arkadaslar 10 NUMARA OLDU BASKA SÖZE GEREK YOK !!!
sıcaklık değerlerini gerçekten merak ettim bende merak ediyodum klima ile soğutma nası olur diye
iyi fikir hem bilgisayar soğur hemde oda :D
varya ben bundan 1 ay önce yaz ayları için PC yi soğutmak için aynı böyle birşey düşünüyordum gerçektende bu sistem sende de gerçekten işe yarıyorsa yaz aylarında PC yi soğutmak süper olur bu arada işlemci ekran kartı ve kasa içi sıcaklık değerlerin nedir ????????? ayrıca: yalnız o boruyu biraz daha muntazam bir yerden felan görünmeyen biryerden geçirsen diyordum... --------------- ve üstüne üstelik benim projem çalınmış sanki
hatta işte daha önceden yazdığım PC soğutma ile ilgili projemdeki dökümanlar
Arkadaslar göruntu bakimindan bu oda pc odasi o yuzden sorun yok
Sicaklik degerleri 2.6 islemciyi 3.0 olarak COK RAHAT kullaniyorum sicaklik 40-45 derece.Hdd 20-25 derece oynuyor.Ekran karti x1650xt 30 derece olarak calisiyor..Klimayi daha fazla acmak istemiyorum iceride nem tutabilir diyr.Zaten bu oranlar ve degerler cok iyi oldugunu dusunuyorum.. Nem olayi icin ayakkabi kutularindan cikan nem önleyici ufak posetlerden attim kasanin icine 10-15 tane.Umarim ise yararlar.. Kasanin agzinda tam borunun girdigi noktaya 12 cm lik 1200 rpm lik fan koydum havayi emiyo kasaninn icine vuruyor..Zaten hava deli gibi geliyoda borudan olsun...Bide kasanin yan kenarinda 25 cm lik fan var..O da 1200 rpm calisiyor..Arkadada 8 cm lik egsoz tipi fan var..
CENGIZ COK Dogru söluyosun cunku anlamadigim bi olay var...O boruyu kasanin agzina yasladim öle iceri dogru serin hava ufluyor guclu bi sekilde.. +
yanliz arkadaslar ne biliyim deli gibi guzel hava ufluyor kasanin icine tamam guzel 2.6 dan 3.0 a kada OC oluyor stabil calisiyor buraya kadar okej..Yanliz klimayi kapatiyorum everest 2007 programi klima acikken 45 derece gösteriyor islemciyi kapatiyorum 15-20 dk klimasiz calisiyor yine 45 derece ? Yani klimanin vermis oldugu havanin hicbi etkisi yok mu anlamina mi geliyor bu ?? Imkansiz cunku kasaya cok guzel temiz serin hava ufluyor + borunun girdigi yerde 12 cm capinda fan havayi cekiyor.. Ben bu isi anlamadim... ??
Klima dedigimde evin serin hava ufleyen havalandirma sistemi...
o klima diye tabir ettiğiniz gerçek odayı soğutucu klimamı? yoksa normal pencere kliması gibi birşeymi?
eğer normal diye tabir ettiğimiz pencere kliması fan gibi bir şeyse işe yaramaz -------- ama yaz aylarında kullanılan soğutucu kilimalardan biriyse çok işe yaraması lazım
yani demek istediğim şu.... kasanın içine soğuk havamı giriyor? yoksa normal oda sıcaklığımı ?
quote:
Orjinalden alıntı: SkYNeT-06
o klima diye tabir ettiğiniz gerçek odayı soğutucu klimamı? yoksa normal pencere kliması gibi birşeymi?
eğer normal diye tabir ettiğimiz pencere kliması fan gibi bir şeyse işe yaramaz -------- ama yaz aylarında kullanılan soğutucu kilimalardan biriyse çok işe yaraması lazım
yani demek istediğim şu.... kasanın içine soğuk havamı giriyor? yoksa normal oda sıcaklığımı ?
normal diye tabir edilen bir klima yoktur. klima kompresör ile sıkıştırılan soğutucu akışkanın yoğuşma/buharlaşma etkisi ile soğutma/ısıtma yapan bir iklimlendirme cihazıdır. sizin normal olarak sınıflandırdığınız şeyhavalandırma fanıdır. ayrıca normalse hiçbir şeye yaramaz demişsiniz fakat hava yol alırken ranque-hilsch etkisiyle sıcaklığı düşecektir ve kasa tarafından güçlü bir fan ile havayı çekerseniz vakum etkisinden dolayı vorteks etkisi yaratarak sıcaklığı daha da düşürebilirsiniz
Arkadaslar bu KLIMA DEGIL...Ev havalandirma sistemi disaridan serin havayi cekiyo ve evin odalarina dagiriyor..Ben butun odalarin agizlarini bantla cok ii kapattim sadece benim odaya geliyor hava..Guzel serin hava veriyor...Ve tam borunun kasaya degdi yerde 12 cm fan havayi cekiyor kasanin icine ufluyor...Ama buna ragmen degerlerde bi dusus göremedim ya ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme