Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

KLASÖR İÇİNDEKİ DOSYALARI LİSTEYEN PROGRAM-ARŞİVCİLERE ÖZEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir Kullanıcı, 2 Masaüstü Kullanıcı
45
Cevap
7
Favori
18.064
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> İşletim Sistemleri ve Yazılımlar >> Yazılım Genel >> KLASÖR İÇİNDEKİ DOSYALARI LİSTEYEN PROGRAM-ARŞİVCİLERE ÖZEL
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    11358 Mesaj
    Herkese merhabalar.Bu programı çok aramıştım zamanında ve gerçekten çok zor bulmuştum.Programın ismi Print Folder Pro.Şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum.Programın özelliği herhangi bir klasör içerisindeki alt klasörlerin isimlerini size text dosyası olarak vermesidir.Örneğin 1000 filmden oluşan bir arşiviniz var ama bu arşivin elinizde isim listesi yok.İşte bu program tam size göre.Hemen anlatımına geçelim.

    NOT:Verdiğim hiç bir linkte warez,serial vb paylaşım yoktur !!!

    Önce programı indirmek için aşşağıdaki linke tıklıyoruz.(Programın üreticisinin sayfasıdır)

    http://no-nonsense-software.com/

    Programımızı indirdikten sonra normal olarak kuruyor ve programımızı açıyoruz.Birkaç ayar yapıcaz.

    1-Programı açıp, üstten Options sekmesine atlıyoruz..



    2-Daha sonra "More Options" kısmına tıklıyoruz.



    3-Burda yaptığımız ayar,sadece Klasör isimlerini almamızı sağlayacak..Resimde görülen yere tıklayıp tamam diyoruz..



    4-Şimdi tekrar "Navigator" sekmesine geliyoruz ve işaretlediğim yerleri resimde görüldüğü gibi yapıyoruz.OK deyip programdan çıkıyoruz.(Kaç dosyaya kadar ineceğimizi gösteriyor)



    5-Şimdi programdan çıkıp, Ana Klasörümüzün üstüne geliyoruz.Sağ tıkladığımızda program gözüküyor zaten.Tıklıyoruz.



    6-Daha sonra resimde görüldüğü gibi çıkan kısmı kopyalayıp Word dosyasının içine atıyoruz.Print Folderdan çıkıyoruz artık.



    7-Word içinde CTRL + H yapıyoruz ve resimde görüldüğü gibi istemediğimiz kısımları bulup otomatikmen siliyoruz.Aranan kısmına istemediğimiz kelimeleri kopyalıyoruz ve Yeni Değer kısmını da direk boş bırakıyoruz.Daha sonra Tümünü Değiştire basıyoruz.



    8-En son durum bu şekilde.Hadi hayırlı olsun.




    Not:Tüm anlatım ve resimler bana aittir.



    |
    |
    _____________________________




  • Yarbay
    11358 Mesaj
    Benden başka arşiv yapan pek yok herhalde
    |
    |
    _____________________________
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    Güzel çalışma üstat adım adım anlatmışsın teşekkürler. Eminim arşivcilerin işine yarayacaktır. Benimde önerdiğim 2 program olacak. Birincisi GrieeX ; http://www.griee.com/Downloads/GrieeX.2.1.2.rar
    Program Açıklaması
    GrieeX Film Arşivleme Programı basit kurulumu ve kullanışlı Türkçe menüleriyle film arşivleyenlerin ihtiyaçını karşılayabilecek bir programdır. IMDb.com'dan İngilizce bilgi sağlayabilir. Arşivinizde bulunan filmin adını, gösterim tarihini, yönetmenini, konusuna göre kategorisini, süresini, dilini, konusunu, puanını, aldığı oyu, oyuncularını ve IMDb resmini programı kullanarak ekleyebilirsiniz.

    Beyazperde.com, Film.com.tr, Sinema.com, Sinematurk.com, Sinemalar.com sitelerinden arşivinizdeki filmler için film ismi ve konusu hakkında bilgi alabilirsiniz. Amazon.com, Dvdempire.com, Moviegoods.com, Google.com, IMDb.com sitelerinden büyük film boy afişlerini indirebilirsiniz.

    Desteklediği Formatlar:

    Video: MKV, OGM, AVI, DivX, WMV, QuickTime, Real, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DVD (VOB)
    (Codec: DivX, XviD, MSMPEG4, ASP, H.264, AVC...)
    Audio: OGG, MP3, WAV, RA, AC3, DTS, AAC, M4A, AU, AIFF

    Özellikleri:

    * Diğer film arşiv programlarından import (verileri GrieeX veritabanına otomatik alma) işlemi. GrieeX Import modülü ile Diviks, DivXTurk, PivX, DivxARC, All My Movies, eXtreme Movie Manager programlarında kayıtlı filmlerinizi çok kolay bir şekilde GrieeX programına aktarabilirsiniz.
    * Veritabanınızda bulunan filmleri bir tuşa basarak Excel ortamına aktarıp arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
    * Excel üzerinde kayıtlı filmlerinizi tek tuşla GrieeX’e aktarabilirsiniz.
    * IMDb Toplu Güncelleme Modülü ile kayıtlı filmlerinizin tamamını veya seçeceğiniz kadarını otomatik olarak Imdb güncel bilgilerini bir tuş yardımıyla güncelleyebilirsiniz.
    * İstatistikler ekranı ile kayıtlı filmleriniz hakkında genel bilgiler edinebilirsiniz
    * GrieeX üzerinden diskinizdeki filmleri, klasörler arasında dolaşmadan hızlı bir şekilde çalıştırabilirsiniz.
    * Vereceğiniz kişisel puanlar ile kendi sıralamanızı oluşturabilirsiniz.


    ve diğeri
    http://forum.donanimhaber.com/m_21658930/tm.htm adresinde tanıtımı yapılmış uygulama.
    Bir arşivcinin alet çantasında bulunması gerektiğini düşündüğüm programlar.
    |
    |
    _____________________________




  • Yarbay
    11358 Mesaj
    Kimse denemedi mi?
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    7206 Mesaj
    Bunun için yazılıma gerek yok. Dos komut satırında ilgili klasöre girip DIR /b > LISTE.TXT komutu ile bütün dosya adlarını text olarak bir dosyaya aktarabilirsiniz..

    veya

    DIR /b /s > LISTE.TXT alt klasörlerle birlikte
    DIR /b *.avi > filmler.TXT

    gibi DIR komutunun dilediğiniz parametresini kullanarak istediğiniz listeyi oluşturabilirsiniz, word ile editlemeye bile gerek kalmaz.

    DIR /? yaparak bütün parametreleri görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 15 Temmuz 2010; 16:48:54 >
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    755 Mesaj
    Teşekkürler bende buna benzer birşey arıyordum =)
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    535 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Kumandan

    Bunun için yazılıma gerek yok. Dos komut satırında ilgili klasöre girip DIR /b > LISTE.TXT komutu ile bütün dosya adlarını text olarak bir dosyaya aktarabilirsiniz..

    veya

    DIR /b /s > LISTE.TXT alt klasörlerle birlikte
    DIR /b *.avi > filmler.TXT

    gibi DIR komutunun dilediğiniz parametresini kullanarak istediğiniz listeyi oluşturabilirsiniz, word ile editlemeye bile gerek kalmaz.

    DIR /? yaparak bütün parametreleri görebilirsiniz.



    Bende teşekkür etmek isterim.
    klasör içinde bulunan resimlerin isimlerini alıp web de yayınlamam gerekiyordu buda çok uzun süsüyordu.
    Çok çok sağol üstad tek satır komut ile halloldu.
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    7206 Mesaj
    rica ederim, işinize yaradıysa ne mutlu bana.
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    455 Mesaj
    Paylaşım için teşekkürler
    Total Commander programı ile de bu işlemi yapabilirsiniz.
    Total commander yani dosya yöneticisinin onlarca işlevinden sadece biri.

    İsteyen olursa burada anlatabilirim
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    167 Mesaj
    Bir katkı da benden olsun:
    Aşağıdaki satırı bir text dosyasına kopyala ve dosyanın uzantısını değiştirerek ".txt" yerine ".bat" yap. Listelemeyi yapmak istediğin dizine koy. Çift tıkla. "Liste.txt" diye bir text dosyası içerisinde listelendiğini göreceksin. Saygılar.


    chcp 1254 
    dir *.* /b <span>></span><span>></span>Liste.txt


    16-18.02.2014 de yapılan ekleme:

    Alfabetik olarak sıralı olması için:
    chcp 1254 
    dir *.* /b /o:n <span>></span><span>></span>Liste.txt


    Sadece dosyaların listelenmesi için:
    chcp 1254 
    dir *.* /b /o:n /a:-d <span>></span><span>></span>Liste.txt


    15.03.2015'te yaptığım değişiklik ile Türkçe karakter sorunu çıkmaması lazım ama yine de olursa,

    TÜRKÇE KARAKTER SORUNU İÇİN:
    Bir çözüm yolu var ancak Notepad++ kurulu olması lazım.
    1. Oluşturduğunuz dosyayı Notepad++ da açın.
    2. Kodlama -> Karakter Takımı -> Türkçe -> OEM 857 seçtiğinizde karakterlerin düzgün göründüğünü göreceksiniz.
    3. Tümünü seçip aynı programda açılmış boş bir sayfaya, notepadde açılmış boş text dosyasına ya da excele kopyalayıp yapıştırırsanız karakterlerin doğru olduğunu göreceksiniz.
    Tamamı:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=88073080

    Not: Parametreler için aşağıdaki linkten "dir" maddesine bakabilirsiniz
    Command-line reference A-Z



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiroRew -- 15 Mart 2015; 16:51:59 >
    _____________________________




  • Çavuş
    45 Mesaj
    HiroRew hocam senin sayende bir dileğim gerçeğe dönüştü çok ama çok teşekkür ederim...
    |
    |
    _____________________________
    Komşusunun yiyecek bulamayıp da aç olarak yattığını bildiği halde, yardımda
    bulunmayan bir zengin tam bir iman sahibi değildir.
  • Onbaşı
    17 Mesaj
    HiroRew Ben de sizin cevabınızı uyguladım sıkıntı bitti:-) Daha süslüye zaman bulursak bakarız:-)) Sağolun... PAYLAŞMAK GÜZELDİR!..
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    161 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: HiroRew

    Bir katkı da benden olsun:
    Aşağıdaki satırı bir text dosyasına kopyala ve dosyanın uzantısını değiştirerek ".txt" yerine ".bat" yap. Listelemeyi yapmak istediğin dizine koy. Çift tıkla. "Liste.txt" diye bir text dosyası içerisinde listelendiğini göreceksin. Saygılar.


    dir *.* /b <span>></span><span>></span>Liste.txt


    Düzeltme: Daha önce yazılmış. Ben de farketmeden tekrar yazmışım.

    başlığı açan arkadaş dosyaları görüntülemek için anlatmış (teşekkürler) konuyu ama bana dosya isimleride lazımdı


    @HiroRew çok kolay ve cmd ekranıyla uğraşmadan hani sihirbaz sırrı gibi birşey yazmış :)

    2nizede teşekkürler.
    _____________________________
    Fenerbahçe'li..
  • Yarbay
    11358 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: kordem

    quote:

    Orijinalden alıntı: HiroRew

    Bir katkı da benden olsun:
    Aşağıdaki satırı bir text dosyasına kopyala ve dosyanın uzantısını değiştirerek ".txt" yerine ".bat" yap. Listelemeyi yapmak istediğin dizine koy. Çift tıkla. "Liste.txt" diye bir text dosyası içerisinde listelendiğini göreceksin. Saygılar.


    dir *.* /b <span>></span><span>></span>Liste.txt


    Düzeltme: Daha önce yazılmış. Ben de farketmeden tekrar yazmışım.

    başlığı açan arkadaş dosyaları görüntülemek için anlatmış (teşekkürler) konuyu ama bana dosya isimleride lazımdı


    @HiroRew çok kolay ve cmd ekranıyla uğraşmadan hani sihirbaz sırrı gibi birşey yazmış :)

    2nizede teşekkürler.

    yalnız o yöntem türkçe karakterleri içine almıyor.bende olmadı siz de bir dener misiniz?
    _____________________________




  • Teğmen
    161 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: ALBAY

    quote:

    Orijinalden alıntı: kordem

    quote:

    Orijinalden alıntı: HiroRew

    Bir katkı da benden olsun:
    Aşağıdaki satırı bir text dosyasına kopyala ve dosyanın uzantısını değiştirerek ".txt" yerine ".bat" yap. Listelemeyi yapmak istediğin dizine koy. Çift tıkla. "Liste.txt" diye bir text dosyası içerisinde listelendiğini göreceksin. Saygılar.


    dir *.* /b <span>></span><span>></span>Liste.txt


    Düzeltme: Daha önce yazılmış. Ben de farketmeden tekrar yazmışım.

    başlığı açan arkadaş dosyaları görüntülemek için anlatmış (teşekkürler) konuyu ama bana dosya isimleride lazımdı


    @HiroRew çok kolay ve cmd ekranıyla uğraşmadan hani sihirbaz sırrı gibi birşey yazmış :)

    2nizede teşekkürler.

    yalnız o yöntem türkçe karakterleri içine almıyor.bende olmadı siz de bir dener misiniz?

    bende de türkçe karakterlerde sıkıntı oldu.

    ctrl+H tuşuna basıp, bozuk harfı kopylaıp alta düzeltilmiş harfi yazın sonra tümünü değiştire tıklayın. aklıma ilk gelen bu
    _____________________________
    Fenerbahçe'li..




  • Teğmen
    167 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: kordem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ALBAY

    quote:

    Orijinalden alıntı: kordem

    quote:

    Orijinalden alıntı: HiroRew

    Bir katkı da benden olsun:
    Aşağıdaki satırı bir text dosyasına kopyala ve dosyanın uzantısını değiştirerek ".txt" yerine ".bat" yap. Listelemeyi yapmak istediğin dizine koy. Çift tıkla. "Liste.txt" diye bir text dosyası içerisinde listelendiğini göreceksin. Saygılar.


    dir *.* /b <span>></span><span>></span>Liste.txt


    Düzeltme: Daha önce yazılmış. Ben de farketmeden tekrar yazmışım.

    başlığı açan arkadaş dosyaları görüntülemek için anlatmış (teşekkürler) konuyu ama bana dosya isimleride lazımdı


    @HiroRew çok kolay ve cmd ekranıyla uğraşmadan hani sihirbaz sırrı gibi birşey yazmış :)

    2nizede teşekkürler.

    yalnız o yöntem türkçe karakterleri içine almıyor.bende olmadı siz de bir dener misiniz?

    bende de türkçe karakterlerde sıkıntı oldu.

    ctrl+H tuşuna basıp, bozuk harfı kopylaıp alta düzeltilmiş harfi yazın sonra tümünü değiştire tıklayın. aklıma ilk gelen bu

    Doğru. Dosya adlarındaki türkçe karakterleri düzgün göstermiyor. Ayrıca sanırım win 7'de de çalışmıyor. araştıracağım.
    |
    |
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    455 Mesaj
    cmd ile liste aldığımızda boyutları da yazma imkanı var mı örnek filmismi.mkv 14.5 gb veya mb şeklinde.
    _____________________________
    Her İnsan Ölür Ama Her İnsan Gerçekten Yaşamaz.
  • Teğmen
    167 Mesaj

    TÜRKÇE KARAKTER SORUNU İÇİN:
    Bir çözüm yolu var ancak Notepad++ kurulu olması lazım.
    1. Oluşturduğunuz dosyayı Notepad++ da açın.
    2. Kodlama -> Karakter Takımı -> Türkçe -> OEM 857 seçtiğinizde karakterlerin düzgün göründüğünü göreceksiniz.
    3. Tümünü seçip aynı programda açılmış boş bir sayfaya, notepadde açılmış boş text dosyasına ya da excele kopyalayıp yapıştırırsanız karakterlerin doğru olduğunu göreceksiniz.

    Sorun, oluşturulan text dosyasının "MS DOS CP 857"ye göre kodlanmış olmasından kaynaklanıyor. Notepad ise bunu "Windows CP 1254"e göre yorumluyor. (DOS kod sayfası OEM, Windows kod sayfası ise ANSI olarak da adlandırılıyor.) (CP=Code Page=Kod Sayfası) Bu iki kod sayfası da Türkçe için modifiye edilmiş ama birisi DOS için, diğeri Windows için, adlarından anlaşılabileceği gibi. Haliyle temel ASCII karakterleri dışındaki karakterler farklı gözüküyor.

    Not 1: Bu yöntem Windows CP ile kodlanamayan -Unicode gerektiren- karakterler için çalışmayacaktır.
    Not 2: Bu söylediklerimi Windows XP işletim sisteminde denedim.
    Not 3: Notepad++ dışında da güzel editörler var. Ör. Crimson, Comodo Edit. Bu imkan onlarda da mevcut olabilir. Ben Notepad++'ı tercih ediyorum.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiroRew -- 17 Şubat 2014; 10:36:17 >
    |
    |
    Bahsedilenler: kordem kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör ALBAY
    _____________________________




  • Teğmen
    167 Mesaj

    Tam dediğiniz gibi olmasa da şu yapılabiliyor:

    chcp 1254 
    dir *.* /n /c /o:n <span>></span><span>></span>Liste.txt


    Daha önce de yazdığım gibi bir text dosyasına yazılacak, sonra uzantı .bat yapılacak.
    Saygılarımla

    Not: Parametreler için aşağıdaki linkten "dir" maddesine bakabilirsiniz
    Command-line reference A-Z



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiroRew -- 15 Mart 2015; 16:52:45 >
    |
    |
    CallOfTheWild kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    455 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: HiroRew

    Tam dediğiniz gibi olmasa da şu yapılabiliyor:

    dir *.* /n /c /o:n <span>></span><span>></span>Liste.txt


    Daha önce de yazdığım gibi bir text dosyasına yazılacak, sonra uzantı .bat yapılacak.
    Saygılarımla

    Not: Parametrelere şuradan bakabilirsiniz:
    dir

    Hocam Teşekkürler.
    GrieeX programı ile hallettim.
    _____________________________
    Her İnsan Ölür Ama Her İnsan Gerçekten Yaşamaz.
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
SEO
Masal
haberler
son dakika
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR4
0,359
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.