Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62.911
Cevap
896
Favori
4.785.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
81. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 21732174217521762177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar Mitsubishi hare 12000 BTU veya Sharp AY-XP12VHK Tokyo Serisi için 5000 iyimi aynı paraya önereceğiniz başka marka model varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wedsaz -- 18 Mayıs 2020; 21:25:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hab_gs1905

klima5505 abiye danışarak enviro me 14 aldım
    Çok memnunum sağolsun
    Belki saçma bulacaklar olabilir ama
    Ufak bir sorum var sizŞerden tecrübeli olanlarınıza ve özellikle klima5505 abiye
    Klima salonda kurulu salon doğuya bakıyor 14000 btu
    Salondan iki oda uzakta yine doğuya bakan bir oda var ikinci yatak odası sabah güneş doğunca çok sıcak oluyor insanlar uyuyamıyor

Planım şu ben salondaki klimayı timer ile 05.00-05.30 arasında çalıştırsam 23 derece için salonda maruz kalacak kimse yok sonuçta ama kapıları açsam o çok sıcak olan ikinci odaya sonuçta esinti ile soğukluk gidiyor gündüz denedim kimse evde yokken O odayı soğuttu ama içinde insan uyurken o klima içinde uyuyanları çarpar mı?

Klima ile soğutmasını istediğim oda birbirini asla görmediği gibi aralarında mutfak var kapıları da karşılıklı değil .

Bu şekilde yaparsan kas ağrısı boyun tutulması bel ağrısı vs çarpılma olur mu burunları genizleri kurur mu???
    Merhaba. Memnun kalmanıza çok sevindim. Güle güle kullanınız. Sizler de sağolun.

Uyuyan insanları etkileyecek şekilde bir etkisi olacağını sanmıyorum. Buna tedbirli yaklaşarak deneme ile karar vermenizi tavsiye ederim. 25 derece set ayarında deneme yapın. Serinlik hissedip rahatsızlık hissetmeyecek seviyeye kadar set değerini kademe kademe indirin. Bu şekilde doğru ayarı bulacağınızı düşünüyorum.

Çok düşük set değeri seçilmedikçe bu olumsuzlukların olacağını düşünmemekteyim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: EgeBeyiniz

Cevap için çok teşekkür ederim bu ürün hakkında düşünceniz nedir :

Beko Ekolojik 31825 A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima
    Merhaba. Rica ederim.

Sade özelliklere sahip,indirimli haliyle daha cazip bir fiyata sahip olan bir cihazdır. Fiyatına göre tercih edilebilir. Temel özellikleriyle birlikte memnun eder.

Altus 1820 için de fiyat araştırması yapınız,ucuz ise Altus'u tercih ediniz. Birebir aynıdır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrOK

Merhabalar Arçelik 24320 Ekolojik inverter klima kullanıyorum. Soğutma ve ısıtma performansından memnun değilim. Bugün CH 38 kodlu hata verdi servis istedim.
    Servis sonrası satıp satmamakta kararsızım. Öneriniz nedir ?
    Merhaba.

CH 38 Soğutucu akışkan sızıntısı (gaz kaçağı) hatasıdır. Gaz eksilmesi olduğu için soğutma ve ısıtma performansında azalma görebilirsiniz. Kaçak tespit edilip giderildikten sonra vakum yapılıp sıfırdan gaz basılmalıdır. Cihazın garantisi yoksa yüksek bir fiyat çıkabilir. (500TL civarı tutabilir).

Yeni bir cihaz için bütçeniz yeterli olacaksa satabilirsiniz,bu cihaz için emin değilim. Alüminyum kondanserli serilerden biri ise zaten başınıza sürekli iş açacaktır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

Demirdokum a5 performans 1800 btu yerine
    Mitsubiishi silver 15000 btu alasam yeterli olurmu
    Silver nasil bir model kalite olarak
    30 m2 salon icin
    Mitsibishi de fiyatlar yuksek 15 lik kurtarmaz mi
    Dd ile kiyaslarsak kalite yukariya cimis olurmu
    Merhaba.

Mitsubishi Silver (ZSP-S) giriş sınıfı bir cihazdır. M.Heavy'de asgari tercihin ZS-S kodlu Premium serisi olmasını tavsiye ederim.

Bu bağlamda A5 Performans daha üstün gelecektir.

Marka bakımından yukarıya çıkılmış olur ancak,model bakımından aşağı inilmiş olur.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: JamMasterJay

Selamlar tekrardan.Bayram öncesi klima ve kombi alımı yaparak bu stresten kurtulmak istiyorum artık. Yardımcı olursanız sevinirim.

Salon ; 29 m2 , çift cephe , oda yarısı yere kadar cam , salon kapısı yok.
    Sanırım 18.000 tercih edilmesi gerekiyor.

Bursada bayilerden aldığım fiyatlar ; (15.05.2020)

- Mitsubishi Electric ; Enviro 12.000 : 6000 TL Hare 12.000 : 5000 TL
    15.000 : 7000 TL 15.000 : 6000 TL
    18.000 : 8500 TL 18.000 : 7500 TL

- Mitsubishi Heavy (12.000 önerdi) ; SRK 352sp-w 12.000 = 4750 TL

- Daikin ; ATXN50NB7 - N Serisi - 18.000 = 7250 TL (A+) (Bayram öncesi zam geleceğini söyledi)
    FTXF50 - Sensira - 18.000 = 9100 TL

- Toshiba (model belirtmedi) Multi Klima 16.000 + 10.000 = 8500 TL (12mt bakır boru içinde 3 yıl garantili A++)

Toshiba RAS - 16000J2KVG : 6870 TL
    Toshiba RAS - 18000J2KVG-TR : 7700 TL

- Bosch - B1ZMX - 12.000 - 4120 TL (A++)
    18.000 - 5840 TL

- Arçelik - 12.000 - 3600 TL
    15.000 - 4000 TL

- Baymak - Elegant Plus - 12.000 - 3250 TL ( 7 yıl garantili )
    18.000 - 4650 TL

Buradaki yorumlardan yola çıkarak Baymak markasını eledim.Onun yerine DD A5,Sigma Plus modellerini ekleyebilirim listeye.Farklı forumlarda Lg Dual Plus da öneriliyor.

Aslında 2 klima olması nedeniyle Toshibayı düşünmeye başladım. Aynı anda kullanılmayacak. Gece yatak odası , gündüz salon şeklinde.
    Selamlar.

Aynı anda kullanım olmayacağı için Toshiba'yı tavsiye edebilirim.

Onun dışında

Mitsubishi Electric HaRe ile Enviro arasında 1000TL var. 1000 TL farkı ödeyip Enviro'yu tavsiye ederim.

Heavy'de ZS-S'den aşağı tercih yapmamanızı tavsiye ederim. ZSP-S yerine Sigma Plus,DD A5 Performans daha iiy bir tercih olur.

Bosch,Midea üretimidir. Fiyatı çok abartı değil. DD A5 ve Sigma Comfort ile eşdeğer tutabiliriz.

Arçelik de bu cihazları takip eder.

Baymak da en son sırada yer alır.

Daikin'de de asgari tercihin Shira Eco serisi olmasını tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: mfktftk

yanıtınız için teşekkür ederim.

demirdöküm kion serisi. yanlışlıkla kino yazmışım.https://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/demirdokum-kion-18-000-btu-split-inverter-klima_pdp_558550100

bosch ürünlerini de inceledim.

18000'lik olarak B1ZMX18100, B1ZMX18624 fiyatları fena değil. ancak bu klimaların kendi sitesi dahil hiç bir yerde SEER değerlerine ulaşamadım. bunlar eski cihazlar mı? tercih edilebilir mi?

Alıntıları Göster
    Rica ederim.

Cihazı gördüğüm anda Arçelik Prosmart serisi ile aynı olduğunu tespit ettim.

Güç tüketimi,verimlilik,iç ünite görünümü,iç-dış ünite boyutlarına kadar birebir.

Bu bağlamda sanıyorum ki Demirdöküm,Arçelik veya LG ile anlaştı ve bu ürünü çıkardılar. Cihaz bildiğimiz,tanıdığımız Arçelik/LG'nin DD versiyonu. Fiyatlar piyasada çeşitlendikçe durumuna göre tavsiyelerimizde yer verme imkanımız olabilir diye düşünüyorum.

Bosch klimalar Midea üretimidir. Bu bağlamda Midea Blanc,Airfel LTXN gibi cihazların değerlerini referans alabilirsiniz. Komponentleri aynı olduğu için performansı da aynıdır.

Tercih edilebilir cihazlardır. Airfel'den çok pahalıya gelirse Airfel'i tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• cankara35 kullanıcısına yanıt
    Hocam bunada bir cevap alabilirmiyim tesekkurler..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bezdumda

Hocam merhaba. Demir döküm'ün sitesine girdiğimde dd kion serisi diye yeni bir klima çıkarmış. Bu seri hakkında bilginiz var mı? A5 e göre farkları nelerdir?
    Merhaba hocam. Aynı soruya vermiş olduğum cevabı sizlere de aktarıyorum.

Cihazı gördüğüm anda Arçelik Prosmart serisi ile aynı olduğunu tespit ettim.

Güç tüketimi,verimlilik,iç ünite görünümü,iç-dış ünite boyutlarına kadar birebir.

Bu bağlamda sanıyorum ki Demirdöküm,Arçelik veya LG ile anlaştı ve bu ürünü çıkardılar. Cihaz bildiğimiz,tanıdığımız Arçelik/LG'nin DD versiyonu. Fiyatlar piyasada çeşitlendikçe durumuna göre tavsiyelerimizde yer verme imkanımız olabilir diye düşünüyorum.

Arçelik ile fiyatı kıyaslanır,DD daha uyguna geliyorsa Arçelik'e alternatif olabilir.

A5'e göre en temel farkı bu durumda üreticisi oluyor. Verimlilik açısından arada az bir fark mevcut.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: striven

Herkese iyi forumlar. Hocam Arçelik 12560, 12565 ve Sigma comfort aralarında ne fark acaba? Hangisini tercih etmeliyim? Birde maksimum 3500 TL ye kadar ne önerirsiniz? Teşekkürler
    Merhaba. İyi forumlar.

12560'ın görsel açıdan üstünlüğü mevcut. 12565'in de Wi-Fi vb. ekstra özellikleri var. Verimlilik olarak arada çok çok az bir fark mevcut.

Görsel avantajıyla 12560 alınabilir.

12565 ile Sigma Comfort arasında Wi-Fi özelliği önemli değilse Sigma Comfort'u tavsiye ederim. Değilde Arçelik alınabilir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.eser01

Merhaba ben de klima bakıyorum o fiyat aralığında. 2 tane 12.000 btu 1 tane de 18.000 btu. Yardımcı olabilecek olan varsa seviniriz.
    Merhaba.

18000 Btu olan cihazın fiyatı daha yukarılarda gezinmektedir.

Her cihaz için bütçenizi ayrı ayrı belirtebilir misiniz ? 18000 Btu'ya daha fazla ayırmanız gerekmektedir,kapasite büyük olduğu için fiyat da bu doğrultuda artıyor.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade8810

İlginiz için çok teşekkür ederim.
    Son soru olarak bu kapsamda değerlendirdiğinizde sadece soğutma için hangi klima/klimaları tavsiye edersiniz acaba?
    Ayrıca Sigma Plus 12 INVDGM ile Arçelik 12260 arasındaki farklılıklar nedir?
    Soğutma önceliğim olduğu için hangisi daha ön plana çıkacaktır sizce?
    Rica ederim.

Arçelik 12660 serisi,markanın en üst serisi. Bu fiyata nadir bulunan cihazlardan biri.

12660'ın verimlilik değeri daha yüksek. Kompresörü gayet güçlü,hatta boyut olarak kıyasladığımızda 12660'ın dış ünitesi,diğer serilerin dış ünitesinin 2 katı büyüklükte. Bu ısı transfer yüzeyinin büyük olduğunu gösteriyor.

Tabiri caizse canavar bir cihaz. Tabi fiyatı da ona göre yüksek. Üst sınıf bir ürün.

Sigma INVDMG ise şahsen çokça tavsiye ettiğim,fiyatına göre iyi performans sunan seçeneklerden biri.

Bütçeniz yeterli olup,verimlilik değerinin de yüksek olduğunu düşünürsek soğutma amaçlı da olsa 12660'ı tavsiye ederim. Bütçenizi aşıyorsa zorlamaya gerek kalmadan Sigma INVDMG'yi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: uzii07

Tekrardan tesekkür ederim. Son olarak midea olarak karar verdim. Yarın kurulumu yapılacak.. @klima5505

Alıntıları Göster
    Rica ederim. Hayırlı olsun. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: derya78

merhaba hocam

4 yönlü otomatik hava kontrolu nedir bu benim klimada yok 2 yönlüsü var önemli bişey midir

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.

4 yöne salınımda,sağa ve sola havayı yönlendiren flaplar da kumandadan ayarlanabilir. Çok gerekli,önemli bir özellik değil. Ekstra olarak sayılabilecek,standartta aranmayan bir özelliktir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alprux

selamlar 18000 btu klima almak istiyorum adana'da oturuyorum.genellikle sogutma için kullanılacak yani.fiyat aralıgım 4500-5000 arası 2-3 gun ıcınde sipariş vermeyi düşünüyorum.önerilerinize göre almka istiyorum.
    Selamlar.

Bütçenizin çok az üstünde olacak şekilde Alarko Flair'i tavsiye edebilirim. 250TL civarı fazlası bulunmaktadır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mattblack

Hocam çok kararsız kaldım, paraya kıyıp a5 performans da alabilirim fakat şunu merak ediyorum. Bahsettiğiniz ürünlerin fiyat sıralaması şöyle:

12325: 3200 TL
    15325: 4200 TL
    a5 performans: 4600 tL

Şimdi sorum şu, a5 performans ile 12325 arasındaki farklar nelerdir, artısı eksisi nedir? iki arçelik modeli arasında da aynı şekilde fark nedir?

Aradaki 1000-1400 TL farka değer mi? Sizden gelecek yoruma göre hareket edeceğim, kolay gelsin.
    Merhaba hocam.

İki Arçelik modeli arasındaki fark,kapasitedir.

12325 - 12000 Btu

15325 - 14500 Btu'dur.

A5 Performans da 12000 Btu'dur.

İkisi arasındaki fark,DD'nin materyal kalitesinin daha yüksek olduğunu düşünmekteyim. Kompresörü daha güçlü,tam 12000 Btu performans verebilen bir cihazdır.

Bulunduğunuz bölgede ( şu aralar gördüğümüz değerler haricinde ) aşırı sıcaklarla karşılaşmıyorsanız 12325 memnun edecektir. Aksi halde DD A5 Performans veya 15325 tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: freegmc

Merhabalar,

Benim de ev için iki tane multisistem klima ihtiyacım var. İstanbul avrupa yakasındaki evde,

9 - 9- 9 luk bir sistem aynı anda maksimum 2 tanesi kullanılacak. (11 m2 lik 3 tane oda ). - Doğu cephe

9-12-18 lik sistem - yine aynı anda maksimum 2 tanesi kullanılacak. (30 - 16 -13 m2 lik oda) - Güney cephe

Çok klima kullanmayız normalde ama ozellikle geceleri uyuyabilmek için ve gün içinde evde biraz daha rahat edebilmek için klima alacağız.

Benim için en önemli kriter sorunsuz bir sistem olması dışında hem iç hem dış ses. Klima hatları bu şekilde düzenlendiği ve borular doşeli olduğu için farklı bir kombinasyon alternatifim yok.

Fiyatlara bakmaya başladığımda benim kafamdakinden baya yukarda olduğunu gördüm. en uygun bütçe ve fiyat performans ile çözmek için önerilerinizi alabilir miyim?

Herkese sağlıklı günler dilerim.
    Merhabalar.

Multi sistem,tek iç üniteli klimalardan mutlaka pahalıya gelecektir.

Uygun fiyat için

Sigma ve Arçelik'ten fiyat almanızı tavsiye ederim. Fiyatları nispeten uygundur. Ancak verilen fiyatlara göre daha iyi yorumlayabilsek de daha da uygun fiyata bulmak zor olacaktır.

Dış ünite için yer varsa ve uygun görürseniz tek iç üniteli birden fazla klima daha uyguna gelecektir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: esghi

Hocam anladım ki Bursa’daki klima bayileri tok satıcı 😅 Kendilerine görevlendirme yazıp dükkan açabilecekken hepsi kapalı bugün.
    Sigma ve Arçelik 18565 arasında kaldık Arçelik 5450₺ fiyat verdi, en uygun bu oldu o yüzden Arçelik’te karar kıldık. Çarşamba günü montajını yapacaklar. Teknik servis de yaygın, kafamız rahat eder o açıdan da diye düşündük. Wifi, 4 yönlü salınım gibi ek özellikler de cezbetti.
    Desteğiniz, zaman ayırdığınız için çok teşekkürler. Kurulum ve kullanımla ilgili tecrübelerimizi yazacağım.

Tekrardan çok teşeKkürler 🙏🏻☺️

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam. :)

Hayırlı olsun. İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim. Yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: adana01_689

Hocam daıkın sensira serisini önerir misiniz. 9btu 4000-5000tl arası klima önerinizi bekliyorum. Çok kararsız kaldık.
    Daıkın sensira için 4300-4600TL arası fiyat verdi farklı bayiler
    Merhaba. Daikin'de Shira Eco'dan aşağısını şahsen tavsiye etmiyorum.

Bu cihaz için fiyat alabilir misiniz ? Internet fiyatları belli ancak bayiden daha uyguna bulma ihtimaliniz olabilir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: duşveötesi

Cevap için çok teşekkür ederim peki klimanın performansını etkilemeden kaç metre borulama yapılabilir
    Rica ederim.

7 metre mesafeye kadar genelde gaz eklemeden kullanım mümkündür. Bu açıdan net bir yorum yapmak zor olur. Kot farkı ne kadar az,dikey yerine yatay borulama ne kadar fazla olursa o kadar iyidir. Gaz eklenmesine ihtiyaç kalmayacak boru metrajını aşmamak en iyisidir. Zorunlu hallerde ise üretici tarafından belirtilen max. borulama mesafesini sonuna kadar kullanmak yerine,mesafeyi azaltacak yöntemlere başvurulmalıdır.

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 21732174217521762177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.