Şimdi Ara

KLİMA ARIZALARI BURAYA (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
13
Favori
118.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ado hocam kolay gelsin. Zahmet olacak ama bi problem vardı yardımcı olabilirsen. Baymak 18 lik klimam (3aylık) bozuldu sanırım. Servis çağıracağım ama mümkünse önce sende biliyorsun almak istedim. Servis tarafından kandırılmamak için. Klima randımansız çalışıyor. Tam olarak tarif edecek şey şu. Rüzgarlı havada deniz dalgası sesinde hava üflüyor. Kesik kesik yani. Soğutmayı da beğeniyorum. Sebebi ne olabilir acaba. Kurulumda servise vakumlama yapın dememe rağmen yapmadılar bu arada bilgi olarak. Servisten o vakumlamayı yapmalarını da isteyebilir miyim şuan. Ne yapmalıyım bilgi verebilir misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1 yıl önce LG smart inverter 18.000 BTU klima aldım.O zamandan bu yana ara ara sadece soğutma amaçlı kullandım.Fakat klima iç ünite tahliye hortumundan hiç su atmıyor.Komşularda ve değişik yerlerde klimalar hep su atıyor.Soğutma yapıyor ama bir sorun olabilirmi klima da.Servisi aradım soğutuyorsa problem yoktur deyip geçtiler.
  • Soğutma için kullandığım Beko 42410 klima ara sıra kötü koku yayıyor. Sebebi ne olabilir?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ado hocam,

    biraz geç oldu ama ölçüm yaptım. geçen hakfta oda sıcaklığı 30 derece civarı iken klimayı çalıştırdım. bu sefer yan komşular olmadığından sadece benim salon klimam çalışıyordu. açtıktan 15 dk sonra prbolu termometre ile ölçtüm, ilk başta çıkan hava 10.5 derece civarıydı yarım saat sonra 13- 14 derece civarlarına yükseldi. bilmiyorum normal midir bu değerler.

    odayı bu sefer fena soğutmadı.
  • Arkadaşlar merhaba,

    Arçelik 125410 inverter klimam çalışmamaktadır. Servis çağırdım fakat kompressor ve anakartın değişeceğini söyledi yaklaşık olarak 1100TL istiyor. Fakat servis yetersiz geldi bana ve çok güvenemedim hatanın bunlarda olduğuna.

    Sorun şöyle: dış ünite devreye girince ıslık şeklinde videoda da çıkan ses çıkmakta ve yaklaşık 1 dakika çalışıp sonrasında dış ünite tekrar devreden çıkarak iç ünitede preheating ledi yanmaktadır. 5 dakika pre-heating te bekleyip tekrar 1 dakika çalışmaktadır ve döngü bu şekildedir. Anakartın üzerindeki led 2 defa arka arkaya ve 1 saniye sonra 1 defa daha yanmaktadır. Anakart ve kompressorle alakası var mıdır ?

    Aşağıdaki linklerden hatanın videosunu izleyebilirsiniz.









    veya

    https://www.dropbox.com/s/nhg0vzkim3ri8s0/arcelik_klima.mp4?dl=0




  • 8 senelik mitsubishi klimam var önceden dış ünite hiç ses yapmazdı ama artık dizel motor gibi ses yapıyor problem ne olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yillik lg iverter v 12000 btu klimam var

    dünden beri klimayi hangi modda acarsam acayin preheating isigi yanip sonuyor ve ne ic unite ne de dis unite devreye girmiyor?

    sorun ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam baymak elegante plus 18000 btu klimam var fakat ısıtma moduna aldıgımda mesela 25 dereceye ayarlıyorum oda sıcaklığı 29 dereceye gelse bile full hız çalışıyor hiç bir yavaşlama ısıda azalma olmuyor yok mu bir çözümü acaba ifeel modunda falan mı çalıştırmam gerekiyor o modda çalıştırıncada sureklı dur kalk yapıyor çözümü varsa anlatırsanız sevinirim.
  • merhaba, eve yeni bir klima aldık.(daha doğrusu hediye geldi) markası fujiplus(ilk kez duydugum bir marka) 18'lik ve inverter. Pazartesi günü montajı yapıldı, klimayı çalıştırdığımızda kesik kesik üflüyordu ve pek sıcak hava vermiyordu bir de ses çıkarıyordu. Bunun normal olduğunu biraz çalıştıktan sonra üflemesinin düzeleceğini söylediler, gittiler. Ayrıca sesin de normal olduğunu söylediler ama fazla ses çıkıyordu. montaj ile baya uğraştılar 2-2.30 saat sürdü. evde tesisat hazırdı. klima salonda, dış ünite arka balkonda 10 metre fark var arada. kablolama olarak daha fazla olabilir tam bilmiyorum. 2 gün çalıştırdık fakat en ufak bir ısıtma olmadığı gibi 5 dakika çalışıp kendini durduruyor, daha sonra tekrar çalışmaya başlıyor ve tam olarak hiç üflemedi hep kesik kesik üfledi. servisi tekrar aradım, bugün başka arkadaşlar gelip kontrol ettiler. gazında filan bir problem olmadığını, klimanın iç ünitesinin montaj yerinin fazla yukarıya yapıldığını ve sorunun bundan kaynaklandığını söylediler. cumartesi günü gelip aşağı alacaklar. montaj yapıldığı yer kapının hemen üstü ve tavana sıfır durumda şu anda. benim sorum, klimayı aşağı aldıkları zaman sorun giderilir mi? başka ustalara da göstereyim mi? sıfır bir ürün ve üflemesi hem sesli hem ısıtmıyor. klimayı kapıya sıfır yapacaklar yeniden kırma işlemi olacak, ek ücret istediler ben de kendi hataları olduğunu bana belirtmediklerini söyledim. borudan havanın tam olarak gelemediğini söylediler konumundan dolayı bu doğru mudur? kötü anlattıysam kusura bakmayın, klima işinden hiç anlamıyorum :)




  • merhabaFujiPlus FP-12CHSA/BK17 12.000 Btu R410 A++ Enerji İnverter Klima modeli bu bir klima aldım.(invertır).klima iyi ısıtmıyordu servis ilk kurulumda vakumlama yapmamıştı geldi bu sefer vakumlama yaptı gazı boşaltıp gaz bastı.klimayı set değerini 30 dereceye almışlar(fan son hız flaplar en aşağıda).klima 29 ve 30 derecede çalışırken hiç durmuyor oda sıcaklığını 24 dereceye getiriyor.fakat ben set değerini 28 dereceye aldığım zaman oda 23 dereceye geldiğinde dış ünite fanı duruyor iç ünite bu arada serin üflmeye başlıyor.1-2 dakika üfledikten sonra flapı kapatıp bekliyor.3-4 dakika sonra dış ünite fanı devreye giriyor 1-2 dakika sonra iç ünite flap açılıp sıcak üflemeye başlıyor.5-10 dakika sonra gene dış ünite fanı durup bu işleri sürekli yapıp oda sıcaklığını 23 c de tutuyor.klima set değerini 26 dereceye getirdiğimde ise odayı 21 dereceye getirip yukarda bahsettiğim şeyleri sırasıyla yapıyor.yani klima devamlı durup kalkıp çalışıyor invertır için bu normalmi birde set değerine 24 saat çalışsada kesinlikle getirmiyor.28 derecede oda sıcaklığını 23 yapıyor 27 derecede 22 yapıyor 26 derecede ise 21 yapıyor.(ve sürekli yukarda dediğim işleri yapıyor)bu klimanın nesi var ustalar.yardım bekliyorum




  • Merhaba arkadaşlar Baymak Elegant Plus 12 btu klimayı 2016 yazında aldım ve kullanmaya başladım. ısıtma yaparken klima kendi kendine beklemeye alıyor Puufffff diye bi ses geliyor ve ışıkları yanıp sönmeye başlıyor. Daha sonra kendi kendine çalışmaya başlıyor ve tabikii soğuk üfleye üfleye...

    Bunun sebebi nedir arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nmm1716

    Merhaba arkadaşlar Baymak Elegant Plus 12 btu klimayı 2016 yazında aldım ve kullanmaya başladım. ısıtma yaparken klima kendi kendine beklemeye alıyor Puufffff diye bi ses geliyor ve ışıkları yanıp sönmeye başlıyor. Daha sonra kendi kendine çalışmaya başlıyor ve tabikii soğuk üfleye üfleye...

    Bunun sebebi nedir arkadaşlar?

    maalesef arkadaşım bu forum ölmüş dün bende yeni klimamda sorun var diye yazdım fakat tek cevap dahi gelmemiş.
  • Arkadaşlar 1200 lük klima ısıtma modunda kimi zaman 5 dakika sonra kimi zaman 1 saat sonra kendini kapatıyor. Işıklar yanıp sönmeye başlıyor, bu esnada havayı yönlendirme parçasıda kendini tam kapatamıyor yarım kalıyor. Bazen biz müdahale etmediğimiz sürece çalışmıyor, bazen bir süre sonra kendi kendine çalışmaya başlıyor.

    Bu arızadan dolayı ikinci defa servis geldi. İlk önce Dedikleri hava soğuk dış ünite buzlanma yapıyor normal. Bende dedim ki 5-6 gün önce havalar 10 dereceydi o zamanda mı buzlanma yaptı. Biz bunu mu ısıtacaz kendimizi mi? dedim. Baktılar olacak gibi değil dış üniteye gaz falan bastılar gazı 120 ye çıkardıklarını söylediler. 4-5 saat sesli çalışır sonra sesi düzelir dediler.

    Birde biz odayı ısıtmak için 30-32 dereceye ayarlıyoruz. Diyor ki ısıyı fazla açmayın 25-26 yapın. Isıyı fazla açınca dış ünite donma yapar korumaya alır kendini kapatır. Yahu cihazı açtıktan 5 dakika sonra kapanıyor. 5 dakikada mı donma yaptı. 25-26 derecede çalıştırmak nedir? Madem 25-26 derecede çalıştırmamız lazım 31-32 dereceyi neden koydun koymasaydın.

    Birde müşteri hizmetlerini aradığımızda kullanıcı hatası ise hiç bir işlem yapmadan 50 tl servis ücreti alırız diyorlarmış. Bunların böyle bir hakları varmı?

    NOT: Şimdi aldığım bilgiye göre bu yapılan işlemlerden sonra kendi kendine çalışmayı durdurmuş f1 hatası veriyormuş. Gelen servisin cebini aradık tekrar kayıt açıp bakmaya gelecekler.

    Aynı arızadan kaç defa yaptıgı zaman ürünü değiştirmeleri gerekiyor.




  • Hocam vestel bio 18btu klima sahibiyim.

    Klima 3-5 saat sıcak modda çalıştıktan sonra kendini kapatıyor ve dış ünitedeki bakır borular karlanma yapıyor.

    Sebebi nedir?

     KLİMA ARIZALARI BURAYA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daikin siesta 12bin btu klima aldım kurdurdum bugün çok küçük bir dış motor çok zarif iç ünite var. Yanlız hiç araştırmadan karambole aldım acaba iyimi ettim kötümü ettim bilmiyorum, fikirleriniz, yorumlarınız önerileriniz varsa yazarmısınız.
    ve ısıtırken yani öyle cayır cayır sıcak üflemiyor hani gazımı eksik bir sorunmu var iyi üflediğini nasıl anlarım yada ölcerim bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

    teşekkürler.
  • Arkadaşlar kolay gelsin,

    Samsung Maldives 24.000 BTU klimamda kart arızası mevcut. Daha önce garantisi devam ederken de aynı sorun olmuş ve değişim sağlanmıştı; ancak aradan 2 yıl daha geçti ve bugün yetkili servisi çağırdığımda kart arızası olduğu ve 900,00 TL'ye değişeceği söylendi. -ki bu parçanın garantisinin 6 ay olacağını söyledi. Daha önce de benzer arıza yaşandığı için 1 yıl sonra bir daha yaşanmayacağının garantisi yok. şikayetvar.com'da Samsung'un klima ile ilgili birçok kişinin aynı arızayı yaşadığını gördüm. Belli ki kronik bir sorun.

    Klima sıcak moda alınca hareketsiz kalıyor. Diğer modlarda hava üflüyor ancak servis fan üflediğini, dış ünitenin devreye girmediğini söyledi.

    Bu durumda ne yapmalıyım sizce? Yetkili servis dışında bir klima tamircisi daha ekonomik şekilde değiştirir mi kartı?

    Yeni klima alayım desem, 24000 BTU iyi bir şey almak için neredeyse 10.000 TL vermek gerekiyor. Bir yandan da kart değişimine 900,00 TL verince aynı arızanın tekrar yaşanma olasılığı bulunuyor.

    Ne tavsiye edersiniz?




  • Merhaba

    Lg sirius deluxe 12 btu klimam var eylül 2017 gibi 2400 TL e almıştım sürekli ısıtma amaçlı kullanıyorum süper ısıtıyor.

    Fakat hiç ses çıkarmayan cihaz artık ilk açılışlarda ya da devreye girdiği sırada çıt-çıt-çıt-çıt şeklinde yoğun bir ses çıkıyor aşırı rahatsız ediyor ve bir süre sonra kesiliyor..



    Nedir? Ne yapmalıyım?

    Üstad'lardan ve meraklılarından cevapları bekliyor ve teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben beko tavsiye ederim
  • Merhaba iç üniteyi kumandadan kapatıyorum kapanıyor bir kaç dakka sonra dış ünite kendi kendine çalışmaya başlıyor sonunda şalterden kapadım bu arızanın nedeni nedir arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevrans -- 4 Haziran 2018; 2:47:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  KLİMA ARIZALARI BURAYA

     KLİMA ARIZALARI BURAYA

     KLİMA ARIZALARI BURAYAveste

     KLİMA ARIZALARI BURAYA

    Ustam bu veste klimanın kart şeması lazım elinizde varsa paylaşırmısınız bu dış ünitenin kartı durum acil teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.