Şimdi Ara

KKTC'DE İNTERNET VE İNTERNET SERVİSLERİ HAKKINDA BİLGİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar burada fark ettim ki çoğu arkadaş bilgi sahibi değil bu konuyu bu yüzden acıyorum.KIBRIS ta kullanılan internet üç şekilde olup TTNET den fiber optik hatlarla gelmektedir.

    1-ADSL 2-WDSL 3-Operatorler tarafından(kktcel,telsim) bildiğimz vınn



    1-Adsl adanın %10-20 yerinde verimli olup geri kalanın berbat otesi.Adanın da her yerinde Adsl yoktur belli baslı sehirlerde ve Telefon dairelerine yakın yerlerde var.8MBİT 15 SINIRSIZ KOTASIZ AKN FALAN YOK 450 TL ayda 30 tl ye falan geliyor ornegın bır fıyat.



    2-Wdsl adanın çogu yerinde bu kullanıp anlamı Wierless uzerınden internet demek (5ghz bandında).Evlerin catılarına takılıp WISP lerin vericilerinden internet alınp saglanır.Pingler iyi 15 ms ankara ya speedteste.Fiyatları adsl gore pahalı.mesela 15 ay 4mbit SINIRSIZ KOTASIZ AKN FALAN YOK 800TL. Tabi paketlere gore degısıyor.Musterisi olmayan WISPler 20-30 mbit veriyor maksta bandı bosa kalıcak napsın bıseye kullanacak degıl :D Ama musteri artınca tepe taplak olup tekrar musterilerini kaybediyorlar.

    3-Dediğim gibi vınn işte pingler ucuyor havada 11 mbit falan gelıyor bazen bazen 1mbit degısıyor aynı sey vıın vınndır .

    İSP leri yazayım eksik olursa beni uyarın lutfen BROADMAX-EXTEND-MULTİMAX-FLYTOM-NETHOUSE-NETBİR-NETMAX-XREALNET(ARITECH)-SUPERONLINE bildigm baska yok.

    Bildiğim ISP leri yazıyorum.

    Magusa ve Karpaz ve Güzelyurt bölgesinde BROADMAX hizmet veriyor. NETHOUSE ve XREALNET adanın cogu yerinde var.FLYTOM da bildigim kadaryla adanın çogu yerinde var.MULTİMAX da Girne ve Lefkosada var.
    Bilgi almak isteyenler buraya yorum yapabilir veya KKTC de internet kullanan kotu veya iyi yonde yorumlarını yapabılır herkes burdan bilgi alsın diye bu konuyu acıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoz1 -- 10 Aralık 2014; 23:46:38 >







  • Yeni eve taşındım, bir öncelinde Broadmax wdsl kullanıyordum aylık 80 lira 4mbit. Son zamanlarda hangi siteye bağlanmak istesem sıklıkla bağlantı hatası verip duruyordu iyice sıkılmıştım.

    Şimdiki apartmanda Arıtech var. Aradım geldiler ethernet kablosunu eve kadar bağladılar ve iki günlük deneme accountu verdiler. Şu an bir sıkıntı yok gibi, fiyatlar biraz daha yuksek ama bakalım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.