Şimdi Ara

Klima Komp.ve garanti...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2014 model dizel arabam var. Yaklaşık 3-4 aydır motor rölentide bile çalışsa ince bir sürtme sesi geliyordu.Bu ses son 1 hafta baya arttı. Geçen hafta 90000 km bakımı için Skoda Erel'e götürdüm ve sese de bakmalarını söyledim.Servisten gelen yanıt klima kompresörünün arızalı olduğu ve değişmesi yönünde oldu. Bu arada klimanın soğutması ile ilgili bir sıkıntım yok.
    Neyse Erel'deki servis danışmanı, bu parçanın garntiye sokulup sokulamıyacağına bakacaklarını söyledi. Bir hafta beklemeden sonra bugün, parçanın %90 garantiye sokulduğunu söylediler. Ancak sadece parça garantiye sokuluyor, içine basılacak gaz ve işçiliği benim ödemem isteniyor. Toplam benim ödemem gereken tutar ise 2316 TL gibi bir rakama çıkıyor.

    Şimdi benim anlamadığım mevzu, klima kompresörü, 5 yaşında yada 90000 km de arıza yapacak bir parça değil.Bunun ömrü bu kadar değil. Ayrıca kullanıcı hatası ile bozulacak bir parça da değil. Sonuçta kumandadaki AC tuşunu açmak yada kapatmaktan başka bir işlem yapmıyorum klima ile ilgili. Bozulan parça DSG şanzıman yada hidrolik pompa falan olsa bir nebze kullanıcı hatası denebilir.Ama bu parçada böyle birşey olamaz.

    Bu nedenle, aracımın garantisi dolmuş dahi olsa, bu parçanın tamamının ( işçilik ve yan masraflar dahil ) garanti kapsamında karşılanması gerektiğini düşünüyorum.

    Bu konuda yorumu ve fikri olan var mı? Bu konuyu daha üst yerlere taşımalı mıyım?



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.