Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2264. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (6 Mobil) - 8 Masaüstü6 Mobil
5 sn
64.927
Cevap
962
Favori
4.899.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22622263226422652266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zavinagi97

Ayaktan kastınız duvara monte edilen aparat sanırım. Elbette cihazla birlikte veriliyor. İlk defa duydum ayrı satıldığı. vestel de nereden kar etsem diye düşünüyor. 5 metre boru drenaj hortumu askı ayakları ve takoz getirmesi gerek. Allah bilir vakum da yapmazlar
    Yaa sormayın gitsin sinirlerimi bozdular. O değil takacak servisin bu cevabı ve tutumunu da geçtim. Tutumu da şu bizde ayak yok sen alacaksın biz satmıyoruz getiremeyiz!!!! sonra mh de ki teknik servisin verdiği cevaba bak. Soru açık kutudan motor ayağı çıkıyor mu? çıkmıyor mu? cevap çıkma ihtimali yüksek ancak çıkmayabilir de!!! Ayaktan kastım o evet motoru duvara takmak için L demir işte. Şu sorunu bir geçersem takılacağı zaman başlarında duracağım vakum işlemini yaptıracağım zaten. Eğer biz onuda yapmayız derlerse evin içinde ne olur artık bilmiyorum!

• yuxeses kullanıcısına yanıt
    Hocam klima ayağı genelde kutudan çıkmaz. kutudan takoz bile çıkmıyor. bayağı iç ve dış ünite yek pare çıkıyor. klima ayağı, takoz, tahliye hortumu vb. diğer parçaları servis kendi yanında getiriyor. bizimki ücretsiz montajdı, hiçbir şeye karışmadık. kurulumu yaptılar.

sizinki ücretli montaj olabilir bilemiyorum. ama yine de servisin yanında bu parçaları getirmesi lazımdı. Yetkili servis ise büyük ihmal söz konusu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

Midea'nın kendi markalı klimaları (eski stok olması sebebiyle) r410a kullanıyor, ama piyasadaki pek çok Midea üretimi klima R32'ye geçmiş durumda.

Ben de bir süredir klima bakıyorum. Ama yaptığım araştırmaya göre Midea klimaların dış üniteleri, Gree üretim olanlara göre sanki biraz daha sesli çalışıyormuş gibi bir algı hissettim. Pervane önündeki mazgalın tıkırtı yapması vs. Siz Samsung'da hiç bu tip bir şeyle karşılaştınız mı?

Ayrıca Gree için de dur-kalk yapmaya daha yatkın şeklinde bir intiba oluştur bende. Bir de set edilen sıcaklığa yaklaştıkça devir kısma olayını az yapıyormuş sanki.

Bunları netleştirebilirsem kapacağım bir tane.

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba

Samsung AR35’te şimdiye kadar dış ünitede ne bir tıkırtı nede bir titreme duydum. Maşallah gayet sessiz ve uysal çalışıyor. Gündüzleri kompresör’den gelen vınlama sesi çok az duyuluyor. Geceleri ise düşük frekans çalıştığı için sadece motorun fan sesi duyuluyor. Ses konusunda hiçbir şüpheniz olmasın. Hatta klimayı gündüz 17 dereceye alıp fanı hızlıya getirip en yüksek frekansta çalışmasını videoya alıp forum ile paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar,
    Herkes gibi bu sıcaklarda klima alma niyetindeyim.
    Bir kaç marka model araştırdım ama tam bir karara varamadım.
    Tahmin edileceği gibi orta segment, 3300-3800 tl civarındaki cihazlara bakıyorum.

- Sigma SGM12INVDMS Comfort Serisi A++ 12000
    - Alarko Flair 12000
    - Demirdöküm A5 Performans 12000

Aralarında performans, sessizlik, tüketim, kalite açısından ne gibi farklar vardır acaba?

Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
  • celutska kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle ben zaten dedim ne lazımsa beni uğraştırmayın ben anlamıyorum vaktim de yok siz ne lazımsa getirin hallederiz dedim. Yok biz satıcı değiliz bizde yok deyip kestirip attı sorunda burada başladı zaten. Biraz önce gg yi aradım anlattım durumu satıcı ile görüşüp bana geri döndü satıcı kutuda her şeyin olduğunu söylemiş.
  • Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Arkadaşlar yeri burası mı bilmiyorum ama klima hem borudan hem içeriden su akıtıyor.
    Borudan su akmasa anlarım. Ancak içeriden de su akıtmakta. Bunun sebebi sizce ne olabilir?
    Samsung 12k klima.
  • SAMSUNG AR 35 12000 BTU R32 GAZLI YENİ SERİ KLİMA ÇALIŞMA SESİ. CİHAZ 17 DERECEYE AYARLI VE TURBO AÇIK ŞEKİLDE ÇALIŞMAKTA. VİDEO KAYDINDAN ÖTÜRÜ KOMPRESÖR SESİ FAZLA ÇIKMIŞ, NORMALDE RAHATSIZ EDİCİ BİR SESİ YOK. GAYET SESSİZ BİR DIŞ ÜNİTESİ VAR.

İzzet KARACAyoutube
    SAMSUNG AR35 ÇALIŞMA SESİ
    https://www.youtube.com/watch?v=upy_1nugU10&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam merhaba.
    Anne babaya bir klima daha almak istiyoruz, aydında yaşıyorlar.
    15m^2’lik Güney cephe bir oda ancak koridorda da hafif de olsa bir serinlik yaratsın istiyoruz.
    Alarko Carrier X-Power 53 UQV 035H A++ 12000 BTU için 4400tl fiyat aldık bayiden. Genelde herkes 2017 üretimdir diye yazmış forumda diğer konuda. Sizin düşünceniz Bedir bu cihaz hakkında? Bunun dışında başka ne önerirsiniz bu fiyat aralığında? Bütçe 5000’i geçmezse iyi olur.
    Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adductorpollicis -- 6 Temmuz 2020; 16:36:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    cidden servisler nereden çorba parası kırpsam diye düşünüyor. Şaşılacak iş. MH dediğiniz. Mitsubishi Heavy galiba. ben klima almadan önce çok yere gidip sordum. ( yerli marka hariç ) hepsi borusu takozu getiriyoruz dedi. Kaldı ki siz dışarıdan malzeme alacak olsanız niye sıfır alasanız gider ikinci el toplama alırsınız. Misal ... Bence servise üstelemeniz de fayda var o ayaklar 150 tl vardır keza takozların tanesini 20 tl'den almıştım ben geçen sene eski klimam için.
  • Poyrito P kullanıcısına yanıt
    drenaj tıkanmış olabilir elektrikli süpürge ile içeriden gelen hortumu emdirin belki işe yarar.
  • zavinagi97 kullanıcısına yanıt
    Mh: Müşteri temsilcisinin kısaltması :) vestel adlım ben seg. Satıcı ile gg aracılıyla bilgi aldım daha doğrusunu gg konuştu bana bilgi verdi. Kutuda kurulması gereken tüm malzemeler varmış ayak ta varmış. Bakalım artık bundan sonraki süreç nasıl işleyecek...
  • Arkadaşlar kiracılar için en ucuz kullanılabilir klima öneriniz nedir? vantilatörden iyi olsun yeter, yavaş soğutsa da olur. portatif klima alınır mı sizce? evi taşırken sök-tak masrafı ne kadar oluyor klimalarda?

• mikropzoft kullanıcısına yanıt
    Portatiften uzak durmanızı öneririm. Özellikle gece yatarken kullanmak istiyorsanız asla tercih etmeyin . Gündüz tv sesi vs rahatsız etmez ancak gece o sesle uyumanız mümkün değil .

• Poyrito P kullanıcısına yanıt
    Boruyu tam oturtamamışlar ya da eğimli takmışlar .

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Yok gece kullanmıycam. Gece serin oluyo ama öğlen kavruluyoz. Evde 3 yaşında çocuk da var, kurcalar mı diye de düşünüyorum portatif klimayı. Ama normal klimayı taşınınca sök-tak nası yaparız kaça mal olur?

Portatif alın o zaman ama baca kısmını unutmayın sıcak havayı bi yerden dışarı vermesi gerekiyor

Aynen baca aparatıyla alıcam. Var mı uygun bi tavsiyeniz?

Delonghi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 6 Temmuz 2020; 16:57:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

Hocam merhaba, Samsung’un servisinden ben çok memnun kaldım. Hatta klimayı monte ettikten 3-4 gün sonra eve uğrayıp klimanın çalışmasını kontrol ettiler. İşçilik güzel, ben söylemeden 10-15 dk vakumlama yaptılar cihaza. Hiçbir yeri kirletmediler.

Gelelim cihaza, odam 27 m2, güneş almıyor. Yer Hatay şuan hava sıcaklığı 39 derece. Dışarısı resmen yanıyor.

Odada ben, eşim ve 3 yaşında çocuğum var. Klima 25 derecede orta fan ayarında çalışıyor. İçerisi on numara, hatta arada bir soğuk oluyor EKO modu açıyorum.

Dış ünite abartmadan söylüyorum çok sessiz, Arçelikten daha sessiz çalışıyor.

Elektrik tüketimi için birşey diyemeyeceğim henüz fatura gelmedi, ama ekonomik olduğunu düşünüyorum. Şuan 25 derecede çalışıyor motora gidip baktım az önce çok düşük frekansta çalışıyor.

Tavsiye ederim, memnun kalırsınız

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    ar35 2020 demiştin,
    shop.samsung.com
    Samsung Türkiye. AR35 Silver Split Klimalar
    https://shop.samsung.com/tr/ar35-silver-split-klimalar?orderby=10
    bu sitesi baktım pek benzemiyor senin ki ekranı var link attığım ekranı yok. acaba yanlış mı görüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakaaaa -- 6 Temmuz 2020; 16:58:13 >

hocam o bizi aşar :) uygun fiyatlı bakıyorum ben
    arçelik beko için ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikropzoft -- 6 Temmuz 2020; 17:27:29 >
  • 
Sayfa: önceki 22622263226422652266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.