Şimdi Ara

KLİMA ARIZALARI BURAYA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
13
Favori
118.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evime klima takıldı. Lakin servis şalter takmadı. Ev yeni yapı sizce şalter takmalıyım ya da uzatma kablosuyla kullansam sıkıntı yaşar mıyım. Eğer şalter takmak istersem sizce kendim taksam yararlı olur mu elektrikçi çağırsam mı. Az çok anlarım.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkürler.

    Hocam sakın yanlış anlaşılmasın marka olayını reklam yapmak gibi bir niyetim hiç olmadı.
    Yanlış anlaşıldıysak affola.

    Tekrardan yardımınız için teşekkürler.
  • quu kullanıcısına yanıt
    Bu, kod işi değil. Sistemde soğutucu akışkan yok maalesef.

    Sorun gaz basmak ile çözülmez yalnız bunu unutmayınız, öncelikle sistemde olması gereken akışkanın neden olmadığı bulunmalı (yani kaçağın sebebi bulunmalı) sonra da gramınca gaz verilip sorun giderilmeli.
  • citadel kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam ben de aslında marka bazlı cevap vermemiştim sadece üretimlerin kalitesine göre ürünlerin tepkileri değişir bu nedenle yorumlar da bu doğrultuda değişiyor elbette :)
  • tbytby05 kullanıcısına yanıt
    Yeni yapı ise, Sigorta panosunda kaçak akım rolesi var ise, V otomat sayısı (Sigorta yani) 10 adetten çok ise takmasanız da olur.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    kesin kacak vardir diyebilir miyiz peki ? tahminimce 1.5 veya 2 senedir bu klima kullanilmiyor. uzun sure kullanim yapilmama sonrasi gaz islevini yitirmiste olabilir mi ?
  • quu kullanıcısına yanıt
    %100 kaçak var. 24 yıl kullanmasanız da yine de aynı gaz aynı gramda sistemde kalır.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    cevap icin tesekkur ederim hocam. ev sahibi ile gorusup regal yetkili teknik servisi cagirayim. umarim fiyat yuksek cikmaz.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Demirdöküm 18 lik a4 tipi klima taktırdık. Servis her zamanki üst düzey bilmişliğiyle vakum yapmadı. Israrla yapın dediğimde de iç ünitenin bakır borularının başındaki vanaları açtı ve buyrun fabrikadan vakumlu geliyor dediler. Duvarları ve yalıtımı berbat edip bıraktılar.. Sözde demirdökümün satıcısıyız. Bilseydim böyle sorunlular.. O kadar alım yapmazdım. Yan komşumuza ME Daikin servisi geldi. Alçısına kadar yaptılar. Dış cepheyi de benim çok bilmiş servisim gibi matkabın kırıcı ucuyla değil özel uç ile tam ölçüsünde delip işlerini tamamladıktan sonra vakumlayıp temizleyip gittiler.

    Sorularım ise
    Klima 18 lik olmasına rağmen istediğim gibi soğutmuyor. Nedeni vakum olabilir mi ? Dışarıdan özel servis çağırıp yaptırsam olur mu ?

    Ayrıca fazla kalan yaklaşık 3 metrelik bakır boruyu dış ünitenin arkasına sardılar.. Herhangi bir sorun teşkil eder mi ?

    Klimada dış ünite sürekli çalışıyor. Otomatik fan moduna aldığımda da yine çalışıyor. Halbuki odanın kapıları da kapalı. Sürekli çalıştığı için haddinden fazla serin oluyor. Bunun farklı bir modu var mıdır ? Gece modu işe yarar mı ?


    Teşekkür ederim..




  • tbytby05 kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Bu konuyu önceden düşünüp geçen hafta teslim ettiğim tüm dairelere buat üzerinden alçıpan içerisine yüksek akım kablo çektirdim. Özetle şalteri tavsiye ederim. Olası durumda panoyla uğraşmak yerine direkt şalter ile uğraşırsınız.
  • 4007 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

    Fabrikada iç ünite vakumlanıp içine azot basılıyor evaporatörde kaçak olmadığını kolayca anlamak için. Montajı gerçekleştirmek için zaten o vanaları açmak zorundalar, eee açınca da tüm vakum uçup gitti zaten.

    Heleki gaz boruları nasıl fabrikadan vakumlu geliyor anlamış değilim.

    Vakum yapmamak performans düşüşüne yol açar ama ortamı set edilen dereceye getiremeyecek kadar da düşürmez. Kaç m²'de, hangi ilde vs kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bende o şekilde düşündüm ama sonuçta 5 metre bakır takılıyor ağzı açık olduğu için hava alıyor.. Oda 28 m2 üstat. Bina full yalıtımlı. Şimdi nasıl oluyor diye soracaksınız. Yani parkenin altından tavanına karşılıklı duvarlara kadar yalıtımlı. Diğer teslim ettiğimiz dairelerde böyle. Onlar daha çok verim alıyor. Ayrıca 16 derece yerine 23 derecede kullanıyorum.


    Birde elektrikli sobalar gibi termostat olayı yok mu bunlarda ?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    hocam 7779403 700105 seri no'nun paneline bir baksanız öyle merak ediyorum ki :) hani evlenecek olan arkadaş ben :)
  • ScR3Am05 kullanıcısına yanıt
    SAMSUNG VA Panel hocam :)
  • tekrar merhaba

    diger sorum su olacakti arkadaslar

    az once regal yetkili teknik servisi aradim fiyatlari ogrenmek icin

    ariza tespit icin eve gelis 50 TL

    eger gaz bitmis ise gaz dolum 200 TL

    sizce fiyatlar nasil ?

    yer: maltepe/istanbul
  • Merhabalar 10 yıllık Arçelik neo plasma model klimamız dün soğutmamaya başladı. Zaten yılda en fazla 1 ay kullanılıyor. Klima dıştan normal görünüyor. Yani açınca fanı çalışıyor dış ünite devreye giriyor ama üflemiyor. Sadece sol taraftan azıcık hava geliyor. Kirlenmiştir diye üst kapaklarını söktüm pek bi toz da çıkmadı. Dediğim gibi evi zaten yılda 1 ay anca kullanıyoruz. Tozlu bir mekanda değil. Klimanın üst tarafı soğuyor ama dan bunu etrafa yayamıyor. Böyle oluncada odanın soğuduğunu sanıp dış üniteyi hemen durduruyor. Fana baktım normal aşağıya doğru dönüyor ama sanki ters dönüyormuş gibi hiç hava gelmiyor.

    Üst ve ön kapakları söktüm oradan biraz soğuk yayılıyor. 18 de çalıştırınca odayı biraz serinletiyor şu an.



    Sizce sorun ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quu kullanıcısına yanıt
    Yangından önce ve yangından sonra diye fiyat katsayısı değişti maalesef.
    1 Tüp (11 kg) dupont 410 gazın 948TL olduğu günümüzde Hizmet bedeli dahil 200TL abartılı bir rakam değil ancak 22 gaz ise o işin hakkı 150TL dolaylarıdır diyebilirim. E tabi yetkili servis farkı, piyasaya göre fiyatlar hep yüksektir lakin ileride sorun yaşarsanız muhatabınız olur en azından. Normal usta çağırdığınızda bütün ilgi parayı alana kadardır :)
  • l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    Fan kapasitörünüz arızalı olabilir
    Fan motorunuz arızalı olabilir
    Elektronik kart üzerindeki Fan kontrol devresi arızalı olabilir
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Fan normal hızında dönüyor ama hava gelmiyor. Sanki hava aldığı yerler tıkalı veya kapalı. Olabilir mi böyle birşey?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin tanımlamanız, ''vantilatörün pervanesi dönüyor ama hava üflemiyor'' gibi bir sonuç çıkartır ki yanlış anlamayınız teknik olarak bunun mümkünü yok, serpantinlerin TAMAMEN tıkalı olması durumunda dahi yine de o cross fan size üfleme yapar (Tabi ki yeterli bir üfleme değildir ama üflemeyi etkili hissedersiniz)

    Deseniz ki ''üflüyor ama soğuk gelmiyor'', onu da söylemiyorsunuz zira soğutmanında olduğunu yazmışsınız.

    Bir terslik var bu işte, ya ifade şeklinde ya da cihazın çalışmasında benim anlayamadığım bir şey var.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.