Şimdi Ara

Klasik soruları yapamamak sizce Sorun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05C9F9077 -- 23 Şubat 2019; 15:9:32 >

• Tyt mat harici sorun.dierleri klasiğe yakın çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam nasıl bir sınav gelecek bilemeyiz bir az daha cebirini güçlendirmek için üstüne gidebilirsin bence ne olur ne olmaz diye şahsi fikrim bu yönde. Ben de tam tersi denemelerde yeni nesil muhabbetine çok takılıyorum yeni nesil yapacağız diye çok acayip sorular geliyor bu senekilere bakıyorum çıkmışlara yani hikayeli ama orta denemelere bakıyorum hikayeli ama zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen tyt denemesine girdim.Sınavda 6 tane klasik zor soruyu yapamadım.Aynı sorundan bende muzdaribim.Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun tabikide karekök yeni nesil kitaplarında diyorki "yeni nesil diye adlandırılan soruları çözmek için klasik matematik bilginizin sağlam olması lazım" yani bu yeni nesil sorular eskisinin üzerinde inşaa edilmiş ve eskisini bilmeden yenisini çözmen zor.

Yani toplama çıkarma bilmeden problem sorusu çözmeye benziyor.
  • Nasıl yapacağız o zaman. Konuyu internetten dinliyorum ama karekökün sb'sini elime alınca tık yok.

Konuyu hiç bilmeden çözülmez elbette ama basit bir temelle mantık yürüterek yapılabiliyor.
  • Hocam yorumları okumadım başlığa bakarak söyleyeyim;
    Büyük bir sorun olarak görüyorum.Çünkü ''Yeni tarz sorular''dediğimiz sorular bu klasik soruların problemleştirilmiş hali.Yani önce soruyu anlayarak,soruyu klasik soruya çevirip çözüyorsun.Soruda sana bir durum anlatıyor.Anlattığı durumu anlıyorsun ve klasik soruya çevirip çözüyorsun.Mesela tyt 2018 deki buzdolabı olan soru buna örnek.Aç ösym nin sitesini bak.Klasik soruları çözemiyorsan o problemleştirilmiş soruları anlaman bi işe yaramaz.Anlasan bile çözümü yapamıyorsun çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktulu dinlerim -- 27 Ocak 2019; 22:25:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Paragraf için taktik var mı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıda "yuvasten" arkadaşın verdiği cevabın aynısını yazacaktım, buzdolabı sorusu örneği ile ama kendisi yazmış. Arkadaşımızı tebrik ediyorum ve %100 katılıyorum. O yüzden anlamıyorumu yok hocam rahat ol zamanla anlayacaksın.

Kimse anasının karnında öğrenmiyor, inan zamanla kalem oynatmadan çözeceksin soruları.
  • Ben o buzdolabı sorusunu tamamen mantıkla çözmüştüm. " buzdolabının uzunluğu 2m=√4, buna en yakın da √3. "
    Bence ösym'nin de istediği buydu. Soruyu klasiğe çevirtip çözdürecekse yine ezberci sistem olmuyor mu?

Yani bu tarz sorular için köklü sayıların tanımını bilmek yeterli oluyor. Klasik sorular gibi kurallara, soru tiplerine çalışmana gerek yok ki.
  • Ben hepsini yaptığım için bilmiyorum

• 8. soru bahsettiğim şekilde bir soru mesela.Aslında bir eşitsizlik verilmiş bunun mutlak değer olarak karşılığı isteniyor.Ama gerçek hayata uyarlanmış.
    10.soru terazi ağırlıkları yoluyla denklem sorusu sormuş.

Ezberci sistem olmuyor çünkü soruyu önce anlayıp,ondan sonra çözmen gerekiyor.Ve bunu sınırlı sürede yapacaksın.Haliyle ezber yapan adam soru bankalarında alıştığı soruları görmeyince bir afallayacak.Soruyu anlayacak ve kısa sürede çözecek.İşe anlamayı kattığı için ezberci olmuyor.Tabii ki yine sistem ezberci,sınavın ezbere dayanıp dayanmaması önemli değil.okulda verilen eğitimin ezbere dayanıp dayanmamasıyla alakalı bir durum o.
  • Eskisini çözmeden yenisini çözemezsin diyen arkadaşlar hiç kareköközmemiş sanırım. o kadar kasıntı üslü köklü çarpanlara ayırma soruları kesinlikle gereksiz. lti gibi baba konuların veya yeni nesil soruların hiçbirinde kasıntı bilgi istemiyor. geçen seneki çarpanlara ayırma, üslü sayı sorularına bakın bir de karekök endemik gibi yayınlara. zerre alakaları yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.