Şimdi Ara

Klasik araba hayali...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba;
    Az sonra yazacağım konu belki biraz günümüz şartlarında biraz zor olabilir ama küçüklüğümden beri istediğim için araştırıp konu hakkında fikir sahibi olmak istiyorum. 6lı -7li yaşlarımdan beri klasik araba merakım olup yurt dışına gidip güzel klasik bir model araba alıp o klasik arabam ile oradan dolaşa dolaşa türkiyeye getirmek gibi bir planım hatta hayalim vardı. Belki bu sorucağım sorular da cok rahat internetten cevaplarına ulaşabileceğim sorulardır fakat bu konularda tecrübeler daha faydalı olurmuş gibi geldi.
    Öncelikle arabayı almak istediğim ülke kara yolu ile ulaşım sağlamak istediğim için Avrupa olmalı ve muhtemelen araba veya motor denince akla gelen ilk ülkelerden olduğu için Almanya olabilir. Yada almak istediğim araba Jaguar olması nedeni ile jaguarın başkenti İngiltere olabilir(tabi kafamda bir araba daha var). Tabi bu kadar da kesin gidicem gibi konuşmak istemiyorum maddi imkanlar doğrultusunda ne olur ne olmaz bilinmez ama bir miktar birikimim var bu konuda.
    Neyse sorum böyle bir durum mümkün mü? Mantıklı mı mantıksız mı onu sormıcam. Belki buradan hurdasını bulup parçalarını sipariş etmek maddi açıdan daha mantıklı olabilir ancak niyeyse bu konuda hevesim bu şekilde.Almak istediğim araçlar 1970-1974 Model Jaguar E-type veya 1973 model Datsun S30 (240Z).Bu araçlara bakabileceğim Avrupa genelinde de olabilir veya İngile
    tere, Almanya için bir ilan sitesi bileniniz var mı? Daha önce böyle bir işe girişen, tanıdığı akrabası olan var mı? Türkiyeye getirirsem ne kadar vergisini ödemem gerekir? Veya şu gürcistandan alınan arabalar gibi yurt dışına sokup çıkarmak mı gerekir? Eğer öyle bir durum olursa aldığım ülkeye mi terkar sokup çıkarmam gerekir?
    Ayrıca mümkün olursa eğer o arabanın da o yolu tek marşta çıkarması tehlikeli olup aynı zamanda arabaya da zulüm olacağının farkında olmam nedeni ile dinlendire dinlendire geze geze getirmeyi hayal ediyorum.







  • Türkiyede yaşıyorsanız, Mercedes 500 SEL tarzı bir hastalıktır bu.

    Yaş ilerleyince geçiyor.Sabredin


    Ben challenger ın modelini aldım. Arada bir kutusundan çıkarıp seviyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Türkiyede yaşıyorsanız, Mercedes 500 SEL tarzı bir hastalıktır bu.

    Yaş ilerleyince geçiyor.Sabredin


    Ben challenger ın modelini aldım. Arada bir kutusundan çıkarıp seviyorum.


    En azından fikir sahibi olamadan şartları göremeden ilk yoruma da pes etmeyeyim bari
  • lise zamanında okulun atölyesinde iki kapılı mavi ford granada vardı. 15 yaşındaki bir öğrenci için muazzam bir araçti. 4 sene sonunda arabayı çalışır yürür duruma getirdik. 37 ye merdiven dayadım hayalimdeki en büyük arabadir. Böyle bir aracı toparlamak için zaman,mekan, işi bilen usta ve sağlam bir bütçe lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.