Şimdi Ara

Klima Şalter Attırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
40.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha sabah doğru düzgün çalışırken şu an açtığımda şalter atıyor. Neden olduğu hakkında bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mind-traveller -- 7 Ağustos 2017; 18:2:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sartellerinde belli bir omru ve ariza yapma olasiligi var.. Ariza buyuk ihtimalle sartelden kaynaklaniyor, degistirmeniz gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanx1

Sartellerinde belli bir omru ve ariza yapma olasiligi var.. Ariza buyuk ihtimalle sartelden kaynaklaniyor, degistirmeniz gerekiyor.

Sanırım aynı sorun geçen sene de olmuş. Ama o zaman bir parça bozuk deyip tamir etmişler. Sigorta aynı sigorta. Ama anlamadığım daha sabahtan öğlene çalıştı. Sonra birdenbire çıktı bu sorun

• Şimdi farkettim, klimayı çalıştırınca dışarıdaki makine birkaç defa hırıltılı sesler çıkardı. Ama çalışmadı. Normalde açılır açılmaz çalışırdı. Sanırım o daha da zorlayınca şartel atıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mind-traveller

Şimdi farkettim, klimayı çalıştırınca dışarıdaki makine birkaç defa hırıltılı sesler çıkardı. Ama çalışmadı. Normalde açılır açılmaz çalışırdı. Sanırım o daha da zorlayınca şartel atıyor
    kompresör kalkışta zorluyor tesisatı. tesisat cırt mı yoksa hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Bu klima dışında pek sorun çıkmıyor. Yalnızca klima ile birlikte fırın filan çalışınca şartel atıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: IchabodCrane

quote:

Bu klima dışında pek sorun çıkmıyor. Yalnızca klima ile birlikte fırın filan çalışınca şartel atıyordu.

tesisata çok yükleniyor hocam. o sebeple normal. tek tek çalıştırın cihazlarınızı farklı zamanlarda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombi sürekli ateşleme yapıyor
    13 yıl önce açıldı
    Fırın Şalter Attırıyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Uzun bir bekleyişten sonra geldi klimacı. Hatta olay varmış gibi üç kişi girdiler birden içeriye. Geldi baktı dedi şartel değişmeli, bu çok yetersiz. O gün bu gündür bekliyoruz adamı. Tabii şarteli değişik. Klima açılıyor ancak dışarıdaki makine tam çalışmıyor ve dolayısıyla soğutmuyor. Eh, yine bekleyeceğiz adamı.

• quote:

quote:

Uzun bir bekleyişten sonra geldi klimacı. Hatta olay varmış gibi üç kişi girdiler birden içeriye. Geldi baktı dedi şartel değişmeli, bu çok yetersiz. O gün bu gündür bekliyoruz adamı. Tabii şarteli değişik. Klima açılıyor ancak dışarıdaki makine tam çalışmıyor ve dolayısıyla soğutmuyor. Eh, yine bekleyeceğiz adamı.

Alıntıları Göster
    Bu gibi durumlarda ŞARTEL yetmiyor deyip büyütmek normalmidir? Yarın öbür gün büyük sigorta takıp tesisatta yangın çıkartma durumu olmazmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Bu gibi durumlarda ŞARTEL yetmiyor deyip büyütmek normalmidir? Yarın öbür gün büyük sigorta takıp tesisatta yangın çıkartma durumu olmazmı?

Zaten elektrikçi geldi dedi sizinkinin akımı düşük diye, yükseği lazım deyip değiştirdi. Klimacı da aynını söylemişti. Yani sorun çıkar mı ki?
  • quote:

quote:

Zaten elektrikçi geldi dedi sizinkinin akımı düşük diye, yükseği lazım deyip değiştirdi. Klimacı da aynını söylemişti. Yani sorun çıkar mı ki?

Hocam sizde takılan son sigorta kaç amper? Benim klima ile birlikte gelen sigorta 20 Amper, eğer sizin eskisi gerçekten düşük amperajlı bişi ise değişmesi normal ama büyük olupta daha büyüğü takıldı ise sıkıntı yaratabilir.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam sizde takılan son sigorta kaç amper? Benim klima ile birlikte gelen sigorta 20 Amper, eğer sizin eskisi gerçekten düşük amperajlı bişi ise değişmesi normal ama büyük olupta daha büyüğü takıldı ise sıkıntı yaratabilir.

16 demişti galiba, şimdi de 20 veya biraz üstünü taktılar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

16 demişti galiba, şimdi de 20 veya biraz üstünü taktılar.

Alıntıları Göster
    Bu klimalara standart bir şalter var mıdır?
    Mesela 9000 lik klima ne model şalter ister?

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bilmiyorum hocam benim cihazla birlikte kutudan 20 Amper sigorta çıktı. 18000 BTU klima aldımdı ben
  • quote:

quote:

Bilmiyorum hocam benim cihazla birlikte kutudan 20 Amper sigorta çıktı. 18000 BTU klima aldımdı ben

Alıntıları Göster
    Elektrikçi çağırmadan bu şalteri uzatma kablosuna monte edip klimaya bağlayabilir miyim?
    Veya buna uygun şalterler var mı?

• quote:

Elektrikçi çağırmadan bu şalteri uzatma kablosuna monte edip klimaya bağlayabilir miyim?

Alıntıları Göster
    Ha bu arada benim şartel dediğimin evin sigortası oluyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ben kendim takmıştım, kişisel beceri ve alet edevatınıza bağlı. Sigorta kutusunu duvara monte etmek için matkap falan lazım.

Bu alet için kaç amper sigorta lazım öncelikle onu bilip sadece o alete özel sigorta olsa iyi olur kanaatimce. Sonuçta mevcut hattan alacaksınız ana panodan hat çektirmeyeceğinize göre. O yüzden mesela o hattın sigortası ana panoda 20 amper ise siz bu cihaza uygun atıyorum 12 amper ise 12 amperlik sigorta taktırınki anapanodaki sigortayı attırmayıp sadece kendi sigortasını attırsın böylece diğer cihazlarınızında elektriklerinin kesilmesini engeller varsa klimada bir hata böylece daha iyi anlarsınız sorun olup olmadığını

• quote:

Ben kendim takmıştım, kişisel beceri ve alet edevatınıza bağlı. Sigorta kutusunu duvara monte etmek için matkap falan lazım.

Bu alet için kaç amper sigorta lazım öncelikle onu bilip sadece o alete özel sigorta olsa iyi olur kanaatimce. Sonuçta mevcut hattan alacaksınız ana panodan hat çektirmeyeceğinize göre. O yüzden mesela o hattın sigortası ana panoda 20 amper ise siz bu cihaza uygun atıyorum 12 amper ise 12 amperlik sigorta taktırınki anapanodaki sigortayı attırmayıp sadece kendi sigortasını attırsın böylece diğer cihazlarınızında elektriklerinin kesilmesini engeller varsa klimada bir hata böylece daha iyi anlarsınız sorun olup olmadığını

Alıntıları Göster
    Bizim klimayı 10 liralık priz koruyuca emanet ettik ama sensörü yandı.

• quote:

Standartta 7000-18000 16 amperdir. 24000 ve üstü 20 amperdir. ama özel durumlar olabilir veya firmaya göre değişebilir. ama 9000liğe 16 şarttır. en eksik ne fazla
  • quote:

Ha bu arada benim şartel dediğimin evin sigortası oluyor.

klimaya ait ayrı bir şalter şart ama
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.