Şimdi Ara

KKTC Internet Ne Kullanmalı ? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
1
Favori
62.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • X-FI arkadaş bence çok şanslısın,

    aynı şirketten hizmet alıyoruz fakat senin testlerde göstermiş olduğun hızları daha önce yazdığım mesajda da söylediğim gibi 1 seneyi aşkın 5mbit paket kullanmama rağmen sabaha karşı saatlerde bile olsa asla göremedim. peak saatlerde ise 5mbit i ender görebiliyorum. Multimax gerçekten bu kadar iyi hizmet sağlayabiliyorsa, ya bizim bölgemize (dediğim gibi lefkoşanın en önemli bölgelerinden biri) gereken önemi vermemiş ve vermek gibi bir gayesi de yok ya da gerçekten sadece belirli bölgelere yüksek hız sağlayabilen bir şirket. Benim peak saatlerde ki ortalama hızım 5mbit'lik pakette 1-3mbit max. download ve 0.5-1mbit arası upload.

    Şirket bu sıkıntıyı çözmek için en ufak bir ilerleme son 6 ayda kaydedemedi. Verilen gerekce yoğunluk, sinyal kirliliği vs. Bu sebeplerin hiç biri son kullanıcıyı ilgilendirmez, kullanıcı verdiği paranın karşılığını ister ve bu her zaman böyledir. sıkıntıyı çözmek şirketin işidir. eğer çözemiyorsa da hiç oyalamadan açıkça biz bu bölgede hizmet veremiyoruz der peşinen parayı aldıktan aylar sonra bunu müşterisine bildirmez.

    Benim özet olarak demek istediğim ne Multimax ne de başka bir şirket malesef KKTC'de almış oldukları parayı hak eden bir hizmet veremiyorlar (bunu 5 yılı aşkın yurt dışında eğitim almış ve eğitim süresince burada bahsi geçen hızların çok üstünde ve kat ve kat ucuza internet kullanmış birisi olarak söylüyorum). Daha önceki mesajımda da dediğim gibi şanslı iseniz bölgenize göre durumlar değişebilir ama genel olarak KKTC'de internet hizmetinin şeklide yanlış kalitesi de çok düşük.




  • biomedcy85 B kullanıcısına yanıt
    Kısmen katılıyorum fakat şu adada bana başka bir şirket söyleyin Multimax'tan daha iyi hızları, düşük fiyatlara veren?

    Aynı sorunları bende yaşadım (sizinki kadar vahim değildi) ve birkaç ticket, birkaç telefon ile güzel güzel sorunun ne olduğunu, nerden kaynaklanabildiğini ve şüphelendiğim noktlaları söyledim. Onlarda güzelce dinleyerek problemimi çözmüşlerdi.

    Müşteri destek birimleride verdikleri hızlar gibi iyi. Hiç değilse kullandığım diğer şirketler gibi direkt suçu kullanıcıya atmıyor, bizde sorun olamaz sizde olur gibisinden şeyler söylemiyor. Bu yaklaşımın ne kadar kötü olduğunu biliyorsunuzdur, geçen gün burada yaşandı aynı olay, tabi şikayet ettim ve üyenin gereksiz saçma sapan mesajları silindi. Yıllar öncede Nethouse'da yaşamıştım, bu forumda da olmuştu, çocukça cevaplar veriyordu, bir şirket çalışanı hemde!. Böyle bir yerden hizmet almak ister miydiniz?
    Malesef bu durumu çok görüyorum, hemen hemen KKTC'de ki her şirkette, rahat insanız ya .

    Ben sorununuzla ilgili detaya girmek için size PM atıyorum.


    Bu arada forumdaki Multimax için açtığım anakonu linki:http://forum.donanimhaber.com/m_86467923/f_//tm.htm#86467923



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 12 Aralık 2014; 21:00:50 >




  • Önceki mesajlara bakamadım belki konusu geçmiştir ama ben airnetwork kullanıyorum, akşam saat 7-8 den sonra online oyunlarda (lol gibi) ping sürekli dalgalanıyor (90-130-500 arasında), internet sürem bitmek üzere ama kendimi riske atıp sabahlarıda internetin kötü olduğu bir firmaya geçmek istemiyorum. Bu konuda ne önerirsiniz ? Bu arada lefkoşada ikamet ediyorum.. şimdiden teşekkürler..
  • _mta_ kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_86467923/tm.htm Bir göz at.


    edit: Yine yorumlar silinmiş! Admin her kimse, bunları silmemeliydin ki kimin ne olduğunu buradaki insanlar görsün ve anlasın. Konudışı yorumda yoktu! Biraz özgürlük sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 19 Aralık 2014; 19:38:22 >
  • Arkadaşlar şimdi farkettim, sanırım Nethouse hız sınırlama olayını kaldırmış. "kota aşımı" olmadan diyor, limitsiz.

    quote:

    Net Paket Nedir?
    Net Paket, kesintisiz, limitsiz ve kota aşımı olmadan kullanabileceğiniz avantajlı bireysel paketlerdir. Net paket ile gece 00:00 ve 06:30 saatleri arasında paket hızınız 4 katına kadar çıkabilecektir.

    NetOfis Paket Nedir?
    NetOfis Paket, iş yerlerine yönelik hazırlanmış bir pakettir. NetOfis Paket'i ile 08:00 – 19:00 yani mesai saatleri içerisinde hızınız iki katına kadar çıkabilecektir.


    Bu arada NetOfis paketleri var, şurayı beğendim "08:00 – 19:00 yani mesai saatleri içerisinde hızınız iki katına kadar çıkabilecektir" diyor. 4 Mbps netofis paket net paketten 150 TL daha pahalı 1000 TL 12 aylık oluyor. Gecede 4 katına çıkma olayını zaten söylemiştim, dayımda geçen test etmişti ve 8 Mbps alabiliyorum geceleri demişti (2 Mbps pakette).

    Kullandıkları wireless cihazlar Motorola Canopy marka, internette araştırıp Mikrotik modellerden (Multimax'ın kullandığı) daha iyi olduğunu okudum, sabit hız verebilme yönünden.

    Bu servisle Multimax'a rakip olunur.

    edit: Extend'den de bir atak bekliyoruz, günün sonunda kazanan onlar değil biz kullanıcılar olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 21 Aralık 2014; 2:28:50 >




  • Arkadaşlar ADSL sistemini değiştirmişler yeni aygıtlar takıldı 50.000 müşteriye sorunsuz internet verebilecekler artık. (Ne değişti ya da takıldı bilgim yok).

    quote:


    Evram, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda İhale Komisyonu’na üç şirketin teklif sunduğunu ve ihalenin Huawei firmasına kaldığını, sistemin 450 bin Dolara mal olduğunu belirtti. Evram, Huawei firmasından bir teknik personel ile Telekomünikasyon Dairesi’nin teknik ekiplerinin yeni ADSL santralinin devreye koymak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Kurulan ADSL yeni nesildir Evram, bu hafta içerisinde internet sağlayıcıları ile vatandaşların hatlarını yeni nesil ADSL santraline aktaracaklarını söyledi. Yeni ADSL santraline bakım anlaşmasının yapılması gerektiğini de anlatan Evram, ileride bir sorun yaşamamak için maliyete ve değerine göre bunun yapılması gerektiğini de ifade etti. Yeni nesil ADSL sisteminin devreye girmesi ile vatandaşların artık sorun yaşamayacağını ve daha önce ADSL isteyip de verilemeyen şirket ve vatandaşlara bu hizmeti verebileceklerini kaydeden Evram, yeni ADSL sisteminin adanın tüm ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu anlattı. Evram, her eve fiber optik sisteminin devreye girmesi ile hızın 50 megabite kadar yükseltilebileceğini belirtti. Fiber optik kablo projesinin hazır olduğunu ve yeni mali yılda ihaleye çıkarak yeni sistemlerin alınması gerektiğini de kaydeden Evram, “Eskiden ADSL hizmeti isteyen yeni bir şirkete port veremezdik. Şu anda yeni santralin devreye girmesi ile bu sorun kalktı. Sistemin devreye girmesi ile vatandaşlar ADSL hızlarında bir farkı da görecektir. Ancak, sıkıntılı bölgelerde hızda bir değişiklik olmayacak” dedi.


    Şimdi şöyle, her eve fiber optik denilince ftth mi ya da fttc mi olacak hiç bir zaman belirtmediler, bunu içeriden sormak lazım birisine. fttc olursa bildiğiniz vdsl yani fiberin kutuya kadar gelmiş hali, ama evinize yine bakır kablolardan gelecek.

    "Hızlarınızda değişiklik göreceksiniz" denmiş yanılgıya düşmeyin, maksimum alabileceğiniz hız yükselebilir (modem status sayfasından bakabilirsiniz) ama ISP nin size vermiş olduğu mevcut servis hızınız aynı kalacak bunu para ödemezseniz yükseltmezler ki
    Sıkıntılı bölge ise işte o bahsettiğim telefon hatlarının kötü olduğu yerler ki esas buraları hedef almaları lazım.

    Son olarak, rica etsem Lefkoşa'da ADSL kullanan biri şu an ki kutuya ping değerini ve modem sayfasından maksimum çıkabileceği hızı SNR deperini vs buraya atabilir mi? Yeni sisteme geçişten sonra nasıl değişecek merak ediyorum çünkü. Gerçekten çok merak ediyorum lütfen birisi yapsın.


    edit: ayrıca yeni sistem kullanıma geçince ISP lerin ADSL paketleri nasıl bir değişime uğrayacak göreceğiz. 16 Mbps adslin üstü ilk paketleri büyük ihtimal kıbrısonlinedan görürüz gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 23 Aralık 2014; 17:06:14 >




  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Bu sistem için sadece yazılı çalışmalar var şuan yapılan fiziksel birşey yok bize gelen bilgiye göre 4-5 sene sonra tam olarak yapılacak yani daha uzun bir zaman zaten fiber hatlarıda sıkıntılı girneden butun adaya dagıtılıyor fiber ve lefkosadan girneye 2 ms pinglerken magusadan girneye 8 ms ile pingliyorsun fiberimizde bile hayır yok zaten Telekomünikasyon müdürü de işten alındı ortaya siyasi mesele ler var biraz sıkıntılı donemler bizi bekliyor.
  • Arkadaşlar şimdi başka siteden okudum haberi orada daha detaylı anlatılıyor. Kaynak:http://www.kibrisgazetesi.com/?p=594397

    Kurulan ADSL *yeni nesildir: zaten ADSL2+ idi bundan daha yenisi yok ADSL'de? VDSL'e ışık yanıyor gibi?
    Alayköy'de ki yeni santralle birlikte *50 Mbps hıza kadar hizmet: ADSL2+ max. downstream'i 24 Mbps, VDSL/VDSL2 olması lazım ki 50 ve üstü hızlar verilebilsin.

    Kimse VDSL'den bahsetmedi ama aylar öcnesi haberdende yine foruma yazdığım gibi bu sefer emin şekilde yazıyorum ki sonunda VDSL/VDSL2 geliyor. (Güney kesim bazı bölgelerde bu hizmeti çoktan veriyordu).

    edit: yukarıda ki arkadaş bazı sebeplerden dolayı blok listemde ve mesajı bende açılmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 23 Aralık 2014; 23:27:36 >




  • Arkadaşlar kötü haber, FTTH projesi kaldırıldı.http://www.kibrisgazetesi.com/?p=594400

    Bu arada yukarıda yaptığım yorumların kaynağı olan haberlerde eksik ya da yanlış bilgi olabilir, bunlar benim sorumluluğumda değil.


    ---


    Bu arada işten çıkartılan adam yapacaktı tüm bunları, yerine geçen ise iptal etti. Neden olarakta, ftth'in 2 sene içerisinde mobil operatörlerin hizmetine rakip olacağı işlerini zora sokacağı korkusu HA! Yahu mobil operatörler daha ADSL'e bile bunca yıl rakip olamamışken, kotalı yüksek fiyatlı, stabil olmayan gecikmelerle ve hızlarla hizmet veriyorken bu yorumda nedir? O zaman ADSL'i de kaldır komple.

    Birde KKTC insanının çalışkan ve zeki olduğunu söyledi, ben böyle yorumda bulunmazdım zira evet öyle insanlarımız var ama taş patlasa 10% luk kesim, onlarda adadan ayrılıyor zaten bu durumu görüp.

    Mühendis ekipleride pırıl pırıl mış, tabi ne demezsin, KKTC üniversitelerinden zar zor mezun olup telekomda çalışanlardan bahsediyor, hani yıllardır hatları düzeltmeyen hiç bir sorunu gidermeyen mühendislerden! bahsediyor.

    Hep diyorum oyuncak gibi ülkeyiz, yönetenide, yönetilenleride al birini vur ötekine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 24 Aralık 2014; 21:17:32 >




  • Arkadaşlar yeni sisteme geçiş bitti, dediklerine göre daha hızlı ve daha kesintisiz bir ADSL deneyimi yaşanacakmış. Ayrıca binanızda bakır kablo ile bağlanıyorsanız pek bir fark olmayacak denmiş, ee zaten her ev öyle bizde, cat5 kablo döşenmiş. Gerçi bunun konusu vardı, adsl için size gelen ana telefon hattını söküp buna cat6 takarak direkt adsl modeminize bağlıyordunuz, ara kablolardan kurtulup daha az parasitsiz bir sinyal alabiliyordunuz. Fakat haberde, binalar için yeni standard olacak olan fiber döşeyeceyiz falan denmiş.

    ADSL kullanıpta değişiklik hisseden olursa konuya yazsın lütfen.
  • ?u an aklyma gelmi?ken yazayym hemen unutmadan Yeni nesil sisteme geçildikten sonra Lefko?a'da ADSL kullanan arkada?tan tracert istedim, gördü?üm sonuç güzeldi neredeyse kutuya gecikmenin yarysy gitmi?ti.. Ben eskiden hep 30 ms alyyorken, arkada?ta bu 13-14 ms idi. Baya iyi bir geli?me e?er cidden yeni sistemden dolayy olmu?sa. Birde kablolamalar de?i?se ADSL tadyndan yenilmeyecek.
  • kıbrısonline dan adsl alınır, en iyi fiyatları sunuyor adsl de.. wireless ise kullanmadım ama facebookta herkes kötülüyordu..
  • selamlar catınıza kurulan cihazlar ne marka model arkadaşlar bilgi mevcutmudur?
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    multimax ta mikrotik routerboard sxt kuruluyor cpe olarak. istasyonlarda ise mikrotik basebox ya da ubiquiti sector sanırım emin değilim. bu 2 markanın cihazları tercih ediliyor genel olarka wisp lerde. sadece nethouse motorola canopy kullanıyor cpe lerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 23 Ocak 2015; 22:56:59 >
  • Sn; worlpaker
    FixNet olarak firmamız hakkındaki paylaşımlarınızdan ötürü teşekkür eder iyi kullanımlar dileriz.
  • kktc de internet sıkıntı çok çektik extend kıbrısnetadsl felan vardı hep sorun şükür orda görevim bitti
  • kaynak:http://www.kibkomnorthcyprusforum.com/viewtopic.php?f=8&t=21564&p=102450&hilit=multimax#p102450

    speedtest.net kaynaklarından çıkarılmış bir tablo. kısacası multimax ve diğer 3 rakip şirketin hız istatistiği.
     KKTC Internet Ne Kullanmalı ?

    edit: zaten multimaxın vermiş olduğu hız paketlerini düşünürsek bunu grafiksiz bile hayal etmek kolay.




  • Arkadasımızın paylastıgı grafik toplam olarak oldugu için boyle bişey cıkması dogal diğer 3 şirketler de extend nethouse xreal net veya flytom sanırsam Bu şirketler adaya 128kb 512kb gibi hızlar vererek basladı 5-6 sene önce bu işe.Grafiklerinin o kadar dusuk cıkması normaldir zaten butun adayı kapsayıp da herkese 15 mbit internet vermek kimsenin harcı degıl bu ada da.Kıbrısa interneti veren ttnetin bile boyle paketleri yok ne yazikki insanlar 10 saniyelik videoyu 5 dk da goruyordular bir ara bos konusmalar gene başladı kısaca :)
  • Mağusayı Pek Yakında Hızlı İntenet Teknolojisi İle Buluşturuyoruz. Bekleyin !
     KKTC Internet Ne Kullanmalı ?
  • Akıllı Kapsama Alanı ve SmartBurst Teknolojimiz İle Mağusa'da İnternet Alışkanlığınızı Değiştiriyoruz. %100 En İyi Fiyat, Performans ve Para İade Garantisi İle Kullanıcısını En Çok Seven İnternet Şirketi Ailesine Sizide Bekleriz!
     KKTC Internet Ne Kullanmalı ?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.