Şimdi Ara

KKTC Internet Ne Kullanmalı ? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
1
Favori
62.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Deomon54 D kullanıcısına yanıt
    evet
  • Ben valla bizim yurdun internetine aylık 45 lira veriyorum. Zaten 15gb olan kotayı 25gb yapmışlar iyice internetin içine ettiler yani google bile açılmıyor akşam saatlerinde böylesine rezalet bir durum içerisindeyiz. 45 lira verip google'a bile giremedikten sonra ben niye vereyim ki bu internete bu kadar parayı. O yüzden Turkcell'in taahhütlü 3g modemini alacağım, o da aylık 60 lira. En azından google açılır yani artık o açıdan bakıyorum olaya. Gece olan 2-8 arası vakitte ise istediğim filmleri download edebilirim diye düşünüyorum, en azından internet bir işe yarar verdiğim paraya değer. İnanır mısınız bizim yurdun internetini haftasonları gece saat 2'den önce kullanmanın mümkünatı yok öylesine bir çile çekiyoruz. Bir de buradaki wi-fi istasyonları kıbrısonline'in olacak. Kıbrısın en köklü firmasından böylesine leş bir hizmet gerçekten pes.
  • Deomon54 D kullanıcısına yanıt
    kıbrısonline adsl de iyi sadece.. çok ucuz ve hızlı.. 16 mbps yıllık 880 tl hemde 12+4 ay. .. gir sitesine bak

    wireless ama öyle köklü möklü anlamıyor.. tecrübe istiyor. multimax niye en iyisi çünkü adamlar tecrübeli elemanlar kullanıyor (birkaçı yabancı hatta) mikrotik kullanıyorlar.. mikrotik ise dünyada en fazla network e hükmedebildiğin aletleri üretiyor ve çok güzel troubleshoot yapabildiğin de bir forumu var.

    Ayrıca mikrotik lessons yaz google a bir sürü kaynak var yani network bilgisine sahip bir adam bile kendi wisp sini açabilir




  • Zaten seneye eve çıkarsak telefon hattı olan bir eve çıkacağız ve adsl almayı düşünüyoruz. Ha eğer multimax lefke bölgesine hizmet veriyorsa multimax da alabiliriz. Eğer güzelyurt'a veriyorsa belki sırf internet için güzelyurt'ta da kalabiliriz bilemiyorum şuan. Herşey multimax'ın lefkeye hizmet verip vermemesine bağlı, yine ben zaten zamanı geldiğinde multimax ile görüşüp bu konuda bilgi alırım şuan için acelesi yok. Yani kıbrısa geldim ve sonuçları benim için çok acı oldu. Belki gelecek hayatım adına güzel bir bölümde okuyor kendimi geliştiriyor olabilirim, ama oynamış olduğum oyunda profesyonel olmuştum ve bu sene şampiyonluk liginde 2.000tl-4.000tl arası gelirim olacakken şuanda sırf internet yoksunu olduğum için oradaki kariyerime de devam edemiyorum. Bu gerçekten beni çok yıpratmıştı en başlarda, şuan için alıştım artık kabullendim ama içimde halâ o hevesle yaşıyorum seneye inşAllah bu hedefime ulaşacağım.




  • Deomon54 D kullanıcısına yanıt
    inşallah sıkıntısız halledersin
  • Birde ben şeyi merak ediyorum hocam, şimdi biz mesela yurdun internetini kullanıyoruz ya işte mesela ben Aymu yurtlarında kalıyorum, kablosuz olarak bulduğu internetler Aymu-1 Aymu-2 bu şekilde belki 30 tane ayrı ayrı internet var. Şimdi bunların hepsi aynı interneti dağıtmak amacıyla mı bu şekilde isimlendiriliyor ve ayrıştırılıyor. Yoksa hepsi kendi içinde farklı internetler mi ? Kusura bakmayın sizi de sürekli soru yağmuruna tutuyorum ama :)
  • Deomon54 D kullanıcısına yanıt
    Onlara sormadan pek birşey diyemem ama hepsine tek tek bağlanıp external ip adresilerine bak istersen aynı internet mi değil mi görürsün

    Aldıkları internet sağlamsa muhtemelen hepside aynı internettir.
  • Şimdi şöyle birşey var, mesela bazen birine giriyorm çok iyi iken, diğer biri çok kötü olabiiyor ve iyi olan internet bir anda kötüleşebiliyor. Sonra diğer bir tanesi iyileşiyor falan bu şekilde bir durum var. Buradan anlaşılabilir mi acaba ? ip falan nasıl bakılıyor o dediğinize onu bilmiyorum.
  • Deomon54 D kullanıcısına yanıt
    anlaşılmaz... kötü olana büyük ihtimal çok kişi bağlanmıştır ve dolmuştur.. çünkü bu AP lere belli bir bandwidth atamışlardır.

    telefondan speedtest programını kur detail kısmında internal ve external ip gösteriyor.
  • 22 Ekim 2008; 23:52:50

    ben Lefkoşa'da oturuyorum Turkcell merkeze aşırı yakınım , evim orda ;) .. arada bir şikayet için uğruoyrum veya telefon açıyorum :) .. yalnız şikayet ettiğim konu pinglerin stabil olmaması yoksa onun dışında 5 mbiti gördüm 600 kb/sn indirdiğim oldu çok mükemmel bir hız benim için.. ama diyeceğim şuki 3G yi kötülemeyelim KKTCELL onun için birrrçok çalışma yapıyor hatta hızlarını 10 milyon dolar gibi yatırım yaparak 14.4 mbite taşıyacaklar ( bir sitede okudum) daha fazla 3G istasyonu kuracaklar ki trafik azalsın pibgler azalsın stabil çalışsın diye. benim 3g ile gördüğüm ping en az 70 ms. idi biizm ark. 47 ms. görmüştü. ama ondan sonra 2mizde 500 ms. ün altına düşemedik ! .. turkcell ping sürelerini yakın zamanda hallederse çok manyak olacak.


    BU ARADA... hızlarda günden güne değişkililer olabilir azalma artma poinglerdede öyle yani kısacası sistem şuan STABİL değil.. yani uzun lafın kısası benim gibi yeni çıkan birşeye balıklama dalmayın! 3G nin adam olması için en az 5 ay geçmesi gerekiyor :D



    23 Ekim 2008; 13:46:12

    yaa anlatamıyorum galiba arkadaşlar 3G de ping adsldende az! (bana göre) şuan sabah vakitleri ve şuan .. forum donaım haberi pingledim 87 88 87 88 ms. çıktı! siz yine diyorsunuz pingler fazla diye AMA DEĞİL! ben 70ms. i buldum diyorum... vede memnunum hız olarkata 5 mbitim var şimdi videolar uçuyor resmen! 3G alanlar paranız boşa gitmedi üzülmeyin..

    ve tekrar söyeiyorum pingin yüksek çıkma sebebi geceleri internt ve görüntülü konuşmanın artmasıdır.. VE kktcell buna heran çözüm getirebilir....

    UMARIM PİNGLER İLE İLGİLİ AÇIKLIK GETİRMİŞİMDİ
    R




    Hocam geçmişte sizin bu yazılarınızı buldum da. Bu tarihte bile turkcell 3g'nin internetini beğeniyor iken ve pinglerden şikayetçi değil iken, günümüzde yani bundan tam 6 yıl sonrasında neden peki pinglerden yakınıyorsunuz ? turkcell 6 yıl boyunca hiç mi gelişme kaydetmedi ? bu kadar mı haylaz bu çalışanlar ?




  • Deomon54 D kullanıcısına yanıt
    eski günler süperdi ya.. saf sınırsız paketler vardı az download yapmadım kktcell ile sonra kktcel lsınırsızı kaldırdı telsime geçtim onunla 1 sene sınırsız download yaptım hızı daha iyiydi çünkü çoğunluk kktcell kullanıyordu o günlerde sonra telsimde sınırsızı kaldırdı ve benim için 3g deneyimi bitmiş oldu..

    Şimdi anlatmadığım şöyle bir şey var. o zamanlarda adsl de pingler de 3g deki gibi idi neredeyse aynı. fakat 3g de fırlıyordu pingler bildiğin gibi yoğunluktan vs.. fakat adsl de hep stabildi hala da öyle zaten. sonra adsl de ne yaptılarsa pingler dahada düştü (o dönem benim mahallenin kutusuna arıza kaydı bırakmışlardı, çalışma yapılmıştı). telsimdende kopunca zaten yine adsl e geçmiştim ondan biliyorum.

    Hala daha diyorum.. 3g de pingler sizi tatmin edemez.. eskiden tersini diyordum ama şimdi okudum ki bakıyorum yanılmışım. ilk günlerde iyiydi çünkü insanlar daha alışıyordu pek kullanmıyordu ama şimdi neredeyse her telefon yok çift taşıyıcılı vs vs 3.5g 4g olarak istasyonlara bağlı durumda.. eskiden böyle birşey yoktu, o yüzden iyiydi.

    Aynı şekilde, kktcell ya da telsim farketmez, yukarıda dediğim gibi bu kadar cihaz bağlıyken istasyonlara senin oyunlar için güzel ping alman olanaksız.. ha belki bir anlığına alırsın ama sonra yükselecek oyundan atılacaksın..
    Gelişme kaydettiler yahu eskiden 3g vardı şimdi 3.5g 4g var unutma ki kktcell ve telsim isp değil, her ne kadar isp olarakta misyonumuz var deseler olamazlar.. isp demek insanlara sınırsız, stabil hızda, stabil ping de hizmet vermek demek eğer bunu başaramıyorsan sen isp nasıl olabilirsin?, 3g ve 4g nin çalışma mantığıda buna uygun değil.. operatör interneti ancak görüntülü konuşma ve internette gezinmek içindir.. havaalanına gittin wi-fi yok açarsın 3g yi bağlarsın laptopa.. olay bu.




  • http://www.speedtest.net/result/3880569003.png


    Şuan telsim 3g'de hız durumu bu. Ping'in 54 gösterdiğine bakma sen oyunda 95-105 arası ping oluyor fakat bu ms stabil değil işte tek sıkıntı bu. Arada 5.000 ms luyor 3-5 saniyeliğine, onun dışında en yoğun olan saatlerde yani 20:00-24:00 arasında bu ping 130-180 arasında değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deomon54 -- 3 Kasım 2014; 17:47:58 >
  • http://www.kktcell.com/tr/bireysel/kesfet/akilli-cihazlar/turkcell-vinn-wifi


    şu lanet olasıca zımbırtıyı alıcam 1 yıllık taahhüt ile 59 tl aylık. 10gb plus.

    ama çok kaygılıyım :D
  • Dostum, multimax lefke bölgesine hizmet veriyor mu acaba bir bilginiz var mı ? lefke, gemikonağı , yeşilyurt , güzelyurt buralardan herhangi birine ?
  • Deomon54 D kullanıcısına yanıt
    ben yok diye biliyorum ama sorabilirsin 3 şekilde. mail atarak, live chat, telefonla arayarak.
  • Arkadaşlar Kıbrıs Alsancak da bulunan evimize yıllık peşin ödeme yaparak multimax bağlattık. 15 mbit'lik paket. İnternet bugün bağlandı. Her şey iyi hoş da, günlük kota saçmalığı var bu firmada.

    Şu an 15 mbitlik bağlantım, 2 gb indirme sınırını aştığım için 3 mbit düşürülmüş. 4 gb sınırını aştığım da ise internet bağlantım 1 mbit düşecekmiş ve ben bu konuda uyarılmadım hatta sözleşmelerinde bile yer almamaktadır. Gel bir de buradan yak. Saat gece 00.00'dan sonra gece indirme sınırı yokmuş ve 50 mbit e kadar hız veriyorlarmış. Neye yarar! Sanki gece kalkıyoruz, sabah yatıyoruz.

    Her neyse, cayma hakkımız var tabi ki ama alternatifi ya wifi ya da dsl. Hepsinin ucu b.klu deynek :). İdare edeceğiz gibi görünüyor ama belli olmaz, bana eser arada soldan soldan.

    Bağlatmak isteyenler bu yazdıklarımı göz önünde bulundururlarsa daha sağlıklı karar vereceklerdir.

    Bu multimax'in sorunu günlük olan kota limitini, ancak aylık kota limitine çevirmesi ile düzelecektir. Aksi halde hiç bir kullanıcı özel bir nedeni olmadıkça kendisini bile bile kısıtlatmaz!

    Saygılarımla.




  • Aklıma geldi madem yazayım, açıklık getireyim... SonpoL dostumla konuşmuştum, girne paketleri hakkında bilgim yoktu kendisinin tecrübesinden bilgi aldım, Girne'de SUPER INTERNET diye satıyorlar ama Lefkoşa paketlerinden çok farklı bir servisleri var. Şöyle ki günlük kota saçmalığı yapmışlar, hızınız 1-3 Mbps e kadar düşebiliyor eğer 8 Gb indiriseniz. Multimaxla arkadaş telefonlaşıyor bunu aylık kotaya getirmek için ki çokta mantıklı ya da hepten kaldırmak için çünkü zaten Lefkoşa servislerinde kota yok, akp yok.

    Girne'de (süper internet) adı altında, aldığınız hızı kullanıyorsunuz + 00:00-08:00 arası 50 Mbps oluyor. Günlük kota var.
    Lefkoşa'da aldığınız hızın 1-2-3 katını kullanıyorsunuz günün 3 farklı saat diliminlerinde, kota yok, akp yok. Upload hızınız download ile aynı oluyor.

    Durumun kısaca özeti bu.

    anakonu
    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=86467923&mpage=3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 6 Aralık 2014; 16:48:01 >




  • Nethouse kullanan varsa turbo mode diye bir uygulama getirmişler bilginizde olsun..

    00:00 ile 06:30 arası sınırsız hız diyor ama 4 katına kadar diyor (nasıl sınırsız? ) yani maximum paketi 4 Mbps ve o saatlerde 16 Mbps e varan hız alabiliyorsunuz... yıllık 850 tl.. yinede multimaxın aynı fiyattaki 5 Mbps servisinden daha iyi değil.. multimaxta günde 8er saat 5-10-15 Mbps sabit hız almak varken hele hele Kaldı ki şu anda 20 Mbps paketteyim ve 20-40-60 Mbps alabiliyorum.
  • Multimax paketim 20 mbit olunca, herşey yoluna girdi. Bir sıkıntım yok :). Çünkü günlük download limitim arttı ve minumum hızım günlük kotayı aşsam dahi 3 mbit. Hızlar genel olarak stabil. Memnunum şu anda. Kıbrıs'da daha iyisi yok bu bir gerçek. Fiber alt tabanlı bir firma olduğu için herkese tavsiye edebilirim.
  • 1 yılı aşgın süredir Multimax kullanıyorum. bahsetmiş olduğunuz yüksek hızlar bazı bölgelerde belki geçerli olabilir.

    Ama Lefkoşa'nın en önemli bölgelerinden birinde oturmama rağmen özellikle son 6 aydır gece 7-12 saatleri arası ödemekte olduğum 5mbit hız seviyesini görmeniz çok ender. hızlar 1- 2.5 mbit arası değişiyor (bazen saatlerce 0.3 - 0.4 mbit alabiliyorsunuz ve alsa gece çağrı merkezleri sorununuzu çözemiyor sizi sabaha bırakıyorlar). Online oyun oynaycam derseniz eğer 150ms altında latency görmeniz mümkün değil. Gece yarısından sonra hız artıyor 10 fln oluyor bazen ama hiç bi anlamı yok çalışan insanlar için. Aylarca sürekli şikayette bulunmama rağmen hiçbir çözüm getirilemedi ve uzun süren bu sürecin ardından firmanın aklına aniden dank edip "sizin bölgeniz sinyal olarak çok kirli 3mbit'ten fazla hizmet verilemiyor bu bölgeye. ister 3 mbite düşürün isterseniz gelin paranızı alın" cevabını verdiler. yani kısacası beğenirseniz kullanın beğenmezseniz çekin gidin. Ha çok şanslı iseniz eviniz hemen verici yanında ise veya çevrenizde pek dış etken olmayan bir yerde iseniz durum ne olur bilemem. belki bahsetmiş olduğunuz hızları görürsünüz. malesef benim 1 yılı aşkın tecrübem multimax ile ilgili bu şekilde.

    Açıkçası kıbrısda internet yerine göre çok değişken ve yıllardır stabil ve eşit hizmet verebilen düzgün bir servis sağlayıcı görmedim. eğer biri bu şekilde bir hizmet sağlayıcı biliyorsa lütfen söylesin şu an verdiğimin iki katını bile ödemeye razıyım.:)




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.