bilgisayar açıldıktan 2-3dk sonra klavye ve mouse kilitleniyor çalışmıyor ama bilgisayar gayet normal bir şekilde çalışıyor. örneğin msn deyken karşı taraf size mesaj gönderiyor ama ben bişiy yapamıyorum
Birkaç nedeni olabilir. Örneğin her iki donanımında arızalı olabilir. Anakartın arızalı olabilir. İşletim sistemin çökmeye başlıyor olabilir. Başka donanımlar deneyiniz. Olmazsa format çekebilirsiniz ki bundan önce güvenli kipte açıp bir süre daha test ediniz. Böylece sistemde bir zararlı var mı onu görürsünüz. Yoksa anakart diyeceğim. Bu durumda da servise götürmeniz gerekir...
klavye fare girişleri PS/2 mi Kullanıyorsunuz USB mi yoksa comportmu ? usb ise biostan usb girişlerini kontrol edin diyeceğim ama zaten kontrol edemiyorsunuz siz en iyisi ya biosu flashlayın yada jumper ayarlarından biosu sıfırlayın.
normal klavye ve fare kullanıyorum yuvarlak girişli sanırım sorun anakart fanının çalışmamasından kaynaklanıyor
quote:
Orijinalden alıntı: Mclskn
normal klavye ve fare kullanıyorum yuvarlak girişli sanırım sorun anakart fanının çalışmamasından kaynaklanıyor
Anakart fanı çalışmıyorsa sorun başka kaynaklı olabilir... Anakartında şişmiş veya deforme olmuş bobin var mı?
hayır yok . fanı söktüğümde o kadar tozlanmış ki içi elimle bile zor çeviriyorum temizleyip denedim olmadı bakalım yeni alıp deniycem
Öncelikle güvenli mod da aç bilgisayarını ve aynı sorunun olup olmadığını kontrol et... Eğer böyle bi sorun oluşmuyorsa güvenli mod ile sistem geri yükleme yaparak bu sorunu çözebilirsin, fakat güvenli modda da aynı sıkıntı varsa, klavye ve mousenin arızalı olmadığından emin olduktan sonra format atabilirsin...
Ancak;
İkisinin aynı anda arıza yapması çok küçük bir ihtimal büyük olasılıkla sistemin virüs yemiştir...