Şimdi Ara

KKTC Internet Ne Kullanmalı ? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
1
Favori
62.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem_hakan

    24 mbit hizmet alabileceğim bir servis sağlayıcı var mı Girne de acaba?
    Bir de 8 mbit bile olsa stabil sınırsız internet ne önerirsiniz.
    Superonline var 8 mbit sınırsız. Siz ce nasıldır?

    Biraz geç olacak ama Kıbrısonline 8 mb kullanıyorum şu an. Diğerlerine göre daha iyi durumda. League of legends oyununda 77-100 arası ping oluyor genellikle. Nadiren de olsa 100 ün üzerine çıkabiliyor.

    Extend bir süre iyiydi sonra bozduğu için bıraktım. Nethouse adanın en kötü internet firması açık ve net. Multimax'da 15,20MB den bahsediyordu. 6 Aylık peşin ödeyerek aldım, eve gelip kurdular 3mb hız ve speedtest sitesinde bile 100 ün üzerinde ping çıktı (online oyunlarda yurtdışı serverlarında olduğu zaman oyun içi ping 300 ü geçer bu durumda). Görevliye 'Bu normal değil' dedim ve 'Valla kardeş bizim mal bu' cevabı üzerine aynı gün iade ettim.

    Uuzun lafın kısası şu an için Kıbrısonline kötünün iyisi durumunda.. Bildiğiniz daha iyi bir firma varsa bana da önerebilrisiniz.




  • @Argonath LXI: eve internet takmaya gelen adamla muhatap olman yanlış zaten, ona niye soruyorsun? onu geçtim aynı gün iptal etme niye? müşteri hizmetlerine durumu anlatmalıydın onlar sorunu içeriye bildirip yüksek ihtimalle çözerdi, en azından 3 gün beklerdin. bende ilk taktırdığımda sıkıntılar yaşamıştım şimdi 1 seneyi geçti rahat kullanıyorum.
    zaten kıbrısonline berbat ve pahalı, herkesin fikri bu yönde.

    @cem_hakan: adsl de 24 Mbps yok, 16 Mbps te yok. Girne'de wireless olarak o hızlara ulaşan tek firma var o da Multimax.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 20 Ağustos 2016; 17:01:47 >
  • Ben şu an haspolat bölgesindeyim. Netnice kullanıyorum oldukçada memnunum 60 liraya 10 mb'e kadar hız diyor ben 8 denaşağı düşmedim. Sitelerinde daha başka tarifelerde var.www.netnicecyp.com

    bunlar sadece belirli bölgelere hizmet veriyorlar onun için kontrolü daha kolay oluyor. Bana o şekilde tarif ettiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delvec_ww -- 9 Eylül 2016; 0:22:04 >
  • Gazimausada internet hizmeti veren önereceğiniz bir yer varmı orda bide internet hızı Nasıl Türkiye'ye göre çokmu yavaş fiyatları falan nasıldır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • storkbey S kullanıcısına yanıt
    FixNet'ten başka firmaya güvenme Mağusa'da. Link:https://www.fixnetbroadband.com/paketlerimiz/super-internet

    TR'ye göre fiyatlar daha uygun sanırım ve yavaş derken burada sadece birkaç WISP 10Mbps ve üzeri hız verebiliyor (30-50Mbps gibi) bunlarda FixNet, Multimax ve Flytom ayrıca kota yok (ya da varsa günlük oluyor AKK gibi).
    ADSL'de ise hiç kota yok, AKK yok ama 8Mbps üstü hız verilmiyor çünkü hala daha sorunlu, çoğu bölgenin telefon kutusuna fiber gitmiyor bile. O yüzden gecikme zamanlarıda yüksek oluyor hatta bazı zamanlar hatta kopmalar meydana geliyor. Gerçi son yıl mıydı tam hatırlamıyorum ama ADSL cihazları yenilenmişti devletin, kopma yaşamadan daha fazla aboneye daha yüksek hızlar verebileceğiz falan denmişti ama bu teorikte doğru olsa dahi pratikte buna darboğaz yaratan önemli iki unsur var. Bir dediğim gibi kutualra fiberin gitmeyişi, iki ise adaya TR'den gelen internet kapasitesi belli.

    Upload ise şu ana kadar sadece Multimax'ta hızlıydı (20Mbps görebiliyordun) fakat Lefkoşa için artık geçerli değil, şirket Lefkoşa paketlerini komple limitlendirmiş.
    Bu onlardan ayrılmam için geçerli bir sebepti fakat 20'ye yakın hatta belki de daha fazla WISP arasından Multimax'a alternatif çıkmayınca iptal edemedim.




  • Sanırım yıllık veriliyor ücretler aylık olursa aynı ücret olmuyor bide günlük kota demişsiniz burda aylık 70gb yi geçince internet çok fena yavaşlıyor orda Nasıl bu olay yani kaç gb yi geçince hız düşümü olur aylık mı bide adsl olarak ne demek istediniz ben tam olarak anlamadım akk yoksa güzel bişey ama indirme hızı düşükse bi işede yaramaz 30 50 mb gibi hız verebiliyor demişsiniz bizdede modem var ama özelliklerini bilmiyorum ama
    İdare ediyorum indirme hızı falan idare eder oradaki internetle burdaki aynımı 5 yıl okumaya gelicem umarım üzmez bu internet beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • storkbey S kullanıcısına yanıt
    Yıllık alınınca daha karlı oluyor aylıktan. Burada iki çeşit internet tipi var; ADSL ve Wi-Fi. Wi-Fi derken router'da ki kablosuz internetten bahsetmiyorum, evinizin çatısına uzun menzil wireless anten takılıyor, bu da ana vericiye bağlanıyor (genelde yüksekte olur otel gibi vs) oradan da fiber altyapı ile internete çıkıyorsunuz. KKTC'de ki ADSL'in tüm dezavantajlarını yok ediyor (zaten ADSL adam gibi çalışsa wireless internet kimse kullanmak istemezdi). İşin aslı Wi-Fi baz istasyonları paylaşlımlı olduğu için işini düzgün yapamayan (W)ISP'ler müşteri kaybediyor, o yüzden iyi bir firmayla anlaşman şart, yukarıda yazdım zaten.

    AKK şu an birkaç WISP'de var ama detaylı bilgi veren hatta detayını geçtim, bilgi sunan tek firma var o da Multimax. Link:https://www.mmcyp.com/adil-kullanim-politikasi.php Burada anlatılıyor.

    ADSL ve Wi-Fi farkını zaten yukarıda ve çoğu yerde anlattım forumda.
    Modem kullanamazsın Wi-Fi alacaksan, router ya da access point alman lazım. Modem (ADSL Modem vs.) ADSL alacaksan lazım olacak. Gerçi ADSL alacağınıda sanmıyorum çünkü TR'den gelen kişilere buradaki telefon daires nasıl muamele yapıyor bilmiyorum.




  • Konu dışı bişey sorucam daü de karate salonu varmı internete baktım ama tekvando gördüm sadece
  • Arkadaşlar lefkoşa terminalin oradayım 1 yıl kıbrısonline wdsl kullandık berbat ötesi ve şimdi yeni wdsl bağlatmak istiyoruz önerdiğiniz bir firma var mı ? kıbrısonline hariç.
  • Multimax
  • Arkadaşlar Girne bölgesi sayılacak Esentepede kalıyorum. World of Warcraft Legion çıktı malumunuz, oyunu oynayamayaz hale geldim ne raid yapılabiliyor ne başka bişe. Casual gold kasıyorum mecburen. Kıbrısonline 4mbit Wifi var sabah 2-9 arası ms 78-80 civarında. Akşamları hiçbir türlü oynanmıyor. Sürekli dalgalanmalar var ms de. ADSL geçmeyi düşünüyorum. 1 mbit hız olsun ama sabit olsun tek isteğim bu benim. Önerir misiniz ? Adsl ile LoL veya WoW tarzı oyun oynayan var mı acaba ?
  • Rash_x kullanıcısına yanıt
    Multimax'ı dene, zaten bundan başka wireless'te alternatifin yok. Yine olmazsa iptal ettir ve ADSL'e geç fakat ADSL'de ping daha yüksek olacaktır nedeni ise hatların kalitesizliği. Bulunduğun bölgedeki telefon kutusuna fiber gidiyor ve yakınsan daha iyi olacaktır durum. Araştırıp sorman lazım.
  • Reklamcilardan ziyade gercek kullanicilardan yorumlar alin derim ben, cevrenizdeki cesitli firmalari kullanan insanlara danismak en mantiklisi.
    Ah keske girnede olsaydim, kaliteli hizmet alinan bir bolge yani en azindan lefkosaya oranla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzelyurt için önerebileceğiniz bir internet var mı
  • Şu an lefkoşa taşkınköy mevkinde oturuyorum öğrenciyim 2. yılım ilk ve bu yılda nethouse 4+ paketi kullanıyorum 100 tl ye internetten hiç memnun değilim csgoda 100 ping altını göremiyorum doğru düzgün 720p film dizi izleyemiyorum twitch'te orta düzeyde yayınları bile donarak izliyorum artık sıkıldım yani bu işten. Bu bölgede daha iyi bir sağlayıcı var mı bildiğiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shewawest -- 15 Ekim 2016; 1:31:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shewawest

    Şu an lefkoşa taşkınköy mevkinde oturuyorum öğrenciyim 2. yılım ilk ve bu yılda nethouse 4+ paketi kullanıyorum 100 tl ye internetten hiç memnun değilim csgoda 100 ping altını göremiyorum doğru düzgün 720p film dizi izleyemiyorum twitch'te orta düzeyde yayınları bile donarak izliyorum artık sıkıldım yani bu işten. Bu bölgede daha iyi bir sağlayıcı var mı bildiğiniz?



    Umarım bu soruyu 2 yorum yukarıdaki yorumumu görmediğin için yazmışsındır, ki buna çok düşük ihtimal veriyorum.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Okudum tabi de eğer yanlış bir bilgi almadıysam multimax te en az 6 aylık adsl oluyor siye biliyorum 6 aylık vermekte beni biraz zorlar diye düşündüm başka alternatif var mı anlamında sormak istemiştim keşke bunu belirtseydim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben gonyelideyim nethouse 3 aylik aldim, gunduzleri 6 7 mbit geceleri 12 13 mbit aliyorum. upload hizi da yuksek ama ping sorunu var dediginiz gibi. aradigimda ise ogrencilerin yeni gelmis oldugunu ve sunucularin tam oturmamis oldugunu, bir iki hafta icinde duzelecegini soyluyorlar. aylik 80 lira veriyorum. ve yazin ortasinda baglattigimda bu dediklerimin 3 4 mbit fazlasiydi. son haftalarda boyle oldu. karsimizdaki multimax kullaniyor ve max. 6 mbit gordugunu soyledi. yani bulundugunuz bolgeye gore cok degisiyor. yanimizdaki extend kullaniyor max 4 mbit dedi. yer gonyeli lefkosa.
  • Shewawest S kullanıcısına yanıt
    ADSL'i direkt olarak vermiyor Multimax, ama ADSL'de alabilirsiniz eğer hattınız güçlüyse. Multimax WISP şirketi, Lefkoşa ve Girne'de wireless internet hizmeti veriyor. Aylık seçenekte var. mmcyp.com'dan bak.
  • Dusuk ping alabilecegim bi internet ariyorum ama hala bulamadim lefkosada
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.