Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2253. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (2 Mobil) - 12 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.951
Cevap
961
Favori
4.902.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22512252225322542255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evde kullanmayacaksanız alın , acayip ses çıkartıyor tüm mobil klimalar .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    65db yazıyordu çoksumamıstım ama dediğiniz gibiyse uzak durmakta fayda var

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

bu yarı fıyatına. elektrıge cok yuklenmez ıse senede 2 ay kullanacam.
    tavsiye etmem cama delik açmak lazım oda iş değil mobil klimalar daha fazla eletrik tüketiyor diye biliyorum ben
  • derya78 kullanıcısına yanıt
    anladım. yönelendirmeniz için teşekkürler.
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Normal duvar tipleri sessiz modda 35 db ses verir , yüksek fan modunda 50-55 db verir . 65 db demek 10 db fazla olarak düşünmeyin ses katlanarak çoğalır .

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    2 ay için binlerce lira vermeyeyım demıstım ama ses boyleyse çekilmez. teşekkürler. klima işini askıya aldım :)
  • Ustam mrb.
    İkinci el bir klima buldum. Sizce hocam bu klima montaj dahil 1.000 tl eder mi.? Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamil1253 -- 30 Haziran 2020; 16:30:34 >
  • glumerna G kullanıcısına yanıt
    Bu modeli bende çok beğenmiştim ama yerinde görmek nasip olmamıştı. Montajdan birkaç kare ekleyebilirmisiniz. ?
  • @klima5505
    Hocam merhabalar,
    İstanbul'da yaşıyoruz, 30m2 salon için klima taktırmayı düşünüyoruz. Daire yüksek giriş sayılır, öğleden sonra sıcakların artmasıyla beraber hava çok bunaltıcı olmaya başladı. Sanırım verimli sonuç için 18000 BTU olması gerekiyor.

Burdaki yorumlarınızı da takip ettim, bulduğum birkaç model için fiyat performans açısından size danışmak istedim.

Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-S 16.000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima - 6479 Try
    Sharp AY-XP12VHK Tokyo Serisi A+++ Enerji Sınıfı 12.000 BTU/h Inverter Klima - 5600 Try (12000 BTU yeterli olur mu?)
    Electrolux EPS18V38HW I/O A++ 18000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima - 5290 Try
    Demirdöküm A5 Performans A+++ 18000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima - 5450 Try (İstanbul Bilişim'deki fiyat, ama güvenilir mi bilemedim, normalde 6200 lerde görüyorum fiyatı)

Bütçe olarak 5bin civarı düşünüyoruz, ama aralarından bütçeyi biraz zorlayıp Mitsubishi ya da Demirdökümün A5 performans modelini almak daha mı mantıklı olur?

Görüşlerinizi bekliyorum.

Konuyla ilgili bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.

• mickey88 M kullanıcısına yanıt
    İstanbul bilişim uzak durun. Ürünleri kargo yapmıyorlar. Parayı mi kullanıyorlar anlamadım. İnternet şikayet dolu... Psikopata bağlamışlar...

• Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Resimdeki ev osmaniye'de peki dostlar salon kapısının üzerine bir 12000 lik klima ile 24 saat çalışacak şekilde kullanabilir miyim. Veya nereye montaj yaptırmam lazım. Ve son olarak hangi marka (bütçe sınırı yok) olur saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: afanesavo

İstanbul bilişim uzak durun. Ürünleri kargo yapmıyorlar. Parayı mi kullanıyorlar anlamadım. İnternet şikayet dolu... Psikopata bağlamışlar...
    Hocam çok teşekkürler bilgi için, evet o zaman diğer sitelerden tedarik etmek lazım.
    Trendyol'daki fiyatı en uygun şu an 6150 Try
  • quote:

Orijinalden alıntı: mickey88

@klima5505
    Hocam merhabalar,
    İstanbul'da yaşıyoruz, 30m2 salon için klima taktırmayı düşünüyoruz. Daire yüksek giriş sayılır, öğleden sonra sıcakların artmasıyla beraber hava çok bunaltıcı olmaya başladı. Sanırım verimli sonuç için 18000 BTU olması gerekiyor.

Burdaki yorumlarınızı da takip ettim, bulduğum birkaç model için fiyat performans açısından size danışmak istedim.

Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-S 16.000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima - 6479 Try
    Sharp AY-XP12VHK Tokyo Serisi A+++ Enerji Sınıfı 12.000 BTU/h Inverter Klima - 5600 Try (12000 BTU yeterli olur mu?)
    Electrolux EPS18V38HW I/O A++ 18000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima - 5290 Try
    Demirdöküm A5 Performans A+++ 18000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima - 5450 Try (İstanbul Bilişim'deki fiyat, ama güvenilir mi bilemedim, normalde 6200 lerde görüyorum fiyatı)

Bütçe olarak 5bin civarı düşünüyoruz, ama aralarından bütçeyi biraz zorlayıp Mitsubishi ya da Demirdökümün A5 performans modelini almak daha mı mantıklı olur?

Görüşlerinizi bekliyorum.

Konuyla ilgili bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.
    Hocam tekrar merhabalar,

Az önce DemirDöküm servisi arayarak kurulum için bilgi almaya çalıştım, vakum işlemini sorduğumda ne olduğunu bilmediklerini söylediler. Tekrar aradım başka biriyle konuşmak için ama diğer kişi de böyle bir işlem olmadığını söyledi.

Electrolux un servisini aradığımda, vakum işleminin yapıldığı bilgisini verdiler. 18000 BTU ve fiyat açısından da uygun gözüküyor ama performans nasıldır?

Sharptan şu an haber bekliyorum.

Bu arada Gree nin U-Crown modelini tavsiye etmişsiniz, Fairy nasıldır?
    Fairy Inverter Duvar Tipi Split Klima R32 18000 BTU/h - 6900 Try fiyat gözüküyor.

DD servisten dolayı makul değil gibi gözüküyor. Bunlar arasında görüşünüz nedir, fiyat performans açısından hangisi uygun olur?

Çok teşekkürler.

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, değerli yorumlarınız için ben teşekkür ederim.

Teşekkürler, saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba hocam.

Keysmart,Arçelik'in BİM'e üretmiş olduğu bir marka.

Vestel'in Koçtaş'a ürettiği Blyss gibi.

Altus ile aynı özelliklere sahip bir cihaz.

Altus 1220 ile fiyatını ve taksit durumlarını kıyaslayıp tercih yapmanızı tavsiye ederim. Ancak bu cihaz bütçenize uygun ise tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    hocam selamlar,

gaz ile ilgili bir bilgi bulamadım ben r32 mi yoksa 410 mu bilginiz var mı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

38m2 Salonum için klima almak istiyorum.Doğalgaz geldi gelecek ama salgın sonrası işler belirsiz olduğu için hem ısıtma hemde soğutma amacı ile kullanılacak.Akdeniz bölgesinde ikamet ediyorum.Ev Doğu -Güney cepheli.Çatı dublex.Çatı Ytong ile örülmüş.Salon dublexin alt katında.2 tane büyük Cam kapı var. 4m biri 4,5 m birisi.Bu oda için sizin daha önceki yorumlarınıza istinaden Gree markayı araştırdım.Önce 18k'lık uCrown düşünüyordum ama maliyet çok yüksek olunca Amber ve Fairy arasında kaldım.Teknik Özelliklerinde Aşağıya resimde ekledim ama

Fairy için

Soğutma Enerji Tüketimi (Min~Nominal~Maks.) W 1.260 ~ 5.200 ~ 6.600
    Isıtma Enerji Tüketimi (Min~Nominal~Maks.) W 1.120 ~ 5.300 ~ 6.800

Amber için

Soğutma Enerji Tüketimi (Min~Nominal~Maks.) W 380~1.500~2.450
    Isıtma Enerji Tüketimi (Min~Nominal~Maks.) W 350~1.410~2.600

Buradaki güç tüketimleri biraz kafamı karıştırdı.Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Fairy için 5800 TL fiyat aldım ama enerji tüketimi bu kadar fazla ise amber tercih etmeliyim yoksa bu teknik verilerde bir yanlışlıkmı var.

Fiyat aldığım yer eğer başka marka tercih edeceksem ME'den başka markaya bakmamamı söyledi.ME için siz hangi modeli önerirsiniz.

Şimdiden teşekkürler

SAYGILARLA

• Arkadaşlar Merhaba,

Az önce klimanin ana kartının yandıgini öğrendim gelen servis ekiplerinden. GE marka idi klimam. Anakart değişimi gerekiyor ve 1700 TL tutabilir dediler. O da ne zaman yapılır ne zaman gelir belli olmaz dedi arkadaş. 8 yıllık makina.

O yüzden yeni bir klima almaya karar verdim. Teknosa hediye çekim olduğu için oradan alacağım. Şu an kullandığım 18.000 btu inverter idi. Çok ta memnundum. Servis elemani benim salonu (28m2) soğutma için 12.000 btu Mitsubishi yeter dedi ama benim kullandığım ge 18000 bütün evi sogutuyordu. O yüzden 12000 az gelir dusuncesindeyim. 18.000 btu için max. 6000 TL ye kadar ne tavsiye edersiniz? Unutmayın teknosada satılan bir marka olmalı. Baymak, Samsung, LG Vs.

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba hocam

Hayırlı olsun.

Dış ünitenin yerde olması,içeri taşınacak ses miktarını minimum'a indiriyor.

Ancak dış üniteyi 1 defaya mahsus yerinden oynatacaksanız sakıncası olmaz.

Yani monte ettiririm,sonrasında biraz yerini kaydırırım derseniz mümkündür.

Ancak sürekli olarak her ihtiyaç olduğunda oynatma imkanınız malesef olmaz.

Çünkü ara tesisat borusu esnek değildir. Oynattıkça rakor kısımları gevşeyebilir ve cihaz kaçak verebilir.

Sadece Airtel için değil,tüm markalar için geçerlidir. Çünkü temel mantık aynıdır. Bu nedenle dış ünitenin yerinde sabit olması gerekmektedir.

Balkonunuzun önü-yanı duvar ise veya çok sağlam demirden yapılmış ise balkon duvarına da artırabilirsiniz,eviniz açısından uygun ise. Bu sayede yer de kaplamaz,ıçeri ses de iletmez veya asgari seviyede bir ses iletimi olur.

Saygılarımla....

Alıntıları Göster
    Hocam teşekkürler bilgilendirmeniz için. Klima elime ulaştı, Cuma günü servis gelecek. Balkon zeminine şu şekilde koymak istiyorum bir problem çıkar mı acaba?

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• Rock_Rage R kullanıcısına yanıt
    Üstat Teknik bilgileri yanlış yerden almışsın. Dğrusunu tlc sitesinden bulabilirsin. Yanlız gree üretimi klimalarda ısıtma konusunda yazılımsal sıkıntılar olabiliyor biraz şans işişi sanırım. Benim sigmaplus12mg serisi klimam dış sıcaklık 10 derecenin üstüne çıkınca afallıyor şaşırtıyor. Klima bi türlü performanslı çalışmıyor. Servis arkadaşta inverter bu! kendini kısar yükseltir ayarlar deyip duruyor

Model Kodu Birim GWH18ACD-K6
    DNA1D
    Güç Kaynağı Besleme Dış Üniteden
    Faz/Gerilim/Frekans F/V/Hz 1/220/50
    Besleme Kablosu Damar Adedi ve Kesiti adet x mm2 3×2,5
    Soğutma Kapasitesi (Min.~Nominal~Maks.) BTU/h 4.299 ~ 17.742 ~ 22.519
    Soğutma Kapasitesi (Min.~Nominal~Maks.) W 1.260 ~ 5.200 ~ 6.600
    Isıtma Kapasitesi (Min.~ Nominal~Maks.) BTU/h 3.821 ~ 18.084 ~ 23.202
    Isıtma Kapasitesi (Min.~ Nominal~Maks.) W 1.120 ~ 5.300 ~ 6.800
    Soğutma Enerji Tüketimi (Min~Nominal~Maks.) W 380 ~ 1.528 ~ 2.450
    Isıtma Enerji Tüketimi (Min~Nominal~Maks.) W 350 ~ 1.410 ~ 2.600
    Nominal Akım (Soğutma / Isıtma) A 6,8 / 6,3
    Otomatik Sigorta Akımı A 20
    EER W/W 3,40
    COP W/W 3,76
    SEER — 7,00
    SCOP — 4,00
    Sezonsal Enerji Sınıfı (SEER / SCOP) — Soğutma : A++
    Isıtma : A+/A+++(daha sıcak iklimde)
    Nem Alma Kapasitesi L/h 1,80
    İç Ünite İç Ünite Model Kodu — GWH18ACD-K6
    DNA1D/I
    Hava Debisi m3/h 800/720/650/610/570/520/470
    Ses Basınç Seviyesi dB (A) 45/43/41/38/35/34/31
    Ses Güç Seviyesi dB (A) 59/57/55/52/49/48/45
    Net Ölçüleri (G×Y×D) mm 1013×307×221
    Net Ağırlık kg 13.5
    Dış Ünite Dış Ünite Model Kodu — GWH18ACD-K6
    DNA1D/O
    D.Ü. Hava Debisi m3/h 3200
    Soğutmada Dış Hava Çalışma Sıcaklık Aralığı °C -15 ~ 48
    Isıtmada Dış Hava Çalışma Sıcaklık Aralığı °C -15 ~ 24
    Ses Basınç Seviyesi dB (A) 57
    Ses Güç Seviyesi dB (A) 64
    Net Ölçüleri (W×H×D) mm 965×700×396
    Net Ağırlık kg 45
    Şarj Edilen Soğutkan Miktarı kg 1
    Ara Tesisat Ara Tesisat Kablosu Damar Adedi ve Kesiti adet x mm2 4×1,5
    Şarj Gerektirmeyen Ara Tesisat Uzunluğu m 5
    Ek Soğutkan Miktarı g/m 16
    Bakır Boru Çapı (Sıvı) mm (in) Φ 6 (1/4″)
    Bakır Boru Çapı (Gaz) mm (in) Φ 12 (3/8″)
    İç-Dış Ünite Arasındaki Maksimum Kot Farkı m 10
    İç-Dış Ünite Arasındaki Maksimum

• Teşekkürler

Siz haklısınız TLC sitesindeki veri doğru ben Gree den almıştım verileri.Isıtma sorunu için konu sahibi üstat daha net bilgi verecektir bizlere.Uygun görürse alırız görmezse artık yapacak bir şey yok.
  • 
Sayfa: önceki 22512252225322542255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.