Şimdi Ara

Klima İç Ünite Buzlanma Yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

12-13 yıllık 12.000 BTU Siemens klimamda iç üniteye giren borularda karlanma oluyor ve su damlatıyor. İç üniteden dış üniteye giden bakır boruların izolasyonları zamanla yırtıldı, bunun bu soruna sebep olup olmayacağını merak ediyorum.

Siemens yetkili servisinden usta çağırdım, gidere ve iç ünitedeki drenaja baktı, başka bir arıza görmedi. Gaz eksikliği demedi, izolasyon yırtıkları nedeniyle olabileceğini söyledi.

Ancak internette araştırdığımda, borularda buzlanmanın genellikle gaz eksikliğinden kaynaklandığı yazılmış. Bu durumda hangisi doğru olabilir?

• kamisama- kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

İzolasyonu yırtık olan yerlerde ince boru karlanıyor mu?

Bu durum iç ünite fanı yetersiz devirde dönerse

İç ünite çok kirli olup yeteri kadar hava sirkülasyonu yapamazsa (bakımları düzenli yapılmadıysa)

Kaçak var ise meydana gelir.

İzolasyonun yırtılması performansı düşürür çünkü borulardan geçen soğutucu akışkan içeriye girip ortamı soğutacakken izolesiz borular sebebiyle dış ortamdan ısı alarak içeri ısınmış olarak gider. Ama karlanmanın doğrudan sebebi olamaz.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

Geç cevap veriyorum kusura bakmayın, dış taraftakileri kontrol etme şansın yok maalesef çatıda olduğu için ancak iç tarafta bu evaporator mü deniyor oraya gelen kısımlarda karlanma ve damlama oluyor gördüğüm kadarıyla kasa sökükken. Onun dışında iç üniteyi temizledim ve 3-4 litre su döktüm hiç damlama olmadı o şekilde hepsini giderden attı. Soğutma performansında sıkıntı yok aksine çok soğutuyor ama çok soğutma da herhalde gaz eksikliğinde de oluyor değil mi?

• Aynı sorunu bende yaşamıştım gaz bittiği içinmiş , yenilenşnce düzeldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klima dış ünite ses yapıyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.