Şimdi Ara

Kızılay'a kan bağışı konusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
11.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben her 3 ayda biri gidiyorum kızılaya kan veriyorum... mesaj felan gnderiyorlar habire. bayramdan sonra 6.yı vermeye gidicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Orijinalden alıntı: judith

Bütün millet kan veriyor ama sürekli kan aranıyor ilanları

Nasıl iş? Ben ulaştığına inanmıyorum

Maalesef verilen her kan kullanılamıyor. Kanı uzun üsre muhafaza edemiyorlar bu yüzden kana sürekli ihtiyaç var.

Muhafaza etme

Kanın saklanma süresi, torba içindeki antikoagülan solüsyonun niteliğine bağlıdır. Bugün kullanılmakta olan torbalarda bu süre 35-42 gündür.Bu süre, kanın tüketimi için fazlasıyla yeterli bir depolama süresidir.

Edit = Alıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 17 Eylül 2009; 11:21:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

Kızılaya kan vermek isteyen arkadaş gider verir,

Burda devletin kurumlarını boş yere karalamaya ne gerek var ?

evet şahsen ben vericem.

varsın da kanım abd ye gitsin banane blki benden yolda 3-4 tane daha görürüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Orijinalden alıntı: judith

Bütün millet kan veriyor ama sürekli kan aranıyor ilanları

Nasıl iş? Ben ulaştığına inanmıyorum

Maalesef verilen her kan kullanılamıyor. Kanı uzun üsre muhafaza edemiyorlar bu yüzden kana sürekli ihtiyaç var.

Muhafaza etme

Kanın saklanma süresi, torba içindeki antikoagülan solüsyonun niteliğine bağlıdır. Bugün kullanılmakta olan torbalarda bu süre 35-42 gündür.Bu süre, kanın tüketimi için fazlasıyla yeterli bir depolama süresidir.

Edit = Alıntı.

Zeynep Kamil Hastanesinden bir doktorla konuşmamızdan alıntıdır benim söylediğimde. Bana söylediği bu kanlar 2 gün sonra özelliğini yitiriyor sürekli kana ihtiyacımız var şeklindeydi. 3 günde olabilir çok iyi hatırlamıyorum. Belki taze kan olayıyla alakalı olabilir bu durum. Yani kan belirli bir süreden sonra bir takım işler için kullanılamıyor olabilir.

• zannetmiyorum 3 günde özelliğini yitireceğini... spermleri felan adamlar senelerce canlı tutuyorlar.. bence daha fazladır
  • yaşın 17 olduğu için veremiyorum gittim sordum almadılar. ama 18 olayım veririm. bir de ab sınıfı olan hastalar hem a sınıfından hem b sınıfından kan alabilir duygu sömürüsü yapmaya gerek yok ab - olan kan bulamıyor diye
  • Bir çok yerden kızılayın kanları ücretli sattığını duyunca bende 2,3 kere hastanede verdim..
    Bu kadar kişinin derdi neki yalan atsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuestionMark

yaşın 17 olduğu için veremiyorum gittim sordum almadılar. ama 18 olayım veririm. bir de ab sınıfı olan hastalar hem a sınıfından hem b sınıfından kan alabilir duygu sömürüsü yapmaya gerek yok ab - olan kan bulamıyor diye

AB (-) en az bulunan kan grubudur

0 RH pozitif Her 100 kişiden 40´ı

0 RH Negatif Her 100 kişiden 7´si

A RH pozitif Her 100 kişiden 34´ü

A RH Negatif Her 100 kişiden 6´sı

B RH Pozitif Her 100 kişiden 8´i

B RH Negatif Her 100 kişiden 1´i

AB RH Pozitif Her 100 kişiden 3´ü

AB RH Negatif Her 200 kişiden 1´i

ayrıca o dediğin A dan ve B den alır olayı pratikte yapılcak birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RC Helikopterci -- 17 Eylül 2009; 16:41:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Loading

zannetmiyorum 3 günde özelliğini yitireceğini... spermleri felan adamlar senelerce canlı tutuyorlar.. bence daha fazladır

Eşim A- kana sahip ve sürekli kan bağışında bulunur. Bir gün yine bağış yaparken zeynep kamil hastanesine bağlı bir yerde doktora "bu kan az bulunuyor. Türkiyede kanı biriktirip daha sonra ihtiyacımız olduğunda kendi kanımızı kullanabileceğimiz bir yer var mı?" diye sorduğumda doktor bana o yanıtı verdi.

Çok çok mantıklı bir durum. Şayet söylenildiği kadar uzun süre muhafaza edilebilseydi şimdiye kadar "kanınızı saklayalım ihtiyacınız olduğunda kullanın" sektörü çoktan oluşuvermişti. Üstelik dernek açarak az bulunan kanlara sahip kişileri birbirine ulaştırmaktan çok daha akıllıca bir çözüm. Mademki bu kadar uzun süre saklanabiliyor neden insanlar kendilerine kan hesabı açamıyorlar?

• hijyen olayı nasıl?
  • konuyu yukarı taşıyalım, herkes kan bağışına
    2 etti benim, 3 ayda bir vermeye devam edeceğim. yavaş yavaş aşıyorum korkumu da.
    yalnız şu parmak ucundan alınan kan çok acıtıyor
  • yukarı alalım
  • Bilmiyorum 22 yaşına kadar vermemiştim.Geçen okula bir peron gibi bişi yapmışlar 4 5 sedye falan.Gittim verdim geçen günde mesaj geldi ihtiyaç sahibine ulaşmıştır diye.Bi rahat ettim sevindim.Güzel bi duygu.Ama bide şöyle bi olay var :p

ab- kan bulmak zor oran düşük ama bu oranla ab- kan ihtiyacıda az olur(ab- li insan sayısı az diğerlerine göre daha az kaza geçirme riski var ) ..yani üzülmenin pek bi anlamı yok
  • Kızılay soda ve vişne suyu için 3 ayda bir vermeye çalışıyorum. Vatana millete bi hayrımız dokunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

konuyu yukarı taşıyalım, herkes kan bağışına
    2 etti benim, 3 ayda bir vermeye devam edeceğim. yavaş yavaş aşıyorum korkumu da.
    yalnız şu parmak ucundan alınan kan çok acıtıyor

Benimde 2 olacak, gidip bi soda falan içelim bedave
    Kandan iğneden korkmam nedense hatta hemşire işkillenmişti benden

• Merhaba arkadaşlar,

kan bağışının yanısıra zaman zaman trombosit bağışı yapmak da çok önemli bir husus. Özellikle kan kanseri hastalarının trombosit ihtiyacı daha fazla olmaktadır. Trombosit normal kandan farklı olarak en fazla 5 gün saklanabildiği için herkesin imkan buldukça trombosit bağışı yapmasının önemi büyüktür.

Trombosit bağışının ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar için yazayım. Trombosit bağışı sırasında donör'ün bir kolundan kan alınıp içindeki trombositler ayrıştırıldıktan sonra diğer kolundan kan vücuda geri verilir(bazı kan alma cihazları bu işlemi tek kol üzeriden kanı alma-ayrıştırma-geri verme şeklinde sırayla yapmaktadır). Bu işlem yaklaşık 60 dakika civarında sürmektedir.

Vücut eksilen trombositi 2-3 gün bigi kısa bir süre içinde yeniden üretebilir ve donör en erken 72 saat içinde tekrar trombosit bağışı yapabilir ancak 2-3 hafta aralıklarla trombosit bağışı yapılması daha sağlıklı olacaktır. Sağlıklı biri yılda 24 defa trombosit verebilir.

Daha önce birçok kere kan bağışı yapmış biri trombosit bağışı da yapamayabilir. Başvuran donörlerin çok az bir kısmı trombosit bağışı yapabilmektedir. Çünkü damarları ince olan kişiler bu işlemi gerçekleştiremezler. Genelde damar yapısı geniş, genç erkeklerden alınır(kadınlardan da alınabilir ancak kadınların damar yapısı daha ince olduğu için genelde erkeklerden alınır).

Kan bağışı için ayıracağınız 1 saat, bir insanın hayatını kurtarabilir. Lütfen bu konuya hassasiyetle yaklaşalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpgg

ab- kan bulmak zor oran düşük ama bu oranla ab- kan ihtiyacıda az olur(ab- li insan sayısı az diğerlerine göre daha az kaza geçirme riski var ) ..yani üzülmenin pek bi anlamı yok

üzülen var.

---

Genel anlamda negatif kan grupları daha zor bulunuyor. Doktor bir arkadaş söylemişti.
  • -Sürekli ve düzenli kan bağışlayanlara:
    10 bağışta Bronz Madalya
    25 bağışta Gümüş Madalya
    35 bağışta Altın Madalya
    40 bağışta Plaket verilerek taltif edilir.

-Kan bağışında bulunanlara KAN SİGORTA KARTI tahsis edilir. Bu kart gerçekleşmesini arzu etmediğimiz acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan tüm yakınlarınıza tüm Kızılay Kan Merkezlerinden azami öncelikli kan alma ve sosyal güvencesi olmayanlar için ücretsiz kan temin edilmede kullanılır.

bu bilgiler doğrumu dur bilmiyorum çevrenizde böyle bağışçı olan tanıdığınız var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telit35 -- 2 Şubat 2011; 23:24:31 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.