Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2038. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
62.763
Cevap
891
Favori
4.779.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20362037203820392040
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

18.000 btu klima almaya karar verdim. Öncelikle şu modeli almak istiyorum:

ARÇELİK A18555 MIRROR PROSMART

Uygun fiyatlı olarak da şu iki modeli buldum:

Baymak Elegant Plus 18
    Baymak Elegant Prime 18

Etrafımdan alacağım fiyat tekliflerine göre bu üç modeli düşünüyorum. Bu modellerle alakalı olarak birkaç sorum bulunuyor:

1)Arçelik olanı alamazsam Baymak olanlardan hangisini önerirsiniz?
    2)Prime olanın Plus olanından farkı nedir?
    3)Benim için klimada filtre olması oldukça önemli. Üst modellerde ionizer filtre görüyorum. Bu filtreden Baymak modellerinde bulunuyor mu? Her ne kadar tanıtım broşürlerinde bu filtrelerin olduğunu görsem de emin olamadım.
    4)Arçelik'in ekolojik serisini önerir misiniz? Baymak ile aralarında kalite farkı var mı?
    5)Servis anlamında Baymak mı önerirsiniz Arçelik mi?
    6) Son sorum olarak LG S3-M18KLRZA modelini sormak istiyorum. Bu model ile Arçelik 18555 aynı model gözüküyor. Böyle bir durumda LG mi yoksa Arçelik mi önerirsiniz?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 29 Temmuz 2019; 0:5:26 >

• merhaba.Antalya nın gazipaşa ilçesinde müstakil 2 katlı bir evin alt katında yalıtımsız bir evde oturma odası, mutfak kapısı açık olacak şekilde 25-30 metrekare bir yeri hem ısıtmak hem de soğutmak istiyorum.fiyatı değilde önceliğim elektrik sarfiyatı.bu yüzden A+++ klimalara bakıyorum.önerebileceğiniz bir marka model var mı acaba.faturaya etkisi az olacak bir klima.çünkü klima yaz-kış günde 16-20 saat kadar çalışacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şahsen

Çok şükür klimamiz bugün kuruldu. 30dk vakum. İnşallah sıkıntısız bir şekilde kullanırız. Çok sessiz bir klima. Bişey soracaktım. İç ünite üzerindeki sigma plus yazısının ışığı nasıl açılıp kapanıyor
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]S
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]ı
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]g
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]m
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Hocam hayırlı olsun klimanız. Bende 2 gün önce sigma comfort 12 lik olanı taktırdım. Bu vakum olayı tam olarak nedir? Bizde takarlarken vakum işini bilmediğim için hiç konuşulmadı? Bide kaça taktırdınız?(Bunu isterseniz özelden yazabilirsiniz:)) Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker3581

İşte budur! Tam aradığım şekilde net bir cevap.
    Üstad kısmetse yatak odasına sharp kyoto veya düşeş denk gelirse tokyo 9k, salona da dd a5 performans 18 lik taktıracağım.
    Fotoğraflarını da burada paylaşacağım. Sene sonuna kadar çok borca gireceğim arıtma taktır klima taktır...

Çok teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Merhaba. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

Bu tercih sıralamanız gayet güzel hocam. Fiyatların ne olacağı belli değil malumunuz. O nedenle imkan varken erkenden almak en iyisi derim.

Şimdiden hayırlı olsun.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: zukerman

Merhaba hocam tekrardan servis çağırmadan önce tam emin olmak için soruyorum.Bu hafif tıkırtı cızırtı sürekli devam ediyor.Mesala ısıtmalı açtığımda ses kesiliyor yani fan motorundan değil sıkıntı doğru mu anlıyorum?.Boruda çok hafif bi akış sesi var ancak sesin asıl kaynağı iç ünitenin içinden geliyor.Sebep kesinlikle bakır borunun ezikliğinden midir yoksa başka bir sebep olabilir mi?Bir de servis kesin normal diyecek bu duruma ısıtmada olmayan sesin soğutma da sürekli olarak devam etmesi normal mi?
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Merhaba.

İç ünite tarafından geldiği kesin ise iç ünitenin arkasında kalan borular iç ünite kasasına temas ediyor olabilir. Isıtmada olmadığına göre fan motorunda sorun olmadığını düşünebiliriz. Fan modunda nasıl ?

En kuvvetli ihtimal iç ünitenin arka kısmında kalan borular birbirine veya iç üniteye temas ediyor diye düşünüyorum. Bu da uygun izolasyon işlemleri ile halledilebilir,şayet sesin kaynağı ise...

Cızırtı,tıkırtı gibi seslerin sürekli olmaması gerekir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: professionaldreamer

Airfiel alındı. Yardımcı olanlara teşekkürler.
    Merhaba. Hayırlı olsun. İzlenimlerinizi paylaşırsanız şahsım adına memnun olurum.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

Merhabalar,

18.000 btu klima almaya karar verdim. Öncelikle şu modeli almak istiyorum:

ARÇELİK A18555 MIRROR PROSMART

Uygun fiyatlı olarak da şu iki modeli buldum:

Baymak Elegant Plus 18
    Baymak Elegant Prime 18

Etrafımdan alacağım fiyat tekliflerine göre bu üç modeli düşünüyorum. Bu modellerle alakalı olarak birkaç sorum bulunuyor:

1)Arçelik olanı alamazsam Baymak olanlardan hangisini önerirsiniz?
    2)Prime olanın Plus olanından farkı nedir?
    3)Benim için klimada filtre olması oldukça önemli. Üst modellerde ionizer filtre görüyorum. Bu filtreden Baymak modellerinde bulunuyor mu? Her ne kadar tanıtım broşürlerinde bu filtrelerin olduğunu görsem de emin olamadım.
    4)Arçelik'in ekolojik serisini önerir misiniz? Baymak ile aralarında kalite farkı var mı?
    5)Servis anlamında Baymak mı önerirsiniz Arçelik mi?
    6) Son sorum olarak LG S3-M18KLRZA modelini sormak istiyorum. Bu model ile Arçelik 18555 aynı model gözüküyor. Böyle bir durumda LG mi yoksa Arçelik mi önerirsiniz?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Merhaba.

1-Arçelik olmazsa Baymak Elegant Prime serisini öneririm.

2-Prime olan daha yeni bir seri. R32 gazlı daha güncel. Tasarım ve dizayn olarak da daha yeni.

3-Filtelerin inanın hiçbir önemi yok. Klimanın kullanım odağı iklimlendirmedir. Hem iklimlendirme hem de hava temizleme işini bir arada yapamaz. O nedenle filtrasyon sistemleri pazarlama,özellik eklemiş olma amaçlıdır. Sadece alengirli filtre isimlerine masraf yapmış olursunuz. Ayrıyetten bu filtrelerin ömrü sınırlıdır. Belirli süre sonunda değiştirilmesi gerekir. Sarf malzeme kapsamında olduğu için cihazın garantisi bitmemiş olsa bile ücret ödeyerek yenisini almanız gerekecektir.

4-Ekolojik serisini önerebilirim. Mirror Prosmart olursa daha iyi olur. Hem görsel açıdan hem de verimlilik açısından. Ancak Ekolojik serisi de Baymak'tan üstün bir cihazdır.

5-Bu bulunduğunuz bölgeye göre değişiklik gösterecektir,kesin bir şey söylemek mümkün olmaz. Ancak Arçelik'in adım başı servisi mevcuttur. Bunu bölgenizdeki(markaların internet sitelerinden de bakabilirsiniz)servis listesine bakıp sayıca ve evinize olan yakınlığına mesafesine bakarak kıyaslayabilirsiniz.

6-İki seri aynı ancak LG'nin servis ağı Arçelik'e göre daha zayıftır. Yani daha riskli olur. Arıza vb. durumlarda servis hizmetinde aksamalar olabilir. Bu nedenle servis yaygınlığı sebebiyle LG - Arçelik arasında aynı modelleri kıyaslarsak Arçelik daha avantajlı olur.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayazay

Hocam hayırlı olsun klimanız. Bende 2 gün önce sigma comfort 12 lik olanı taktırdım. Bu vakum olayı tam olarak nedir? Bizde takarlarken vakum işini bilmediğim için hiç konuşulmadı? Bide kaça taktırdınız?(Bunu isterseniz özelden yazabilirsiniz:)) Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Dilekleriniz için tesekkur ederim. Sizinkide hayirli olsun Soyle diyeyim ben ilk defa klima sahibi oalrak ve ilk defa o aleti gorduğüm için aklimda kalanları söyleyeyim size. Uzerinde ikitane galiba anolog gosterge buyuk kol sati gibi ve boru gibi biseyleri vardi. Klimayi kurduktan sonra dşı üniteye bağladı 30 dk calistirdi. Sanirim cikarirkan puff diye hafif bir gaz çıkisi olmustu.

Fiyata gelince satan abi tanidik biriydi. Hem bayi hem servis o yuzden 3500tl ye aldim Ama ilkonce internet fiyatini söyluyorlar genelde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaceylan

merhaba.Antalya nın gazipaşa ilçesinde müstakil 2 katlı bir evin alt katında yalıtımsız bir evde oturma odası, mutfak kapısı açık olacak şekilde 25-30 metrekare bir yeri hem ısıtmak hem de soğutmak istiyorum.fiyatı değilde önceliğim elektrik sarfiyatı.bu yüzden A+++ klimalara bakıyorum.önerebileceğiniz bir marka model var mı acaba.faturaya etkisi az olacak bir klima.çünkü klima yaz-kış günde 16-20 saat kadar çalışacak.
    Merhaba.

Uzun süreli çalışma tasarruf sağlamanıza imkan tanır. Çünkü özellikle inverter klimalar ne kadar uzun süreli çalıştırılırsa o kadar tasarruflu olur. Tabiki uygun set değeri,uygun çalışma konumu,başta uygun kapasite seçimi olması şartıyla bu geçerlidir. Klima ortam sıcaklığını sürekli olarak kontrol altında tuttuğu için düşük sarfiyatla çalışır. Aç-Kapa şeklinde kullanıldığında klima,ortam sıcaklığını toparlamak için bir süre yüksek sarfiyatla çalışır. Bu da faturayı yükseltir. Uzun süreli çalıştıracağınız için bu açıdan bir avantajınız var.

Demirdöküm A5 Performans serisini önerebilirim. 30m2 ise 18000 btu bir klima gereklidir.

18000 btu kapasitede A+++ cihaz bulmak zordur.

A5 Performans ayarında Sigma Plus INVDMG serisini önerebilirim.

Bütçeniz yeterli ise Mitsubishi Electric Enviro

Mitsubishi Heavy Ind. Premium ZS-W serilerini önerebilirim.

Daikin Shira Plus serisi de tercih edilebilir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

Uzun süreli çalışma tasarruf sağlamanıza imkan tanır. Çünkü özellikle inverter klimalar ne kadar uzun süreli çalıştırılırsa o kadar tasarruflu olur. Tabiki uygun set değeri,uygun çalışma konumu,başta uygun kapasite seçimi olması şartıyla bu geçerlidir. Klima ortam sıcaklığını sürekli olarak kontrol altında tuttuğu için düşük sarfiyatla çalışır. Aç-Kapa şeklinde kullanıldığında klima,ortam sıcaklığını toparlamak için bir süre yüksek sarfiyatla çalışır. Bu da faturayı yükseltir. Uzun süreli çalıştıracağınız için bu açıdan bir avantajınız var.

Demirdöküm A5 Performans serisini önerebilirim. 30m2 ise 18000 btu bir klima gereklidir.

18000 btu kapasitede A+++ cihaz bulmak zordur.

A5 Performans ayarında Sigma Plus INVDMG serisini önerebilirim.

Bütçeniz yeterli ise Mitsubishi Electric Enviro

Mitsubishi Heavy Ind. Premium ZS-W serilerini önerebilirim.

Daikin Shira Plus serisi de tercih edilebilir.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim.ev biraz eski olduğu için yalıtım sıfır.ve klimayı takacağım oda ile salonu ayıran sadece bir çift kapılı ahşap kapı.orayıda hesaba katarsak 25-30 metrekare değil,35-40 metrekareye çıkabilir alan.ilk mesajdada değiğim gibi faturaya yansıyacağına klima pahalı olsun A+++ olsun istiyorum.ama bulamadım bir türlü.birde 24.000 btü olsun.daikinde FTXZ35N Inverter Klima var.sizce nasıl olur.biraz pahalı ama sanırım sorunsuz kullanırım.sizin bu seviyede başka tavsiye edeceğiniz bir klima varmı?

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba. Hayırlı olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ederim. Kumanda üzerindeki LIGHT tuşu ile kontrol edebilirsiniz.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Hocam tekrar merhabalar. Lıght tuşu derece ve on/of ışğını kontrol ediyor Sigmaplus yazısının ışığı demistim yanilmişim Yazı krom olduğü ıçin güneşte yansıma yapmış galiba onu ışıklı sandım pardon

Hocam klimayla ilgili özür dileyerek birkac konu bildirecem kullanıcı olarak ve birazda merak
    Klimayı 24 derece soğutma modunda orta fan ayarında çalıstrdim. Zaten tavsiye boyleydi. Klima 19 dercelere indi hala soğuk üfluyordu. Bu forumda baska konuda boyle bi sikayet okumustum ve eyvah dedim. Sonra bugün busefer soğuk modda 24 dercecede-(( fan otomatik ))-ayarladim. Ve klima yuksek fan hızında çalıştı istenilen değere gelince fan yavaşladı ve sadece dış ortam havasını üluyordu. Sonuç başarılı oldu çok şükür
    Birde klima aslinda cok sessiz iç üniteden sadece hafif bir fan sesi geliyor oda rahatsız emiyor zaten. Aksam isitma modunda denedim dış unitenin sesi oturdugum kanepeye daha doğrusu duvar kenarlarına bayağı motor uğultusu geldi. Cami actim dis initenin sesi okadar da yuksek degil aslında. Buz dolabindan az bi fazla Ama odanın tam ortalarında bu uğultu sesinden eser yok. Bunu engellemenin bir yolu varmı acaba. Sagılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahsen -- 29 Temmuz 2019; 18:9:18 >

• quote:

Dilekleriniz için tesekkur ederim. Sizinkide hayirli olsun Soyle diyeyim ben ilk defa klima sahibi oalrak ve ilk defa o aleti gorduğüm için aklimda kalanları söyleyeyim size. Uzerinde ikitane galiba anolog gosterge buyuk kol sati gibi ve boru gibi biseyleri vardi. Klimayi kurduktan sonra dşı üniteye bağladı 30 dk calistirdi. Sanirim cikarirkan puff diye hafif bir gaz çıkisi olmustu.

Fiyata gelince satan abi tanidik biriydi. Hem bayi hem servis o yuzden 3500tl ye aldim Ama ilkonce internet fiyatini söyluyorlar genelde

Alıntıları Göster
    Bizim kurulumda yapmadılar sıkıntı olur mu peki yapılmaması?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayazay

Bizim kurulumda yapmadılar sıkıntı olur mu peki yapılmaması?

Alıntıları Göster
    Bu konuyuyu üstad (( Klima 5505)) sormalisin. Ben hiç anlamam çünkü. Dedim ya ilk defea klima sahibiyim

Hocam son durum şu şekilde bütün modlarda(ısıtma,fan,soğutma) çok az fan sesi var dönme sesi gibi.Ancak oda sıcaklığı ile klimadan ayarladığım sıcaklık arasındaki fark olduğunda (3-4derece) cızırtı sesi geliyor.Mesela oda 28 derece olduğunda ben klimayı 29 a aldığımda sadece hafif dönme sesi var bu kadar da ses olacaktır sanırım doğru muyum?.Yani soğutmak için çabaladığında bu cızırtı ve akış sesi oluyor.

Üstad ben eve eylülde geçeceğim ama
    Yani daha önce taktırma şansım kesinlikle yok. Eylül gibi fiyatlar artar mı dersiniz? Ben aksine kampanya bile olabilir düşüncesindeydim. Şimdi siz böyle deyince alsam da kenara koysam mı acaba diye soru işareti oluştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaceylan

teşekkür ederim.ev biraz eski olduğu için yalıtım sıfır.ve klimayı takacağım oda ile salonu ayıran sadece bir çift kapılı ahşap kapı.orayıda hesaba katarsak 25-30 metrekare değil,35-40 metrekareye çıkabilir alan.ilk mesajdada değiğim gibi faturaya yansıyacağına klima pahalı olsun A+++ olsun istiyorum.ama bulamadım bir türlü.birde 24.000 btü olsun.daikinde FTXZ35N Inverter Klima var.sizce nasıl olur.biraz pahalı ama sanırım sorunsuz kullanırım.sizin bu seviyede başka tavsiye edeceğiniz bir klima varmı?

Alıntıları Göster
    Rica ederim.

35 m2 üzerinden hesaplarsak 12000 btu yeterli olmaz,24000 btu fazla gelir.

Ururu Sarara modeline yükselebiliyorsanız 18000 btu olanını tavsiye ederim. 35 m2 ve üstüne yeterli gelir.

Bu cihaza alternatif

Mitsubishi Electric Legendera LN

Panasonic Heatcharge VZ

Mitsubishi Heavy Diamond ZSX serilerini örnek gösterebiliriz.

Saygılarımla... 0 | |

• quote:

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

Merhaba,

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
    Merhaba.

Rica ederim.

Saygılarımla...
  • quote:

Hocam tekrar merhabalar. Lıght tuşu derece ve on/of ışğını kontrol ediyor Sigmaplus yazısının ışığı demistim yanilmişim Yazı krom olduğü ıçin güneşte yansıma yapmış galiba onu ışıklı sandım pardon

Hocam klimayla ilgili özür dileyerek birkac konu bildirecem kullanıcı olarak ve birazda merak
    Klimayı 24 derece soğutma modunda orta fan ayarında çalıstrdim. Zaten tavsiye boyleydi. Klima 19 dercelere indi hala soğuk üfluyordu. Bu forumda baska konuda boyle bi sikayet okumustum ve eyvah dedim. Sonra bugün busefer soğuk modda 24 dercecede-(( fan otomatik ))-ayarladim. Ve klima yuksek fan hızında çalıştı istenilen değere gelince fan yavaşladı ve sadece dış ortam havasını üluyordu. Sonuç başarılı oldu çok şükür
    Birde klima aslinda cok sessiz iç üniteden sadece hafif bir fan sesi geliyor oda rahatsız emiyor zaten. Aksam isitma modunda denedim dış unitenin sesi oturdugum kanepeye daha doğrusu duvar kenarlarına bayağı motor uğultusu geldi. Cami actim dis initenin sesi okadar da yuksek degil aslında. Buz dolabindan az bi fazla Ama odanın tam ortalarında bu uğultu sesinden eser yok. Bunu engellemenin bir yolu varmı acaba. Sagılarımla

Alıntıları Göster
    Merhaba.

Sigma Plus yazısı ışıksızdır. Bu nedenle ışıklı olan kısmı dediğinizi tahmin ederek o şekilde cevapladım.

Özrü gerektiren bir durum yok hocam elbette sorabilirsiniz.

İlk kısımda memnun kalmanıza sevindim.

Duvar tuğla ise ister istemez sesi içeri verir. Dış ünitenin ayaklarına kauçuk takozlar takıldı mı ?

Saygılarımla...

• quote:

Bu konuyuyu üstad (( Klima 5505)) sormalisin. Ben hiç anlamam çünkü. Dedim ya ilk defea klima sahibiyim

Alıntıları Göster
    Merhaba.

Teşekkür ederim hocam.

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 20362037203820392040
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.