Şimdi Ara

klima koku yapıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler siemens'in inverter kliması var yaklaşık 1-1.5 yıllık koku yapmaya başladı. içindeki filtreyi düzenli temizliyoruz ancak koku hala devam ediyor. yapabileceğimiz bir şey var mı acaba kokuyu önlemek için?

• 1 -2 yillik urunlerde ağır bakima gerek yok hocam. Performans degerlerine etki edecek partikül olusumu henuz yoktur o urunde. Henuz 2 yili dolmamis bir urunu bakim icin sokturmek yazik olur. Yerinde bakim icin agir kimyasal da yazik olur bu nedenle market urunlerinden alip kendiniz uygulayabilirsiniz. Yanilmiyorsam 20 tl dolaylarinda sprey seklinde ve uyguladiginizda evap uzerinde kopuklesen sonra da cok kisa surede sivilasip kotu kokuya etken maddeleride alip drenaj hattinizdan akip gidecek, uygulamasi cok cok basit ve hafif kimyasal ev tipi urunlerdir bunlar. Ayrica 1 tup ile 5 - 10 arasi uygulama yapabilirsiniz kullanim seklinize gore. Eger bulamazsaniz bilgi verin ben resimde paylasirim size.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;

Özel mesaj atmıştınız, buradan paylaşmak istedim ki özel mesajdan yönlendirme yapıyormuşum gibi olmasın.
    Uygulamaları oldukça basit olmakla birlikte bir kaç saniyelik bir video çektim size. amacım köpüklenmeyi görmenizdi. Uyguladıktan sonra 5 dakika bekleyiniz. Bu ürünler, anyonik yüzey aktif madde ve non iyonik maddeleri %5 oranında bunun yanı sıra suda çözülebilen solvent içerdiğinden dolayı kullanım sonrası durulama gerektirmez, kullanım sonrası 5 dakika bekleyip sonra da soğutma modunda çalıştırmanız ile, evap üzerinde oluşan nem zaten arıtma işlemini yapacak, tüm aktif maddeler bu su ile drenaj tavanızdan akıp gidecektir. Eğer içiniz rahat etmezse yine de uygulama ve 5 dakika bekleme sonrası boş bir camsil spreyi ile evap üzerinden duru su geçirebilirsiniz. Her ne kadar hafif kimyasal olsa da uygulamanın hemen sonrasında ürünü ilk çalıştırdığınızda odada çocuk olmasın, siz de direkt olarak ilk üflenen havayı solumayınız. Mümkünse uygulama ve ilk çalıştırma esnasında pencere açık olsun. Ben haftada ayda 1 kere aklıma gelirse sıkarım kapalı alanda uygularım ama ne olur ne olmaz diye size yine de gerekli uyarıları yapmak istedim.
    Ağır bakımda ciddi ağır kimyasal kullanılır ve zararlı atık maddesi de çok fazla olur, bu tarz uygulamalarla, ağır bakıma gerek kalmayacak şekilde yıllarca ürününüzü kullanabileceğinizi düşünüyorum (ki ben kullanıyorum)

http://www.parcacadiri.com/PROTEC-Klima-Temizleme-Kopugu,PR-1506.html?gclid=Cj0KEQjws_m6BRCv37WbtNmJs-IBEiQAWKKt0AayCbpjvdL4vyGPsY53EP0TVWX_bLeSVq2lr6ipc4UaAovB8P8HAQ

https://drive.google.com/file/d/0B7g7XN7Ups-nZWJGTzBSeGVEdG8/view?usp=sharing
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

1 -2 yillik urunlerde ağır bakima gerek yok hocam. Performans degerlerine etki edecek partikül olusumu henuz yoktur o urunde. Henuz 2 yili dolmamis bir urunu bakim icin sokturmek yazik olur. Yerinde bakim icin agir kimyasal da yazik olur bu nedenle market urunlerinden alip kendiniz uygulayabilirsiniz. Yanilmiyorsam 20 tl dolaylarinda sprey seklinde ve uyguladiginizda evap uzerinde kopuklesen sonra da cok kisa surede sivilasip kotu kokuya etken maddeleride alip drenaj hattinizdan akip gidecek, uygulamasi cok cok basit ve hafif kimyasal ev tipi urunlerdir bunlar. Ayrica 1 tup ile 5 - 10 arasi uygulama yapabilirsiniz kullanim seklinize gore. Eger bulamazsaniz bilgi verin ben resimde paylasirim size.

Ustam videolu mesajınız güzel olmuş elinize sağlık. Ben birşey sormak istiyorum o videolu mesasınızde verdiğiniz linklerdeki fakir climax içinde durulamaya gerek yokmu acaba. Çünkü bu ürünle a101 bim gibi marketlerde satılan yağ sökücüler hemen hemen aynı asla finleri yakmaz onlarda ben klima soğukta çalışırken bile bir maske takıp sıkıyorum o yağ çözücüleri anında akıp gitmesi için.

Klima temizliğini soran arkadaşımızda biraz daha dikkatli okursa klima temizleme sayfasını. Bence klimasının bakımını çok kolay yapar. Aslında orada sökmek yok sadece iç ünite kasasını sökmüş bir çok kişi. Buda çok zor bir şey değil tabi plastiği kırılgan kalitesiz klima değilse çok kolay sökülür.Zaten kalitesiz olanları servis sökse bile çoğu zaman kırıyorlar Yazanların çoğuda cif yağ sökücü kullanmış ikaz ettiğiniz gibi ağır ilaçlar konusuna dikkat edilirse soran arkadaşımız ve tüm kullanıcı arakadaşlar aynı sizin gibi yıllarca temiz kullanabilirler klimalarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet orkun -- 14 Haziran 2016; 11:48:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ado kullanıcısına yanıt
    çok çok teşekkürler hocam. bu atmış olduğunuz vestelin spreyinden 2 tane sipariş verdim haftaya elime ulaşır herhalde kullandıktan sonra izlenimlerimi yazarım buradan.
  • mehmet orkun M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim inan o üründen kullanmadığım için durulama konusunu bilmiyorum, kimyasal maddenin içeriği ve seyreltisi önemli durulamanın etken olup olmamasına.
    Sen bilirsin biz ağır bakımda 1/15 seyreltiriz kimyasalı. bu ürünlerin oranına baktığımda 1/120 gibi bir sonuç çıkıyor ortaya neredeyse o yüzden durulama çok gerekli olmuyor. yine senin de bileceğin üzere soğutma modunda havadaki tüm nem evapa yapışıp kaldığı için sen durulamasan da 10 dakika çalıştığında evap havadaki nem sayesinde tam anlamıyla yıkanmış kadar olacaktır

Sökme konusunda sana katılıyorum, kabul edelim bu gün en kaliteli klimayı da sökseniz, yerine taktıktan sonra belli oranda plastik kalıplar arasında bir boşluk oluşup vibrasyona bağlı ses yapabiliyor, ben fabrika ortamında kapatılıp neredeyse birbiri ile özdeşleşmiş montajlı arka gövde ile montajlı ön panelin birbirinden (gerek olmadıkça) ayrılmasına pek taraftar değilim. Bu anlamda sizin de tespitinizde olduğu gibi klimayı kullanmaya ilk başladığımız zamanlardan itibaren bu hafif kimyasallar kullanılırsa hem ürünün sökülmesine, hem ağır kimyasallara maruz kalmaya, hem de servislere bakım parası vermeye gerek kalmayacaktır.
    Buradan yine de uyarımı yapayım, uzun yıllar kullanılmış, ağır şartlarda çalışmış, HİÇ bakım yapılmamış klimalarda bu ilaçlar işe yaramaz. Bu tarz klimalarda tavsiyemdir kiyerinde bakım lütfen yaptırmayınız, işe üşenen ve kısa yoldan para kazanmak isteyen art niyetli yaklaşımlara izin vermeyiniz. 5-6 yıl boyunca çalışmış ve hiç bakım yapılmamış, evapın üstü battaniye kaplanmış gibi olan klimalar mutlaka sökülmeli, ilaca yatırılmalı ve basınçlı su ile güzelce arıtılmalıdır.

Cif konusunda sizin le hemfikirim, burada önemli olan bakteri,yağ,partükül katmanı gibi unsurlardan kurtulmak olduğuna göre kullanılması sakıncalı olmayabilir. yine de bu işe özel yapılmış unsurları en azından kullanım sonrası verdiği hoş kokuya da istinaden daha tercih diyorum ben. ya da bende sürekli var ve iki fıs fıs ile iş bitiyor diye işime geliyor da olabilir hiç çaktırmayın en iyisi

• Rica ederim hocam, 9-10 TL dolaylarında ürünler de vardı çok güvenemedim linklerini vermeye, kendi tercihinizi kendiniz yaparsınız diye en çok kullanılan 3 ürünün linkini paylaştım.
    Umarım işinize yarar
    Hoşçakalınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 3 klimadan koku geliyor
    6 yıl önce açıldı
    Klima kokusu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bazı yerlerde satılan aspirin markalı spreyler var. Hafif çamaşır suyumsu kokuyor. Ben klimanın evapına sıkıyorum onu güzelce bir 10 dk bekletip çalıştırıyorum. tabi o havayı solumamak da lazım. Ofisteki klimayı bu şekilde temizliyorum
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Günaydın, bazı kimyasal maddeler var direkt olarak solumak çok zararlıdır aman dikkat ediniz.
    Genel anlamda temizlik içerikli ürünlerde kullanılan kimyasal maddeler muhtemelen birbirleri ile aynıdır. Biz tedbiri elden bırakmayalım da
  • Konut sigortası kapsaminda bazi firmalar ücretsiz klima bakımı yapiyor. Değerlendirebilirsiniz sigortaniz varsa.

• Arkadaşımız özel mesaj yolu ile sorununu çözdüğünü dile getirdi bana lakin sizin şu söylediğiniz konuya dikkat çekmek adına ben de yazmak istedim.

Televizyon bölümündeki arkadaşlara bir konu açarak belirtmiştim burada da sizin vesilenizle söyleyelim ki aklımıza dahi gelmeyecek avantajlar sağlayan ev sigortasını çok düşük bütçelerle yaptırmak buna benzer avantajlar sağlamaktadır.
  • Bu yaz aylarında koku sorununu çözen var mı ?
    Klima ilk çalıştığında koku yapıyor , şimdi birde bebek var ne gibi önlemler almalıyım ?
    Bu buhar makineleri kullanmam gerekir mi .?
  • Klima ağızlıkları olması lazım kokulu önüne mi ne takıyorsun kokuyu haps ediyodu . parfüm kokusu veriyodu içeri öyle birşey hatılıyorum gittiğim bi evde görmüştüm onu araştırabilirsiniz
  • naughtyozi kullanıcısına yanıt
    Klimanın içerisinde temizlik yapılması gerekiyor. Fanın üzerine o tozlar nem ile birlikte yapışıp kalabiliyor. Nem ve toz aynı yerde olduğu zaman bakteri üretmeye başlıyor ve buda kokuya sebeb oluyor. Şimdiye kadar hiç temizlenmediyse klimacıdan temizlik yaptırabilirsiniz. Bebek de varsa bu konu daha önemli bence sonuçta içerisinde bir şekilde yaz aylarında daha fazla bakteri oluyor.
  • naughtyozi kullanıcısına yanıt
    ado hocamın önermiş olduğu sprey ile koku sorununu giderdim ancak klima uzun zamandır temizlenmiyorsa ve iç kısmında çok fazla kir varsa profesyonel yardım almak daha yararlı olur sanırım.
  • Arkadaşlar teşekkür ederim. Klima 1 ay önce klimacı tarafından temizlendi ama hala koku sorunu var.
    Ado hocanın verdiği linkleri inceledim. O ürünleri alıp temizliycem birde bakalım.
    Buhar olayı hakkında fikirleri olan varmı ?
  • Yaz başında benim klimada da ilk açıldığında inanılmaz bir koku geliyordu. Ne yaptıysam kokuyu geçiremeniştim. Halbuki klima üreticileri bu durumun çözümünü kumandanın üzerine koymuşlar :) kumandanın üzerinde coil dry modu ile kokuyu giderdim ve şu anda 1 aydır koku namına hiçbirşey yok. Klima kumandasında bu veya buna benzer bir mod yoksa tavsiye olarak klimayı 1,5 saat kadar dry modda çalıştırın tahminimce aynı işlevi görecektir. Son yazdığım denenip onaylanmamıştır şimdiden söyleyeyim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

klima koku yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dirty_y

Yaz başında benim klimada da ilk açıldığında inanılmaz bir koku geliyordu. Ne yaptıysam kokuyu geçiremeniştim. Halbuki klima üreticileri bu durumun çözümünü kumandanın üzerine koymuşlar :) kumandanın üzerinde coil dry modu ile kokuyu giderdim ve şu anda 1 aydır koku namına hiçbirşey yok. Klima kumandasında bu veya buna benzer bir mod yoksa tavsiye olarak klimayı 1,5 saat kadar dry modda çalıştırın tahminimce aynı işlevi görecektir. Son yazdığım denenip onaylanmamıştır şimdiden söyleyeyim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

klima koku yapıyor

nem alma modu mu bu acaba

• ppimpirikk P kullanıcısına yanıt
    Resimde görülen coil dry tuşu nem alma modunu açıyor.
  • Cifin yağ çöz+çamasır sulu olanı vardı evde,biraz koydum püskürtmeli pompaya birazda su ekledım bitane kadar klimanın peteklerine püskürttüm 5dk falan bekledıkden sonra suyla duruladım koku falan kalmadı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.