiyor tabi...
-
salon m2si 35den büyük değil ise 18liğe gerek yok boşa termostata girer konforsuz bir işlem olur
-
arkadaşlar aydında olan 4 odalı evimin alt katları 30m2 üskatları 20 m2 idi
1 tane fujipulas multi 18 btu x 13 btu dıs ünite 28 btu izmirden bir arkadasım taktı
1 tane toshiba multi 17 btu x 10 btu dıs ünite 18 btu aldım bulundugum yerde kanpanya denk geldi
2 firmada gayet temiz taktı suan calısıyor fujipulas motor gücünden dolayı 30 m2 yi cok saglam ısıtıyor
ama toşiba ile kıysalanınca ses seviyesi fan sesi 1 milim daha fazla ama beni rahasız etmiyor
toshiba buda güzel ısıtıyor hata bu makinayı ikisi aynı anda calıştırıyorum öyleyken iyi ve sessiz
ama motor gücünden dolayı 30 m2 yi birisi 5 dakikada ısıtırken birisi 8.10 dakikada ısıtıyor
benim aklıma gelen gözlemlerim böyle sormak istediginiz bir sey varsa cevaplayabilirim herkese kolay gelsin
-
Merhabalar 5kW klima satın alacağım. Adana'da serinletme ve sonbaharda doğalgaz öncesi ısınma maksatlı kullanım sağlayacağım. Seçim yapmaya çalışıyorum. Konunun erbabı hocalarımdan destek rica ederim. Midea ve Gree markalarına çin olması sebebiyle tereddütle yaklaşıyorum. M.E Kirigamine Zen eski bir cihaz olması ve tüketim değerlerinin yüksek olması sebebiyle tereddütüm var. M.H. Diamond'ı beğendim fakat çoğunluk M.H. den ziyade M.E. ye yönelin diyor. Haliyle biraz desteğe ihtiyacım var. Düşündüğüm modellerle ilgili naçizane bir tablo paylaşıyorum. Desteğinizi rica ederim.
-
İyi günler evim için klima bakıyordum ama forumda ana konuda resmen kayboldum. Sadece soğutma için kullanılacak. Sade bir şekilde 1 er 2 şer klima tavsiyesi verebilir misiniz ? Forumda önerilerde bosch 3000i gördüm arçelik 12525, airfel vs. baktım. Orta yollu fiyat olarak bosch 3000i arçelik 12525 bareminde. 12 lik 18 li tavsiye alabilir miyim ? 135 m2 ev 1-2 oda kapatır tüm evi soğutursun derlerse 2 klima yerine 1 adet 24 lük taktırabilirim dış ünite balkona konacak iki balkonumuda işgal etmek istemiyorum.
Yani soğutsun yeter modundayım. Wifi mifi o tarz şeylere gerek yok. Ancak kalite farkı varsada 5 10 bin üstüne vermekten çekinmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spermen -- 8 Şubat 2025; 15:46:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
18-22'şer metrekare odalara (sırf ülke çapındaki yaygın "yetkili -?- servis" ağı -?- nedeniyle) yeni aldığım 2 adet Arçelik 12.000 btu ekolojik klimaların perrformansları yanında yetkili servisleri de rezaletti. Sıfır, yeni montaj, garantisi yeni başlamış ama hiç soğutmayan Arçelik klimanın sorununun giderilmesi için 2 ay boyunca il merkezindeki yetkili servislerden birini eve getirmem mümkün olmadı. Ne "Şikayet var", ne klimaları aldığım Arçelik bayisi, ne de Arçelik müşteri hizmetleri, hiç biri işe yaramadı. Zaten müşteri hizmetlerinin tek yaptığı size bakacak servisi atamak. 2 aydır sorununuzla ilgilenmeyen Yetkili Servisi zorlama gibi bir durumları yok, mağduriyetiniz umurlarında bile değil. Yazın yarısını sıcakta geçirdim ve Arçelik klima aldığıma 1000 pişman oldum, markaya lanet ettim.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159310935 da Arçelik ile yasadıklarımı yazdım.
BENİM için bitmiştir, Arçelik klimalardan uzak durulması gerekir.
Araştırmalarım sonucunda; 25 metrekare, güney cephe, dış cephesinin %75-80''i cam olan (ve bir bölümü mini oturma odası gibi L-şeklindeki) MUTFAĞA Midea Xtreme Save 18.000 btu klima aldım. Ağustos ayında gölgede ortalama sıcaklığın 42 derece olduğu Diyarbakır'da soğutma performansı tatmin ediciydi. Midea markasının Xtreme Save modelini ve kışın ısınma amacıyla da kullanılacaksa All Easy Pro modelini öneririm. Bütçelerine göre bu modellerini de listelerine alan forumdaşların başka markalara bakmalarına hiç gerek olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 9 Şubat 2025; 11:39:18 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: karadogan.kMerhabalar 5kW klima satın alacağım. Adana'da serinletme ve sonbaharda doğalgaz öncesi ısınma maksatlı kullanım sağlayacağım. Seçim yapmaya çalışıyorum. Konunun erbabı hocalarımdan destek rica ederim. Midea ve Gree markalarına çin olması sebebiyle tereddütle yaklaşıyorum. M.E Kirigamine Zen eski bir cihaz olması ve tüketim değerlerinin yüksek olması sebebiyle tereddütüm var. M.H. Diamond'ı beğendim fakat çoğunluk M.H. den ziyade M.E. ye yönelin diyor. Haliyle biraz desteğe ihtiyacım var. Düşündüğüm modellerle ilgili naçizane bir tablo paylaşıyorum. Desteğinizi rica ederim.
Sadece sizin listenize bakarsak, aralarında MHI Diamond en iyisi bence. Diamond (ZSX) serisi, MHI'nin en tepe modeli. ME'deki rakibi Kirigamine'den ziyade Legendera diyebiliriz. MHI Diamond ZSX sizin baktığınız 5 kw olan yani 18.000 btu olan model ısıtmada 27.900 btu civarına, soğutmada ise 21.000 btu civarına kadar çıkabiliyor. Birebir kullandığım klima olduğu ve performansından memnun olduğum için önerebilirim.
Bu iş biraz da bütçe işi. Eğer klimaya verebilecek 100k TL civarı bütçeniz varsa ME Legendera alın; ama yok hem premium bir cihaz olsun hem de fiyatı biraz daha düşük olsun derseniz 86.700 TL liste fiyatı olan Diamond güzel bir seçenek bence. Rakipleri Legendera, Shira Plus, Emura, Etherea gibi cihazlardır. Bu arada wifi modülünün Plus serisi hariç MHI grubunda opsiyonel olduğunu söyleyeyim.
ME, MHI ve Daikin'ın tepe modeli diyebileceğimiz klimalarını liste fiyatı ucuzdan pahalıya sıralarsak;
Mitsubishi Heavy Diamond SRK50ZSX = 86.700 TL (+wifi modülü yanılmıyorsam 3-4k TL)
Daikin Zeta Shira Plus FTXM50A = 97.250 TL
Mitsubishi Electric Legendera MSZ-LN50 = 100.400 TL
(Daikin'ın en tepe modeli Ururu Sarara olmasına rağmen fiyatının çok yüksek olması (liste fiyatı 203.620 TL) ve her servisin kurulumunu yapamadığını duymam nedeniyle öneriye eklemedim.)
Netice olarak, dünyanın en pahalı klimasını da alsanız, marka-model kadar kurulum aşamasında alacağınız servis hizmeti de önemli. Klimanın vakumu, dış ünitenin duvar aparatının/takozlarının takılması ve iç-dış ünitenin konumunun iyi ayarlanması, boruların kırılıp bükülmeden düzgünce çekilmesi en az klima modeli kadar önemli. Alacağınız klimayı belirlerken servis konusunu da iyice araştırın. Premium segment bir ürün alacaksanız da, yukarıdaki 3 markanın yanına Panasonic ve Japon grubundaki diğer markaları da eklediğinizde; aralarında bölgenizde en iyi servis hizmeti veren hangisiyse onu seçin derim ben.
O kadar bütçe ayırmak istemiyorum diyorsanız da Midea üretimi olan Kaira, Airfel, Bosch Climate 2000 serisi, Daylux, Dayrelax gibi kozmetiği dışında neredeyse aynı diyebileceğimiz modelleri de değerlendirebilirsiniz.
Tüm bu yorumlarım kişisel fikirlerim olup, iklimlendirme konusunda sektörün içinde olan ustaların yorumlarını da alarak son kararı kendiniz verin derim. Sonuçta ben memnun olduğum ürünü tavsiye ederim, ancak benim evimin konumu ve izolasyon durumu, yaşadığım şehrin iklimi, bölgemdeki aldığım servis hizmeti gibi birçok fark var. Nokta atışı öneri için bölgenizdeki kullanıcı tecrübelerini de dikkate alın derim.
-
Herkese merhabalar evde birbirine yakın konumda olan salon ve kış bahçesi için multiklima almak istiyorum.
Salona (35metrekare) 18btu sadece soğutma için, kış bahçesine de (25metrekare) 12btu hem ısınma hem soğutma için düşünüyorum.
Aldığım teklifler sırasıyla;
- Gree Pular GWH12AGBXB-K6DNA1A/I 12.000bTU İç ünite
Gree Pular GWH18AGD-K6DNA1D 18.000 BTU iç ünite
Gree GWHD28NK6OO 28.000 bTU DIŞ ünite
10 metre bakır boru + montajlar dahil 94 + %20kdv = 113.000tl
2. MIDEAEXTREME SAVE 12.000 BTU İÇ ÜNİTE
MIDEAEXTREME SAVE 18.000 BTU İÇ ÜNİTE
MIDEA 30.000BTU DIŞ ÜNİTE
10 Metre bakır boru + montajlar dahil 70 + %20kdv = 84.000tl
Haftaiçi arçelik ve demirdökümden de teklif alacağım önerilere de açığım yardımcı olabilirseniz sevinirim :)
-
Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim aldığım dip fiyatları paylaşarak tekrar yorumlarınızı rica edeyim. Aslında legendera 5kw için çok güzel bir fiyat buldum fakat bütçemi aşıyor. 70den pek fazla harcamak istemiyorum. Mh diamond söylediğiniz gibi çok üst segment verileri var fakat dediğim gibi çok fazla mitsubishi m.e. dir m.h. ye bulaşma diye yorum gördüm ama ne kadar geçerli bilemedim. Sizin kullanıyor olmanız iyi oldu. Ses seviyesi nasıl? tüketim verileri gerçekçi mi biraz daha geri bildirim paylaşabilir misiniz?
Legendera 85.000
Diamond 77.000
Kirigamine zen 75.000
Noviro 72.000
All easy pro 60.000
Panasonic etherea sersini çok araştırdım çok da beğendim. Fakat satış için fiyat almak bile başlı başına problem 2günlük çaba sonucu ancak bir fiyat bulabildim. Akdeniz bölge müdürlüğü adana antalya izmir her yeri araştırdım nihayetinde izmirde bir stok buldum 85.000den alabiliyordum fakat distribütörün bu kadar başarısız olması satış sonrasıyla ilgili endişelere sebebiyet verdi. Müdürlükten bir beyfendi ile uzun uzun sohbet ettik çok destek oldu memnun da oldum fakat günün sonunda satış sonrası için tereddüt ettim. Haliyle panasonicten vazgeçtim.
Servis konusunda da çok haklısınız klima işi pek basit değilmiş işin içine girince biraz biraz anlamaya haşladım ciddi bir araştırma gerektiriyor. :)
Noviro kirigamine zen kıyaslamasında kıstas ne olmalı? Herkes noviroyu kötülüyor gibi görüyorum fakat verimlilik verileri kirigamine zen ile aynı fakat teknolojik olarak novironun birkaç avantajı var wifi hava temizleme gibi öte yandan kirigamine zen eski bir cihaz. Sadece novironun iç paneli türkiyede üretiliyor. Kompresörü kirigamine zen ve legendera gibi taylandda üretiliyor. Bu iç panelin türkiyede üretilmesi gerçekten kaliteyi düşürür mü ne şekilde düşürür bunu bilemiyorum.
Tekrar tekrar teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ben de Panasonic ile ilgili daha fazla şey görmek istemiştim araştırırken, ancak maalesef ürüne ulaşmak biraz zor gibi gözüküyor. Sırf bu nedenle elemek zorunda kalmıştım Etherea'yı.
ZSX'ten şu an gayet memnunuz. Henüz soğutma modunda denemedim, ısınma için kullanıyoruz. 40 metrekarelik alanı gayet güzel ısıtıyor. Ses konusunda bir şikayetim olmadı şu ana kadar. Salonda kullandığımız için hassas bir ses testi yapmadım.
Aldığınız fiyatlar garantili ve montaj dahil fiyatlar ise;
Bütçe sıkıntım olmasa ve ben bu satın alımı yapacak olsam, karşımda da bu fiyatlar olsa;
1-Legendera
2-Diamond
3-Kirigamine Zen
şeklinde bir sıralamam olurdu.
70.000 TL üzeri vermek istemediğinizi söylemişsiniz, o zaman bu ürünlerin üçü de listenizin dışında kalıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X