Şimdi Ara

Klavye ile Bilgisayar Açmak ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşın bi anakart var. biostan şifre koyuyosun ve bilgisayar kapalıyken klavyeden şifreyi girince bilgisayar kendiliğinden açılıyo. Arkadaş bunu ayarlamış şifreyi koymuş ama şifreyi firince bilgisayar açılmıyo. Power butonuna basınca da açılmıyo. Yani bilgisayar hiçbi şekilde açılmıyo.
    Nası açarız biz bu aleti ya?????
    YARDIIIMM???

• Benim anakartta da öyle bir özellik var ama hiç denememiştim. Önce bios pilini çıkarın bir kaç dakika bekleyin ya da bios resetleme jumper ını reset e ayarlayıp bilg. ı açın kapatıp tekrar jumperı eski konumuna getirin. Belki bios default ayarlarına döner ve bilgisayarı açabilirsiniz. Aklıma gelen bunlar. Umarım işinize yarar. Kolay gelsin.
  • arkdaşında dediği gibi bios'u sıfırlaman lazım bende mouse'un sağtuşu ile açıyorum bilgisayarı daha kolay oluyor :D
  • Arkadaşlar nası oluo o iş biraz açıklarmısınız yaf hayret ettim!!! Klavye ile dediğiniz?
  • biosu resetle kardesim baska çaresi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EECFCE0DC -- 20 Kasım 2005, 19:09:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaRaNoViC

Arkadaşlar nası oluo o iş biraz açıklarmısınız yaf hayret ettim!!! Klavye ile dediğiniz?

bende bios'ta power diye bölüm var odan açma seçenekleri var mouse ile klavye ile ağdan sinyal gelince falan değişik değişik açma seçenekleri var...
  • Evet o şekilde mouse ile açmak çok kolay ve tatlı oluyor ama evde ufak çocuk varsa bu biraz sorun çıkartabiliyor? en azından siz evde yokken
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarı çalıştırmak için kullanılan en yaygın yöntem power düğmesine basmaktır. Yada şöyle diyelim,Farzedelim ki power düğmesi çalışmıyor? Ancak bu olay size zor geliyor ya da bilgisayarınızı çalıştırmak için farklı yöntemler arıyorsanız işte size bir kaç yöntem...
    Bu yöntemlerle bilgisayarınızı Mouse sağ tuşu ya da klavyeden girilen bir parola ile çalıştırmanız mümkün. Bütün bu ayarlar için önce BIOS 'a girmemiz gerekecektir. Bunun için bilgisayarınız açılırken DELETE tuşuna basmanız yeterli
    olacaktır. BIOS da 'INTEGRATED PERIPHERALS' bölümüne girin ve 'Power On
    Function' ayarını bulun. Burada genel olarak 'Button Only' seçeneği seçilidir.
    Bu kısmı 'Mouse Right' yapmanız halinde artık bilgisayarınız Mouse sağ tıklamasıyla açılacaktır. Bir diğer alternatif ise bu bölümü 'Password' olarak
    ayarlarsanız 'KB Power On Password" kısmında belirttiğiniz herhangi beş karakterlik bir parola ile makinenizi açabilirsiniz. Bütün bu yöntemler size saçma geliyor, "Ben power tuşuma basarım makinemi açarım" diyorsanız söyleyecek bir söz yok!

Sanırım bu bilgiyi bilmeyen yoktur ama genede verim dedim.baksana yapan yapmış ama kimse sır vermemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewelfener -- 20 Kasım 2005, 22:56:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ewelfener

Bilgisayarı çalıştırmak için kullanılan en yaygın yöntem power düğmesine basmaktır. Yada şöyle diyelim,Farzedelim ki power düğmesi çalışmıyor? Ancak bu olay size zor geliyor ya da bilgisayarınızı çalıştırmak için farklı yöntemler arıyorsanız işte size bir kaç yöntem...
    Bu yöntemlerle bilgisayarınızı Mouse sağ tuşu ya da klavyeden girilen bir parola ile çalıştırmanız mümkün. Bütün bu ayarlar için önce BIOS 'a girmemiz gerekecektir. Bunun için bilgisayarınız açılırken DELETE tuşuna basmanız yeterli
    Bu kısmı 'Mouse Right' yapmanız halinde artık bilgisayarınız Mouse sağ tıklamasıyla açılacaktır. Bir diğer alternatif ise bu bölümü 'Password' olarak
    ayarlarsanız 'KB Power On Password" kısmında belirttiğiniz herhangi beş karakterlik bir parola ile makinenizi açabilirsiniz. Bütün bu yöntemler size saçma geliyor, "Ben power tuşuma basarım makinemi açarım" diyorsanız söyleyecek bir söz yok!

Sanırım bu bilgiyi bilmeyen yoktur ama genede verim dedim.baksana yapan yapmış ama kimse sır vermemiş.

walla ben bilmiodum saol

• quote:

Orjinalden alıntı: g_vanilya

quote:

Orjinalden alıntı: ewelfener

Bilgisayarı çalıştırmak için kullanılan en yaygın yöntem power düğmesine basmaktır. Yada şöyle diyelim,Farzedelim ki power düğmesi çalışmıyor? Ancak bu olay size zor geliyor ya da bilgisayarınızı çalıştırmak için farklı yöntemler arıyorsanız işte size bir kaç yöntem...

walla ben bilmiodum saol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.