Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2510. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (2 Mobil) - 15 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
72. Sırada  bugün en iyi #61
Sayfa: önceki 25082509251025112512
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selam. Ben evimin koridoruna bir klima koymak istiyorum. 3 oda mutfak yaklaşık 80 mt2 civarı. Salonun kapısı kapalı. Zaten orada var. Tavsiye edeceğiniz bir model marka varmıdır. Fiyat ferformans açısından

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocam Dün gece bir an eski baymak klima aldım iyimi yaptım kötümü yaptım bilemiyorum şuanda iptal seçeneği var. 4500 5000 tl kadar 12 lik klima ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!-Origin-!! -- 21 Ağustos 2021; 8:6:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba üstadlar,


    11 aylık kızımın odası için klima bakıyorum biliyorum aynı oda tavsiye edilmiyor ama odanın konumu mecbur bırakıyor.


    Samsung'un windfree serisi buna çözüm olabilir gibi ama fiyatı çok yüksek. acaba benzer özelliklerde tavsiye edebileceğiniz max 3500-4000 aralığında klima var mıdır?

  • Lg dual cool modelini kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

    Aşağıda kitapçıktaki gösterilen özelliklerden func. tuşuna basınca sadece 3 tanesi çıkıyor.Bu modelde özellikler mi kısıtlı yoksa başka bir yolu mu var? iç mekan nemini azaltma,cilt nemlendirme ve sivrisinek modu bu model de yok mu?





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMetin -- 23 Ağustos 2021; 4:42:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Elimde Mitsubishi SRK71ZM-S 24000 BTU isimli klima var.


    32 metrekare salona bu klimayı takmamın dezavantajı ne olur?


    Yoksa bu Klimayı satıp daha az Btulu bir klima almak daha mı mantıklı ?


    teşekkürler

  • evoo.9 kullanıcısına yanıt

    32 m2 yere rahatlıkla yeteceğini düşünüyorum helede mitsubishi . ben 25-30m2 arasında kullanıyorum 12 binlik eski evden kalma olduğu için değiştirmedim sadece salona yetiyor. diğer evimizde 18000lik var aynı metrajda o rahat yetiyor. sizinki güneşli bir yer olsada hayli yetecektir.

  • evoo.9 kullanıcısına yanıt
    32 m2 oda için bu klima epey büyük, ben 40 m2 odaya srk50zsx 18000btu modelini kullanıyorum, rahat yetiyor. Size 12000btu bile yetebilir belki. Keşif yaptırmanız daha iyi olur tabi.
    Büyük kullanmanızın zararı şu olabilir: Sürekli kullanımda klima sık sık dur kalk yapar, konforlu bir kullanım sunmaz. Ses açısından da daha rahatsız edici olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uurtrkn

    Hocam merhaba,
    Bende Arçelik 12325 model klima aldım Pazartesi kuruldu vakum yapmasını istedim fabrikadan vakumlu geliyor abi dedi,yaptığı işçiliği de beğenmedim çok dağınık çalıştı,dış üniteyi balkon duvarı taşımaz içindeki tuğla dandik diye asmadı.kumandayı eline alıp cihazın özelliklelerini anlatmadı sen biliyorsundur abi dedi.
    Klima performansına gelecek olursam hem dış ünite hem iç ünite sessiz güzel çalışıyor.Servis elemanı gerçekten önemli.

    Geçmiş olsun yazık olmuş klimaya, vakum yapılsada olur yapılmasada olur gibi bir mevzu değildir. Yapılması zorunlu, şart olan bir uygulamadır. Hemen müşteri hizmetlerini arayıp dış ünitenin değişimini isteyin, yoksa fazla uzun ömürlü olmayacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlperMetin

    Lg dual cool modelini kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

    Aşağıda kitapçıktaki gösterilen özelliklerden func. tuşuna basınca sadece 3 tanesi çıkıyor.Bu modelde özellikler mi kısıtlı yoksa başka bir yolu mu var? iç mekan nemini azaltma,cilt nemlendirme ve sivrisinek modu bu model de yok mu?


    Bilgisi olan yok mu acaba ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ARKADAŞLAR, YAZ BİTTİ KLİMA ALAMADIM, VESTEL FLORA ALDIM, İLK GÜN GAZ KAÇAĞI UYARISI VERDİ,, İADE ETTİM,,17 GÜNDE PARASINI ZOR ALDIM.


    AKABİNDE BOSCH KLİMA ALDIM, KLİMA GELDİ, DIŞ ÜNİTESİ 2017 ÜRETİMİ, İÇ ÜNİTE 2019 ÜRETİME KIZDIM İADE ETTİM, 5 GÜN SONRA PARASINI ALDIM.


    KARAR VERECEĞİM ARTIK; FORUM ARKADAŞLARIN TAVSİYESİNE GÖRE AŞAĞIDAKİ KLİMALARDAN HANGİSİ TAVSİYE OLUNUR.


    1-






    2-SİGMANIN 2020 MODELİ




    3-BU SİGMANIN YENİ MODELİ 2021





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 26 Ağustos 2021; 19:53:9 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlperMetin

    Bilgisi olan yok mu acaba ?



    Alıntıları Göster

    Sanırım kısıtlı dostum yanı kumandada cıkan modları kullanabılırsın. 18 mi 12 lik mi klimanız

  • Isıtması iyi olan 12k btu luk klima öneriniz ne olur?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunesindostu

    Sanırım kısıtlı dostum yanı kumandada cıkan modları kullanabılırsın. 18 mi 12 lik mi klimanız



    Alıntıları Göster

    18lik hocam.Hangi modelde var acaba o özellikler.Kumandanın pilini takınca sanki o özellikler de varmış gibime geldi ama net olarak bilen yok sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yimust kullanıcısına yanıt
    hocam arçelik niye düşünmüyorsun...12000 btu kampanyası vardı artı fibabank kredisiyle peşin fiyata 12 ay taksitle alabilirsin... ayrıca arçelik klimalar lg cihazlardır ve türkiyede üretiliyor ileride parça sorununda hemde ucuz bulursun...
    arçelik 12325 modeli tavsiyem...
    https://www.arcelik.com.tr/split-klima/12325-klima

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • efem-35 kullanıcısına yanıt

    kardeş bulunduğum yerde Arçelik in servisi berbat, gerçi diğer servislerde bir okadar....genelde bana yakın olan bosch servisi bir parça mantıklı çalışıyor.....arçelik , vestel alüminyum boru kullanıyorlar, vakum olayı nedir bilmezler...kısaca servislerin teknik eğitimleri yetersiz, bu servislere birilerinin çeki düzene sokmaları lazım...


    iklimsada alüminyum boru kullanmak yasak,

    Bosch ta da öyle.....

  • yimust kullanıcısına yanıt
    o zaman mitsubishi daha mantıklı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yimust kullanıcısına yanıt
    benim arçelik klima bu ayın 14 ünde kuruldu, tam dört saat sürdü, en çok zamanı dış ünite kurmada gitti... servisten gelen iki eleman gayet güzel çalıştı kurulumu yaptı çalıştırdı ...ben memnun kaldım... alüminyum boru vakum olayı ne yazık ki yok ama soğutmasından çok memnunum öğlen oda 30 derece idi odada boğucu bir sıcak vardı genelde 25 yapıyordum oda on dakika içinde soğunca 26 derece ve ekonomiye alıyordum hadi dedim 22 derece yapınca ne olacak... o ne soğuk resmen donduk iki dakika sonra 26 dereceye aldım.. şimdi 26 derece çalışıyor ekonomi 40 da yani üçüncüde çekilen enerji 0.2kw ve odaya güneş geldi artı kapıyı açtık diğer odalarada klimanın soğuğu gidiyor ....
    kışın merak ediyorum ama aldığım arçelik yetkili satıcı abimiz kışında ekonomik dedi ...
    on dört gündür memnunum güçlü soğutması var o yüzden tavsiye ettim ...
    on sene önce bekoyu taktırdığımda yanlış kablolama yaptıklarında çok çektim alırken arçeliği iyice anlattım montajı yapsın sıcak soğuk çalıştırıp gitsinler dedim sonra elektrikçi çağırıp kablosunu elektrikiğe bağlarım dedim...dış üniteden kablo çekmesini rica ettim kabul etti 3mt üçlü kablo bıraktı servis gidince eski bekonun yanında priz vardı oraya bağlantısını ben yaptım zaten youtube videoları var çok basit....duvardaki delikleride inşaat alçı ve saten alçı alıp karıştırıp duvar deliklerini güzelce sıvadım ..
    iç ünite 09326
    dış ünite 09325
    iç ünite kumandası yeni arçeliğin sitesinde eski kumandayı gösteriyor ama bana yenş kumanda geldi çok sevindim.. klimanın kendini temizlemesi ve anlık kw tüketimi ve oda sıcaklığını göstermesi çok işime yarıyor...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • efem-35 kullanıcısına yanıt

    evet dostum, dediğin klimayı biliyorum , kızım kullanıyor,,multi klima şeklinde, ama gel gelelim servise berbat, dünyadan, teknikten haberleri yok...inşallah ileride bu vakumlama sıkıntı çıkarmaz, keşke kurulum sonrası vakum yapılmamıştır diye bir servis kayıt fişi alaydınız....vestel de böy, döndüler alüminyum boru işine, zam yapmamak için malzemeden çalmak moda oldu.

    Dediğin gibi gittim mitsubihi yi pazarlık sonucu 6.000 tl. aldım, kurulumu konuştuk, 30 dakika vakum olacak, boru işi zaten bakır, iklimsa alüminyumu kabul etmiyor,

    Mitsubisinin verileri çok yüksek, birde klima üzerine çalışan bir firma...bakalım yarın montaja gelecekler, hayırlısı....wifi modülü varmış ellerinde yok, kasım gelecekmiş, birde onuda taktıracağım.

    ellerinde wifi özellikli bir kumanda varmış, tüm klimalara uyuyormuş, verelim dediler..dene beğenmezsen geri alırız, onuda deneyeceğim.

    Wifi kumanda üzerinde çalışıyor, mobil cihazdan wifili kumandaya bağlanıyorsunuz, kumanda da zaten klima ile irtibatlı olduğu için klima otomatikmen wifi ağına bağlanmış oluyor.Deneyeceğim, beğenirsem wifi modülünü beklemeyeceğim....

    Herşeyin hayırlısı... 





  • Merhabalar,

    8.000 TL’yi mümkünse geçmeyecek 12.000 BTU’luk bir klima almak istiyorum. En önemli özelliği sessiz olması; sese karşı çok duyarlıyım.
    Klimalardan anlamam, teknolojik olarak mümkün müdür bilmiyorum, lakin mümkün ise ısıtma modunda dahi nem alabilsin ki kışın kalorifer yerine bunu kullanayım. Yahut ayrı bir nem alma programı varsa (ısıtma/soğutma dışında) o daha da iyi.
    Ben düne kadar Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W almayı düşünüyordum. Bugün Mitsubishi Heavy ve Mitsubishi Elrctric diye iki ayrı marka olduğunu öğrenince emin olamadım. Gerçi ME fiyatlarını devlet sırrı gibi sakladığı için internet üzerinden de öğrenemedim. Belki benim bütçem yetmeyedebilir.
    Daikin’in de iyi olduğunu biliyorum, ama benim bütçedeki modeller iyi mi bilmiyorum. Toshiba’da da durum böyle.

    Bir bilen olarak sizlere sormak istedim. Yardımcı olur iseniz çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AvDr06 A kullanıcısına yanıt

    yukarıda mitsubishi 12.000 lik yazmıştım, bu klimayı aldım, pazarlık sonucu 6.000 e aldım.Aradığınız özellikler mevcut, soğutma SEER ve ısıtma SCOP değerleri çok yüksek, tavsiye ederim.Bu klimayı iklimsa bayiinden aldım.

  • 
Sayfa: önceki 25082509251025112512
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.