Şimdi Ara

klima mi dogalgaz mi daha tasarruflu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merak ettim arkadaslar. dogalgaz hem cok maliyetli hem de teferruatli.
    cogu gittigim tanidiklar dogalgazi sadece tup olarak kullaniyorlar isinmayi ise klima ile yaptiklarini soyledilee. bunu diyenlerde ekonomik acidan iyi seviyedeler.
    benim evimde dogalgaz var fakat cok soguklarda cok yukseklere getirmeyince yeterli performans alamiyorum haliyle ay sonu kira gibi fatura oduyoruz.
    deneyen var mi? klima arastiriyorum oyle deneyecegim bir de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Zbam1.blogspot.com
  • Cevabı tam bilmiyorum ama söyle bi mantık yürütülebilir ülkemizde elektiriğin %70i doğalgazdan elde edildiğini düşünürsek.Halk arasında fırın , su ısıtıcıları ve klimaların çok elektirik çektiğide söylendiğini duyarız.Bence klima daha ucuz olmaz.Doğalgazla bütün ev ısınıyo 1 klimayla 1 oda ısıtabilirsin her odaya 1 klima taksan hepsini doğalgaz yaktığın kadar açık bıraksan bence maaşı oraya yatırırsın.Ayiyetten elektirik üretmek için doğalgaz kullanılırken, elektiriğin daha ucuz olması saçma olur. internette ev tipi klima ne kadar yakar diye bakıyorum bunu buldum alıntı " 13 bin btu bir klima(split,ev tipi) iyi cop değerleri ile 1200 w yakar saatte.24 saatte 28800 w yapar günlük.ayda da 30x28800=864000w=864kw yapar.o da yaklaşık 304 liralık elektrik faturası getirir sana.." burdan bi hesaplama yapabilirsin bu tek oda tek klima için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBrain -- 11 Şubat 2014; 17:28:28 >
  • buyuk bi klima alip tum evi isitacaksin.. dogalgaz icin abonelikmis oymus buymus odemesi yapmadan kullanacaksin.. ozellikle yasadigim sehir olan mersinde gaz metrekup fiyati istanbulun nerdeyse iki kati.. hal boyleyken hic de mantıklı gelmiyor.. en iyisi klima.. yaz da rahat kıs da rahat..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.