Şimdi Ara

Klima gazi seviyesini anlama yontemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

malum yaz geldi, klimasiz gezilmiyor. gecenlerde rolanti de birini beklerken klima sanki iyi sogutmuyor gibi geldi; yuksek devirde giderken de fena degil. aracim 2001 model 1.4 siena, bildigim kadariyla 1 defa klimasina gaz basildi o da 3 sene onceydi. 1.4 motordan split klima performansi beklemiyorum ama sanki eskiden daha cok sogutuyordu.

gecenlede forumda okumustum, gazi eksilen bir arkadas vardi ama basligi bulamadim bir turlu, klima gazi seviyesini nasil anlariz? klima borularini iyice inceledim, hic bir hazne gosterge falan yok. 2 tane plastik kapak var sadece. daha once gaz problemi yasayanlar, genel kulturu olanlar ya da bu isi yapan/yaptiran uyelerimiz beni bilgilendirirse cok sevinirim

Okudugunuz icin tesekkur ederim.

• Sanayi'ye bir uğramanız gerekecek, çünkü bildiğim kadarıyla klima kompresörüne; Emiş için düşük basınç saati, sistemdeki basıncı ölçmek için ise Yüksek basınç saati takılıyor.

Gaz miktarı bu şekilde belirleniyor, gaz azalmışsa vakumlayarak kalan gazı sistemden çıkarırlar, sonra kompresörün yağını değiştirirler en son olarak da gaz doldururlar.

cevabiniz icin tesekkur ederim, diger yontem onerilerini de bekliyorum.

deviri 2-3 bin civarına çıkarın sabit tutun öyle....
    elinizle baktığınızda klima üflemesinin bir süre sonra elinizi rahatsız etmesi gerekir...
    mümkünse derece tutun üflemenin olduğu yere ...

çıkan havanın 3-4-5-6 dereceler civarında olması gerekir....

Klima gazi seviyesini anlama yontemi

derecenin tepki süresi çok uzun olmasın

• @Whisper911

bu yontem de cok pratikmis, cok tesekkur ederim :))

aksam denerim, guneste pek bir performans beklentim yok zaten..

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.