Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.949
Cevap
961
Favori
4.901.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
14. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 12241225122612271228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yav dedim ya, anlamadığım konu olursa diye.
    En azından malları belli bir standartta oluyor onların, hepten çöp mal satmıyorlar.
    Düşün şimdi, hiç anlamadığın bir konuda birşey alıcan, piyasa çakal dolu.
    Bunlarda hiç olmazsa belli bir minimum kalite düzeyi sözkonusu, yarın bişey olduğunda muhatap alabileceğin ipe-sapa gelir bir firma var karşında.
    O yönlerden yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Orijinalden alıntı: metin-22

quote:

quote:

18 metrekare ısı yalıtımı mükemmel olan pencereler cift cam olan canakalenin gelibolu ilcesindeki (buralar pek soguk olmaz yazın cok sıcakta olmaz ama nem asırı derecede var)odama klima dusunuyorum klima gunde 8 saat calisacak sizce inverter mi alayım yoksa duz mu aradaki fiyat farkına degermi inverter olarak vestel inverter plus 9000btulul duz tip olarak gree veya daylux 9000 btuluk dusunuyorum sizce hangisi ?

Daylux-Velena-Airfel-Aura-Auer... hepsi benzer ve güvenilir F/P aletlerdir.
    Oraya 9 binlik yeter, amaç soğutma ise.
    İşin ekonomisi düşünüldüğünde inverter hesapsız olur. Ama konfor tarafı başka tabii.

Cevabınız için teşekkür ederim amacım hem ısıtma hem sogutma olduğunu yazmayı unutmuşum yani ısıtma için inverter mi almalıyım ?

Isıtma için de kullanacaksanız mutlaka inverter, hatta kaliteli bir inverter alın.
    Çünkü ısıtma işi biraz zordur, soğutma kolay.
    Ayrıca, ısıtmada çok daha uzun süre kullanılacağı için ilk alım maliyet farkı da değer, sessizlik-konfor da daha önemli olur.

F/P olarak gene Airfel üretimleri önerilebilir.
    Kapasite olarak 9'uk yeter gibi ama en iyisi keşif çağırıp işi garantiye alın, bu işi ücretsiz yapıyorlar genellikle.

Bulunduğum şehirdeki keşifciler pek güvenilir değil zira odaya 18000 btu öneridiler Peki sizin kaliteli ve hesaplı inverter öneriniz ne olurdu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Köylü, gene "bir geldin-pir geldin"; anında hepsini ..çıp sıvadın

Ülen 90064 çok mu iyiydi de Y kuyruklu olana suç atıyorsun.
    Hepsi aynı klimalar, birinde değerleri şurada almış, diğerinde burada almış.
    Müdürle bizzat konuştuydum, adamlar aynı malları "optimize ederek" ve"güncelleyerek" sattıklarını söyledi.
    Yani tercümesi, "aynı ana komponenti kullanıyoruz, acaba neredeki plastik aksam yada ıvırzıvır parçayı daha ucuzlatabiliriz diye çalışıyoruz..." hesabı. Tabii bir de aynalı görünüm yaratma olayı var.
    Adamlar milletin zaafını biliyor, insanlar işleve değil de görüntüye bakıyor ya, "al sana mirror dizayn".

O 90064'te de flap sorunu aynen vardı, soğuk üfleme olayı da. Almadan önce bir ay inceledik.
    koko69'un ikinci aldığı klimada mutlaka bir arıza-sorun vardı, yoksa Y kodundan gelen bişey yok.
    Veri farkı da şöyle: İlk seride 13 bin BTU seviyesindeki COP değeri veriliyor; yeni seride ise 12300 BTU seviyesindeki değer.
    Haliyle yeni seride verimlilik yükselmiş görünüyor, tabii işi bilmeyen de yiyor, "vay be adamlar boş durmuyor, devamlı geliştiriyorlar" diyor.
    Daha sonraki çıkan seride, hani dalga geçtiğimiz COP 5.16 olanlar vardı.
    Eski 15200 BTU güçte 3.81 COP ile çalışan aleti bu defa 11 bin BTU'da ölçüp etiketliyorsun, oluyor sana 5.16. Yalancılık var mı, yok.

gidicem girmiycem merak etme

9064 ü alan koko dışında bir iki arkadaş daha vardı ama hepsi memnun soğuk üflem sorunu kesinlikle yok diyorlar ama Y kodlu olanlarsa aynen dediğin gibi.

flap sorununu bilmiyorum ama bizim teşeron ofislerinden birinede alınmıştı Y kodlu olnlardan gayette güzel ısıtıyprdu bir gün servis gördüm ne oldu dedim teşeronun şefi ne olabilir işte yeni aldık servsite burda diye sırıtyordu servisçiyle birlikte hep beraber sırttık çay aldık çıktık dışarı:)

btu düşürme konusunda ben hep diyorum ya naylonlaşan klimalar aslında eski mesajları toplayıp bir konu yapmak lazım.

90064 te aynen benimkisi gibi flapı geç kaldırıyor ve bu nedenle soğuk üflüyor.
    O ilk muhabbetler hep kışın ortasında yapıldığı için bu durum farkedilmiyordu, bahar gelip havalar ılıyınca iyice meydana çıktı hepsi.

acaba yenilerdede aynı durum varmıdır. çünkü soğuk üflemesi gerçekten kötü.

mesela zibro 30 serisindede soğuk üflem sorunu var ama fan baya kısılıyor hisstmiyorsun. me de ise iyice kısılıyor. tamamen kalite işte.

demekki baharda 1-2 derece yükseltmek lazım. klima tam inverter olduğu için algılıyor işte kötümü:)

Halen daha düşünüyorum, bu dandik Beko'yu almakla iyi mi ettim kötü mü diye
    O günlerde AC35 2 bin lira civarıydı, bunu 1200 civarı aldıydım, fark çok büyüktü.
    Gene o aralar memur emeklisi (teknikten anlamayan) bir arkadaş "mıçarım Arçeliğine-Bekosuna, düzgününü alayım bidaa uğraşmayayım" dedi, ona AC 35 aldıydık.
    Evlerin ısı kaybı benzer. Onun fatura hep daha düşük. Önceleri diğer şeylerin tüketimlerine bağladıydık ama, ele termometre ile ampermetreyi alınca işler değişti
    Daha önceden de AC'leri biliyordum ama, bundan sonra iyice değerini anladım, çünkü binalar-ısı kayıpları benzer, tedaş faturası çok farklı.

• quote:

Yav dedim ya, anlamadığım konu olursa diye.
    En azından malları belli bir standartta oluyor onların, hepten çöp mal satmıyorlar.
    Düşün şimdi, hiç anlamadığın bir konuda birşey alıcan, piyasa çakal dolu.
    Bunlarda hiç olmazsa belli bir minimum kalite düzeyi sözkonusu, yarın bişey olduğunda muhatap alabileceğin ipe-sapa gelir bir firma var karşında.
    O yönlerden yani.

aynen canım bişe demiyorum bende ben gen eçok yazdım kaçim artık herkeze hayırlı geceler. ne rahattım be bilgisayar yokken girmemek daha iyi:)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

18 metrekare ısı yalıtımı mükemmel olan pencereler cift cam olan canakalenin gelibolu ilcesindeki (buralar pek soguk olmaz yazın cok sıcakta olmaz ama nem asırı derecede var)odama klima dusunuyorum klima gunde 8 saat calisacak sizce inverter mi alayım yoksa duz mu aradaki fiyat farkına degermi inverter olarak vestel inverter plus 9000btulul duz tip olarak gree veya daylux 9000 btuluk dusunuyorum sizce hangisi ?

İşin ekonomisi düşünüldüğünde inverter hesapsız olur. Ama konfor tarafı başka tabii.

Cevabınız için teşekkür ederim amacım hem ısıtma hem sogutma olduğunu yazmayı unutmuşum yani ısıtma için inverter mi almalıyım ?

Isıtma için de kullanacaksanız mutlaka inverter, hatta kaliteli bir inverter alın.
    Ayrıca, ısıtmada çok daha uzun süre kullanılacağı için ilk alım maliyet farkı da değer, sessizlik-konfor da daha önemli olur.

Kapasite olarak 9'uk yeter gibi ama en iyisi keşif çağırıp işi garantiye alın, bu işi ücretsiz yapıyorlar genellikle.

Bulunduğum şehirdeki keşifciler pek güvenilir değil zira odaya 18000 btu öneridiler Peki sizin kaliteli ve hesaplı inverter öneriniz ne olurdu?

Helalinden bi "oha" çekseydiniz

Köylüyle muhabbette lafı da geçiyordu, kafadan ilk önerim AC olur.
    Sizin oraya ezbere 35'lik olanını yazayım, Çanakkale'ye buz da yağsa o makina her türlü orayı halleder.
    Bir kere alırsınız, en az 15 sene (2 yılda bir bakım-temizlik şartıyla) ısıtma-soğutma işini unutursunuz.
    Ve klimayı 7/24 çalışır bırakacaksınız, tam inverterdir, yani faturayı şişirmez.

akakce.com
    Alarko Carrier X-Power Gold 53 NQV 035M 13300 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-carrier-53nqv035-m2-x-power-gold-fiyati,449070.html

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Helalinden bi "oha" çekseydiniz

Köylüyle muhabbette lafı da geçiyordu, kafadan ilk önerim AC olur.
    Sizin oraya ezbere 35'lik olanını yazayım, Çanakkale'ye buz da yağsa o makina her türlü orayı halleder.
    Bir kere alırsınız, en az 15 sene (2 yılda bir bakım-temizlik şartıyla) ısıtma-soğutma işini unutursunuz.
    Ve klimayı 7/24 çalışır bırakacaksınız, tam inverterdir, yani faturayı şişirmez.

http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-carrier-53nqv035-m2-x-power-gold-fiyati,449070.html

Samsung servisi 24000 önermişti olmuştum bide bir şey soracaktım niye 12000 btu lıl carrierı öneriyorsunuz 9000 btuluğun bir problemimi var ısıtmada ıstamazmı benim odayı ?

• AC ve Toshiba tayfasının alt serilerinde 9 binlikler zayıf, önermem.
    Ayrıca inverter klima rahat olabilsin ki kısa zamanda alt güce düşüp daha yüksek verimle çalışabilsin.
    Tam inverterlerde bu önemli.

Üst serilerde (SKVP-PKVP) de tam tersine yüksek güçlüleri önermem. Çünkü onlar hep aynı makina, sadece yazılımlar farklı
  • Bide eğer kızmassanız size bir sorum daha olacaktı şimdi bir hesap yaptım ayda 70 tl ödüyorum kömüre sizce bu kadar ek elektrik ücretiyle ısınabilirmiyim ? (Not: günde 9 saat çalışacak)

• quote:

Bide eğer kızmassanız size bir sorum daha olacaktı şimdi bir hesap yaptım ayda 70 tl ödüyorum kömüre sizce bu kadar ek elektrik ücretiyle ısınabilirmiyim ? (Not: günde 9 saat çalışacak)

Isı maliyeti kullanımınıza bağlı.
    Alttaki sayfadan klimanın kömürle ısı maliyet farkını görebilirsiniz:

Size önerdiğim klima için, "elektrik" sütunundaki değeri 3.5 veya 4'e bölerek bulabilirsiniz.
    3.5 yapın ki garanti olsun.

Yani ithal kömürle 0.1869 liraya malettiğiniz ısıyı klima ile 0.3335/3.5=0.095 liraya elde edebilirsiniz. Yaklaşık yarısı.
    Linyit ile bu fark daha da büyür.

• Verdiğiniz bilgiler için ve gece gece benimle uğraştığınız için teşekkürler ben tam arçelik 18000 btu alıcakkan sizin sayeniz carrier alma aklıma koydum verdiğiniz bilgilere göre klima tam bana göre o zaman onay da aldığıma göre kredi kartının hesabı kesilince alalım bakalım şu carrierı bu arada carrier servisleri toshiba servislerimi ?

• quote:

Verdiğiniz bilgiler için ve gece gece benimle uğraştığınız için teşekkürler ben tam arçelik 18000 btu alıcakkan sizin sayeniz carrier alma aklıma koydum verdiğiniz bilgilere göre klima tam bana göre o zaman onay da aldığıma göre kredi kartının hesabı kesilince alalım bakalım şu carrierı bu arada carrier servisleri toshiba servislerimi ?

Evet, aynı mallardır ve Alarko-Carrier servisleri bakar:

www.alarko-carrier.com.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_icerik.asp?ID=AC31

• quote:

quote:

Verdiğiniz bilgiler için ve gece gece benimle uğraştığınız için teşekkürler ben tam arçelik 18000 btu alıcakkan sizin sayeniz carrier alma aklıma koydum verdiğiniz bilgilere göre klima tam bana göre o zaman onay da aldığıma göre kredi kartının hesabı kesilince alalım bakalım şu carrierı bu arada carrier servisleri toshiba servislerimi ?

Bende toshiba ras-10skv modelini 2000 tl alarko carrier 53NQV35M modeli 1700 lira olunca aynı cihaz nasıl oluyorlar diye düşündüm ? Ama siz aynı cihazlar deyince rahatladım

• quote:

quote:

quote:

Bende toshiba ras-10skv modelini 2000 tl alarko carrier 53NQV35M modeli 1700 lira olunca aynı cihaz nasıl oluyorlar diye düşündüm ? Ama siz aynı cihazlar deyince rahatladım

Orda yanlışlık var, yada ben yanlış ifade etmişim.
    "Aynı" değil "benzer" demeliydim.

10SKV ile AC25 aynı güçte/benzer.
    13SKV ile de AC35.

SKV'ler biraz daha ek özellikli, daha iyi plastik-ıvırzıvır kaliteli ve daha pahalı.

• Pardon ben yanlış ifade etmişim fiyat konusuna dikkat çekmek için öyle yazmıştım yanlış anlaşılmış özür dilerim yani plastik kalitesi ıvır zıvır için fiyat farkı vermeye degermi mesela carrier 7 yıl ömrü varken toshibanın 10 yılsa toshiba alınır eğer bu kadar fark yoksa mağlum fiyattan dolayı carrier alınır

• Selamlar, ben de klima alacağım da iki model arasında kaldım. Daikin başlığına yazdım ama orda pek ilgilenen çıkmadı, buraya da yazayım dikkatini çeken olabilir. :)

Daikin Zhara 12.000 BTU mu dersiniz yoksa Toshiba RAS 13 SKV modelini mi önerirsiniz ?

Daikin 2.400 TL (Digiturk kampanyalı fiyat). 2.000-2100 TL civarı kampanyasız olarak alabilirim. Toshiba 2070 TL n11.com da satılıyor.

Bunların aynı modellerinin muadilleri Alarko veya Airfel markaları da tercih edilebilir mi ? Malzeme kalitesinden başka elektrik olarak tüketim daha fazla mı olur acaba ?

Kalite ve elektrik sarfiyatı karşılaştırması yaparsak hangisi daha mantıklı olur.

Yorumlarınızı bekliyorum ona göre bir karar vereceğim.

@metin-22
    "Bende toshiba ras-10skv modelini 2000 tl alarko carrier 53NQV35M modeli 1700 lira olunca aynı cihaz nasıl oluyorlar diye düşündüm ?" demişsiniz. Ama Alarkonun bu modeli internette 1850 TL den aşağı bulamadım. Kargo ücreti dahil. Toshibanın da bir üst modeli olan RAS 13 SKV' yi ben 2070 TL ye buldum n11.com sitesinde.

• quote:

Pardon ben yanlış ifade etmişim fiyat konusuna dikkat çekmek için öyle yazmıştım yanlış anlaşılmış özür dilerim yani plastik kalitesi ıvır zıvır için fiyat farkı vermeye degermi mesela carrier 7 yıl ömrü varken toshibanın 10 yılsa toshiba alınır eğer bu kadar fark yoksa mağlum fiyattan dolayı carrier alınır

Valla ben AC tercih ederdim.
    Ömür olarak fark olmaz, oraya takmayın.
    Plastiğine de bişey olduğu yok, zaten birkaç haftada bir kapağı açılıp filtresi temizlenecek, üstüne oturulacak değil ki kırılsın
    Etrafta bissürüsü çalışıyor yıllardır, hiçbir olumsuzluk görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MavericKFive

Selamlar, ben de klima alacağım da iki model arasında kaldım. Daikin başlığına yazdım ama orda pek ilgilenen çıkmadı, buraya da yazayım dikkatini çeken olabilir. :)

Daikin Zhara 12.000 BTU mu dersiniz yoksa Toshiba RAS 13 SKV modelini mi önerirsiniz ?

Daikin 2.400 TL (Digiturk kampanyalı fiyat). 2.000-2100 TL civarı kampanyasız olarak alabilirim. Toshiba 2070 TL n11.com da satılıyor.

Bunların aynı modellerinin muadilleri Alarko veya Airfel markaları da tercih edilebilir mi ? Malzeme kalitesinden başka elektrik olarak tüketim daha fazla mı olur acaba ?

Kalite ve elektrik sarfiyatı karşılaştırması yaparsak hangisi daha mantıklı olur.

@metin-22
    "Bende toshiba ras-10skv modelini 2000 tl alarko carrier 53NQV35M modeli 1700 lira olunca aynı cihaz nasıl oluyorlar diye düşündüm ?" demişsiniz. Ama Alarkonun bu modeli internette 1850 TL den aşağı bulamadım. Kargo ücreti dahil. Toshibanın da bir üst modeli olan RAS 13 SKV' yi ben 2070 TL ye buldum n11.com sitesinde.

akakçe.com da idealeşya.com için 1.672 Tl yazmışlardı kargo dahil 1700 tutar diye düşündüğüm için öyle yazdım ama gerçek siteye girince anlaşıldı meğerse 1.760 Tl kargo hariç fiyatı varmış ama kararımı verdim kocausta sağ olsun çok yardımcı oldu bu konuda Alarko Carrier 53 NQV 035M X-Power Gold alacağım en yakın zamanda

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sizin sayenizde alarko carrier alma fikrini aklıma koydum en yakın zamanda alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: MavericKFive

Selamlar, ben de klima alacağım da iki model arasında kaldım. Daikin başlığına yazdım ama orda pek ilgilenen çıkmadı, buraya da yazayım dikkatini çeken olabilir. :)

@metin-22

Daikin Zhara bunların yanında bayağı "light" kalıyor, onu geçin.

Buralara da bakın:

akakce.com
    Toshiba Suzumi RAS 13 N3KV 13650 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-toshiba-ras-13-skv-n3kv-fiyati,140316.html

• Ben bu modelleri internette bayadır araştırıyorum. En uygunu n11.com sitesinde. 50 TL indirimde yapıyor. Toshiba RAS 13 SKV modeli 2000 TL ye geliyor. Hiç biyerde bu fiyata bulamadım. Bayilerde nakit olarak alsan bile bu fiyata vermiyor.

@metin-22
    Hocam ben senin yerinde olsam Toshiba RAS 13 SKV' yi alırdım. Dediğim gibi 2000 TL küsür fiyata denk geliyor. Alarkoyu nakit almadıkça 1.850 TL nin altında fiyata bulmanız zor. 150 TL fark için ben Toshiba diyorum. Toshibada BTU ve elektrik tüketim değerleri çok az bi miktar daha iyi. Bence aradaki farka değer.
  • 
Sayfa: önceki 12241225122612271228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.