Şimdi Ara

Klima bozulur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Zannetmiyorum bozulacağını.
  • Kurallarına uygun kullanılırsa neden bozulsun sonuçta soğutma prensibi evdeki buzdolaplarımızla aynı ki senelerce aralıksız çalışıyorlar.
  • Klima çalışma süresine bağlı olarak bozulmaz. Çünkü komprasör içerisinde gereken yağlamayı sağlayacak yağı da barındırır.

Ayrıca size 8-10 saat aralıksız serinlik sağlarken klima komprasörü zaten defalarca kez devreye girer ve çıkar. Tıpkı buzdolabı komprasörü gibi.

Klimayı çok uzun süre kullanmamak, bakımsızlık bozar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Kurallarına uygun kullanılırsa neden bozulsun sonuçta soğutma prensibi evdeki buzdolaplarımızla aynı ki senelerce aralıksız çalışıyorlar.

klimanın kullanma kuralı nedir yahu?
  • quote:

Kurallarına uygun kullanılırsa neden bozulsun sonuçta soğutma prensibi evdeki buzdolaplarımızla aynı ki senelerce aralıksız çalışıyorlar.

evdeki buz dolaplarıile birebir aynı deyildir diye biliyorum.evdeki buz dolabını 5 sene kullanma fişe tak çalışır.gaz kaçağı yoksa soğutur.hiç bir problem olmaz.amma araç klimasını belli süre kullanmazsanız arıza yapabilir.(büyük ihtimalle).araç klimalarını kayış-kasnak sistemi çeviriyor.ev buzdolapları kapalı devre elektrik motoru ile çalışır.kompresör zaten yağın içinde durduğu için beklemelerde arıza yapmaz.saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

bildiğimi zannettiklerim:çok yüksek devirde klimayı çalıştırmaya başlatmamak gerekir.
    stop edileceği zaman bir müddet soğutmasız çalıştırmak gerekli(ki nemden dolayı ilerde koku yapmasın-sizi hayli uğraştıran pis bir koku-)
    uzun süreli çalıştırmazdan bırakmamak gerekiyor.kompresör açık devre(kayış-kasnak)olduğu için keçeler kuruyup bozulmasın.
    aklıma gelenler bunlar daha detay bilgi verecek arkadaşlar vardır forumda.soruya rastlarlarsa cevap verirler umarım.kolay gelsin.
    ed:yetersiz güçte motorlarda rampa çıkarken klimayı kapatmak gerekir diyede düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezerfen -- 23 Haziran 2010; 10:33:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benzin bozulur mu?
    10 yıl önce açıldı
    Klima Gazı Garantiye Girer mi ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1-sonuçta 10 saat süren uzun yolculukta hep açık kalsa sorun olur mu ?

2-birde ben rolantide de klimayı açık bırakırım arabada birisi kaldıysa 20 dk bile kalır bu sorun olur mu?

3-bir de stop ettikten sonra klimayı kapatmanın zararı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazozvar

1-sonuçta 10 saat süren uzun yolculukta hep açık kalsa sorun olur mu ?

2-birde ben rolantide de klimayı açık bırakırım arabada birisi kaldıysa 20 dk bile kalır bu sorun olur mu?

1. Olmaz.. Olacak olsa da kendiliğinden devreden çıkar. Çalışırken komresör tarafında 300psi basınçları bulan bir sistemdir, bu sebeple sistemin bir kaç adımlı güvenlik bariyeri vardır. Hepsi bozulsa dahi kompresörlerde 450 psi civarı atan bir güvenlik tapası vardır.

2. Olmaz. Aynı sebeple... Sadece verimisiz çaılışır.

3. Evaporatörün nemli kalmasına sebebiyet verebilir bu da koku yapan an-aerobik (çürükçül) bakterilerin üremesi için iyi bir ortamdır. Kapalı, iyi havalandırılmayan, hijyenik olmayan ucuz gözenekli plastik kutulardan ve ucuz contalardan mamul olduğu için. Metal kutulu olan ve drenajları iyi tasarlanmış sistemlerde koku da kolay kolay olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

quote:

1. Olmaz.. Olacak olsa da kendiliğinden devreden çıkar. Çalışırken komresör tarafında 300psi basınçları bulan bir sistemdir, bu sebeple sistemin bir kaç adımlı güvenlik bariyeri vardır. Hepsi bozulsa dahi kompresörlerde 450 psi civarı atan bir güvenlik tapası vardır.

3. Evaporatörün nemli kalmasına sebebiyet verebilir bu da koku yapan an-aerobik (çürükçül) bakterilerin üremesi için iyi bir ortamdır. Kapalı, iyi havalandırılmayan, hijyenik olmayan ucuz gözenekli plastik kutulardan ve ucuz contalardan mamul olduğu için. Metal kutulu olan ve drenajları iyi tasarlanmış sistemlerde koku da kolay kolay olmuyor.

20 dakika arabayı rölantide bırakmak motora zarar verir, Ayrı eten aracı stop ettirdiğin zaman klima çalışıyormu benim araçta çalışmıyorda..

• quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

bildiğimi zannettiklerim:çok yüksek devirde klimayı çalıştırmaya başlatmamak gerekir.
    stop edileceği zaman bir müddet soğutmasız çalıştırmak gerekli(ki nemden dolayı ilerde koku yapmasın-sizi hayli uğraştıran pis bir koku-)
    uzun süreli çalıştırmazdan bırakmamak gerekiyor.kompresör açık devre(kayış-kasnak)olduğu için keçeler kuruyup bozulmasın.
    aklıma gelenler bunlar daha detay bilgi verecek arkadaşlar vardır forumda.soruya rastlarlarsa cevap verirler umarım.kolay gelsin.
    ed:yetersiz güçte motorlarda rampa çıkarken klimayı kapatmak gerekir diyede düşünüyorum.

hocam yer gelmişken kalın olarak işaretlediğim yer hakkında naçizane birkaçşey söyleyeyim :)

rampa yukarı çıkarken klimayı kapatmak, bütün soğutma işleminin yeniden yapılmasına neden olur. arabaların heryeri cam olduğu için içerideki soğuk hava çok kısa zamanda hemen ısınır. e tekrar soğutmak için klimaya yüklenmek gerekir. yani kaşıkla alayım derken kepçe ile elden gider

ikincisi;
    yüksek devirde klima açma olayı için:
    klima belli devirden sonra çalışmaz zaten. motordan motora değişeceği gibi 3000 - 3500 gibi devreden çıkar.
    diğer devirlerde klimayı açmamanında hiç bir anlamı yok. çünkü zaten klima sürekli çalışıp duran bir sistem. atıyorum 3000 devirde klima açık gidiyorsunuz, içerideki sensör klimayı devreden çıkarttı ve bir süre sonra tekrar girdi. yani yüksek devirde, kapanıp açıldı. debriyaja basıp devri düşürüp klimayı açmanın hiç bir espirisi yok.

diğer dedikleriniz yani nem ve uzun süre çalıştırılmaması mevzuna katılıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 23 Haziran 2010; 20:13:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

quote:

quote:

20 dakika arabayı rölantide bırakmak motora zarar verir, Ayrı eten aracı stop ettirdiğin zaman klima çalışıyormu benim araçta çalışmıyorda..

çalışıyor

• Şimdi Getz'in kullanma kılavuzunu inceledim de dik yokuş çıkarken klimanın kapatılması tavsiye ediliyor.
     Klima bozulur mu ?
  • Getz'in yapımcı tasarımcı ve mühendislerinden daha fazlasını bilecek halim yok ya...
  • Yukarıda geçtiği için açıklama ihtiyacı hissettim;

Klimayı doğru kullanma kurallarından biri klimayı ilk çalıştırmada motoru rolanti devrinde tutmaktır. Bunun amacı kompresör içinde basıncı sağlayan pistonların yağlamadan yoksun kalıp aşınmasını engellemektir. Eğer çok yüksek devirdeyken klimayı ilk çalıştırma için devreye sokarsanız aynı ısınmamış araba motoruna çok yüksek devirlere çıkarak verdiğiniz zararı klimaya verirsiniz. Bunun için ilk kullanımda klima rolanti devrinde başlatılmalı yaklaşık 1-2 dk sonra devir artırılmalıdır.

Bu sadece anlık ilk kullanım için geçerlidir. Ara çalştırmalarda çok mühim değildir çünkü gaz ve yağ sistem içinde adeta homojen dağılmış durumdadır ki kompresör zaten defalarca ara ara devreye girip çıkar.
  • 26 saat aralıksız çalışıyor otobüs kliması. bozulmaz. Hatta klimalar çalışmayınca bozuluyor. ister ev is ter araba kliması olsun.
  • Nemli kalmasını engellemek için yapılması gereken nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

quote:

quote:

Ben bu kış, Manisa' dağlarında -5 derecede tam 8 saat aracı rölantide çalıştırdım. 8 saat aracın içini hep sıcak tuttu. Sıcak hava üfledi. İyiki c4 almışım dedim o zaman. Önümde duran megane2'deki insanlar soğuktan üşüyünce kendi aracıma cagırdım hatta ısınsınlar diye. Motor soguyunca, kaloriferde sogumus. Sıcak üflemiyormuş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.