Merhaba arkadaşlar, Mitsubishi marka klimanın motorundan sıcak çalıştırdığımızda su geliyor. Sorunu 1 hafta önce farketmişler. Neden kaynaklanabilir? Normal midir yoksa servis çağırmak gerekir mi? Sağ tarafta kalan delikten akıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: k_t_destek
Merhaba arkadaşlar, Mitsubishi marka klimanın motorundan sıcak çalıştırdığımızda su geliyor. Sorunu 1 hafta önce farketmişler. Neden kaynaklanabilir? Normal midir yoksa servis çağırmak gerekir mi? Sağ tarafta kalan delikten akıyor.
Arkadaşın dediği gibi olay normal bir durum. Servisin o deliğe tahliye hortumu bağlaması gerekirdi.
Su gelmesi normalde suyun o şekilde gelmesi bence anormal :) Orada suyun tahliyesi için bir düzenek olması lazım gelmezmi? Benim klima dış ünitesinde plastik bir şey var ve orayada iç ünite hortumu gibi hortum bağlandı, öyle başı bozuk su damlamıyor yani
quote:
Orijinalden alıntı: x-calibur
Su gelmesi normalde suyun o şekilde gelmesi bence anormal :) Orada suyun tahliyesi için bir düzenek olması lazım gelmezmi? Benim klima dış ünitesinde plastik bir şey var ve orayada iç ünite hortumu gibi hortum bağlandı, öyle başı bozuk su damlamıyor yani
Birde bu havada ne suyu anlamadım, tabii izmire göre konuştum.
quote:
Orijinalden alıntı: Mat35
quote:
Orijinalden alıntı: x-calibur
Birde bu havada ne suyu anlamadım, tabii izmire göre konuştum.
İstanbul Beylikdüzü.. Cevap veren herkese teşekkür ediyorum.
Havada aşırı nem var mı? Yağmur yağıyor mu? Gerçi bu havada dış üniteden su gelmez ama, arçelik olsa tamam, karşımdaki arçelik kış boyunca karlar içinde çalışıyor sonrada o karı eritiyor.
evet o sıkıntı bendede var montaj yapanlar gerek yok dıyor servısden gelen arkadaslar burayada gıder takılmalı dedıler bakalım benım sonuc ne olacak bu konuda bende sıkıntılıyım saygılar
kışın iç ortamdan alınan soğukluk dış ünitedeki kondensere gider. kondenser soğur. ve yoğuşmadan dolayı üzeri nemlenir. bu nem de tahliye deliği vasıtasıyla atılır. hortum takılabilirdi. ama bu damlama gayet normaldir.
Dış üniteden su bu mevsimde daha çok gelir,soğuk havalarda daha az olur.Çünkü bu hava sıcaklığında havadaki bağıl nem oranı daha yüksek olur.
Birde şu dış üniteye hortum takma konusunda kısa bir şey söyleyeyim.Eğer klimanın altı müsaitse dranaj hortumu takmayı çok tavsiye etmem.Çünkü su ne kadar çabuk def edilirse ,o kadar iyidir.Zorunluluk sa hortum takılabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme