Şimdi Ara

Klima çarpması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün hem karşıya hem ayağa doğru klimayı çalıştırdım şuan bacaklarımda inanılmaz bir ağrı var bana tecrübe oldu klima her yeri etkileyebiliyormuş demekki benim gibi bilmeyenler vardır belki.
    Klima kullanımında hiç bir zaman verim alamadım ya çarpıyor yada terletiyor 😐

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben klimayı ön cam / ayaklar beraber ya da sadece ön cam olarak kullanıyorum daha iyi oluyor.

Ben ortadaki 2 tanesini hafif yukarı olacak şekilde birbirine doğru veriyorum. 2 si birlikle soğuk havayı şoförle ön yolcuya çarptırmadan arkaya gönderiyor. Hem araba hızlı soğuyor, hem arkası sıcak kalmıyor hemde önde çarpmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sony PS4 500 GB Xbox One S 500 GB
  • Klimayı en soğuk ayarda kullanmayın.
    Aracınızda klimayı ilk çalıştırdığınızda sıcağı kırması için başta en soğukta çalıştırın, yeterince soğuduktan sonra sıcaklığı biraz yükseltin, böylesi daha sağlıklı olur; kimi araçlarda da yakıt tüketimi vb daha az artmış olur.

• Klimayı direkt soğukta çalıştırmak yerine sıcaklık seçici anahtarı ortaya doğru yaklaştırın. Böylece biraz sıcak havayla karıştırıp daha makul bir hava üfler. Siz en soğuğa alıp fan hızını düşürerek sıcaklığı kontrol etmeye çalışırsanız uzun süre düşük hızla da olsa gelen soğuk hava o bölgeyi aşırı soğutabilir. Az bir şey sıcağa getirip öyle kullanın.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • klimanız otomatikse mutlaka 22-23 derecesine ayarlayın. üfleme en son ayarda olmasın.

bazı arabalarda ön cama klimayı verince start stop devreye girmiyor, benim arabamda da öyle ve start stop'u aktif kullandığım için ön cama veremiyorum.
    Haberleşme Forumu Kuralları:
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-haberlesme-forumu-kurallari--38099922
    ------------------------------------------------------------------------
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Bazı kişiler klimaya karşı çok hassas oluyor, bende öyleyim.

Sadece araç değil binalarda bile rahatsız oluyorum,

Arabada klima açık gitmektense yanarak gitmeyi tercih ederim çünkü anında etkiliyor ve migrenimi azdırıyor sonra iki gün inanılmaz baş ağrısı ve mide bulantısı çekiyorum.

iş yerinde heryerde klimalar açık ama ben odamdakini asla açmam.

Klimanın markası modelide fark etmiyor.
  • Tam otomatik klima varsa ideal dereceye ayarlayıp devam etmek çok konforlu, aracın içini daima ayarlanan derecede tutar çalışmasını buna göre ayarlar... Eğer klima otomatik değilse dereceyi yine sabit tutup fan seviyesiyle ortam kontrol altına alınmaya çalışılabilir... ya da dereceyle minik minik oynamak gerekir... Hemen cart diye 18 yapmak sakat bence...

Oda sıcaklığının genel kabul gören karşılığı 24-25 derecedir...

Gerçi dünya sağlık örgütüne göre ideal sıcaklık 21 derecedir ama mesela ben rahatsız oluyorum 21derecede... Uzun denemelerim sonucu araç için en ideal otomatik klima ısısının 24 olduğuna kanaat ettim kendim ve yolcular için...

Klimayı 18 dereceye alıp uzun süre maruz kalmak direkman hastalığa davetiyedir bence...

• 23 dereceye alın mini-b ve c segment araçlarda kokpite yakın olduğunuz için size yakın kanalların hava akışını kesin veya azaltın. Daha geniş araçlarda buna ihtiyacınız olmaz. Fazla terleyen yapıdaysanız araçta ince bir tshirt bulundurun gömlek falan normalden fazla bunaltıyor.

Orijinalden alıntı: efe_yakub

Bazı kişiler klimaya karşı çok hassas oluyor, bende öyleyim.

Sadece araç değil binalarda bile rahatsız oluyorum,

Arabada klima açık gitmektense yanarak gitmeyi tercih ederim çünkü anında etkiliyor ve migrenimi azdırıyor sonra iki gün inanılmaz baş ağrısı ve mide bulantısı çekiyorum.

iş yerinde heryerde klimalar açık ama ben odamdakini asla açmam.

Klimanın markası modelide fark etmiyor.
    Aynen öyle ben yazın adana sıcağında açmıyorum klimayı hatta geçen açayım dedim çalışmadı 2 yıldır açmıyorum baktık ustaya klima kavraması bozulmuş insanı yıpratıyor klima gerçekten

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.