Şimdi Ara

KIZILAY -Kanim Feda Olsun Kampanyasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bu aralar kizilay, duzenli bagisci sayisini artirmak icin kampanya yapiyor.
    Bugun tanitimlarina gittim. Bazi nitlar aldim.
    -Turkiyede yaklasik 150bin kisi duzenli bagis yapiyormus.
    -Yaklasik 2milyon 800bin unite stok bulundurmak gerekiyormus. En fazla toplanan donemde 2.300bin civari toplanmis.
    -Vatandaslarin sadece 10 kisiden 4'nun kani sorunsuz cikabiliyormus.
    -Kadinlarda katilim %15 civarindaymis.
    -Kan en fazla 42 gun saklanabiliyormus.
    -Kan alindiktan sonra testleri icin min. 8 saat gerekiyormus.
    -Kandaki bazi rahatsizliklar (aids,frengi gibi) hastalik kapildiktan 1 yil sonra ortaya cikiyormus. O yuzden bu hastaligi olanlarin dogru beyan vermesi onemli. Bu konuda bazi gelismeler varmis. Daha kisa surede ogrenilmesi icin. Detaya girmeyeyim.
    -Kan hastaneler tarafindan kizilaydan temin ediliyormus. Eskiden hastaneler, kan bankalari olusturup vatandasa satiyormus.
    -Kizilay kani satiyor iddialari sacmalikmis. Bazilari, Kan merkezinden hastaneye ulastirilan kanin, saklama ve ulastirma maliyetleri icin hastaneler tarafindan yapilan( aslinda sgk) odemeyi o sekilde lanse ediyorlarmis.
    -Duzenli kan bagiscisinin sayisinin artirilmasi gerekiyormus.
    -Kan bagisi, saglik acisindan her seye iyi geliyormus :)
    vs. vs.
    Sonuc olarak, 19-50 yas araliginda, her hangi hastaligi olmayan herkesi kan bagisina davet ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 7 Mart 2018; 17:16:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• para verseler veririm. Asker, polis dışında kimseye bedava vermem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 8 Mart 2018; 11:41:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rivalı Efsunger

para verseler veririm

Maden suyu ve cikolata veriyorlar :)

Tabi kan sekerini duzenlemek icin.

Eskiden Çapa tipin karsisindaki duragin arkasinda "kan verilir" ilanlari vardi. :)

Doktor, kan bulun deyince, millet mecburiyetten ne oldugu belli olmayan tiplerden kan bir ton paraya alirdi.

• Vermeyen vermesin kendi bilir.Esasında vermek lazım...5 dk sonramızın garantisi yok...Yarın birgün bize de lazım olmayacak diyemeyiz...Başından kaza geçen varsa,1 torba kanın ne kadar önemli olduğunu bilir....

Yeni sistemde,hastane kazazedeye o kanı veriyor( 0 rh- falansa biraz daha zor bulunuyor tabi )sonra sizden o kanları geri istiyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnetic Power -- 7 Mart 2018; 19:23:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi anlamadığım nokta şu, her yerde kan veriliyor ama yinede metro altı duyurularinda TV alt yazılarında bilmem hangi kan grubunu acil arıyoruz diyorlar, bu hastaneler nasıl olurda bu kanı tedarik edemiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Arpadan Ölen At

Abi anlamadığım nokta şu, her yerde kan veriliyor ama yinede metro altı duyurularinda TV alt yazılarında bilmem hangi kan grubunu acil arıyoruz diyorlar, bu hastaneler nasıl olurda bu kanı tedarik edemiyor?

Ben de oyle saniyordum ama verilen her kan, kesin kullanilacak diye birsey yok. Bir suru test yapiliyormus.

Verilen kanlarin 4/10'u kullanilabilir durumda cikiyormus.

Bu olayin ne kadar onemli oldugunu bugun anladim maalesef.

Insallah kimsenin ihtiyaci olmaz.

• quote:

Abi anlamadığım nokta şu, her yerde kan veriliyor ama yinede metro altı duyurularinda TV alt yazılarında bilmem hangi kan grubunu acil arıyoruz diyorlar, bu hastaneler nasıl olurda bu kanı tedarik edemiyor?

Ameliyatta çok hasta vardır,acil bir durumdur,1'den fazla yaralı vardır... vs. Bize 0 rh - lazım oldu.Hastanede 1 ünite bulabildik...3 ünite lazımdı.2-3 saat aranıp en sonunda tanıdık 2 kişi bularak hallettik.ve hastane kullandığı 1 üniteyi bizden geri istedi(yerine koymak için).Ayrıyeten onun içinde kan buluyorsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnetic Power -- 7 Mart 2018; 19:48:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normalde tansiyon hastası değilim, ama işlem sırasında limitleri geçtiğinden ötürü kan veremiyorum. Bİrkaç kez denedim. Hastalığı vs. olmayan herkesin kan bağışında ve hatta organ bağışında bulunması gerekiyor. Doktorların söylediğine göre de ara ara kan vermek sağlığa da iyi geliyor. Fakat daha da önemlisi ihtiyacı olanlar, hayat buluyor.

Bugün bizim okula da gelmişler. Seyyar istasyon kurup öğrenci ve hocalardan kan alınıyordu. Mandalinalı maden suyu ve çikolata veriyorlardı. Bayağı imrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 7 Mart 2018; 19:34:24 >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde mesaj geldi kaniniz alıcıya ulaşmıştır teşekkür ederiz diye, ben özellikle dikkat ederim, mesela hasta olup antibiyotik kullandigimda 2 ay beklerim hiç ilaç kullanmam o şekilde kan veririm, gerçi benim kan kolay bulunuyor a+ , yinede kan kandır

• quote:

Geçenlerde mesaj geldi kaniniz alıcıya ulaşmıştır teşekkür ederiz diye, ben özellikle dikkat ederim, mesela hasta olup antibiyotik kullandigimda 2 ay beklerim hiç ilaç kullanmam o şekilde kan veririm, gerçi benim kan kolay bulunuyor a+ , yinede kan kandır

Kampanyalarinin amaci zaten sizin gibi bilincli insanlarin sayisini artirmak.

Sahsen ben hic kan ihtiyaci durumu yasamadigim icin, durumun bu kadar ciddi oldugunu, pek ilgilenmedigimden Kizilay'in da bu kadar ciddi ve profesyonel bir kurum oldugunu bilmiyordum.

Meger bu kan konusu, siyasi, sosyal,dini vs. her konunun ustunde onemli bir konuymus.

Bana dun sorsaydiniz "depremde, selde cadir veriyorlar"dan baska birsey soyleyemezdim herhalde. Ama bugun calismalarini takdir ettim. Daha fazla insana ulasmak icin de konu actim.

• forumu kullanıcısına yanıt
    Duyarlılık önemli hocam konu için teşekkürler

• Valla eskiden düzenli verirdim. Artık vermiyorum. Babamın hastalığı dolayısıyla çok kan ihtiyacımız oldu. Ancak devlet hastanesi hariç hiçbir hastane kızılayın kanını kullanmıyor. Ki onlar da çok zor durumda olmadıkça kullanmıyor.

Kan vermek isteyen gitsin bir üniversite hastanesine. Gidin oradaki kan verme bölümüne, kesin ihtiyaç vardır.

Yazın 9 Eylül üniversitesine gitmiştim. Ziyaretçi saatini bekliyordum. Önümde bir çift oturuyor. Erkek telefonla konuşuyor, kadın ağlıyor. Kadın birden döndü 0+ kan arıyoruz yardımcı olur musunuz diye. Dedim ben veririm. Bir ayağımın altını öpmedikleri kaldı.

Gidin gerçekten ihtiyacı olana verin. Hiçbir hastane istemezken kızılayın kanları ne oluyor bilmiyorum.

• quote:

-Kan bagisi, saglik acisindan her seye iyi geliyormus :)

Kan bağışlamak sağlığa faydalı mıdır?
    Kan bağışlamanın sağlığa herhangi bir zararı olmadığı gibi faydası da tıbbi olarak kanıtlanmış değildir. Kan bağışçısına manevi olarak doyum sağlar, tanımadığı bir kişinin hayatını kurtarmak bağışçıyı mutlu eder. Sadece kana ihtiyacı olan hastalara faydası vardır. Hayat kurtarıcıdır.

Kilo alır mıyım? Kilo verir miyim?
    Kan bağışının tıbbi olarak kanıtlanmış kilo aldırıcı veya verdirici özelliği yoktur. Genellikle kan bağışı sonrasında yeni kan hücrelerinin üretilmesi sonucu iştah açtığı söylenir. Ancak bu durum psikolojiktir. Bağışlanan kanın yerine konulması düşüncesiyle çok gıda alınmakta ve bu durum kilo alınmasına sebep olmaktadır.

Kaynak: https://www.kizilay.org.tr/SSS?id=6

@forumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deresay -- 7 Mart 2018; 21:16:36 >

• Kan verenler zaten birilerinin ihtiyacı görülsün diye veriyor tabi.Faydasını 2. plana koyar diye düşünüyorum.

Oradaki bir doktor, yanlış anlamadıysam yeniden kan üretilmesi ve pompalanması sırasında vucudun daha fazla oksijene ihtiyaç duyduğu, bunun için daha fazla oksijen alması sonucu kan vermek dolaylı olarak alt takımlara iyi gelir gibisinden birşey söyledi. O nedenle :) işareti koymuştum.

• Ben lustral + dideral kullanıyorum sıkıntı olur mu? Bileğimi kesip çeşmeye akacağına kızılaya gitsin.

• Ben vermek istedim ama gömülü diş çektirip dikiş attırdığım için almadılar. Sitesinde koşullar yazıyor vermek isteyen arkadaşlar kontrol edip gidebilir.

• Düzenli olarak kan veriyorum yılda en fazla 4 kere verebiliyoruz.Ben 4 kere verdiğim için artık yılı doldurmam gerekiyor bekliyoruz bakalım.Kan grubum 0+ çok bulunan bir kan arkadaşımın 0(-) kan grubu bir türlü ikna edip kan verdiremedim.Galiba bilinç meselesi.Kan veren bazı insanları gördüm adamı kan tutuyor yinede gelip kan verebiliyor

• Yurtdışına gitmeye gerek yok azıcık araştırınca karşınıza neler çıkacak bakın;
    https://www.sikayetvar.com/turk-kizilayi-parayla-kan-satiyor
    Resmen fatura kesip kan satıyorlar,yani senden bedava aldığı kanı yurt içi ve yurtdışında pazarlıyor. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

quote:

Orijinalden alıntı: forumu

quote:

Kanımı yurtdışına açık artırmayla sattığını öğrenene kadar bağış yapıyordum.

Buna dair bir kanitiniz var mi?

Bolge sorumlusu olan kisiye sordum bu soruyu. Oyle birsey yok dedi.

Sizin net bilginiz varsa kanit sunun, kimse yardimci olmasin.

Deliliniz yoksa da lutfen kan gibi onemli bir olayi baltalamayin.

Niye baltalayım kardeşim bu herkesin duyduğu ve bildiği bir olay bölge sorumlusunun ne dediği umrumda değil sinek küçüktür ama mide bulandırır.

Kaynagi belli olmayan, birinin bir tarafindan uydurdugu birseyse, uydurma bir seyle koca bir kurumu itham etmek yanlis. Orada oz veriyle calisan insanlara da hakaret olur.

Eger gercekten varsa o zaman kanitlansin da bilelim.

• quote:

Yurtdışına gitmeye gerek yok azıcık araştırınca karşınıza neler çıkacak bakın;
    https://www.sikayetvar.com/turk-kizilayi-parayla-kan-satiyor
    Resmen fatura kesip kan satıyorlar,yani senden bedava aldığı kanı yurt içi ve yurtdışında pazarlıyor. :D

O iddianin ne oldugunu ilk mesajda yazdim. Cidden buyuk bir carpitma.

Hastaneler, kani hastaya 190 liraya satiyordu. Artik hastaneler kan bankasi olusturmak yerine, kizilaydan aliyor. Kizilay da kani saklama,tasima maliyetleri icin fatura kesiyor ve parasini sgkdan aliyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.