Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1718. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
57.247
Cevap
703
Favori
4.432.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17161717171817191720
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam çok tesekkurler. Belirtilen degerleri belirleyecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OttomanSoldierTR O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, Görüşmek üzere
  • Merhaba arkadaşlar aklımda bazı ürünler aşağıda belirttim İZMİR' şartlarına 18000btu İNVERTER klima tavsiyesi bilir kişi hatta kullanan memnun kalan arkadaşlar var ise bütçem en fazla 4000tl bina güney cephesi sabahtan öğleye kadar güneş gören çift cephe 20 m2 salon çift cam ve çift pencereli yalıtımsız 3.kat üstü boş asıl amaç (SCOP ^ISITMA^ değeri A+ ve üstü) Soğutma 2. plan elektrik tasarrufu yapan malum bütçe biçoğumuz aynı ne tavsiye edersiniz uzman arkadaşlar değerli yorumlarınızı bekliyorum öncelik seçimlerim sıraladım

    1.(ALARKO X POWER GOLD 53UQV050H)

    2.(LG SİRİUS DELUXE W186K1RO)

    3.(MİDEA BLANCMSMAAU18HRDN1)

    4.(TOSHİBA SUZUMİ RAS 18S3KV)

    Sözlerim yanlış anlaşılmasın net cvp yazarsanız herkes aradığı cevabı okur syg.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. 20 metrekare bir dükkanımız var ısıtması soğutması iyi olan uzun ömürlü önereceğiniz bir model varmı? Ek olarak fanda almak zorundamıyız?



    LG AS-W126J1R0 12000BTU bu ürün nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smiyrna

    Merhaba arkadaşlar aklımda bazı ürünler aşağıda belirttim İZMİR' şartlarına 18000btu İNVERTER klima tavsiyesi bilir kişi hatta kullanan memnun kalan arkadaşlar var ise bütçem en fazla 4000tl bina güney cephesi sabahtan öğleye kadar güneş gören çift cephe 20 m2 salon çift cam ve çift pencereli yalıtımsız 3.kat üstü boş asıl amaç (SCOP ^ISITMA^ değeri A+ ve üstü) Soğutma 2. plan elektrik tasarrufu yapan malum bütçe biçoğumuz aynı ne tavsiye edersiniz uzman arkadaşlar değerli yorumlarınızı bekliyorum öncelik seçimlerim sıraladım

    1.(ALARKO X POWER GOLD 53UQV050H)

    2.(LG SİRİUS DELUXE W186K1RO)

    3.(MİDEA BLANCMSMAAU18HRDN1)

    4.(TOSHİBA SUZUMİ RAS 18S3KV)

    Sözlerim yanlış anlaşılmasın net cvp yazarsanız herkes aradığı cevabı okur syg.

    Nacizane önerim suzumi olacak işinizi izmirde bol bol görür,fakat 20 mt kareye 18 lik çok büyük 24 saat çalıştırarak 13 lük harika bir seçim olur.
    Lütfen keşif hizmeti isteyiniz.
    İyi günler arkadaşım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ACİL tavsiye lazım, 2,5 yıllık uğraş sounucu eski tip 18 lik sorunlu baymak klimam için sonuç alacak gibiyim, ücret iadesi yapılacak yada cihazım eski model olduğu için birebir aynı ürünü veremeyecekleri için yeni tip elegant modelini verebilirlermiş, alınacak onaya göre; ama fiyat farkı da çıkabilirmiş bu durumda. 1680 tl fatura tutarı, sizce ücret iadesimi istmeliyim yoksa fiyat farkı ödemeden verecekleri 18 lk inverter bir modeldemi diretmeliyim, son seçenek fiyat farkını verip 18 lik inverter almayı kabul edeyim.
  • Mr.Fussy kullanıcısına yanıt
    Aslında hemen hepsi aynı kapıya çıkar, ücret iadesi alıp dışarıdan klima almaya kalksanız üzerine zaten fark ekleyeceksiniz. Firma size fark karşılığı ürün verse indirimli olacağını sanmam perakende fiyat üzerinden hesap yapılır yine de teklif ettikleri bedeli piyasa ile kıyaslayınız. Bedelsiz değişim durumunda zaten yorum yapmaya gerek dahi yok :)

    Yalnız kanunen fark isteme hakları var bunu da unutmamak lazım.

    Eğer memnuniyete önem veren ve müşterisini markadan uzaklaştırmak istemeyen bir anlayışa sahipler ise 1-fark istemeden 2- kısıtlı bir fark alarak, değişimi kendileri yapıp sizi kaçırmamaları lazım
  • Ado kullanıcısına yanıt
    aklımdaki sıralamada bu şekildeydi ama fark istemeleri yasal haklarımı ondan emin değildim, ücret iadesini yetkili bayiden aldığım için talep edebiliyorum faturasını mail attım bakalım ne cevap verecekler ona göre hesaplama yapayım. Bu kadar uğraştan sonra avantajlı bir şey teklif etmelerİ lazım ki aynı marka alayım piyasa fiyatına gelirse o iş zor. Sağolun cevabınız için.
  • Mr.Fussy kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, sonucu bildirmeyi unutmayınız
  • Merhaba arkadaşlar ben size Batman'dan yazıyorum. Malum önümüz yaz ve benim ilk yaz mevsimim olacak burada. Sıcağın fazla olduğu ve kavurduğunu herkes söyledi . Bu sebeple Klima almak istiyorum . Alacağım Klima sadece SOĞUTMA amaçlı kullanılacaktır. Evde merkezi sistem olduğu için ısınma amaçlı kesinlikle kullanılmayacaktır.
    Öncelikle Klima üstadlarının yorumlarını bekliyorum.
    -Bütçem 3000-4000 civarındadır.
    -Bulunduğum kat ara kattır.
    -Dış cephe yalıtım uygulaması olan bir binadır.
    -Pencere Doğu ya bakmaktadır.
    -Pencere takriben 3 yada 4 metre kare ve ÇiftCamlı Pimapendir.
    -Salona kurulacaktır ünite Lakin -burası çok önemli - DİĞER ODALARINDA UYUNABİLİR VE YAŞANILABİLİR SOĞUKLUKTA OLMASI İSTENİLMEKTEDİR.-
    -Ev toplamda 75 metrekare civarındadır. 2+1 dir. Banyo ve Tuvalet kapıları sürekli kapalı tutulacaktır. Mutfak salonla birleşik olup Amerikan mutfağı denilen türdedir.
    Eğer Ekstra bilgi yada resim ihtiyacınız olursa tarafımdan bu istekleriniz yerine getirilecektir.
    Şimdiden emeği geçen üstadlara saygılarımı sunuyor hayırlı alışverişler diliyorum ...




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Merhaba Ado, bir firmadan keşif için gelen arkadaş, evimizdeki klima için konulan borunun 18bin için olduğunu (bunu daha önce gelenler ve sitenin elektrikçisi de söylemişti) ancak borunun ucunun özel bir alet ile genişletilerek 24binlikte takılabileceğini bunun için ek 150 TL gibi masraf çıkacağını belirtti.
    Bu şekilde 24binlik takılabiliyor mu, tavsiye eder misiniz?
    Ayrıca, sitede altyapı olduğu için boru kullanmayacak ancak düşük bir ihtimal takacağımız yeri biraz kaydırabiliriz bu durumda kaynak ile ek yapacağını ve bunun için 100 TL civarı ücret alacağını belirtti.
    Elektrik iç ünitenin yanına bırakılmış ve yeni sistemde elektriğin dış ünite yanında olması gerektiğini belirtip, dışarıya çıkarmak için 100TL servis ücreti alacağını belirtti.
    Kısaca keşif için geldi ve sıfır ürün takacak servis olmasına rağmen sürekli para konuşması beni rahatsız etti.
    Bu tür masraflar çıkarması normal midir?
    Ayrıca, bu firmadan almamız halinde keşifi bu servis yaptığı için başka servisin takmasını da talep edemeyeceğimizi sadece kendilerinin takacağını belirtti.
    Bir kaç çelişkili ifadesi nedeniyle şüphede kaldım. Bir servis elemanı nedeniyle koca markadan soğudum ve kararsız kaldım:(

    Yorumunu paylaşırsan sevinirim.

    Farklı markalara da bakmaya başladım ve Daikin N serisi 18binlik klimanın fiyatı da çok abartı değil gibi, diğer serilerine göre daha uygun olmasının sebebi nedir, bu ürünü tavsiye eder misiniz?




  • thoros T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    Marka bazlı konuşmaktan genelde imtina ederim bu nedenle DAIKIN mevzusuna girmiyorum lakin diğer sorularınızı cevaplayayım Hocam.

    Boru devşirmek bazı lokasyonlarda uygulanan bir durum olmakla birlikte takılacak klimanın teknik yeterliliği ile de paralel bir durumdur. yani 24000 BTU klima için (Sallıyorum) Ankastre tesisata 5/8 ve 3/8 boru çapları kullanılmıştır ancak sizin klimanızın boru çapları 1/2 ve 1/4 dür Bu durumda 5/8 boru NİPEL ile 1/2 ye 3/8 de yine nipel ile 1/4 e çevrilir veya bunun tam tersi olabilir. Burada bahsettiğimiz uygulamada nipel dediğimiz ara bağlantı parçasının maddi değeri abartılı hali ile 5TL dolaylarındadır.

    Bunun dışında arkadaşın bahsettiği ŞİŞİRME yöntemi de yine adı üstünde olduğu gibi şişirme aygıtı ile yapılır ki bu alet edevatın zaten kendisi 100TL dir takım olarak

    Uygulamanın yapılması da takriben 4 er den 8 dakikasını alır ki bu uygulamalar için bedel bildirilmez zaten.

    yani öncelikle boru devşirme veya boru şişirme için para istemesi yersiz, zira montajı YAPARSA kurumdan para alacaktır. YAPMADIĞI montajdan para alamayacağına göre 5 erden 10TL lik nipel için 200TL montaj işçiliğini rededtmesi de saçmalık olur diye düşünüyorum. Elbette konuya bu anlamda ticari yaklaşmış arkadaş ve MESLEKİ KARGAŞA dediğimi yöntemi kulanmış yani çok basit yapılacak bir işlem için olayı abartmış.

    Kaynak uygulamasında para istemesine itirazım yok, lakin bahsettiğiniz ''Biraz'' kelimesinin tam karşılığı nedir bu da önemli. Sizin için ''Biraz'' demek ''Canım ne var 2 metrecik'' gibi bir durumsa bilemem

    Ama değil de şöyle 15-20 cm yana kayacak gibi durumlar için ise BEN OLSAM yine para istemezdim ama bakır borunun da pahalı olduğunu unutmamak gerekir, Bizler bu gibi durumlar için, Başka operasyonlardan kalan ufak parçaları mutlaka araçta bulundurur ve böyle 15-20 cm veya buna yakın durumlarda hemen kaynatır ve işlemi bitirirdik ki şirkete geri dönerken BİTMEMİŞ iş ile dönmeyelim. Tabi bu olması gerekeni, ancak burada para istediğinden dolayı arkadaşı yadırgamak da istemem, lakin 100TL nin abartı üstü abartı olduğunu da söyleyebilirim.

    Keşifi kim yaparsa klimayı o yapar mantığını bariz sallamış kusura bakmasın genelde bu tarz yazmam ama işin içine TEKEL mantığı soktular mı ben kızıyorum ayarım bozuluyor bu sefer. ''Maaaallenin Tek delikanlı klimacısı ben'im kimse giremez bu bölgeye'' gibi bir durum ile işi DAYATMA politikasına getirirlerse biz de tüketici olarak ''Servis seçemiyorsak MARKA seçeriz'' moduna gireriz

    İşin teknik prosedürlerinde haklı bakın ona itirazım yok. X markasının X bölge yetkili servisidir ve bölge onundur, Kurum içi anlaşmalardaki maddelere dayanarak BÖLGE İHLALİ olmaması adına başka bölgenin servisi o bölgeye giremez doğrudur fakat burada, az önce belirttiğim DAYATMA ve TEKELCİLİK anlayışı söz konusu olduğundan dolayı bu durumu ve işin öğrendiğiniz GERÇEK kısımları müşteri hizmetlerine aktarıp servisin suistimal ettiğini ve güvensizlik oluşturduğunu, markadan vazgeçmemek adına BAŞKA SERVİS GELİRSE işlem yaptıracağınızı beyan ederseniz size en yakın bölgeden başka servis sevk edeceklerdir ve o maaallenin kabadayısı abimiz de kapısının önünden geçip giden diğer servis arabasına baka kalır ve gıkını dahi çıkartamaz. MH de talebinizi geri çeviriyorsa siz zaten gerçekten markadan vazgeçin, çok ciddiyim.

    Gelen arkadaşın haklı olduğu tek konu ELEKTİK tesisat konusu, burada hem talebinde hem de ücret istemesinde kesinlikle aykırı bir durum yok. Sorun şu ki yine 100TL abartılı bir rakam. Sokaktan geçen elektrikçiyi çağırıp istediği yere dışarıdan siz çektirin kabloyu o bile 50TL ye bağlar bu işi.

    Sonuçta;

    1-Elektrik için kesin bir bedel ödenecek
    2-Kaynak işi için de istemesine itiraz edemeyiz

    Bu bilgiler doğrultusunda cebimizden bir para çıkması aşikar olduğuna göre, bu servisten edindiğiniz TECRÜBE doğrultusunda ve daha bilinçli bir şekilde siz, MH ile görüşüp Başka servis talep edin, Arkadaşlar geldiğinde önceki tecrübelerinizden hareketle bu arkadaşları hem yönlendirebilir hem de sanıyorum ki anlaşabilirsiniz. Nasılsa cebimizden bir para çıkacaksa, UYGUN FİYAT VERMEK ŞARTI İLE bırakınız gelen klimacı arkadaşlar yapsın hepsini.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • cegzm kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam Selamlar;

    Ben sizin yazınızı okudum lakin, Verdiğiniz veriler çok güzel olmakla birlikte işin sadece MARKA ÖNERME kısmı kalmış.

    Sorun şu ki ben marka model firma tavsiyelerine girmiyorum lütfen mazur görünüz bu nedenle yorum yapmamıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Değerli Hocam Selamlar;

    Ben sizin yazınızı okudum lakin, Verdiğiniz veriler çok güzel olmakla birlikte işin sadece MARKA ÖNERME kısmı kalmış.

    Sorun şu ki ben marka model firma tavsiyelerine girmiyorum lütfen mazur görünüz bu nedenle yorum yapmamıştım.

    Değerli üstad ;
    Az önce Toshiba dan teknik servis geldi ve tek ünite ile evi soğutamayacağımı 2 farklı (iç-dış) ünite ile ancak istenilen tasarruf ve performans alınabilineceğini söyledi. Yani Salona 1 adet 18000 BTU ve yatak odama 12000 BTU 2 farklı ünite önerdi. Görüşlerinizi bekliyorum. Farklı firma ile görüşmeyi düşünüyorum ne dersiniz?




  • cegzm kullanıcısına yanıt
    Sayın Hocam;

    Bu, Tek noktadan alan hakimiyeti sağlama konusuna ben forumda hep karşı çıktım, ancak yapldığını, uygulayan arkadaşların bazılarının memnuniyet dile getirip olumlu sonuç raporladıklarını da biliyorum.

    Sorun şu ki bu split klima denen makinenin üretim mantığı TEK ALAN HAKİMİYETİ üzerinedir ve bu nedenle BTU hesaplaması yapılır. BTU hesaplanır ki bu makinenin ''Aynı ALAN'' içerisindeki belli bir mtreküpteki havayı ne kadar sürede ne kadar güç tüketerek ne kadar soğutabilir/ısıtabilir. Zaten mühendislik hesapları da bu doğrultuda yapılır.

    Şimdi siz kullanım mantığı olarak alanın küçük olduğu düşüncesi ile (75m2 demiştiniz) Tek klima taktırıp tüm alana hükmedebileyim istiyorsunuz lakin daha önceki açıklamalarım da da yazdığım üzere burada konu sadece m2 m3 olayı değil, aynı zamanda menzil, sirkülasyon, debi gibi unsurlar var. Bu anlamda ben yine de, alan ne kadar m2 olarak küçük olsa da, eğer bölümlendirme yapılmış bir alan ise ben tek klimaya hiç bir zaman OK demedim.

    Olaya sadece teknik veri olarak da yaklaşmıyorum. Aksine, forumda bu konuların çok konuşulması üzerine bizzat bilinçli olarak tepkilerini de ölçmek ve takip etmek sureti ile kendim de aynı uygulamayı denedim.

    Birincisi menzil ile ilgili büyük sorun yaşadım ve soğutmanın sirayeti çok uzun sürdü, ikincisi makineyi çok fazla zorlamak zorund akaldım, üçüncüsü ise ASLA enerji tasarrufu yapamadım.

    Hatta forumda dakika dakika verileri paylaşıp resimlerini yayınlamıştım da kimbilir hangi konuda şimdi


    Neticede iyi bir bedel karşılığı bir ürün alacaksınız, bu doğrultuda mutlaka farklı firmalardan da görüş almanız en mantıklısı olacaktır.




  • yum yum Y kullanıcısına yanıt
    İlginizden dolayı sağolun keşif yapıldı yalıtım olmadığından 18000btu denildi seçimlerimi yazmıştım varmı tavsiyeniz syg.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smiyrna

    İlginizden dolayı sağolun keşif yapıldı yalıtım olmadığından 18000btu denildi seçimlerimi yazmıştım varmı tavsiyeniz syg.

    İlk mesaja yazmıştım sanırım gözünüzden kaçtı.
    Suzumi serisi Toshibayı öneririm.
    İyi geceler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12.000 BTU Arçelik klima aldım 15 M2 odayı en sıcak ayda soğutmakta zorlanıyor. Isınması da 1 saati buluyor odanın.. pişmanım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smiyrna

    İlginizden dolayı sağolun keşif yapıldı yalıtım olmadığından 18000btu denildi seçimlerimi yazmıştım varmı tavsiyeniz syg.

    Vestel bioplus inverter 18.000 A+ klima 2250tl



    Vestel nature plus inverter 18.000 A+ klima 2500tl



    Bioplusin 9.000 ürününü 6 aydır hem ısıtma hem soğutmada kullandım. Günde 12 saat boyunca hem de...



    Düşünürsen PM at

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alarko carrier

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17161717171817191720
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.