Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
543
Cevap
43
Favori
96.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hıtachı ras 10 klimanın ön panelini nasıl sökebilirim 2 adet vida var onları söktüm ama kapağı çıkaramadım.fan içi yağ bağlamış.
  • Dış üniteyi yaz aylarına doğru temizlemeyi düşünüyorum, nasıl temizleyebilirim ? Yani Balkonun iç kısımnda monte edildi, hortum ile yıkasam olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

hıtachı ras 10 klimanın ön panelini nasıl sökebilirim 2 adet vida var onları söktüm ama kapağı çıkaramadım.fan içi yağ bağlamış.

Yanlış hatırlamıyorsan filitre kapağını açınca orada da 2 vida olması lazım. Çıkartmak biraz sıkıntılı olabilir.Esnetmek lazım.Fanı sökmeniz zor,Dranaj tavasını sökebilirseniz,klima altına boyacı naylonu bantlayarak fısfısla yıkayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

hıtachı ras 10 klimanın ön panelini nasıl sökebilirim 2 adet vida var onları söktüm ama kapağı çıkaramadım.fan içi yağ bağlamış.

Yanlış hatırlamıyorsan filitre kapağını açınca orada da 2 vida olması lazım. Çıkartmak biraz sıkıntılı olabilir.Esnetmek lazım.Fanı sökmeniz zor,Dranaj tavasını sökebilirseniz,klima altına boyacı naylonu bantlayarak fısfısla yıkayabilirsiniz.

teşekkürler ilginiz için.2 adet vida var söktüm fakat ön paneli çıkaramadım.fıs fıs yöntemini deneyeceğim.
  • mitsubishi srk50zjx model klima var bunu sökebilmem içim sökme takma klavuzu falan var mıdır...

burdaki klimacılara güvenmiyorum nedeni ise bunu takmaya gelen ekip serpantileri hep yamultmuşlar şimdi fark ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytacikomadrid -- 19 Şubat 2013; 21:20:42 >
  • quote:

Arkadaşım öncelikle şunu söyleyeyim,klima ne iyi ne de kötü kokuyu kendi üretir.Yanine alırsa onu verir.Yani bu tür kokular klimaya sinen kötü kokuların zamanla yoğunlaşmasından,veya küçük küçük içene giren tozların ileride mantarlaşmasından oluşur,bu ortam şartlarına göre 2 yada 3 seneyi bulabiliyor,tabi kullanım süresi de önemli.

Şimdi bu koku bakım yapılırsa gider mi,yukarıdaki resimleri incelerseniz detayında bakım yapılırsa tabiki de gider,ama şu da gerçek piyasada çoğunluk fanı sökmez,buda yarım iş demektir.Eğer ki tozlar fan blower ine ulaşmışsa söküp temizlemeden olmaz.Ve bu iş kesinlikle ücrete tabidir garanti kapsamı olamaz....
    quote:

Orijinalden alıntı: D C X L

@mbirol demirdöküm marka 2 adet 9klık klima var evimde
    2 yıl doldu alınalı, bu yazın sonunda kendi odamdaki klima koku yapmaya başladı
    servisi çağırdım kokunun garantiye girmediğini bakım yapılması gerektiğini söyledi
    bakımda ücretliymiş 60tl zaten kışın kullanmadığımdan yaptırmamıştım
    oda da sigara içilmiyor havalandırmada yapıyordum buna rağmen servis hemen suçu bana attı kokunun oda daki havadan yaptığını söyledi
    kokuyuda şöyle tarif edeyim sanki klimanın içinde bir hayvan ölmüşde kokusu geliyor gibi dayanılmaz pis bir şey
    COOL 22-24 derecede belirli bir süreden sonra başlıyor koku yapması

şunu merak ediyorum bu koku olayının nedeni nedir ve bakım yaptırırsam servise bundan kurtulabilirmiyim
    servise sorunca odadaki havaya bağlayıp tekrar yapabilir dedi

not olarakda belirteyim fitreyi kullandığım her ay temizliyordum

merhaba benim klimanın motorunun yerinin değişmesi gerekiyor şu anda balkonda dışarıya monte edilmesi gerekiyor servis ne kadar ücret alır bu işe

• quote:

Orijinalden alıntı: yandex79

quote:

Arkadaşım öncelikle şunu söyleyeyim,klima ne iyi ne de kötü kokuyu kendi üretir.Yanine alırsa onu verir.Yani bu tür kokular klimaya sinen kötü kokuların zamanla yoğunlaşmasından,veya küçük küçük içene giren tozların ileride mantarlaşmasından oluşur,bu ortam şartlarına göre 2 yada 3 seneyi bulabiliyor,tabi kullanım süresi de önemli.

Şimdi bu koku bakım yapılırsa gider mi,yukarıdaki resimleri incelerseniz detayında bakım yapılırsa tabiki de gider,ama şu da gerçek piyasada çoğunluk fanı sökmez,buda yarım iş demektir.Eğer ki tozlar fan blower ine ulaşmışsa söküp temizlemeden olmaz.Ve bu iş kesinlikle ücrete tabidir garanti kapsamı olamaz....
    quote:

servisi çağırdım kokunun garantiye girmediğini bakım yapılması gerektiğini söyledi
    oda da sigara içilmiyor havalandırmada yapıyordum buna rağmen servis hemen suçu bana attı kokunun oda daki havadan yaptığını söyledi
    kokuyuda şöyle tarif edeyim sanki klimanın içinde bir hayvan ölmüşde kokusu geliyor gibi dayanılmaz pis bir şey

şunu merak ediyorum bu koku olayının nedeni nedir ve bakım yaptırırsam servise bundan kurtulabilirmiyim

merhaba benim klimanın motorunun yerinin değişmesi gerekiyor şu anda balkonda dışarıya monte edilmesi gerekiyor servis ne kadar ücret alır bu işe

Bakır boru hariç 100-150 TL arasıdır işçilik.Bakır boru kapasitesine göre 20 ile 35 TL arası mt.fiyatları.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yandex79

quote:

quote:

Bakır boru hariç 100-150 TL arasıdır işçilik.Bakır boru kapasitesine göre 20 ile 35 TL arası mt.fiyatları.

bu hafta içi çağırdım servis 300 tl fiyat verdi olcak iş değil vzgeçtim

• Klimalarınızın bu hale gelmemesi için düzenli olarak genel bakım yaptırmanızda fayda var.Genel olarak dış ünite serpantinleri 2 katmanlıdır.Düzenli temizlenmediği durumlarda serpantinler arasına giren bu pislikleri malesef temizlenmesi mümkün değil.Resimde gördüğünüz parçalanmış bir klimanın serpantinini parçalanmış şekli.Bu tarz açılarak temizlenmesi mümkün değil,teknik olarak.

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!!

• üüHHH peki bu serpantinler değişebiliyormu.

birol ya 2 sene önce epoca2000 püskürtme  KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! aldım ama tavan dibine ve fana erişmiyor tabiki. birde kolumu çok yoruyor rahatsızlığımdan dolayı.

şöyle bişe alsam

http://www.ereyon.com.tr/urun/vona-tech-vnt-ns-5lt-ilaclama-pompasi-5lt.aspx

http://www.tcpazar.com/pinfo.asp?pid=982

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-pompa-makasli-sirt-pompasi-86435755/detay

http://www.ereyon.com.tr/urun/vona-tech-nvt-ns-8lt-ilaclama-pompasi-8lt.aspx

http://www.ereyon.com.tr/urun/vona-tech-vnt-olinda-16lt-p-ilaclama-pompasi-16lt.aspx

http://www.grossdepot.com/index.cfm?fuseaction=objects2.detail_product&product_id=38334&stock_id=40249

http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/osatu-sebze-meyva-ilaclama-62732477#product-information

komtana dün dedim sırt tipi olanlardan alim yarıy akadar doldurum heme dalga geçti nedersin iş görür bol su püskürtürmü bunlar bak bakalım iş gören modelleri hangileridir.

çok çeşitleri var black and vs markalar.

• Köylü bu işin dayanıklı ve uzmanı senin kullandığın EPACO markanın ürünleri.Biz bir çok ürün kullandık,memesi,pompası,sibobu dayanmıyor bizim ilaca. Bunun en kullanışlısı 5 lt lik,omuza asılan yuvarlaklar.

Birde püskürme borusu metal olmasın,fiberkarbon yada plastik olanlar esnek oluyor sağa sola giriyor.Epaco biraz pahalı 60-80 TL arası sanırım.Ama biz bile en az 1-2 yıl kullanıyoruz.Daha önceleri piyasada Amerikan malları vardı,mubarek 10 sene kullandık.heryeri laçka oldu hala iş yapardı.Ama malesef artık piyasada o kadar kaliteli parasını versende yok. Motorlu olanlar bazen banada cazip gibi geliyor ,ama işin içine şarj girdimi sakat oluyor.1 sene sonra makinelerden fazla pil parası var.Birde ne kadar hafif o kadar iyi.En önemliside işin bittimi pompayı iyice yıkayacaksın.(tabi nerede bizim adamlarda anlayış)öyleyken 1-2 sene idare ediyor.

Sen Epaco bul al,mezara kadar idare eder seni..

• quote:

Köylü bu işin dayanıklı ve uzmanı senin kullandığın EPACO markanın ürünleri.Biz bir çok ürün kullandık,memesi,pompası,sibobu dayanmıyor bizim ilaca. Bunun en kullanışlısı 5 lt lik,omuza asılan yuvarlaklar.

Birde püskürme borusu metal olmasın,fiberkarbon yada plastik olanlar esnek oluyor sağa sola giriyor.Epaco biraz pahalı 60-80 TL arası sanırım.Ama biz bile en az 1-2 yıl kullanıyoruz.Daha önceleri piyasada Amerikan malları vardı,mubarek 10 sene kullandık.heryeri laçka oldu hala iş yapardı.Ama malesef artık piyasada o kadar kaliteli parasını versende yok. Motorlu olanlar bazen banada cazip gibi geliyor ,ama işin içine şarj girdimi sakat oluyor.1 sene sonra makinelerden fazla pil parası var.Birde ne kadar hafif o kadar iyi.En önemliside işin bittimi pompayı iyice yıkayacaksın.(tabi nerede bizim adamlarda anlayış)öyleyken 1-2 sene idare ediyor.

Sen Epaco bul al,mezara kadar idare eder seni..

hocam sizdeki epacoda sırta asılan modelmi eğer öyleyse bir resim işle buraya ben o resimle bulurum onu piyasadan.

demek istediğin 5lt model buna benzermi hocam

ben zaten ilacı bunlarla atmıyorum marc şişesine doldurp atıyorum. benim zorlandığım konu durulamak. bol su atabileceğim bişe olsun yeter. ayen dediğin gibi kıyı köşe ve üstlere fana yanaşmak için ya spiral yada plastik birşey olması lazım.

şimdi sen epaco diyince bende

şu var dün dedim ya şimdi resmini çektim evet pahalı bunlar 2-3 sene önce zorla 20tlye almıştım. bide istanbula ucuz dersin anadolu yakasında 30 dan aşağı vermediler taksimden
    aha şunada 10 tl diyorlardı ikisini 25 aldıydım
    daha önce 5 tllik bişe almıştım çok dandikti ama epoca taş gibi yanında aldığımıda uzun süre arabada içine su doldurdum kullandım sonra contası bozuldu ama hocam bunları kullanmak zor 2lt de olsa kullanımı rahat değil belkide benim için zor. oaçıdan sırta asılıp rahatça sadece tabancasını kullanabilecek bişe lazım bolca su atacak durulamada yormayacak. ben kemal1414 gibi sonra imalata başlıyorum

geçen gün kendim imal ettim bişe ama bozuldu çünkü uç tarafı plastik olduğundan bu karga burun yaptığım bakır ağır geldi KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!!
    nasıl imalat ama pompa 5 tl lik dediğim en adisi.

sen bana önerdikelrinden bir foto veya link işle diğer arkadaşalrada faydalı olur hem.

hep kemal14le uğraşmaktan kaç saatir yazamadım bu mesajı bea. tekirdağlı hocam sizdende öneriler bekliyoruz.

• kemal1414,

bak demek istediğim şu şekilde rahat kullanımlı ucu olan bir alet.

yokmu hala önerebileceğiniz fotolardaki şekilde kullanım kolaylığı sağlayacak bir alet sonuçta burda yok bu marka ama en basitinden ne bilim benzeri yağdanlıklar var hatırlıyorum onun ucundaki yaylı sitemi söksek her hangi bir plsatik spreye monde edemezmiyiz yokmu bir aklı evvel yardım edecek. birol usta ithal etseniz bu ilaçtan karlı olmazmı

eski bir mesajımdan aldım 2.sayfada var aynısı. ama istiyorumki suyu bol atmak içinde biraz fazla su alan birşey olsun senin dediğinde doğru diğer tiplerdeki çubuk nasıl erişir diyorsun ama normal pompalarıda elimde taşırken boynuma zor veriyor ve su cabucak bitiyor. şu kendi imalatım olan alet sağlam olsa katlanıcam hiç gerek duymamda başka bişe aramaya ama uyduruk işte
    bu resimdeki pompanın ucuna nedenir onu biliyorumusun hocam. işte o şekilde kıvrılabilen bir metal bulabilsem. yağdanlıklar vardı eskiden ama bulamadım basit bişe aldım iş görmüyor onlar.

en güzel temizleme şekli esasında bu gerbera arkadaş gibi bol su döküp hemen durulamak püskürtme sisteiyle duvarlar batıyor. benim imalattımda hortum gibi su veriyor ama eğreti büğreti bişe ve bozuldu. bu arada gerbera müthiş adam ya. selamlar olsun.

• Bilenlere bir sorum olucak singapurdayım evime 2 tane mitsubishi inverter klima taktırdık yanlız burası çok sıcak bir yer günde yaklaşık 20 saat bu klimalar çalışıyor bu bir sorun olurmu ilersi için yada sağlıklı bir şekilde nasıl kullanmalıyım?

teşekkürler şimdiden
  • Inverter klimanın kullanım şekli hiç kapamamak. Biz aylardır kapamıyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu duyduğuma sevindim gerçi burda klima heryerde yaşamak için bir ihtiyaç her 3 ayda bir klima servisi gelip klimaların bakımını yapıyorlar.bizim türkiyedeki gibi klima al 5 sene gitsin hiç dokunmadan olayı burda yok.Teşekkürler bilgi için tekrar
  • Üç ayda bir yapılan bakımlar ücretlimi acaba.

Biz evdeki klimaları iki senede bir bakım yaptırıyoruz (kendimde 15 günde bir yaptığım için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROUGE44

Bilenlere bir sorum olucak singapurdayım evime 2 tane mitsubishi inverter klima taktırdık yanlız burası çok sıcak bir yer günde yaklaşık 20 saat bu klimalar çalışıyor bu bir sorun olurmu ilersi için yada sağlıklı bir şekilde nasıl kullanmalıyım?

teşekkürler şimdiden

Singapur ha!! neresindensiniz. Singapur süper bir şehir yada ülke,aslında birşehir ama adı ülke.Singapur gibi tropik iklimde olan bir yerde klimasız diye bir yaşam mümkün değil.Siz nasıl oluyor da 4 saat kapatabiliyorsunuz.İnsan bazen sokağa çıkmak istemiyor. Şehir aslında pırıl pırıl ,toz mümkün değil. Klima kirleniyor mu yinede.Gerçi bakım iyidir,hem klimanın hemde sizin sağlıklı yaşamınız için.24 saat kapatmadan 365 gün kullanabilirsiniz.Sıkıntı olmaz.Sadece klimanın kilometresi eskir.yani 10 yıl gidecekse 5 yıl gider ömrü.Ama orada klimasız yaşamak ne mümkün.

Bu arada bize oralardan elektronik ve klima fiyatları modelleri hakkında arada bir bilgi ulaştırsanız da uzakdoğu pazarından bilgimiz olsa. Mustafa diye alışveriş mrk. gitmiştik neydi o mağza ya,tünel gibi nereden girip ,nereden çıktığın belli olmuyor.Resmen kayboluyorsun.Ama sanki modern bit pazarı gibi idi.

• Köylüm bu çok dandik zaten,ilaçta olsa suda olsa 2 kerede mıçıyor. 5 TL bile etmez.

5 lt.liklerden düzgün birşey al.Gerekirse el spreyindeki boruyu değiştirirsin olmazsa,esnek bir boru bulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Üç ayda bir yapılan bakımlar ücretlimi acaba.

Biz evdeki klimaları iki senede bir bakım yaptırıyoruz (kendimde 15 günde bir yaptığım için)

Burda ev tutarken kira kontratında bir maddedir klima 3 ayda bir ev sahibinin yetkilendirdiği servis tarafından gelir ve bakımını yapar ücretide o ayki kiraya eklenir
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.