Bahsettiğin türde bir ayar bende göremedim. Denemek için capslock tuşunu numdel e atadım kullanım olarak capslock la tamamen aynı işlevi görüyor açıyor kapatıyor klavye caps ışığı aynı şekilde yanıp sönüyor ancak programdaki tanımlama numarası sabit.
Sanırım, programdaki tanımlama kodları fonksiyonel olarak değil, tuşlara göre yapılmış.
Alttaki "Full teach mod" ve "half teach mod" tuşlarıda yeni tuş kombinasyoları oluşturmak için yapılmış olabilir ama kesin bir fikrim yok.
lakin erkan7307 tavsiye ettigi yontem senin amacin icin cok daha pratik, ordan gitmeni tavsiye ederim.
erkan7307:
pm atarken pmin geldi :) ben aslinda numpad deki (senin resimde 104 nolu tuş) tuşun virgül degil nokta basmasi icin cok uzun süredir "Microsoft Keyboard Layout Creator" i kullaniyorum, daha dogrusu mklc ile yaptigim tek tuş degisikligi ile ayarlanmış klavye setini kullaniyorum. Senin programi gorunce belki daha pratik bir sekilde yapabilirim dedim, lakin kismet degilmis.
yinede ihtiyac duyulacak diger isler icin, mesela jediknight in amaci, KeyTweak cok güzel bir program. Bir daha teşekkürler.
Lancelot_Real İstediğin şey sadece numdel tuşunun nokta basmasıysa, bu programla yapabilirsin. Açılır menüye dikkat ettiysen böyle bir seçenek (sanırım bağımsız karakter olarak) var. Bunu denedinmi?
erkan7307
gec cevap icin afedersin, epostaları karıştırmışım.
dedigini denedim, 104 nolu tuşa bir onceki postada gosterdigin gibi . (nokta) koydum. Yeniden baslattim, simdi 104 nolu tuş "ç" basiyor :), üstelik "numlock" un acik yada kapali olmasi durumu degistirmiyor. Oysa numlock kapali iken "del" calismali idi.
tamam, simdi ç yerine . gelmesi icin bagzi seyler yapilabilir (aklimda birkac deneme var) lakin her halukarda "numlock" kapali/acik durumu icin ayri atama yapilamamasi asıl can sıkıcı sey.
Sakın yanlış anlama, maksadim kusur bulmak degil, tam tersi, en baştan dedigim gibi keymap cok güzel ve pratik bir program, temel tuşlari ve q klavye kullananlar icinde aratuşlarin %95 nini rahatlikla degistirebiliyor. Benim şansıma aradigim degisiklik icin secenek yokmuş, yinede cani sagolsun, ben keymap i yinede ihtiyac duydukca kullanmaya devam ederim, %95 tuş degistirme isini mklc ile yapacagima keymap ile birkac saniyede yaparim. Bir daha tesekkurler.
Evet haklısın sen"ç" deyince klavyeye baktım sağında "nokta" var sonra programa baktım bir altında "/" işareti var onu denedim. Sonuç... evet bu sefer oldu ama "numlock"un bu duyarsızlığı karşısında bir işe yaramayacak olması kötü!
Neyse sağlık olsun.
arkadaşlar bu microsoft keyboard layout indirdim kurdum ama mantığı çözemedim.
yani nasıl kullanıcaz bilgisi olan varmı ?
teşekkürler
Hoş bir program ama gerek yok ya :)
bana lazım. yardım lütfen...
Oyuna girdiğimde ESC tuşu ile ilgili sıkıntılar yaşıyordum.Bu program yardımcı olucak sanırım.Teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme