Şimdi Ara

Klima dan akan su

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Altus 1220 klima aldım. Birkaç hafta oluyor. Lakin resimde gözüken bakır boru giriş çıkış olan yerde özellikle geceleri su damlıyor. Normal mi bu. Birde bakır boru baya uzun gibi geldi klimanın arkasına dolanmış durumda. Bunun etkisi varmıdır.
    Klima dan akan su
    Klima dan akan su

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar. Klimanız Hayırlı olsun. İç-Dış ünite arası boru tesisatı artık çoğu markada alüminyum kullanıldığı için boru kesilip kısaltılamıyor. Gerçi eskiden uçları hazır bakır boruyu da kesmeye üşeniyorlardı o ayrı konu. Bu sebeple boruyu arkaya dolamak durumunda kalıyorlar. Hava akışı açısından olumlu değil ancak,alüminyum boruyu da kesip havşa açmak mümkün değil. O kısımdaki damlama ise normal. Eliniz yatkın ise şu şekilde çözüm bulabilirsiniz. O plastik kasayı söküp,boruların izolesiz çıplak olan kısımlarına klima borularındaki izolasyon süngerinden(soğutma malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz) alarak borunun üzerine geçirebilirsiniz,vana kısımlarını da dekoratif klima bantı ile kapatabilirsiniz,zaten kasa içinde kalacak malum. Bu en azından terlemeyi ve damlamayı azaltır. Veya servisten talep edebilirsiniz ancak ücret alacaklardır.

Düzenleme : Klimayı ısıtmada kullanacaksanız,dış ünitenin altına bağlı olan,arkasına sarılmış gri hortumu aşağı salmanız , ucunu aşağıya vermeniz gerekiyor. Isıtmada kullanmayacaksanız veya suyun akacağı yer sorun olmuyorsa hortumu çıkarmanız görsellik açısından daha faydalı olur.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 1 Ağustos 2018; 15:19:19 >

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.Uzun boru için yapacak bir şey yok demek.
    suyun yoğuşmasından kaynaklanıyor demekki su akışı.silikon ile felan da kaplasam olur o zaman .
    ısıtma modu giderini montaj yapan söylemişti .zaten ısıtmada kullanmayacağım.Gerçi dün nem alma modunda kullandım bir süre bu giderde su birikmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

teşekkürler.Uzun boru için yapacak bir şey yok demek.
    suyun yoğuşmasından kaynaklanıyor demekki su akışı.silikon ile felan da kaplasam olur o zaman .
    ısıtma modu giderini montaj yapan söylemişti .zaten ısıtmada kullanmayacağım.Gerçi dün nem alma modunda kullandım bir süre bu giderde su birikmişti.
    Doğrudur Hocam. Uzun boruya çare yok. Anca montajda ek ücret ile bakır boru uygun mesafede kesilip takılabilir. Ancak çok kısaltmak da uygun değil.

Silikon ile alt tarafını izole edebilirsiniz. Orda su birikirse zamanla buharlaşır zaten.

İlginç bir durum. Nem alma da soğutma ile gerçekleşir. Sadece ısıtmada o giderden su akar. İç üniteden gelen tahliye borusu nereye verildi acaba ?
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Boruyu kısaltmak ,bakır boru ile değiştirmek çok bir fayda sağlamayacaksa şu halde zararı yok gibi.Soğutması gayet güzel çünkü.

Klima balkonda .Tahliye borusu balkon giderine akıyor.Eğim vererek duvara sabitledim.Yani zaten o giderde sıkıntı olsa iç üniteden akması lazım.Tahliye giderinden su akıyor normal şekilde.Belki diğer aile fertleri kısa süreliğine sıcak konumda çalıştırmış olabilirler ondan su birikmiş olabilir.Eser miktardı zaten.
  • Qklavye Q kullanıcısına yanıt
    Anladım Hocam. Soğutması iyi ise kurulu sisteme müdahale etmemek daha faydalı. Ekstradan servislik vb. uğraşmanıza değmez. Tahliye konusunda ise bazen servisler iç üniteden gelen tahliye hortumunu dış ünite kondanserinin arkasına bir yerine sıkıştırıyorlar,iç üniteden gelen su da dış ünitenin hattından geliyor o sebeple sordum. O ihtimal de olabilir hocam malumunuz ancak ısıtmada dış üniteden su gelmesi beklenir.

Ancak cihazınız gayet güzel,hayırlı olsun dilerim.

Saygılarımla...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bu cihazla ilgili sorularım var.

Cihazdaki gaz r32 mi? Kumandada sağa sola salınım yönünü ayarlayabiliyor musunuz yoksa sağ sol salınım elle mi?

Soğutması ve sesi nasıl? Dış ünite sesi nasıl?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su ısıtıcıya su mu kaçtı ?
    10 yıl önce açıldı
    buzdolabindan neden su akar?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    İlk kez ev kliması kullandığım dan kıyas olarak yapmam zor ama cevap vermeye çalışayım.

R32 gaz kullanılıyor. Kumanda sağ sol yok aşağı yukarı var. Sağ sol Manuel.

Soğutması güzel üşütüyor bile klima apartı taktım direk vurmasın diye.

İç ünite sesi ancak TV vs.. Kapalı ve gece ortamında duyuluyor. Dış ünite ince bir vızıltı şeklinde ilerden hiç duyulmuyor. Tabi bende balkonda olduğu için klima çalışırken balkonda rahatsız eder. Gelen servis tamamıyla arçelik parçaları olduğunu söyledi. Birde vakumlama da yaptırdım.

teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.