< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 25 Temmuz 2014; 16:10:02 > |
Klima gazı nasıl toplanır ? (2. sayfa)
-
-
arkadaş bu işten anlamasa cesaret edemez herkes nasıl öğrenior..valla imkan olsa şu araba tamirinden oğlumun herşeyi öğrenmesini isterdim çok para gidior..bazen yanlışlık yapılıyor..egsoz borusunu kazana kaynatmış geçen hafta onla uğraştık bilsek en azından müdahale ederiz yapmasak bile..öğrenmek iyidir.. -
quote:
Orijinalden alıntı: saadetbilge
arkadaş bu işten anlamasa cesaret edemez herkes nasıl öğrenior..valla imkan olsa şu araba tamirinden oğlumun herşeyi öğrenmesini isterdim çok para gidior..bazen yanlışlık yapılıyor..egsoz borusunu kazana kaynatmış geçen hafta onla uğraştık bilsek en azından müdahale ederiz yapmasak bile..öğrenmek iyidir..
Doğru diyorsun saadet arkadaşım. Üstünden çok geçti ama klima ile ilgili işlerimi hallettim. şu an klimamı başarı ile toplarım. ve yeniden kurabilirim. ama yeni karışımlı klimalarda olmuyor. daha doğrusu ekipman gerekli. bilgi biraz cesaretle ediniliyor ama ekipman gerekiyorsa iş biraz tuzluya gelmeye başlıyor.
araba içinse çocuğu cesaretlendir. valla araba işi hiç belli olmuyor. 10 yılda bir gelir, tam denk gelir. bi buji kablosu için yolda kaldığını usta gelince veya çekici ile gidince öğrenebilirsin. yani temel kontrolleri yapabilmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 16 Temmuz 2015; 8:04:45 >
-
-
Merhabaquote:
Orijinalden alıntı: yasesaquote:
Orijinalden alıntı: Sanshô dayû
ver 100 tl usta toplasın nedir bu cimrilik, bırak şimdi öğrecem falan deme
usta işini yapcak esbaf ekmek yiyecek düşünsene senin işide başkası dörtte bir fiyatına yapsa biraz empati
Yazın hiç klimacı çağırdınız mı? Oldukça yoğundurlar ve her konuda sıkıntı olur. Yazıma dikkat edersen kiracı olarak çok yer değişenlerin sıkıntısından bahsediyorum. Her meslek ögrenirsen senindir. Evimdeki musluğun contasını değiştirmek için illa ekmek yiyecek diye musluk tamircisi getirmek zorunda değiliz. Yeteneğimizi geliştirmekte bir çözümdür.
Donanım haber Forum sitesine ne gerek var o zaman. Sonuçta her işi ustaya götürüp yaptıracaksak bilgiyi paylaşmaya, öğrenmeye ne ihtiyaç var.
Bu işlere girişmek zaten bir teknik beceri gerektirir. Eğer biri bilgi toplamaya başlamıssa zaten belli bir teknik alt yapısı ve cesareti vardır. Bunu kullanma git tamirciye demek ve cimrilikle suçlamak haksızlıktır.
Sorun neden illa paraya, esnaf geçindirmeye indirgenir. Para verebilirim. Klimacıda çağırabilirim. Ama kendim yapacağım. Elimdede kalabilir önemli değil. Daha fazlasını verip sonradan yaptıradabilirim. Bu özelliğimi o kadar seviyorumki arabamla yolda kalsam usta çağırmadan arabanın tonlarca arızasını giderebilir. Bu iş hazırcılıkla veya esnaf ekmek yesin demekle gerçekleşmiyor.
Empati yapıyorum. Ve mesleğim bilgi işlemcilik için beni çağırmayacak ve bana para kazandırmayacak olsada öğrenip kendini geliştirip, işlerini kendi yapabilecek kapasiteye gelecek herkezi taktir ediyorum. Ama asıl ilginç olanı zaten işi bu şekilde öğrenen beni çağırıp bilinçli bir iş yaptırıyor. Yani neleri yapamayacağını veya yapmaması gerektiğini biliyor. Basit ustalık gerektirmeyen işleri kendisi yapıyor.
Alıntıları Göster
Bende garantisi devam eden klimamın yerini değiştirmek istiyorum.
Servisini çağıracağım ama acaba sizin bahsettiğiniz gibi vakum pompası kullanırlar mı, yoksa baştan savma işmi yaparlar açıkçası biraz endişeliyim. Başlarında yaptıkları işlere bakacak olsam zahmet olmazsa bana ufak bi liste yazar mısınız. Nelere dikkat etmeliyim? ya da daha önce açılmış konu varsa orayı okuyayım.
TEŞEKKÜRLER
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi folkeyno -- 26 Ocak 2016; 10:01:52 >
-
Merhabaquote:
Orijinalden alıntı: yasesaquote:
Orijinalden alıntı: Sanshô dayû
ver 100 tl usta toplasın nedir bu cimrilik, bırak şimdi öğrecem falan deme
usta işini yapcak esbaf ekmek yiyecek düşünsene senin işide başkası dörtte bir fiyatına yapsa biraz empati
Yazın hiç klimacı çağırdınız mı? Oldukça yoğundurlar ve her konuda sıkıntı olur. Yazıma dikkat edersen kiracı olarak çok yer değişenlerin sıkıntısından bahsediyorum. Her meslek ögrenirsen senindir. Evimdeki musluğun contasını değiştirmek için illa ekmek yiyecek diye musluk tamircisi getirmek zorunda değiliz. Yeteneğimizi geliştirmekte bir çözümdür.
Donanım haber Forum sitesine ne gerek var o zaman. Sonuçta her işi ustaya götürüp yaptıracaksak bilgiyi paylaşmaya, öğrenmeye ne ihtiyaç var.
Bu işlere girişmek zaten bir teknik beceri gerektirir. Eğer biri bilgi toplamaya başlamıssa zaten belli bir teknik alt yapısı ve cesareti vardır. Bunu kullanma git tamirciye demek ve cimrilikle suçlamak haksızlıktır.
Sorun neden illa paraya, esnaf geçindirmeye indirgenir. Para verebilirim. Klimacıda çağırabilirim. Ama kendim yapacağım. Elimdede kalabilir önemli değil. Daha fazlasını verip sonradan yaptıradabilirim. Bu özelliğimi o kadar seviyorumki arabamla yolda kalsam usta çağırmadan arabanın tonlarca arızasını giderebilir. Bu iş hazırcılıkla veya esnaf ekmek yesin demekle gerçekleşmiyor.
Empati yapıyorum. Ve mesleğim bilgi işlemcilik için beni çağırmayacak ve bana para kazandırmayacak olsada öğrenip kendini geliştirip, işlerini kendi yapabilecek kapasiteye gelecek herkezi taktir ediyorum. Ama asıl ilginç olanı zaten işi bu şekilde öğrenen beni çağırıp bilinçli bir iş yaptırıyor. Yani neleri yapamayacağını veya yapmaması gerektiğini biliyor. Basit ustalık gerektirmeyen işleri kendisi yapıyor.
Alıntıları Göster
Bende garantisi devam eden klimamın yerini değiştirmek istiyorum.
Servisini çağıracağım ama acaba sizin bahsettiğiniz gibi vakum pompası kullanırlar mı, yoksa baştan savma işmi yaparlar açıkçası biraz endişeliyim. Başlarında yaptıkları işlere bakacak olsam zahmet olmazsa bana ufak bi liste yazar mısınız. Nelere dikkat etmeliyim? ya da daha önce açılmış konu varsa orayı okuyayım.
TEŞEKKÜRLER
-
Konu için çok teşekkür ederim, 1 saate yakın uğraştık ama sökmeyi başardık 2 kişi.
Kalın borudan yağ da geliyor anlamadığım bir şekilde, ucunu tıkayıp kutuya soktum boruları, iç ünite ile beraber. Bakalım takarken nasıl yapacağız. -
Merhabalar. Klima sisteminde soğutucu akışkanla birlikte bir miktar kompresör yağı da dolaşır. Gelen yağ,kompresör yağıdır.quote:
Orijinalden alıntı: robotica
Konu için çok teşekkür ederim, 1 saate yakın uğraştık ama sökmeyi başardık 2 kişi.
Kalın borudan yağ da geliyor anlamadığım bir şekilde, ucunu tıkayıp kutuya soktum boruları, iç ünite ile beraber. Bakalım takarken nasıl yapacağız. -
Dökülmeyecek şekilde ayarladım, taşındıktan sonra bakacağız artık. Selamlar -
Bir klima kafasına göre soğutuyorsa ve diğer zamanlarda vantilatör gibi normal hava üflüyorsa sebebi nedir? resmen günde 2-3 sefer 5er dk çalışan bir klima bu -
Sağolun Hocam,Aleyküm selamquote:
Orijinalden alıntı: robotica
Dökülmeyecek şekilde ayarladım, taşındıktan sonra bakacağız artık. Selamlar -
Merhabalar. Sorunu biraz daha açar mısınız ? ve klimanızın marka modeli nedir?quote:
Orijinalden alıntı: Guest-CF3D9488C
Bir klima kafasına göre soğutuyorsa ve diğer zamanlarda vantilatör gibi normal hava üflüyorsa sebebi nedir? resmen günde 2-3 sefer 5er dk çalışan bir klima bu -
Hocam arçelik marka ama modelden çok anlamıyorum biraz eski bir klima işyerinde, 3 kez servise gitti geldi hala aynı. Koca bir gün içinde toplamda 3-4 sefer soğutuyor o da 5 dakika falan. Miyadı doldu mu yoksa bunun. Birinde gaz dediler birinde kaça var dediler birinde bilmem birşeyler söylediler, anlamadım. Yanıyoruz.quote:
Orijinalden alıntı: klima5505
Merhabalar. Sorunu biraz daha açar mısınız ? ve klimanızın marka modeli nedir?
Alıntıları Göster -
Eğer ki kompresör,dış ünite çalıştığı halde soğutma yok ise gaz eksikliği vardır ki,kaçak tespit edilip kapatıldıktan sonra gaz basılarak çözülebilir. Eğer dış üniteden "dnnn-tık dnnn-tık" diye ses geliyorsa o zaman da kompresör kalkış yapamıyordur,kondansatör değişmesi gerekir. Elektriksel bir parçadır.quote:
Hocam arçelik marka ama modelden çok anlamıyorum biraz eski bir klima işyerinde, 3 kez servise gitti geldi hala aynı. Koca bir gün içinde toplamda 3-4 sefer soğutuyor o da 5 dakika falan. Miyadı doldu mu yoksa bunun. Birinde gaz dediler birinde kaça var dediler birinde bilmem birşeyler söylediler, anlamadım. Yanıyoruz.
Alıntıları Göster
Saygılarımla...
-
Çok teşekkür ederim, buna göre bir değerlendirme yaparız artık.quote:
Orijinalden alıntı: klima5505
Eğer ki kompresör,dış ünite çalıştığı halde soğutma yok ise gaz eksikliği vardır ki,kaçak tespit edilip kapatıldıktan sonra gaz basılarak çözülebilir. Eğer dış üniteden "dnnn-tık dnnn-tık" diye ses geliyorsa o zaman da kompresör kalkış yapamıyordur,kondansatör değişmesi gerekir. Elektriksel bir parçadır.
Saygılarımla...
Alıntıları Göster -
Rica ederim,geçmiş olsun.quote:
Çok teşekkür ederim, buna göre bir değerlendirme yaparız artık.
Alıntıları Göster -
aradan 3 yıl geçmiş.yardımcı olanlara teşekkür ederim.Bende klimayı sökmek istiyorum.gazı toplamak için mutlaka soğutma modunda mı olmalı yoksa kış olduğu için sıcak modunamı almalıyım.tekrar teşkekürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: runearadan 3 yıl geçmiş.yardımcı olanlara teşekkür ederim.Bende klimayı sökmek istiyorum.gazı toplamak için mutlaka soğutma modunda mı olmalı yoksa kış olduğu için sıcak modunamı almalıyım.tekrar teşkekürler
Merhaba. Sökmeniz için klimanın mutlaka soğutma modunda olması gerekir.
Klimanız On-Off (inverter olmayan) bir cihaz ise dış ünitede 4 yollu vanaya giden kabloyu çıkarıp ısıtmada çalıştırarak soğutma modunda çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde gazını toplarsınız.
Eğer Inverter ise cihazın hata kodu vermemesi adına iç ortam sensörünü ılık suya daldırıp soğutma modunda çalıştırmanız gerekir.
Cihazı kendiniz sökseniz bile,yerini değiştirip tekrar kullanacaksanız montajın ardından,klimanın gazı açılıp sisteme tekrar salınmadan önce vakum yapılması gerekir. Bu da yine teknik veya yetkili servise başvurmanızı gerektirecektir.
Saygılarımla...
-
cevabınız için teşekkür ederim.tekrar takma işlemini servise yaptırıcam.4 yollu vana kablosunu bilmiyorum.belki bulabilirim.fakat acelem yok gazı toplamada hata yapmamak için yazın yaparsam 4 yollu vana kablosunu sökmeme gerek yok değilmi?tekrar teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: runecevabınız için teşekkür ederim.tekrar takma işlemini servise yaptırıcam.4 yollu vana kablosunu bilmiyorum.belki bulabilirim.fakat acelem yok gazı toplamada hata yapmamak için yazın yaparsam 4 yollu vana kablosunu sökmeme gerek yok değilmi?tekrar teşekkürler.
Rica ederim. Elektrik bağlantısının olduğu bölümün kapağının içinde devre şeması bulunur. Devre şemasını analiz edebiliyorsanız oradan 4 yolluya giden klemens ucunu bulabilirsiniz. Markadan markaya göre değiştiği için nokta atışı yorum yapamıyorum.
Yazın sökmeniz gerekirse 4 yollu vananın kablosunu sökmeden,soğutma modunda çalıştırarak toplayabilirsiniz.
4 yollu vananın elektriğini kesmekteki amaç,ısıtmada çalışırken 4 yollu vananın devre dışı bırakılması ve cihazın kış ayında istemeden de olsa soğutma moduna girmesidir.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X