Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2263. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
62.666
Cevap
892
Favori
4.772.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
44. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 22612262226322642265
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam selamlar, Yetkili bir satıcıdan mideanın 9000 btu a+++ bir modeli için 4600 liradan 3300 lira kampanyalı ürün fiyatı aldım. Fiyat çok uygun geldi. Hali hazırda midea blanc kullanıyoruz ve memnunuz. Siz ne dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunners49 -- 5 Temmuz 2020; 21:49:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

Bu Samsung AR35'i ilk gördüğümden beri gözüm bir yerlerden ısırıyordu. Bu bildiğimiz Rota RT12-QTXN35U klimanın kasası. Tabi her ikisi de Midea üretim cihazlar olduğu için çok da şaşırmamak gerek.

Alıntıları Göster
    tavsiye etmez misiniz hocam? Arcelik 12325 ile arasinda kaldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Rica ederim.

Benim tavsiyem 2 ayrı klima tercih etmeniz yönünde olurdu. Çünkü tek klimayı açtığınızda diğer alanlara ve hedef alana etki etmesi zaman alacaktır. 2.cihazı en yoğun kullanılan alanda bulundurarak bu süreyi kısaltmış olursunuz.

Aradaki fiyat farkı az değil. Bir klima daha alabilecek bir fiyat farkı mevcut.

Ancak diğer yanda da Daikin'in üst sınıf cihazlarından biri var.

Aradaki fiyat farkı,sessizlik,artan konfor,uzun ömür,servis hizmet kalitesi,görsel açıdan avantaj sağlar.

Otomobiller gibi düşünebiliriz. En uygun fiyatlı araç da,en pahalı araç da sürücü ve yolcuları hedefe götürür. Ancak biri kısa zamanda ön takımı dağıtır. Diğerinin sadece yağını suyunu değiştirirsiniz. Gibi gibi...

Tabi burada Arçelik'i de yerin dibine geçirme amacımız olamaz. Eskiye nazaran daha iyi ürünler çıkarıyor. Ancak bu yüksek fiyat farkına rağmen Daikin daha iyi bir tercih olur. Marka itibarıyla fiyat katlansa da yine de göz ardı edilemeyecek bir kalite farkı da mevcut.

Bakımları zamanı gelince düzenli olarak yapılırsa hastalığa sebep olmayacağını,mevcut hastalıkları artırmayacağını söyleyebilirim.

Havayla yapılan ısıtmada ister istemez hava kurur. Ancak bu yine cihazın kalitesiyle oranlıdır. Çünkü hava kalitesine etki eder

Havanın nemine karşı çok duyarlı olunmuyorsa rahatsız etmez. Ancak bir miktar havayı kuruyacaktır.

Özetlemem gerekirse,aradaki fiyat farkına bütçeniz yetişebilir durumda ise Daikin'i tavsiye ederim.

Aksi durumlarda mümkünü yok ise alternatiflere yönelmeniz uygun olur.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Daikin Shira Plus 18000 Btu baktık fiyat 11000 tl buna çok zorlarsak belki alabiliriz ama diğer klimayı bir kaç ay sonra almamız gerekir eve eylül gibi yerleşilecek çünkü
    Birde Mitsubishi Heavy zs-w 18000 Btu 8500 tl bıraktılar. Zsx ise 11000 tl civarlarında aralarında çok fark var mı bunu bilmiyorum.
    Gren U Crown ise çift kompresörlü diye okumuştum o da 10000tl civarlarında.
    Daikin Sensira ve M.E Enviro pek önerilmiyor gördüğüm kadarıyla.
    Sigma plus larda M.Heavy Zs-w ile yakın fiyatlarda
    Bize iki klima gerekli aynı anda alabilirsek ne ala alamazsakta en doğru önerileri vereceğinizi düşünerek yukarıdaki cihazlara ve duruma göre bir yorum daha alabilir miyim sizden ?

• Herkese merhaba,

Guney cepheli 2 duvari komple cam olan 33m2 salonuma sadece sogutma amacli klima almayi düşünüyorum. 18000 btu yeterli olacktir diye düşünüyorum. Gunduz evin ici 30-31 derece yeni dogan bebegimiz oldugu icin mecbur kaldik klima almaya. 6000 tl bandini gecmeden onerebileceginiz klima var mi? Yaklasik 200 sayfadir okuyorum, samsung düşünüyordum okuyunca vazgectim. Yardimlarinizi rica ediyorum iyi aksamlar :)

• Hocam ben tasarım benzerliğine dikkat çektim sadece. Yoksa her ikisi de alınır, ama Samsung'un o modeli Arçelik'e göre daha çok tavsiye ediliyor.

Aslında bir süredir klima araştırıyorum. Benim gördüğüm tavsiye edilen klimaları yazayım. Belki birilerinin işine yarar.

Giriş seviyesi;

Sigma Comfort,
    Demirdöküm A5,
    Vaillant,
    Gree Viola,
    Airfel LXTN,
    Samsung AR35,
    Midea Blanc,
    Electrolux OptiBreeze X3
    Rota,
    Vessen,
    Daylux,

Orta seviye;

Demirdöküm A5 Performans,
    Sigma Comfort Plus,
    Gree Fairy,

(Giriş seviyesi cihazlardan ilk 4'ü Gree, gerisi Midea üretimi. Orta seviye olanların tamamı Gree üretimi.)

İlk grupta servis ve fiyat anlamında avantajlı olan alınır. Hepsi birbirine denk cihazlar. (Sadece Airfel'lerde dış ünitenin sesli çalıştığına dair şikayetlere daha sık rastladım. (Tabi hemen her markada görülebilen bir durum) Bu Daikin servis garantisinde ve uygun fiyatlı olduğu için çok satıyor olmasıyla alakalı da olabilir.)

Yerli üreticilerde Arçelik Vestel'e göre daha çok tavsiye ediliyor. Ama aynı fiyat seviyesindeki modelleri üstte yazdıklarımın bir tık altına konumlandırıyorlar.

Bakalım, kararsızlığımızı yenebilirsek biz de alacağız bir klima.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 5 Temmuz 2020; 23:1:43 >

• EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

Altus ALK 1820 (18000 BTU) kliması hakkında düşünceleriniz nelerdir? Fiyatı internet sitelerinde ortalama 4000 TL. Ömrümde hiç klima almadım. İstanbul'da ikamet etmekteyim. Bu mesajı 05.07.2020'de yazıyorum, 3 saat önce duş aldım şimdi sıcaktan evde duramıyorum resmen dışarı kaçasım geliyor. 22 m2 büyüklüğünde halk dilindeki amerikan mutfaklı salonum var ve salondaki nem hissedilebiliyor(tüm beyaz eşyalar ve küçük ev aletleri de salonda). Birbiriyle bağlantılı 5 m2 bir koridorum ve 10 m2 bir yatak odam var. Beklentim: salon soğuk olsun, koridor ile yatak odasının en azından sıcaklığını biraz kırsın.

Düşüncelerinizi yazarsanız mutlu olurum. :)
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam. Selamlar daha once. Verdiginiz tavsiyeyle eca 12000 lik klima aldim, ust katimd annemde arcelgin 10 yillik. 9000 btu klimasi var onunla. Kiyaslayinca soguklugu onum cok cok daha fazla ortami. Sogutmasini demiyorum ufledigi sogukluk derecesi olarak soyluyorum ben 20 dereceye almama. Ragmen otomotik ortam sicakligini algilayip 28 29.dereceden basliuor acaba bunum bi ayari varmi yoksa klimada. Sorunmu vardir. Kumanda bu sekilde

• a5 performans ++ lara gore 1000 liraya degecek kadar enerji tasarrufu saglar mi?

• Aradaki tüketim farkıyla fiyat farkını kapatamazsınız elbette. Ama çift sıra kondenser ve daha güçlü kompresörüyle diğerinden bariz şekilde daha performanslı çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KnightDavi0N

Merhabalar.

Altus ALK 1820 (18000 BTU) kliması hakkında düşünceleriniz nelerdir? Fiyatı internet sitelerinde ortalama 4000 TL. Ömrümde hiç klima almadım. İstanbul'da ikamet etmekteyim. Bu mesajı 05.07.2020'de yazıyorum, 3 saat önce duş aldım şimdi sıcaktan evde duramıyorum resmen dışarı kaçasım geliyor. 22 m2 büyüklüğünde halk dilindeki amerikan mutfaklı salonum var ve salondaki nem hissedilebiliyor(tüm beyaz eşyalar ve küçük ev aletleri de salonda). Birbiriyle bağlantılı 5 m2 bir koridorum ve 10 m2 bir yatak odam var. Beklentim: salon soğuk olsun, koridor ile yatak odasının en azından sıcaklığını biraz kırsın.

Düşüncelerinizi yazarsanız mutlu olurum. :)
    Sizin sorunuz biraz spesifik. Diğer odanın soğuması evin planı ve iç ünitenin yerleşimiyle alakalı değişiklik gösterecektir. Bunu da ancak @klima5505 cevaplayabilir.

Beklentinize göre klima kapasitesi yeterli gelir gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

Bu Samsung AR35'i ilk gördüğümden beri gözüm bir yerlerden ısırıyordu. Bu bildiğimiz Rota RT12-QTXN35U klimanın kasası. Tabi her ikisi de Midea üretim cihazlar olduğu için çok da şaşırmamak gerek.

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba.

Bu klimalar Midea üretimi, fiyatına göre performans olarak güzel cihazlar. Ama isim çok önemli, isme para veriyoruz resmen. Bugün LG ile Altus aynı klimalar, fakat LG markası ile Altus markasını yanyana bile koyamaz tüketici. Midea üretimi klimaları tüketiciye saysak hepsi Samsung’tan yana tercihini kullanacaktır. İsim önemli çünkü. Ayrıca emin olmamakla birlikte Midea üretimi klimalarda şuan R32 gaz’ı sadece Samsung AR35 kullanıyor. Diğerleri hâla R410A kullanıyor.

Arçelik 12325 ile Samsung AR35 ikileminde kalan arkadaşlar. İkiside güzel klima, ikiside gayet iyi soğutur, ikiside faturada üzmez.

Ama ben Samsung AR35 öneriyorum.

Sebebi ise Samsung’un malzeme kalitesinin daha iyi olması ve montajda bakır boru kullanması. Arçelik biraz agresif çalışıyor kompresör maksimum kapasiteye çıkmayı çok seviyor. AR35 ise daha uysal bir cihaz.

Üst düzey cihazlara lafım yok. Yatak odamda 2011 yılında sıfır aldığım 12000 Btu Panasonic on off klima mevcut. R410a gazlı. Soğutması hem Arçelikten hemde Samsung’tan daha iyi. Fatura olarakta beni hiç üzmedi. 16 m2 odaya kurulu, açtıktan 15 dk sonra içerisi buz gibi oluyor ve motor kendini kapatıyor. Aldım alalı filtre temizlemek dışında hiçbirşey yapılmadı. Canavar gibi. Ama konfor yok kardeşim, motor kapanınca içerisi sıcak oluyor, kapanmasın diye 2 derece düşürüyorsun bu kezde içerisi donuyor üşüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pritt31 -- 6 Temmuz 2020; 2:11:10 >

• EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    hocam en az 5 yıl kullanılacağını düşünürsek de yine de kapanmaz mı ?
    aradaki fark 1000 liraya farka +++ alınır gibi geliyor bana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Klima 5505 hocam, fujiplus shina 18000 btu klima almayı düşünüyorum. Fiyat olarak makul ve ebat olarak küçük. Odam 29m2 soğutmak için yılda ortalama bir ay kullanacağım. Ne dersiniz, fikirleriniz önemli benim için.

• beko mobil klima var. oda sıcaklığı 30c iken mobil klima sıcaklığını 28c ye ayarlıyor ve soğutma modunda çalıştırıyorum. klima durup durup çalışıyor. ve 28c ye düşmüyor.

oda sıcaklığı 30c iken klima sıcaklığını en düşük sıcaklık ayarı olan 17c ye ayarladığımda ise klima sürekli çalışıyor ve 2-3 saatte oda sıcaklığı 29c-28c-27c-26c ye kadar düşüyor

fakat ben oda çok soğuk olsun istemiyorum. 28c olsun istiyorum. ama dediğim gibi durup durup çalıştığı için oda sıcaklığı 28c ye düşmüyor. 28c ye düşmesi için klima sıcaklığını 17c ye ayarlamam gerekiyor bu sefer de oda çok soğuyor.
  • klim adediğin zaman akla tek isim gelir mitsubishi çalıştığım iş yerinde 7/24 çalışıyor tık demiyor
    alternatif olarak daikin toshiba olabilir
    eşim dükkanında altus (vestel in yan sanaai ürünü ) kullanıyordu soğutma olarak güzel ama sıcaklık olarak tırt
    yani kışın kar yağarken ısınayım dersen toton donar
  • Altus 1220 (12.000 BTU) ve Altus 1820 (18.000 BTU) modeli arasında elektrik tüketimi % kaç fark eder, yani 18.000’lik olan % kaç daha fazla elektrik yakar ? Kullanımı şu şekilde olacak; 22 m2 amerikan mutfaklı salon, 5 m2 koridor ve 10 m2 yatak odam var. Salon serin olsun, koridorun ve yatak odasının en azından sıcaklığını kırsın istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim :) Sağlıklı günler.

• Merhaba.
    Evim güney batı cephe dubleks en üst. Kiracıyım ama artık tak etti.
    Alt katta girişte salon yanda bir oda ve son tarafta mutfak var. Salondan yukarı merdivenle üst kata açılıyor. Üstte 2 odayı kapatabilirim fakat salon kadar bir büyük odayı açık tutmam gerekir. Aynı şekilde alt katta da mutfağı açık bırakacağım. Klimayı camların bulunduğu duvar dibine monte ettirmeyi düşünüyorum. Salon yaklaşık giriş holuyle beraber 30 35 m2 civarı. 28 m2ye yakın mutfak 10m2 de ara hol için 24000 btu klima yeterli olur mu?

Üst kat için bu sene değil ama bundan alacağım performans sonrası 12000 btu luk yatak odası için düşüneceğim.

Salon için bu ürüne ne diyorsunuz.

Ya da vestel nova
    akakce.com
    Vestel Nova 18 A++ WIFI 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/klima/en-ucuz-vestel-nova-18-a-wifi-18000-btu-inverter-duvar-tipi-fiyati,500248261.html

• gunners49 kullanıcısına yanıt
    Şimdi Sigma Plus ve Demirdöküm A5 Performans modellerinin kapasiteleri, aynı btu değerinde olarak satılan giriş sınıfı klimalara göre biraz daha fazla. Enerji sınıfı "kapasiteye göre tüketimi" baz aldığından, sadece tüketim değerlerine bakarsak; aradakı tüketim farkı verimlilik farkından daha az olur diye düşünüyorum. Bu da 1000tl'yi çıkarma süresini uzatacaktır.

Tüketimden başka diğer etmenleri de işin içine katalım. O +1000tl size ne veriyor? Daha güçlü bir kompresör, ekstra iyonizer vs özellikler, çift sıra kondenser olması sebebiyle aşırı sıcaklarda performansını daha uzun süre koruma ve "aldığınız performansa oranla" daha az tüketim. Hepsinı bir arada düşünmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

Hocam merhaba.

Bu klimalar Midea üretimi, fiyatına göre performans olarak güzel cihazlar. Ama isim çok önemli, isme para veriyoruz resmen. Bugün LG ile Altus aynı klimalar, fakat LG markası ile Altus markasını yanyana bile koyamaz tüketici. Midea üretimi klimaları tüketiciye saysak hepsi Samsung’tan yana tercihini kullanacaktır. İsim önemli çünkü. Ayrıca emin olmamakla birlikte Midea üretimi klimalarda şuan R32 gaz’ı sadece Samsung AR35 kullanıyor. Diğerleri hâla R410A kullanıyor.

Arçelik 12325 ile Samsung AR35 ikileminde kalan arkadaşlar. İkiside güzel klima, ikiside gayet iyi soğutur, ikiside faturada üzmez.

Ama ben Samsung AR35 öneriyorum.

Sebebi ise Samsung’un malzeme kalitesinin daha iyi olması ve montajda bakır boru kullanması. Arçelik biraz agresif çalışıyor kompresör maksimum kapasiteye çıkmayı çok seviyor. AR35 ise daha uysal bir cihaz.

Üst düzey cihazlara lafım yok. Yatak odamda 2011 yılında sıfır aldığım 12000 Btu Panasonic on off klima mevcut. R410a gazlı. Soğutması hem Arçelikten hemde Samsung’tan daha iyi. Fatura olarakta beni hiç üzmedi. 16 m2 odaya kurulu, açtıktan 15 dk sonra içerisi buz gibi oluyor ve motor kendini kapatıyor. Aldım alalı filtre temizlemek dışında hiçbirşey yapılmadı. Canavar gibi. Ama konfor yok kardeşim, motor kapanınca içerisi sıcak oluyor, kapanmasın diye 2 derece düşürüyorsun bu kezde içerisi donuyor üşüyorsun.

Alıntıları Göster
    Midea'nın kendi markalı klimaları (eski stok olması sebebiyle) r410a kullanıyor, ama piyasadaki pek çok Midea üretimi klima R32'ye geçmiş durumda.

Ben de bir süredir klima bakıyorum. Ama yaptığım araştırmaya göre Midea klimaların dış üniteleri, Gree üretim olanlara göre sanki biraz daha sesli çalışıyormuş gibi bir algı hissettim. Pervane önündeki mazgalın tıkırtı yapması vs. Siz Samsung'da hiç bu tip bir şeyle karşılaştınız mı?

Ayrıca Gree için de dur-kalk yapmaya daha yatkın şeklinde bir intiba oluştur bende. Bir de set edilen sıcaklığa yaklaştıkça devir kısma olayını az yapıyormuş sanki.

Bunları netleştirebilirsem kapacağım bir tane.

• Arkadaşlar ben kafayı yemek üzereyim vestel beni deli etti kaç gündür servis diyor ki motoru duvara takmak için olan "ayak" kutudan çıkmaz sen alacaksın diyor!!! ben anlamıyorum sen getir parasını vereyim diyorum bizde yok biz satıcı değiliz diyor!!! deli ettiler beni. MH de ulaşmak mümkün değil he hu vart zart biz size döneceğiz sizi anlıyoruz falan diyorlar ama takan yok. En sonunda iade edeceğim o olacak da sorum şu bu seg klimaların içinde motor ayağı çıkıyor mu? çıkmıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 22612262226322642265
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.