Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1343. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
62.636
Cevap
892
Favori
4.771.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13411342134313441345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: adventurer0008

Yanlış bilgi veriyor isem DAIKIN klimalarda neden EER COP değerleri A sınıfının altına düşmüyor ,örnek olarak sezonsal verimli en uygun fiyatlı MİRA serisinin değerlerini gösterebiliriz ve ayrıca dikkatınizi çekmek istiyorum bu en uygun fıyatlı oılanı benım Mitsubishi Electricte verdiğim örnekler oldukça pahalı cihazlar olmasına rağmen B sınıfı E sınıfı cihazlar

kardeş ölçüm farkları olduğunu daha evvel xraytr isimli arkadaşımızda yazmıştı buraya.

mesela me -10 da ölçüm alıyormuş dilimin döndüğünce belirteyim. diğerleri -7

ben durumun yanlış olup olmadığını sordum kendine açıkça dedim burda üçkağıtmı dönüyor hocam -10da değer almak bir tür 3kağıtmıdır dedim arkadaş hayır öyle demedim normal durum dediler. ekleyeceğim kendilerinide mesaja.

sonuçta ben ME elemanı felan değilim. ben normal tüketicinin memnuniyetini karşılamasındaki mükemmellikten dolayı Klimaplus ME beğeniyorum ve tavsiye ediyorum. bir yanlışta görürsem gayet rahat konuşurum çünkü ticari bağım felan yoktur. hiç bir yanlış durumun günahınıda üstüme alamam.

mira serisini felanda geçelim sn hocam. o cihazaların daikin olmadığını sizde bende biliyoruz. başka daikinci arkdaşları ekletmeyin bana burada.

bendede bu cihazın ftyngx klasiği vardı. daikin diye almıştım. sağ olsun daikin beni bu cihazdan kurtardı en düz seri V serisi verdi. buraya deşmeyeleim o konuyu ayıp olur. o ftyn cihazdada euroveny belgesi vardı. enjoyunuzda yokken. am adaikin olmadığını daikinciler söylerlerken bu tür eurovent belgelerinin oluyor olması benim için önem arzetmiyor.

yani değişik değer ölçme durumları varken mira gibi zhara enjoy durumlar varken. yazınız bu esnada seçilerek yazılmış gibi denk gelmiş sizinde deyiminizle kampanya zamanına.

• not: sizlede eski bir dostluğumuz varhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=81208871 buralardan ben daikin düşmanı felan değilim. bu linkten itibaren okursanız kendi yazınız çünkü.

demiş olduğunuz mira serisi ile sf serisindeki iç kasa dış kasa kalitesinide görmüşsünüzdür zaten en basit hj serisindeki kalite dahi dakin kalite serilerlerdeki kasa kalitesyle aynıdır.

@xraytr arkdaşıda üst mesaja eklemeyi unutmuşuz:)
  • Bahsettiğiniz mira serisinin SEER SCOP değerleri ME Deluxe Power serisine göre yerlerde sürünüyor hocam bu nasıl bir örnek?

birinin 7.5 birinin 5.5.

Benim anladığım şey;

Sezonsal verimlilik koşulları baz alınarak test yapılırsa normal EER ve COP değerleri düşük çıkıyor.

O yüzden çok fazla marka fanatizmi yapmaya gerek yok, kullanıcıları yanlış yönlendirmeye de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsemre -- 9 Mayıs 2014; 15:47:29 >
  • Bu arada şu sayfada cihazlara göz attım da sezonsal verimlilik de SF nin yanına bile yaklaşamamışlar.

9000 TL lik cihaz 5,22

SF serisi 7.5

EDİT:

Ama gel gelelim EER ve COP değerlerinde daha üstün görünüyorlar.

SF modelinin eski standartlara göre (EER COP) hesaplanan serisi GE dir.

GE'nin değerleri ise;
    EER 3.46
    COP 3.70

Aynı cihazın eski serisi bu değerlere sahipken yeni serisinin B sınıfına süşmesi size mantıklı geliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsemre -- 9 Mayıs 2014; 16:12:00 >

• @adventurer0008 dostum üst mesajınızda etiket yapıştıryorum demişsiniz. ama çıkmamış bir işleyebilirmisiniz merak ettim o etiketi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drserk

önerileriniz için çook çok teşekkürler. bunlar dışında da bu ürünlerin benzerinde bütçemi aşmayacak daha iyi bir klima öneriniz varsa,ki fiyat bilginiz vardır diye düşünerekten sordum, ne olur?

arkadaşım kusur abkamayın giremedim foruma, annemi sağlık sorunları var hastanedeyiz. foruma girdiğimdede diğer bölümde bir arkadaşın sataşmasına karşı moralim bozuldu. vakit saçma sapan gitti.

kardeş inanın fiyat bilgim yok. bu benzer cihazlar hakkında. akakçe gibi sitelerden rakam araştırabilirsiniz bay güncel olabiliyor bazen.

şayet durumunuzu biraz zorlayabilime imkanınız varsa bir kere alıcaksınız.. şuanki mistubishi electric kampanyasını değerlendirin derim şahsım adına:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KG

Selamlar,

Arkadaşlar forumu okuyorum ama bulamadım, bugün mitsubishi kirigamine zen klima alacağım, aslında sadece solun için almayı düşünüyordum hem kdv indirimi hem de ikincide (kdv indirmi yapmadan %50 indirim )var dediler. Bu mantıkla :

- ya 2 tane f35 modelinden alacağım ( 3600 + 2100 = 5700 )
    - ya da 1 f50 1 f35 alacağım (4950 + 2100 = 7050)

aslında yardıma ihtiyaç duyduğum noktalar şöyle :

- 7000 lira 2 klimaya verilir mi çok mu abartıyorum, yoksa kalitesi buna değer seviyede midir?
    - salon 30 m2 ve kapısı yok ama evin yalıtımı çok iyi aynı zamanda da iyi güneş alıyor :)
    - yatak odası 15 m2 ve aslında evin diğer ucunda, geniş bir hol var
    - 35 modelinin enerji seviyesi ve ses seviyesi 50 ye kıyasla iyi gibi görünüyor değerlerde

- bu durumda 2 tane 35 (12 lik) alıp iş görmediğinde karşılıklı olarak 2 sini açıp tüm evi mi soğutmak mantıklı yoksa her durumda bir 50 ve bir 35 (16 +12) lik gerekli midir?
    - bir de bu klimanın asıl olayı 12 likteki (35 modeli) özellikler , yani sessizlik ve tüketim midir yoksa pratikte 50 de aynı verimlillkte mi olacaktır ya da güçlü olduğu için hesaplı mı?

yönlendirme yapabilirseniz sevinirim, bu akşam alıyor olacağım. Şu anda 2 x 35 yani 2x 12 lik alma noktasıondayım yeter heralde diyerekten.

Çok teşekkürler.

Usta arkadaşlardan cevap alabilsem çok faydalı olacaktı benim için :(

neyse artık 2x 12000 lik alıyorum, umarım doğru iş yapmışımdır. Yine de teşekkürler.

• Hocam 35 m2 salon için sanki 35 liğin az olma ihtimali var, 42lik olanlardan baksanız daha iyi olur gibime geldi.
  • quote:

quote:

Selamlar,

Arkadaşlar forumu okuyorum ama bulamadım, bugün mitsubishi kirigamine zen klima alacağım, aslında sadece solun için almayı düşünüyordum hem kdv indirimi hem de ikincide (kdv indirmi yapmadan %50 indirim )var dediler. Bu mantıkla :

- ya 2 tane f35 modelinden alacağım ( 3600 + 2100 = 5700 )
    - ya da 1 f50 1 f35 alacağım (4950 + 2100 = 7050)

aslında yardıma ihtiyaç duyduğum noktalar şöyle :

- 7000 lira 2 klimaya verilir mi çok mu abartıyorum, yoksa kalitesi buna değer seviyede midir?
    - salon 30 m2 ve kapısı yok ama evin yalıtımı çok iyi aynı zamanda da iyi güneş alıyor :)
    - yatak odası 15 m2 ve aslında evin diğer ucunda, geniş bir hol var
    - 35 modelinin enerji seviyesi ve ses seviyesi 50 ye kıyasla iyi gibi görünüyor değerlerde

- bu durumda 2 tane 35 (12 lik) alıp iş görmediğinde karşılıklı olarak 2 sini açıp tüm evi mi soğutmak mantıklı yoksa her durumda bir 50 ve bir 35 (16 +12) lik gerekli midir?
    - bir de bu klimanın asıl olayı 12 likteki (35 modeli) özellikler , yani sessizlik ve tüketim midir yoksa pratikte 50 de aynı verimlillkte mi olacaktır ya da güçlü olduğu için hesaplı mı?

yönlendirme yapabilirseniz sevinirim, bu akşam alıyor olacağım. Şu anda 2 x 35 yani 2x 12 lik alma noktasıondayım yeter heralde diyerekten.

Çok teşekkürler.

Usta arkadaşlardan cevap alabilsem çok faydalı olacaktı benim için :(

neyse artık 2x 12000 lik alıyorum, umarım doğru iş yapmışımdır. Yine de teşekkürler.

usta değilimde. doğruyu bulmuşsunuz marka olarak ama 15m2 9luk alın 12lik büyk gelir ve sık durma sorunları yaşarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: gsemre

Hocam 35 m2 salon için sanki 35 liğin az olma ihtimali var, 42lik olanlardan baksanız daha iyi olur gibime geldi.

benyazarken yazmışsınız hocam. karşılıklı bir 12 bir 9luk gayet yeterl olur. ikisi aynı anda çlaıştımı arkadaş karşılıklıgörüş hakim demiş arzu ederse bir çizim yapsın basit olarak.
  • Ben tam anlamamışım mesajı hocam, bağımsız olarak düşündüm iki odayı da
  • quote:

Ben tam anlamamışım mesajı hocam, bağımsız olarak düşündüm iki odayı da

sorun yok sn kardeşim sizin anladığınızcada doğru. mühendislik şartlarınca salona 15likte olur 18likte olur. ama ben kendi kullanımımca tecrübeme dayanarak 5-6 bin btu fazla elektrik tüketimine gerek yok diye düşündüm.

karşı tarafada bir makine takılırsa çok dah verimli çalışacaktır klimaları.

size daha önce ilettiğim bir çizim vardı arkadaşın anlatımını gözümde canlandırdım benzerlik kurdum kendi kullnımımla

• gsemre kullanıcısına yanıt
    Dostum ben karşılaştırma yapmadım ,bir arkadaşımız sezonsal verimli cihazlarda EER ve COP değerleri düşük oluyor dediği için bende DAIKIN mira serisinde neden A sınıfı altına düşmemiş diye örnek verdim sadece..
  • Selamlar,
    bugün ME müşteri hizmetleriyle görüşmemde, sizin klimalarında iç ünitesinden ucuz markaların klimaları gibi genleşmelerden dolayı çat çut ses geliyor mu diye sorduğumda;
    -Evet geliyor. Sadece klimalarda değil bütün elektronik cihazlar genleşme yüzünden mecburen çat çut ses çıkartır... dedi.
    Şu an kampanya olmasına rağmen msz-hj25 cihazdan biraz soğudum.Çünkü plastik kalitesi diğerleriyle aynıysa neden bu kadar para verelim.
    Alarko flair 09 aa klasik modelini düşünmeye başladım. ME kadar ilgili servisleri olmasada Alarko flair 1400 TL.
    Ayrıca neden üst modellerinizde bile nem alma modu yok diye sorduğumda müşteri yetkilisi cevap veremedi ve size telefonla dönüş yapacağız dedi. Sabahtan beri de telefonla dönüş yapan yok.
    Annem kalp hastası olmasa kesinlikle klima almaktan vazgeçerdim çünkü kafam çok karıştı. Resmen dert oldu bu iş.

• quote:

Dostum ben karşılaştırma yapmadım ,bir arkadaşımız sezonsal verimli cihazlarda EER ve COP değerleri düşük oluyor dediği için bende DAIKIN mira serisinde neden A sınıfı altına düşmemiş diye örnek verdim sadece..

kardeş test şartlarına göre Emre arkadaşta açıklamış. sizde bu sebepler neye bağlanmalı onu açıklayın burada benim kötü niyetim yok. öğrenmeye çalışıyoruz .

EER : 3.01 Soğutmada B sınıfı
    COP : 3.41 Isıtmada B sınıfı yine aynı şekilde bu değerleri bilen bilir isteyen internetten ayrıca bakabılır enerji etıketleme degerlerıne ( eğer inanmıyorsanız)

ENERJİ ETİKET RESMİNİDE PAYLAŞIYORUM İNCELEYEBİLİRSİNİZ

demiş olduğunuz enerji etiketi resmini paylaşabilirmisiniz.
  • quote:

Hocam ben de sebebini söylüyorum. Cihazlar kendini bu ölçüm methoduna göre yeniledi.

Şimdi şöyle birşey anlatayım.

Önceki hesaplamada alınan veriler tamamen o anki hesap yapılan dizayn şartlarına göre sonuç yazılmış. ME genel müdürlükteki teknik birimin bana söylediği şey şu;

GE ve SF serisini karşılaştırıyorum.

cihazdaki EER COP değerleri test aşamasındaki nominal değerlere göre doğrudur. Bu yönden bakınca GE A sınıfı SF B sınıfı gibi görünüyor. Ancak hiçbir zaman bu nominal şartlar sağlanmamaktadır. Ve bu dizayn şartlarının dışına çıkıldığında elektrik sarfiyatı çok büyük sapma göstermektedir.

Örneğin; (Daikini değil de ME'nin iki modeli üzerinden anlatıyorum ki yanlış anlaşılma olmasın)

GE serisi(eski seri) EER değeri =3,46. Ancak dizayn şartları dışna çıkıldığında 2,5'a kadar bile düşebiliyor. (min-max sarfiyat sınırları dahilinde)

SF serisi EER değeri =3,13. Ancak dizayn şartları dışına çıkıldığında 2,8'in altına düşmüyor.

Yani; EER değeri 3,46 olan GE, 3,13 olan SF serisinden daha çok elektrik harcıyor.

İşte bu sapmalar yüzünden yeni bir hesaplama yöntemi geliştirilmiş (sezonsal verimlilik)

Yani artık EER ve COP değerine göre değil de SEER ve SCOP değerlerine göre alım yapmak çok daha mantıklı. SEER ve SCOP değeri olmayan cihazları kendi arasında tabiki yine EER ve COP değerlerine göre karşılaştıracağız mecburen.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

kardeş test şartlarına göre Emre arkadaşta açıklamış. sizde bu sebepler neye bağlanmalı onu açıklayın burada benim kötü niyetim yok. öğrenmeye çalışıyoruz .

COP : 3.41 Isıtmada B sınıfı yine aynı şekilde bu değerleri bilen bilir isteyen internetten ayrıca bakabılır enerji etıketleme degerlerıne ( eğer inanmıyorsanız)

Elimde bir resim vardı şimdi bulamıyorum bulursam yükleyeceğim bana da bir arkadaş göndermişti Mitsubishi Electric klimalar gümrüğe geldiği halindeki resimleri kutuların üstünce B - E sınıfı yazıyor aslında ama gümrükte o etiketlerin üstüne Klimaplus etiketi yapıştırılıp Türkiyede pazarlanıyor demişti ,

Bende onun üzerine Mitsubishi Electric klimalarin yeni sezonsal verimli olan Comfort inverter ve Deluxe Power inverter modellerinin broşürlerini inceledim ve gerçekten EER COP değerlerinin B sınıfı hatta E sınıfına kadar düştüğünü gördüm ve paylaşmak istedim

• quote:

Bu arada şu sayfada cihazlara göz attım da sezonsal verimlilik de SF nin yanına bile yaklaşamamışlar.

http://www.daikinturkiye.com/category/urunler-eviniz-icin-isitma-ve-sogutma-duvar-tipi-uniteler-tek-oda-icin

9000 TL lik cihaz 5,22

SF serisi 7.5

EDİT:

Ama gel gelelim EER ve COP değerlerinde daha üstün görünüyorlar.

SF modelinin eski standartlara göre (EER COP) hesaplanan serisi GE dir.

GE'nin değerleri ise;
    EER 3.46
    COP 3.70

Aynı cihazın eski serisi bu değerlere sahipken yeni serisinin B sınıfına süşmesi size mantıklı geliyor mu?

Dostum 9.000 TL lik Daıkın Ururu Sarara örneğini vermişsin eyvallah SEER değeri düşük olabilir ama Mitsubishi Electric SF serisiyle kıyaslanamaz bile bu cihaz (enerji verimliliği konusu hariç ) Çünkü bu klimada nemlendirme ve dışarıdan içeriye taze hava besleme özelliği vardır ve DÜNYADA TEK klimadır varsa bu özellikte başka markada klima belirtelim bizde öğrenelim benim bildiğim 2006 yılından beri sadece Daıkın de var böyle bir klima

• quote:

quote:

quote:

Elimde bir resim vardı şimdi bulamıyorum bulursam yükleyeceğim bana da bir arkadaş göndermişti Mitsubishi Electric klimalar gümrüğe geldiği halindeki resimleri kutuların üstünce B - E sınıfı yazıyor aslında ama gümrükte o etiketlerin üstüne Klimaplus etiketi yapıştırılıp Türkiyede pazarlanıyor demişti ,

Bende onun üzerine Mitsubishi Electric klimalarin yeni sezonsal verimli olan Comfort inverter ve Deluxe Power inverter modellerinin broşürlerini inceledim ve gerçekten EER COP değerlerinin B sınıfı hatta E sınıfına kadar düştüğünü gördüm ve paylaşmak istedim

resmi ekledim demişsiniz o yüzden bu tür yanlış sonuçlar çıkıyor.

o resmi bir an evvel bulmalısınız. aksi durumda sizde yanıltıcı bilgi vermiş sayılırsınız mantıken. bence arkadaşınızdanda tekrar isteyin.

siz klimacısınız. euroventte yeni sezonsal değerlere giren klimada A sınıfına giren bir klima daki kodlar burada satılanla aynıysa sorun yoktur.

ama bazı markalarda bu durum mevcut euroventteyiz diyorlar lg prestij sesiri ama burda satılan kodlarla eurovent kodları farklı.

konuya esas sizin dediğiniz eer cop değerleri değil gs emre arkdaşında belirtmiş olduğu yeni sezonsal verimlilik değerleridir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

resmi ekledim demişsiniz o yüzden bu tür yanlış sonuçlar çıkıyor.

o resmi bir an evvel bulmalısınız. aksi durumda sizde yanıltıcı bilgi vermiş sayılırsınız mantıken. bence arkadaşınızdanda tekrar isteyin.

siz klimacısınız. euroventte yeni sezonsal değerlere giren klimada A sınıfına giren bir klima daki kodlar burada satılanla aynıysa sorun yoktur.

ama bazı markalarda bu durum mevcut euroventteyiz diyorlar lg prestij sesiri ama burda satılan kodlarla eurovent kodları farklı.

konuya esas sizin dediğiniz eer cop değerleri değil gs emre arkdaşında belirtmiş olduğu yeni sezonsal verimlilik değerleridir.

Benim yanıltıcı bilgi falan verdiğim yok yazdığım değerler Mıtsubishi electric klimaların broşürlerinde var zaten yanlış olan ne EER COP değerlerini yazdım ve sezonsal verimlilikten önceki ölçümlemelere göre bu cihazlar B E sınıf etiketi taşıyor dedim hepsi bu ,burada paylaşmamdaki sebeb ise bu duruma bir kaç arkadaşımın bayilerden mantıklı bir cevap alamayışı belkide arkadaşların bilmediklerinden olabilir yine bir sebeb neden broşürlerde göğüs gere gere A++ lar yazılmış ama EER COP değerlerinin yanında enerji etiketi belirtilmemiş burdaki uyanıklığa dikkat çekmek istedim , ben şu kalitelidir şu daha verimlidir şu daha iyi markadır demiyorum zaten Mitsubishi Electric firmasının burdaki uyanıklığı ve mantıklı bır cevap veremeyişini belirttim aynı zamanda KLİMACI değilim

• 
Sayfa: önceki 13411342134313441345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.