Şimdi Ara

Klima ile ilgili birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arçelik 4620 AY Klima kullanıyorum.

1) Şimdi bu klima yazın gayet iyi soğutuyor o konuda bir problemim yok( Antalya'da yaşıyorum.). Kışın ise evde kimse ısınamıyor bunun sebebi nedir ?

2) Birde bu klimalarda 18-20-21.......30°C ayarları var. Mesale ben klimayı 18°C aldım o zaman 18 derecelik havamı üflüyor ?

Bizim klima evin salonunda duruyor salonda yaklaşık 20 Metrekare

http://www.iklimplus.com.tr/klimalar-hakkinda/klima-hesabi.html
    Arkadaşlar birde üsteki siteye göre klima hesabı yaptım 11300 Btu/h çıktı sonuç.

Klimamım Teknik Özellikleri

Arçelik 4620 AY Duvar Tipi Mono Split Klima

Soğutma Btu/h 14500
    Soğutma Kcal/h 3662

Isıtma Btu/h 15400
    Isıtma Kcal/h 3889

3) Birde Arkadaşlar benim klimam 1 saat'de kaç TL elektrik çeker onuda bulursanız çok memnun olurum.

Elektriksel Özellikler

Çekilen Enerji ( Watt ) Soğutma : 1460
    Çekilen Enerji ( Watt ) Isıtma : 1440

Çekilen Akım ( Amp ) Soğutma ( Max ): 6.7
    Çekilen Akım ( Amp ) Isıtma: ( Max ): 6.6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 1 Temmuz 2013; 16:56:43 >

• Yukarı
  • Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırık Ok

Merhaba Arkadaşlar

Arçelik 4620 AY Klima kullanıyorum.

1) Şimdi bu klima yazın gayet iyi soğutuyor o konuda bir problemim yok( Antalya'da yaşıyorum.). Kışın ise evde kimse ısınamıyor bunun sebebi nedir ?

2) Birde bu klimalarda 18-20-21.......30°C ayarları var. Mesale ben klimayı 18°C aldım o zaman 18 derecelik havamı üflüyor ?

Bizim klima evin salonunda duruyor salonda yaklaşık 20 Metrekare

http://www.iklimplus.com.tr/klimalar-hakkinda/klima-hesabi.html
    Arkadaşlar birde üsteki siteye göre klima hesabı yaptım 11300 Btu/h çıktı sonuç.

Klimamım Teknik Özellikleri

Arçelik 4620 AY Duvar Tipi Mono Split Klima

Soğutma Btu/h 14500
    Soğutma Kcal/h 3662

Isıtma Btu/h 15400
    Isıtma Kcal/h 3889

3) Birde Arkadaşlar benim klimam 1 saat'de kaç TL elektrik çeker onuda bulursanız çok memnun olurum.

Elektriksel Özellikler

Çekilen Enerji ( Watt ) Soğutma : 1460
    Çekilen Enerji ( Watt ) Isıtma : 1440

Çekilen Akım ( Amp ) Soğutma ( Max ): 6.7
    Çekilen Akım ( Amp ) Isıtma: ( Max ): 6.6

Klima 18 derece uflemez cikis sicakligi fan kademesine gore degisir. Kumandadan yaptiginiz oda sicakligi set degeridir.

• 1) Kışın ısıtamama problemi tam emin olmamakla beraber bence ancak ısı farkından olur, antalya gibi bir yerde olmaması lazım belki teknik bir sorun vardır baktırın derim
    2)Evet
    3) Çekilen enerji zaten yazmış elektriğin kw ücreti faturanda yazar, verilen rakamı faturadaki rakamla çarparsan saatlik elektrik masrafını bulursun
  • Cevapladığınız için teşekkürler.

Klimanın ısıtması konusunda teknik bir sorun olduğunu sanmıyorum geçen yıl bakıma yollamıştım çünkü. Birde Arçelik klimaların ısıtması kötü diye duymuştum.

Klima yetmiyor diyecem ama soğutmada gayet başarılı.

Birde evin yalıtımı pek iyi değil salondaki camların bir kısmı pimapen bir kısmıda tahtadan. O yüzden ısıtmıyordur belki.

quote:

Orijinalden alıntı: onlyone
    3) Çekilen enerji zaten yazmış elektriğin kw ücreti faturanda yazar, verilen rakamı faturadaki rakamla çarparsan saatlik elektrik masrafını bulursun

Dediğiniz gibi yaptım hesabı

1460 X 0,533018 = 778,20628

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 1 Temmuz 2013; 14:40:14 >

• antalya da elektriğin kw tı 53 kuruş mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    röle ile ilgili kısa bir soru
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

antalya da elektriğin kw tı 53 kuruş mu?

Bilgileri aldığım sitede şöyle yazıyor.

Ülke genelinde elektriğin satış fiyatı aynı olup, Şirketimizin elektrik fiyatlarına zam veya indirim yapma yetkisi yoktur. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından bütün Türkiye’de uygulanmak üzere onaylanan ulusal tarife bölgemizde de uygulanmaktadır.

http://www.aydem.com/bpi.asp?caid=513&cid=1046
  • quote:

quote:

Ülke genelinde elektriğin satış fiyatı aynı olup, Şirketimizin elektrik fiyatlarına zam veya indirim yapma yetkisi yoktur. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından bütün Türkiye’de uygulanmak üzere onaylanan ulusal tarife bölgemizde de uygulanmaktadır.

valla ben fatura tutarını tüketim miktarına bölünce 36 kuruş çıkıyor. bir yanlışlık olmasın

• quote:

quote:

quote:

valla ben fatura tutarını tüketim miktarına bölünce 36 kuruş çıkıyor. bir yanlışlık olmasın

Bende Akıllı sayaç var ve Çok Zamanlı Tarife kullanıyorum.

Klimayı 17:00 - 22:00 arasında açıyoruz o saatlerde elektrik 53 kuruş oluyormuş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende Akıllı sayaç var ve Çok Zamanlı Tarife kullanıyorum.

Klimayı 17:00 - 22:00 arasında açıyoruz o saatlerde elektrik 53 kuruş oluyormuş.

Hocam o zaman sen tek tip tarifeye geç senin için bir esprisi yok 3 zamanlı tarifenin

• O İşlerle benim peder ilgileniyor onada söyledim ama böyle kalsın diyor. Yapacak bişey yok

Arkadaşlar benim klimam kaç TL elektrik tüketiyor yaptığım hesap doğrumu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 1 Temmuz 2013; 14:47:56 >
  • 1.46x0,53= 0,77tl saatlik tüketimin var
  • quote:

1.46x0,53= 0,77tl saatlik tüketimin var

Teşekkürler.
  • Hocam bütün klimalarin ısıtma performansı soğutma performansından iyi olmak zorundadır. Algı sorunu olabilir belki sonuçta sıcak soğuk öznel kavramlar ama bariz bir fark varsa teknik sorun vardır . Dediğin yer ankara eskişehir sivas falan olsa anlarım da antalyada yazın 40 kışın 10 derece falan değil mi sıcaklık bu şartlarda kötü ısıtıp iyi soğutan klima yapmak zor, arcelikle kotuyle falan alakası yok ekstra çaba harcamak gerekir :)
    elektrik fiyatı da 56 kuruş çokmus antalyada fazla olduğunu biliyordum da bu kadar tahmin etmiyordum. Istanbulda 30 kuruş civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyone -- 2 Temmuz 2013; 4:26:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

Hocam bütün klimalarin ısıtma performansı soğutma performansından iyi olmak zorundadır. Algı sorunu olabilir belki sonuçta sıcak soğuk öznel kavramlar ama bariz bir fark varsa teknik sorun vardır . Dediğin yer ankara eskişehir sivas falan olsa anlarım da antalyada yazın 40 kışın 10 derece falan değil mi sıcaklık bu şartlarda kötü ısıtıp iyi soğutan klima yapmak zor, arcelikle kotuyle falan alakası yok ekstra çaba harcamak gerekir :)
    elektrik fiyatı da 56 kuruş çokmus antalyada fazla olduğunu biliyordum da bu kadar tahmin etmiyordum. Istanbulda 30 kuruş civarı

TEDAŞ'ın sitesinden baktım şimdi elektrik fiyatına:

Tek Zamanlı 28,39 kr/kWh

Gündüz: 26,73 kr/kWh

Puant: 42,06 kr/kWh

Gece: 15,67 kr/kWh

1.46x42,06= 61 kuruş saatlik tüketim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 1 Temmuz 2013; 16:59:59 >

• Puant 42 ise fena değil ben 56 yi okuyunca ona şaşırmıştim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.