Şimdi Ara

KLİMA ARIZALARI BURAYA (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
13
Favori
118.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam sizin tanımlamanız, ''vantilatörün pervanesi dönüyor ama hava üflemiyor'' gibi bir sonuç çıkartır ki yanlış anlamayınız teknik olarak bunun mümkünü yok, serpantinlerin TAMAMEN tıkalı olması durumunda dahi yine de o cross fan size üfleme yapar (Tabi ki yeterli bir üfleme değildir ama üflemeyi etkili hissedersiniz)

    Deseniz ki ''üflüyor ama soğuk gelmiyor'', onu da söylemiyorsunuz zira soğutmanında olduğunu yazmışsınız.

    Bir terslik var bu işte, ya ifade şeklinde ya da cihazın çalışmasında benim anlayamadığım bir şey var.

    Teknik konulara hakim biriyim fakat klima bana pek tanıdık değil. Aynen anladığınızı söylüyorum ki bana da pek mantıklı gelmiyordu. Hatta gam acaba yavaş mı dönüyor da hava üflemiyor diyordum. Fan hızını değiştirince tepki veriyor. Hızlanıyor yavaşlıyor. Farklı odada aynı klimadan var onun dan sesiyle karşılaştırıyorum yeterli hızda dönüyor. Sadece sol kenardan azıcık hava geliyor, bir süre sonra o da kesiliyor. Üst taraf buz gibi oluyor. Dış ünite 3 dk çalışıyor 3 dk. Duruyor. Yani soğuğu yayamadığı için oda soğudu sanıyor kapatıyor. Dış ünite normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t

    Merhabalar 10 yıllık Arçelik neo plasma model klimamız dün soğutmamaya başladı. Zaten yılda en fazla 1 ay kullanılıyor. Klima dıştan normal görünüyor. Yani açınca fanı çalışıyor dış ünite devreye giriyor ama üflemiyor. Sadece sol taraftan azıcık hava geliyor. Kirlenmiştir diye üst kapaklarını söktüm pek bi toz da çıkmadı. Dediğim gibi evi zaten yılda 1 ay anca kullanıyoruz. Tozlu bir mekanda değil. Klimanın üst tarafı soğuyor ama dan bunu etrafa yayamıyor. Böyle oluncada odanın soğuduğunu sanıp dış üniteyi hemen durduruyor. Fana baktım normal aşağıya doğru dönüyor ama sanki ters dönüyormuş gibi hiç hava gelmiyor.

    Üst ve ön kapakları söktüm oradan biraz soğuk yayılıyor. 18 de çalıştırınca odayı biraz serinletiyor şu an.



    Sizce sorun ne olabilir?

    Kendi mesajımı alıntılayayım belki karşılaşan olabilir böyle bir sorunla. Eğer fan normal hızında çalışıyor ama hava gelmiyorsa hava kanalının hemen orada yönlendirici kanatların gerisinde bir kağıt bant var Arçelik neo plasma modellerinde. O bantın iç tarafı Zaman'la kabarıp kalkıyor ve fanın havayı üflemesini engelliyor. İçerde Nasıl bir ayrodinamik varsa o bant kalkınca hiç hava sirkülasyonu oluşmuyor. Diğer klima ile karşılaştırdım. Normal çalışan klimanın bantı muntazam bir şekilde yapışık.

    Bantı bıçak yardımı ile söktüm klima normale döndü. Yarım saatte odayı serinletti. Servis de çağırmıştık artık sigorta attıran diğer klimayı yaptıracağız artık bunun yerime. Tabi gelirlerse.

    Resim ekleyecektim ama mobil olunca yükleyemedim. Fırsatım olunca resim de atacağım.
     KLİMA ARIZALARI BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l.a.c.i.w.e.r.t -- 1 Ağustos 2017; 15:2:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Klima dış ünite fan bağlantısı yapmayı bilen varmı. Fanı sisteme bağlayınca çok yavaş çalışıyor ayrıca kendimde 220 volt verip denedim çok yavaş çalıştı. Klimaciya götürdüm adam bağladı canavar gibi çalıştı. Aynı götürdüğüm kapasitör ile.bagladi. anlamış değilim. Ben resimlerdeki gibi bağladım.derdim direk 220 ile kendim çalıştırmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.



     KLİMA ARIZALARI BURAYA

     KLİMA ARIZALARI BURAYA

     KLİMA ARIZALARI BURAYA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 4007 kullanıcısına yanıt
    Termostattan çok daha gelişmişi var hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Termostattan çok daha gelişmişi var hocam.

    Bilgi talep ediyorum


    Dış ünite klima açıkken sürekli çalışıyor. Komşularımı rahatsız etmek istemiyorum diye söyledim.
  • 4007 kullanıcısına yanıt
    Hocam müsaitseniz şu konuyu inceleyin.

    Aklınızda yine soru işareti kalırsa çekinmeden sorun lütfen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Oldukça aydınlatıcı noktalar var.. 9 luk odaya 24 lük takma hatası gibi



    Forumun bunca olaya rağmen hala popüler olma nedeni sizin ve @Ado hocam gibi forumdaşlar sayesinde olduğunu bir kez daha anladım..





    Aklımdaki soru işaretlerinin çoğu gitti.. Montajı yapan elemanlar kendi kendine durur abi akıllı bunlar gibi söylemleri sonrası sordum.. Tabi oturduğumuz binayı yine biz yaptığımız için arka balkonlarda ses sorunu ortaya çıkıyor. Komşularım rahatsız olmasın diye sordum.. Ayrıca ısıtma amacıyla fan aşağı doğru soğutma amacıyla ise aşağı yukarı hareket etmesi gerekli o zaman.. Oda 28m² klima ise 18 btu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar,



    Midea marka klimam var. Geçen yaz alındı, garantisi devam ediyor. Sorunum klima geçen seneki gibi soğutmuyor, ve dış ünite bir süre çalışıp duruyor, vir süre sonra tekrar çalışmaya başlıyor. Bu Arada tabi ev ısınıyor.



    Servis çağırayım dedim, Ben Ataşehir de oturuyorum, ama klimayı Fatih'ten almıştım uygun fiyat olduğu için. Dolayısıyla Fatih'ten bir servis gelip kurmuştu. Bugün evime yakın diye ataşehirdeki servislerden birini aradım. Telefonda bana kısaca kim kurduysa o gelsin baksın dediler. Bu normal mi, bana pek normal gelmedi, ptesi şikayet etmeyi düşünüyorum. Bence yoğun oldukları için beni başlarından attılar. Evde küçük bebek var, çocuk isilik oldu.



    Hem bu konu hakkında hem de sorunum hakkknda görüşünüz nedir?



    Sevgiler saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuatDoblo -- 5 Ağustos 2017; 23:33:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4007 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederiz hocam.

    28 m² için 12.000BTU klima ucu ucuna yetebilirdi. (Tabii ısı kaybı çoksa bir üst BTU tercih etmeniz yerinde bir karar.)

    Hâlâ istediğiniz gibi soğutmuyor mu klimanız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samsung klima 1 dk ufleme yapıp sonra duruyor ,ışıklar yanıp sönmeye başlıyor . dış ünitte devreye giremiyor . sorunu bilen var mı ... teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar.



    Arcelik 18331 aa marka Klimanin dış ünitesinden, 2 adet bakir boru olan yerden ve tam unitenin altindan olmak uzere 2 farkli yerden su damlatiyor. Alt kattaki komsumun tamda kapısının onune. Bugun servis geldi, nemden dolayi akitma yapiyor olabilir dedi ve gaz takviyesi yapti ama durum hala ayni. Bu durum icin cozum onerileriniz nedir. Komsu surekli şikayet edip duruyor. Son cozum olarak ünitenin yerini degistirecem artik ama baska yerde de su akitacak.



    Internetten buna benzer sorun yasayan kullanicilar tahliye borusu falan demis ama bakir boruların oradaki terlemeden dolayi damlamayi engelleyecek bisey bulamadim.



    Yardim ve onerileriniz icin şimdiden tesekkur ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GonzalFX7 G kullanıcısına yanıt
    Basit bir pet şişeyi ağız kısmı aşağı bakacak şekilde yan tarafını kesip o rekorların üzerine geçirin, böylece damlamalar pet şişenin içerisine olacaktır, pet şişenin ağız kısmına da klimalar için kullanılan drenaj hortumunu bağlayarak uygun bir eğim ile pimaş boruya uzatın. Bu ve buna benzer bir çok fikir üretilebilir, sıcak havalarda bu terlemeler normaldir önüne geçilmez, ancak o bölümleri de izolasyon ile sarmanız veya cam macunu ile komple izole etmeniz gibi sıradışı yöntemler de kullanabilirsiniz. Tüm bu önerileri elbette bizler de İLKEL sınıfta kabul ediyoruz lakin dış ünite yer değişikliğinden daha makul ve ekonomik çözümler olduğu aşikar :)

    Bu sorunun günümüz yansıması, firmaların kasa yapılarını değiştirmelerine neden oldu, zaten onlar da çok basit bir çözüm ürettiler.
  • Mojaverok kullanıcısına yanıt
    Kompresör kalkış yapamıyor

    kapasitör kontrol
    kompresör kontrol
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler , dış ünite söküldü incelenmek için . Bugün belli olur arızanın ne olduğu msjı güncellerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsubishi HC25 klima, 7 yillik.

    Klimayi actigimida aninda calisiyor ve yuksek uflemeye basliyor, fan hizini dusurmek etkili olmuyor, fan hep yuksek hizda calisiyor.

    Neden olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Kompresör kalkış yapamıyor

    kapasitör kontrol
    kompresör kontrol


    hocam merhaba,

    yukarıda sıkıntımı yazmıştım. dış ünite ile ilgili sorun çözüldü gibi yerini değiştirdim daha havadar bir yere koydum. ancak Midea klimanın soğutmama problemi devam ediyor. evet serin üflüyor ama salona bile hayrı yok. salonum 34 m2, klima 18.000 BTU.

    diğer markaların yorumlarına bakıyorum, 3+1 evini diğer odalarını bile serinlettiği yazıyor. servis geldi, yalandan gazına baktı, gazında sorun yok, bu klimada problem yok dedi gitti. ne yapmamı tavsiye edersiniz? Midea aldığıma inanılmaz pişmanım.
  • FuatDoblo F kullanıcısına yanıt
    Midea nın ben sizi üzeceğini düşünmezdim açıkçası. lakin sürekli konuştuğumuz servis gazabı neticesi mnarkaya negatif yaklaşmak zorunda kalmış olabilirsiniz.

    Servisi ŞİMDİLİK boşverin biz kendi sorunumuza kendimiz bir çözsüm üretmeye çalışalım lakin bunun için öncelikle bazı rakamsal verilere ihtiyacımız var bu nedenle sizden ricam internetten şu ucuz 10TL lik klima derece ölçme aygıtlarından alınız, durumunuz müsait ise 2 tane alınız zira böyle emiş üfleme ısılarını aynı anda görme şansımız olur.

    Bunları tedarik ettikten sonra

    1- dış ortam ısısı
    2- iç ortam ısısı

    değerlerini bir kenara not edip, ürünü en düşük derecede ve turbo modda çalıştırıp, elinizdeki dereceleri

    1- Klimanın üstündeki mazgal bölümüne
    2- Klimanın üfleme ağzına

    bağlayarak ilk 15 dakikayı yok sayın ve daha sonra 2 saat boyunca her 15 dakikada bir olmak üzere

    1- Ortam
    2- Emiş
    3- Üfleme

    değerlerini not alın.

    2 saatin sonunda bu verileri buraya aktarın, sonra oturup sorunun ne olduğuna hep birlikte karar verelim.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    öncelikle her markada böyle midri bilmiyorum ama Midea'da garantili cihazlara kuran servisin bakması gerekiyormuş. kuran servis evime uzak, evimin dibinde servis olmasına rağmen gelmiyorlar.

    daha önceki evimde Bosch klima vardı, 3+1 eve yetiyordu.

    dediğiniz ürünlerden alayım. ben de ağız çıkış sıcaklığına bakmayı düşündüm ama elimde klasik termometrelerden vardı, klimanın ağzına yerleştirdim, 19 derece gibi gösterdi ama sağlıklı bir ölçüm diyemem.

    bildiğin markadan şaşmayacaksın azizim, çok araştırınca böyle oluyor, Midea için herkes olumlu konuşunca aldık.
  • FuatDoblo F kullanıcısına yanıt
    Hocam bilinen marka, güvenilir firma, yaygın servis ve en önemlisi MUHATAP.

    MİDEA Müşteri hizmetlerini arayp sorununuzu çözemedikleri gerekçesi ile kuran servisin değil yakınınızdaki servisin kontrolünü talep edebilirsiniz, tabi önce biz lçümlerimizi yapıp elimizi sağlamlaştıralım.

    Bu arada evet azizim linkteki ürün olur.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.