Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
43
Favori
96.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcalisan

Geçen sene Samsung 12bin btu'luk salonda kullandığımız klimamızdan, yeterince soğutmadığı, yeterli soğutma yapmadığı için aldığımızdan beri şikayetçiydik. Servis talebi üzerine yetkili servis bugün eve geldi. Ben evde yoktum, annem kendileriyle ilgilendi ve bana telefonda, klimanın soğutmamasının, klima bakımının yapılması gerektiğinden kaynaklandığını, bu yüzden olduğunu söyledikleri, bu işlem için de 80 tl talep ettiklerini söyledi. Ben direk istemediğimi söyledim, yapmasınlar dedim. gazını, gaz basıncını kontrol etmelerini söyledim. Fakat gel gör ki ben istemiyorum diyene kadar bunlar işleme başlamışlar ve işlemi yaptıkları için de parayı almaları gerektiğini söylemişler. Yaptıkları işlem ise annemin söylediği üzere kimyasal temizleme spreyi olduğunu söyledikleri şeyi iç ünitenin içine ve dış üniteye uygulamışlar. Ayrıca 80 tl değil de 50 tl almışlar.
    Şimdi böyle bir işleme gerek var mıydı? Hem de az kullanılan, temiz bir klima için?

Peki sonuçta ne oldu klima şu anda soğutuyor mu?

Ortamda güzel bir koku yayıyor farklı olarak sadece. 12btu bir klimamız daha var. Onun verdiği gibi soğuk havayı yine vermiyor. Zaten böyle bir işlem ile soğutmasının değişme şansı olabilir mi? Nasıl bir teknik servis anlayışıdır anlamadım. Aldığımızda bu yana klimadan memnun değilim. Aslında klimadan memnun olmamamın nedeni teknik servis kaliteleri(!). Klimanın gazıyla ilgili bir işlem oldu mu onu da bilmiyorum.
    İlginiz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: muyu61

Belge alsak bedas oder mi ki? Yoksa hukuki surec mi geciriyoruz?

İnceledigim kadariyla pek sokulecek gibi durmuyor fan bolumu. Sorarim yine de

belge alırsanız ödemese bile ilk etapta ödemez tüketici mahkemesine giderseniz mecbur öderler. umarım gerek kalmazda uğraşmazsınız. ama yüksek bir fatura çıkarsa hiç erinmeyin klimanızın tamir faturasını alın baş vurun hergün mahkemeye gidecek değilsiniz hapse girecek değilsiniz. uğraşın derim vatandaşın affedin koyun olmadığını görsünler.

fanı zaten sökmeyecekesiniz önündeki kafesi sökeceksiniz. servise rica edin kesin yardımcı olurlar hatta o kafesi kırp atsanız bile olur.. vaktim yok resim eklemeye geçen gün sharpı söktüm evdekiler tvşlerğin yayınından dolayı hiç kokmasada klima kokuyor vs dediler. hiçte zor olmadı inanın.

bu klimanın ağzında kafes olmamsıda avantajdı.

birol ustadanda biraz destek aldım tekrar arıyacaktım işe girişince kendiliğinden geldi dönüş yapmayı bile unuttum ama burdan tekrar teşekkür ediyorum gerçi haber vermiştim kendisine.

Birol usta unutmadan

fanıda gıcır gıcır yaptım.

serpantinleride.

sonuç bu. ama çokta fazla kirlenmemiş klima zaman zaman yaptığın üstten temziliklerden dolayı.

not: temizleme sıvısı olrak 5lt 10 veya 15 tl ye TEX marka pembe renkli yağ çözücü sıvı almıştım uzun zaman önce onu kullandım önce biraz sulandırdım bir kat attım 2. defa attığımda ise sulandrımadan attım. sonra duruladım.

bütün çıkan sıvı bir miktarda parkenin altına gitmiştir artık olcak okadar. acele olduğundan naylon temin edemedim.

şimdi size bir video ileticem yine forumdan baberti isimli bir arkadaş eklemişti. geçende ön belleğe almıştım nasılsaki buldum.

bu klima toshiba eğerki ordaki gibiyse sizin klimanın yapısı. çok kolay sökersiniz.

ve gördüğüm kadarıyla kafes yok bu klimadada. yönlendiriciler üstte gözüküyor.

birde alttaki resime bakın eski daikin klimamın ağzındaki kafes.

dikkat ederseniz bu klimada yönlendiriciler içeride.

şayet sizin klimada üstteki videodaki gibi tosh mantığı ile üretildiyse kafes olmayabilir. en ezından burdan öyle gözüküyor. şahsen kafes varsa bile ben o kafesi bir şekilde çıkartır gerekirse kırarım bir dah takmam. ya ne uğraşıyoruzki ağzının resmini çekin işleyin buraya belli olur bizler söyleriz sonuçta. ben mesajı ayrıca bakım bölümüne taşıyim. selamlar bu arada haber yokmu klimanızdan.

edit:http://i.imgur.com/0XHBcfI.jpg video eklenmediği için değiştirildi video eklendi.

başka bir topikte yazdığım yazıyı taşıdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 25 Temmuz 2013; 11:48:07 >

• Selamlar benim klimada bir sorun oluştu 26 derecede çalışırken birden içeriye kötü bir koku yayıldı klimanın toz kokusu verdiğini belirledim,henüz 2 aylık klimada bu olay normalmidir yardımcı olursanız sevinirim.
  • 24 derecenin uzerinde calistirirsan normal. tecrube ederek goreceksin. dogru calisma isisina ulasacaksin. ben 1 hafta sonra o kokuyu aldim. mumkun oldugu kadar yuksek derecelerde calistirmamak gerekiyor inverter klimalari. sicakliga ulasildiginda termostat yapiyor ama fan durmuyor ne yazik ki. bu da kokuya sebep veriyor.
  • quote:

24 derecenin uzerinde calistirirsan normal. tecrube ederek goreceksin. dogru calisma isisina ulasacaksin. ben 1 hafta sonra o kokuyu aldim. mumkun oldugu kadar yuksek derecelerde calistirmamak gerekiyor inverter klimalari. sicakliga ulasildiginda termostat yapiyor ama fan durmuyor ne yazik ki. bu da kokuya sebep veriyor.

Merhabalar klimayı aldığım yerde benzer şeyleri söyledi ama ınverter klimaların 24 dereceden yukarı çalıştırılmaması bana mantıklı gelmiyor sanki genede 24 derece yaptım koku azaldı bayramdan sonra servis gelecek bakacak problem varmı diye .
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamaçalar

quote:

24 derecenin uzerinde calistirirsan normal. tecrube ederek goreceksin. dogru calisma isisina ulasacaksin. ben 1 hafta sonra o kokuyu aldim. mumkun oldugu kadar yuksek derecelerde calistirmamak gerekiyor inverter klimalari. sicakliga ulasildiginda termostat yapiyor ama fan durmuyor ne yazik ki. bu da kokuya sebep veriyor.

Merhabalar klimayı aldığım yerde benzer şeyleri söyledi ama ınverter klimaların 24 dereceden yukarı çalıştırılmaması bana mantıklı gelmiyor sanki genede 24 derece yaptım koku azaldı bayramdan sonra servis gelecek bakacak problem varmı diye .

Problem yok,klima normal.oda kapısını açık çalıştırın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karamaçalar

quote:

Problem yok,klima normal.oda kapısını açık çalıştırın.

Klimanın bulunduğu odada kapı yok 24 derecede çalışıyor cevaplar için teşekkürler.

• Klimaların filitrelerini bir kontrol edip temizlemenizi öneririm bu aralar.Unutuluyor,bu aralar klimam soğutmuyor diye arayıp ta,filitrelerini temizlemeyi unutmuş müşteri telefonları gelmeye başladı,buradan sizlere de hatırlatalım istedim..
  • Arçelik 4020 klima kullanıyorum , ama geçen sene temizlik bakım için meşhur arçelik servis geldi
    iç ünite kasa v.s. söküldü asit sprey karışımı sıkıldı tamam;asıl soru dış üniteye de aynı işlemin yapılması sonucu klima aşırı soğuk üfelemeye başladı.Bu dış üniteye yapılan işlem ne kadar doğru...

Bir başka lg-beko için bu sene yapılan temizlikte sadece iç ünte tamamen spey ile temizlendi;dış üniteye bu işlem yapılmaz denildi.
    Hangi bilgi doğru şimdi...
  • Abiler ablalar arkadaşlar meslek lisesinde okumaktayım aynı zamanda çalışıyorum antalyada bakım ve bazı klima arızalarını ucuz fiyatlardan yapıyorum eğer ararsanız her türlü klima bakımınızı yapabilirim. fan temizliği kondenser evaparatör her türlü temizlik yapılır. MONTAJ VE DEMONTAJ YER DEĞİŞİKLİĞİ İŞLERİDE YAPILIR. Halis GÜNAYDIN 0534 670 60 22

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halisgunaydin07 -- 8 Ağustos 2013; 22:41:31 >
  • Bir sorum olacaktı. Klimayı söktüm ancak takıldığım daha doğrusu bir süprizle karşılaşmak istemediğim bir yere geldim. Evaporatörün borularıyla dış ünitenin borularının birleştirildiği yer izoleli. Ben orayası sökmeden bir sorayım dedim. Acaba işlem nasıl bir işlem olacak. Direk izoleyi açıp tornavidalık bir işlem tazı kolay bir şeyse sıkıntı yok.

Birde bu bakır boruların etrafı izoleli. Acaba zarar görse sıkıntı çıkarır mı?
  • Mbirol usta teşekkürler
  • Bugun zibro yetkili bayiine bakim yaptirdim adamlar fan falan sokmedi. Ic dis uniteye sivi sikti kapaklari yikadi sildi okadar ve sivi siktiktan sonra durulama yapmadi.oyalanmalari saymazsan 7 8 dk civari falan sürdü.klima 1 yillik yeni sayilir ama bakim cok sallama geldi bana 75 tlyi hakedecek bir olay goremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swerkan -- 2 Ekim 2013; 14:31:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: swerkan

Bugun zibro yetkili bayiine bakim yaptirdim adamlar fan falan sokmedi. Ic dis uniteye sivi sikti kapaklari yikadi sildi okadar ve sivi siktiktan sonra durulama yapmadi.oyalanmalari saymazsan 7 8 dk civari falan sürdü.klima 1 yillik yeni sayilir ama bakim cok sallama geldi bana 75 tlyi hakedecek bir olay goremedim.

Çok iyi durulama yapılması gerekirdi.
    Aksi halde sıkılan ilaçtaki asitlerin kalıntıları petekleri çabucak çürütür.
  • eski kiracıdan kalma bi klima var aura bunu biz kendimiz temizleyebilir miyiz filtleri yıkadım ama hala koku geliyor malum bizde öğrenciyiz bunu temizlemenin br yolu var mı?
  • quote:

Bugun zibro yetkili bayiine bakim yaptirdim adamlar fan falan sokmedi. Ic dis uniteye sivi sikti kapaklari yikadi sildi okadar ve sivi siktiktan sonra durulama yapmadi.oyalanmalari saymazsan 7 8 dk civari falan sürdü.klima 1 yillik yeni sayilir ama bakim cok sallama geldi bana 75 tlyi hakedecek bir olay goremedim.

Siz bana mesaj attınız bende size şu mesajı attım.

İzmir de iseniz yaparız.Bizim bakım ücretimiz 75 TL dir.

Bunun üzerine yinede bu kadar yazımızdan sonra ,hala başka yerlere yaptırıyorsanız bakımı,diyecek bir şey yok.

Kimse yanlış anlamasın arkadaşın cihazına bakımı biz yapmadık diye dükkan batmaz,iş yakalamak peşinde de değiliz.Şu elinizin altın da bu forum varken,bize ulaşabilmeniz bu kadar kolayken(biz veya bizim gibi iş yapan bu forumda bir kaç klimacı arkadaş da var hepsi için söylüyorum) hele birde fiyat aynı iken,serüven aramaya ne gerek vardı anlamadım arkadaş.Bizden bir kötülük mü gördünüz...???Size veya başkasına bir yanlışımız mı oldu..???

• quote:

quote:

Siz bana mesaj attınız bende size şu mesajı attım.

İzmir de iseniz yaparız.Bizim bakım ücretimiz 75 TL dir.

Bunun üzerine yinede bu kadar yazımızdan sonra ,hala başka yerlere yaptırıyorsanız bakımı,diyecek bir şey yok.

Kimse yanlış anlamasın arkadaşın cihazına bakımı biz yapmadık diye dükkan batmaz,iş yakalamak peşinde de değiliz.Şu elinizin altın da bu forum varken,bize ulaşabilmeniz bu kadar kolayken(biz veya bizim gibi iş yapan bu forumda bir kaç klimacı arkadaş da var hepsi için söylüyorum) hele birde fiyat aynı iken,serüven aramaya ne gerek vardı anlamadım arkadaş.Bizden bir kötülük mü gördünüz...???Size veya başkasına bir yanlışımız mı oldu..???

Baskasi dediginde bu forumda kocklima arkadasim aldigim yere yaptirmayi uygun gördüm.soyledigin gibi macera aramak istemedigimden fiyatida ayni oldugundan orayi aradım.kendi ayıpları birsey diyemem.soker tekrar durularim ben

• Hayırlısı olsun arkadaşım.Yani biz başkası olmuşuz bu kadar yazıdan sonra.Bizimle maceraya atılmadığınıza çok üzüldük.

• quote:

valla okudugum kadarı ile size zaten 25 - 30 tl lik bakım yapmışlar.

İç dış fan sökülecek, heleki iç fan sökülmeden bakım makım olmaz.

temizleme sıvısı sıkıldıktan 5 dakika kadar sonra bol bol durulanacak ki çok önemli.

Temizlik 45 dakika ile 1 saat arası olur 7 - 8 dakikada sadece bakmak olmuş o.

benim bildiğim bakım ise = iç, dış fanlar sökülür, filtreler sökülür, plastik sökülüp çıkarılır, dış ünite kasası sökülür, hepsi veya gerekli görülenler ilaçlı sıvı ile yıkanıp bol bol durulanır sonra montaj yapılıp bütün ölöümler yapıldıktan sonra bakım biter.

Buda dedigim gib en az 45 dakika ile 1 saat arası sürer.

Bir daha çagırın baştan yapsınlar.

• mbirol kullanıcısına yanıt
    ustam ankaraya hiç yolunuz düşmezmi?:)
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.