Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.867
Cevap
962
Favori
4.896.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
85. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 11231124112511261127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • klima alma zamani geldi catti. Banada salonda kullanmak icin 30-35metrekare arasinda.Çoğu soğutma amaclı sanırım 18.ooo btu klima tavsiye edermisiniz.İnverter mi on off klima mi almaliyim.
  • banada 35 metre karede kullanilmak uzere tavsiye edermisiniz.İstanbul da kullanicam. Cogu sogutma amacli olaacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alituzcu

banada 35 metre karede kullanilmak uzere tavsiye edermisiniz.İstanbul da kullanicam. Cogu sogutma amacli olaacak.

http://forum.donanimhaber.com/m_73516648/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakia_

Merhaba;

İnverter özellikli 25 metrekare salonum için klima arıyorum.Özellikle yaz için soğutma amaçlı kullanmayı planlıyorum.Sanırım 12.000 lik birşey olamalı.Marka ve model tavsiyesi rica ederim.Aklımda herhangi bir marka yok ancak uzun yıllar problem çıkarmayacak sessiz ve kaliteli bir ürün ihtiyacım var.2.500'e kadar çıkabilirim maximum.Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

arkadaşım bu rakamlara airfel vs grubunda olan klimalara akmalısınız birde carrier xpower gold serisi klimalar var. sanırım bu aralar mhi klimalrın rakamalrıda uygun. ama rakamalrı net bilmiyorum.

çok uzun yıllar problemsiz çalışan klimaların rakamları sanırım 3500 den aşağı değildir. ism hatırlamıyorum geçenlerde bir arkadaş daikin v serisini 2000 tlye almış bir kaç sayfa geriye aratın sanırım bulursunuz mesajı rakam çok güzel çünkü belki sizede yardımcı olur arkadaş. o klimada güzeldir

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_tg

İlginiz için teşekkürler...

rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yarikan

quote:

quote:

arkadaşlar şu planlı evimize sizinde görüşlerinizle bir klima almayı düşünüyorum sadece soğutma amaçlı kullanılacak ( kombili ev ). günde beş saat civari çalıştırılacak. sürekli oturduğumuz oda olan misafir odası 1 mahale koymayı düşünüyorum projede gösterdim yerinide ve 12000 lik almayı düşünüyorum... sizden öğrendiklerimle vida 12 000 veya airfel turkuaz 12 000 almayı planlıyorum.... 12 000 lik konusu ve marka model konusunda değişik önerilerinize açığım hatta koyulacak yerin değişimi konusunda yardımcı olurmusunuz yada olumlu olumsuz yönlerini paylaşırsanız sevinirim.... misafir oda 1 isimli odanın üstünde çatılı bir oda mevcut yalıtım açısından...vee duvarlar strafor kaplı... klimaların ikiside 1150 1200 tl civarında montaj dahil verilmekte... düşüncelerinizi bekliyorum teşekkürler.... hatta daha ucuza uğur klima var sanırım....

12.000 lik cihaz ile komple soğutma ısıtma yapmanız çok zor...

hocam komple ısıtma soğutma değil sadece misafir oda 1 nolu mahal ve sadece soğutma olucak fakat ayda bir salon mahalide soğutabilirmiyim ? yoksa olmaz dersinizde sadece misafir oda 1 mahal için daha küçük bir klima mı almalıyım ???

Şimdi Anladım Hocam...

18 Metrekare'ye 9000 btu da yeterli gelebilir fakat 12.000 olursa daha iyidir...

Salonu da soğutursunuz fakat inverter kendini kısamayacağı için sarfiyat biraz fazla olacaktır...

ülen yigenüm, 18 m2 uçururu 9luk uyma kocaustaya felan biz tam 18m2 yi 9luk klasik sharpla buzhaneye çeviriyoruz. birde inverter olsa sen tasarrufu düşün yeterki klima klima olsun

Hocam 9000lik kesinlikle yeter ama nolur nolmaz dedim onun için :D

bidaaa olmasın

lattaki mesajıda birol görmesin hatırlıyorum o adama manyak tarzan demişti gerçekten çok aptalca makinenin üstüne çıkmış Allah korusun 2-3 dübele ve kum gibi tuğlaya emanet.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isikayhan

quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

Nasıl olsa ücretsiz montaj var deyip klimayı alırsanız, adamlar montaj sırasında gene o boomlu aracı isteyebilirler.
    Em iyisi önceden Airfel servisini keşif için çağırıp konuyu netleştirin bence.

koçtaşta görevliye sordum telefona bir servisi aradı vinç-bom lazım dediler

bana en yakın daikin-airfel servisine gidip konuştum, bina resmini österdim
    oradaki görevli önce merdivenle olmaz dediler, platform ya da vinç-bom lazım dediler
    ben bina resmi size maille yollayayım bir de ustanız baksın deyince pvc camı çıkarıp yaparlar dediler

kafam karıştı, emin olabilmek için burara soruyorum ...

kardeşim, bu sözü size ilk mesajımda dedim. sağ cam çıkarılırsa montaj olur dedim ha sağ ha sol oraya montaj yapılır. ama bir kez karşınızdakiler olmaz razıyım gibi bir görüntü oluşturduysanız işiniz zor. forumu kurcalasanız ne kadar zor yereler montaj yapıldığı bilgilerine ulaşırsınız.

ben üsteleyince zaten pencereden olur dedi
    yoksa ben ustamı oraya çıkartmam diyordu
    burada yapılan yorumlar sayesinde şimdi artık pencereden takılableceğine eminim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isikayhan

quote:

Nasıl olsa ücretsiz montaj var deyip klimayı alırsanız, adamlar montaj sırasında gene o boomlu aracı isteyebilirler.
    Em iyisi önceden Airfel servisini keşif için çağırıp konuyu netleştirin bence.

koçtaşta görevliye sordum telefona bir servisi aradı vinç-bom lazım dediler

bana en yakın daikin-airfel servisine gidip konuştum, bina resmini österdim
    oradaki görevli önce merdivenle olmaz dediler, platform ya da vinç-bom lazım dediler
    ben bina resmi size maille yollayayım bir de ustanız baksın deyince pvc camı çıkarıp yaparlar dediler

kafam karıştı, emin olabilmek için burara soruyorum ...

...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jedican

Merhaba,

Bu ürün kataloglarında max yükseklik farkı diye bir bölüm var. bu nedir???

İç ve dış ünitelerin monte edileceği yerler arasındaki yükseklik farkı.

Öneriniz üzere bugün alarco carier xpwer alacam 18lik. Fakat iç ile dış ünite arası yaklaşık 12-13 metre yükseklik farkı var katalogda max 10 metre gösteriyor bu sorun yaratırmı? yaratırsa ne gibibir problem olur. Veya bu yükseklik farkı için uygun naşka bir ürün var mıdır?
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Bu ürün kataloglarında max yükseklik farkı diye bir bölüm var. bu nedir???

İç ve dış ünitelerin monte edileceği yerler arasındaki yükseklik farkı.

Öneriniz üzere bugün alarco carier xpwer alacam 18lik. Fakat iç ile dış ünite arası yaklaşık 12-13 metre yükseklik farkı var katalogda max 10 metre gösteriyor bu sorun yaratırmı? yaratırsa ne gibibir problem olur. Veya bu yükseklik farkı için uygun naşka bir ürün var mıdır?

O iş zor.
    Ayrıca yana doğru da en az birkaç metre mesafe vardır.

Ya da MHI, ME, Fujitsu gibi başka markaların servislerini çağırıp yerinde keşif yaptırın.
    Bu markalarda kot farkı 15 m. görünüyor.

Başka şekilde bir çözüm düşünün bence. Pek randımanlı olmaz, ayrıca bu uzun mesafede çok ısı kaybı olur, verimlilik çok düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 14 Mayıs 2013; 9:52:39 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar şu planlı evimize sizinde görüşlerinizle bir klima almayı düşünüyorum sadece soğutma amaçlı kullanılacak ( kombili ev ). günde beş saat civari çalıştırılacak. sürekli oturduğumuz oda olan misafir odası 1 mahale koymayı düşünüyorum projede gösterdim yerinide ve 12000 lik almayı düşünüyorum... sizden öğrendiklerimle vida 12 000 veya airfel turkuaz 12 000 almayı planlıyorum.... 12 000 lik konusu ve marka model konusunda değişik önerilerinize açığım hatta koyulacak yerin değişimi konusunda yardımcı olurmusunuz yada olumlu olumsuz yönlerini paylaşırsanız sevinirim.... misafir oda 1 isimli odanın üstünde çatılı bir oda mevcut yalıtım açısından...vee duvarlar strafor kaplı... klimaların ikiside 1150 1200 tl civarında montaj dahil verilmekte... düşüncelerinizi bekliyorum teşekkürler.... hatta daha ucuza uğur klima var sanırım....

12.000 lik cihaz ile komple soğutma ısıtma yapmanız çok zor...

hocam komple ısıtma soğutma değil sadece misafir oda 1 nolu mahal ve sadece soğutma olucak fakat ayda bir salon mahalide soğutabilirmiyim ? yoksa olmaz dersinizde sadece misafir oda 1 mahal için daha küçük bir klima mı almalıyım ???

Şimdi Anladım Hocam...

18 Metrekare'ye 9000 btu da yeterli gelebilir fakat 12.000 olursa daha iyidir...

Salonu da soğutursunuz fakat inverter kendini kısamayacağı için sarfiyat biraz fazla olacaktır...

yok abi inventer almıyacağım düz alacağım... peki bir sorum daha var biliyorsanız şimdi 9000 lik olabilecek odaya 12 000 lik taktığımda elektrik tüketimi 9000 kadar mı olur yoksa fazlamı yakar biliyorsanız bilgilendirirmisiniz....benim düşüncem 9000 30 dk da soğutursa 12000 lik 20 dakikada soğutur ve yaktığı elektrik aşağı yukarı yakın olur..... doğrumudur...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trakia_

Merhaba;

İnverter özellikli 25 metrekare salonum için klima arıyorum.Özellikle yaz için soğutma amaçlı kullanmayı planlıyorum.Sanırım 12.000 lik birşey olamalı.Marka ve model tavsiyesi rica ederim.Aklımda herhangi bir marka yok ancak uzun yıllar problem çıkarmayacak sessiz ve kaliteli bir ürün ihtiyacım var.2.500'e kadar çıkabilirim maximum.Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

arkadaşım bu rakamlara airfel vs grubunda olan klimalara akmalısınız birde carrier xpower gold serisi klimalar var. sanırım bu aralar mhi klimalrın rakamalrıda uygun. ama rakamalrı net bilmiyorum.

çok uzun yıllar problemsiz çalışan klimaların rakamları sanırım 3500 den aşağı değildir. ism hatırlamıyorum geçenlerde bir arkadaş daikin v serisini 2000 tlye almış bir kaç sayfa geriye aratın sanırım bulursunuz mesajı rakam çok güzel çünkü belki sizede yardımcı olur arkadaş. o klimada güzeldir

Merhaba;

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler

Bir de Toshiba'nın Toshiba RAS 13 SKV ile Toshiba RAS 13 SKVR arasındaki fark nedir?Klima konusuna çok vakıf olmadığım için soruyorum.

Teşekkürler

• Arkadaşlar, Teknosa 'da satılan grundig marka klimaları önerirmisiniz. Bütçe olarak çok uygun ama performans ve elektirik tüketimi olarak nasıldır acaba? Kirada oturdugum eve alacagım için 1500 tl üzerinde bir para harcamak istemiyorum. Salonun büyüklüğü 28 m2 ve öğle saatinden güneş batana kadar güneş görüyor. Toplam ev büyüklüğü 127 m2. Acaba sadece salona bir klima konumlandırarak evin genelinde de hafif serin bir ortam yakalayabilirmiyim. (Mitsubishi ve Bosch'tan gelen servis salon kapısı acık kalacaksa 18.000kapalı tutarsanız 12.000btu ve mutlaka inverter önerdiler.)
  • arkadaşlar airfel a sınıfı 12000 btu arıyorum en uygun electroworld den almayı planlıyorum internette en uygun ne kadar bulurum
  • Bugun gittim bende airfel turkuaz serisi 18ooo btu klima aldim. bilmiyorum iyimi yaptim kotumu..Tanidik vasitasiyla 1650tl / 10 taksit aldim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bimtek

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bimtek

Sn. Kocausta
    Adanada ikametgah etmekteyim. 2 Ad. klima alacağım. Odanın biri 17m² digeri 22m². Almak istedığım makıne tam inverterlı hem tasarruflu hemde performanslı olmasını ıstıorum.

Öneriniz hangi klima olabilir?

Not: Forumdan Ahmet Bey size sormamı belirtti...

Ahmet beyi hatırlayamadım ama farketmez.

Birine 9 binlik diğerine 12 binlik uygun olur.

İki tane alacaksınız, aynı marka olması iyi olur.
    22 m2 olan yere AC 35 derim ama diğer yere uygun olan AC 25'i beğenmiyorum.

Bu nedenle başka marka önereyim:
    Mesela şu ikisi olabilir:

http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-mitsubishi-srk25zjp-s-fiyati,458418.html

http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-mitsubishi-srk35zjp-s-fiyati,436994.html

Tsk. ederim kocausta*

Ahmet srk50zjx-s ve srk25zjx-s aldırdıgın ve cok memnun olan kişi :)

Daikınlara baktım ama çeşit çok ne alacağımı anlayamadım. Aşağıda linkini vermiş oldugum markayı tavsiye ettiler. Fakat markayı bilmediğim için karar veremedim. Ahmet bey'de size sormamı önerdi.

http://www.bimeks.com.tr/urun/126564/hisense-as-12ur4sggvl1-super-inverter.aspx

Daikin'ler özellik ve kalitesine oranla pahalı.

Ahmet mutlaka "en iyisi olsun, para önemli değil" demiştir de o nedenle onları önermişizdir
    Aslında inverterde en üst seriler ekonomik olmuyor, daha yüksek verimli olsa da ilk verilen parayı da hesaba katıcan.
    Onların bazı ek özellikleri oluyor fazladan, ki bunlar da beklenen faydayı sağlamıyor.

O nedenle ben belli bir kaliteye ve teknik seviyeye sahip alt serileri öneririm genellikle.
    Bu açıdan bakıldığında ilk tercihim AC Gold'lar oluyor. Onlar birçok üst seriden de iyi. Ama 25'liği dandikçe.

O linkteki Hisense piyasada yeni. Ben tanımıyorum.
    Orada-burada düşük kaliteli olduğu söyleniyor.

Kocausta*

Evet aynen dediğin gibi en iyisi olsun istemiştim ve her iki üründen de çok memnunum.
    alptuğ ve senden Allah razı olsun.

@bimtek,

Ne yaptın karar verebildinmi?
    Kocausta kötü ürün önermez.

• Airfel Daylux 9000 BTU klimayı nasıl bilirsiniz alınabilrimi kalite olarak olarak daikın mitsubushi alarko gibi markalardan sonramı gelir tavsiye edermisiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_75149285/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozerb

Arkadaşlar, Teknosa 'da satılan grundig marka klimaları önerirmisiniz. Bütçe olarak çok uygun ama performans ve elektirik tüketimi olarak nasıldır acaba? Kirada oturdugum eve alacagım için 1500 tl üzerinde bir para harcamak istemiyorum. Salonun büyüklüğü 28 m2 ve öğle saatinden güneş batana kadar güneş görüyor. Toplam ev büyüklüğü 127 m2. Acaba sadece salona bir klima konumlandırarak evin genelinde de hafif serin bir ortam yakalayabilirmiyim. (Mitsubishi ve Bosch'tan gelen servis salon kapısı acık kalacaksa 18.000kapalı tutarsanız 12.000btu ve mutlaka inverter önerdiler.)

Grundig'ler Arçelik.
    Arçelik-Beko, ya da Altus olarak çok daha hesaplı fiyatlara başka yerlerde bulunabilir.

Sadece marka yazınca hangi klima olduğu anlaşılmaz, siz gözünüze kestirdiğiniz aletin adını tan olarak yazın; artısını-eksisini söyleyelim.

Gelen servisin önerisi kapasite olarak doğru
    "Mutlaka inverter" denirse o bütçe ile düzgün bir inverter klima alma şansınız yok, ancak 12 binliğin de "çakma"sı alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

Airfel Daylux 9000 BTU klimayı nasıl bilirsiniz alınabilrimi kalite olarak olarak daikın mitsubushi alarko gibi markalardan sonramı gelir tavsiye edermisiniz?

Airfel güzel bir markadır... Mitsubishi Daikin'dan sonra gelir ama güzel bir markadır...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

Airfel Daylux 9000 BTU klimayı nasıl bilirsiniz alınabilrimi kalite olarak olarak daikın mitsubushi alarko gibi markalardan sonramı gelir tavsiye edermisiniz?

Airfel güzel bir markadır... Mitsubishi Daikin'dan sonra gelir ama güzel bir markadır...

Daylux vatanda bence bedava,bu arada daylux Daikin enjoy klasikten daha kalitedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 11231124112511261127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.