Şimdi Ara

Kız kardeşim okulu sevmiyor.(yardım lazım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kız kardeşim 10. sınıf imam hatip lisesinde okuyor geçen senede zar zor hocaların yardımıyla geçti. Bu sene 40 gün devamsızlık yaptı karnım ağrıyor, başım ağrıyor, ders boş diye diye kaytardı evde yattı sürekli babam zar zor müdürle konuştu 35 gününü sildiler. Şimdi e-okula girdim baktım pekte şaşırmadığım ama beni üzen bi tablo ile karşılaştım beden eğitimi hariç tüm derslerinden kalmış, zamanında kafası derslere çok sarmaz, arapça öğrenir diye imam hatibe göndermiştik iyice ters tepti, şimdi okuldan nefret ediyor bu seneyi zar zor bitiricek ama derslerden kalıcak, onada kızamıyorum ailevi problemler oldu kafası okula sarmadı bi şekilde yapamadı yani, erkek çocuğuda değil bıraksın okulu gitsin sanayiye çaycılık yapsın, kız çocuğu şimdi aklımdan bir öneri geçiyor sadece. Bende meslek lisesi son sınıfım bizim okulda çocuk gelişim bölümü var bütün gün resim çizip oyuncak bebek falan dikiyorlar sözel ağırlıklı bi bölüm ve bizim okulda çıkıntı olmayan insanları geçiriyorlar acaba bizim okulamı geçirsek diyorum ama sizin yardımınıza ve önerinize ihtiyacım var bu yoldan geçmiş abilerim ablalarım varsa kendi çocukları tanıdıkları hatta kendileri neler yaptıysa yazabilir mi lütfen?

    Edit: Şunlarıda ekleme gereği duydum bizi dindar baskıcı bir aile sanmayın lütfen. Annem ve babam çalışıyor dediğim gibi ama sadece ilgilenemediler ben bununla alakalı olduğunu düşünüyorum ama onun kararlarına her zaman saygı duyduk, telefon istedi telefon alındı, kıyafet çeşit çeşit dolabı doludur, harçlık ben erkek çocuğuyum yaşım 18 o benim iki katım harçlık alır okula giderken. Birde şunu eklemek istiyorum burası biraz önemli en başta yazmalıydım kardeşimin en yakın arkadaşı(ben öle biliyorum) okulu bırakmış kuaförde çalışıyor, kardeşimin bir gün telefonunu kurcaladım haklı olarak bir çocuk hergün okula gitmiyorsa bir şey vardır okuduğum mesajlarda "sana kimse karışamaz ne olcak gel yanıma burası iyi XXXX abla falan çok iyidir yani gel sende çalışalım beraber",,, "okula gidip ne yapıcaksın",,, "bir şey demez sizinkiler sabah sabah okulamı gidilir gel" gibi mesajlar vardı arkadaşından koparmayı denedik ama mesaj yoluyla falan konuşuyorlar bir şekilde kanına giriyor. Şimdi okula gidiyor ama derslerden kaldı nerdeyse hepsinden benim sizden tek isteğim önümüzdeki yıllar için ona yardımcı olmak ve neler yapmamız gerektiği.

    "o kızın tek suçu sizin gibi cahil bir ailenin içinde doğmaktı" şu yorumda bir o kadar sinir etti beni belki senin baban 5000 tl maaş alıp evi geçindiriyordur ama benim hem annem hem babam askeri maaş alıyor normal düzeyde anca geçiniyoruz, çalışıyorsalar bizim için çalışıyorlar ama sadece bizimle ilgilenemediler zamanında onun dışında bize hiç bir ne bi dayak ne bi küfür ne bi AZARLAMA ne de bi hakaretleri olmadı bizde onların yüzünü hiç kara çıkarmadık zaten.

    Yorum atarken biraz dikkat edin yani lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bttercold -- 2 Haziran 2015; 7:12:58 >







  • 1. Arapça'yı nerede kullanacak çok merak ettim.
    2. İmam Hatip'ten aldırın güzel bir okula gönderin çalışmasına yardım edin.
    3. Destek olun ama gerektiğinde ters çıkmayı da bilin. Derslerine odaklansın sadece.
  • bttercold kullanıcısına yanıt
    Lise çağına gelmiş bir genç,okulunu kendisi seçmeli öncelikle.Bu okulu,branşı kendisi mi istemişti?Öyle olmadığı görülüyor.
    Bir Rehberlik Öğretmeniyle görüşme sağlayıp,ne istediğine bakılmasını öneririm.İlgi duyduğu nedir,ne değildir?
    Çocuk Gelişimci biri olarak da söyleyebilirim ki,sanıldığı gibi kolay bir bölüm değildir.Sorumluluğu en fazla olan bölümdür.
    Dışarıdan görmekle içinde olmak ayrı şeylerdir.Meslek Lisesi algısı toplumun genel görüşünde belli fakat şu bir gerçek ki,bu bölüm ana sınıfı öğretmeni yetiştiriyor.Sorumluluğu görün...
    Dersler de sözel ama psikoloji bağlantılı.Ödevi çok,hazırlığı çok olan bir bölüm.
    İlgisi varsa elbette okusun derim.Eğitim herkesin hakkı.Çalışsın çalışmasın ama en azından lise mezunu olmalı.
    İlk başta öğretmeni mi sevmiyor diye aklıma gelmişti fakat birçok dersten kaldığını okuyunca,bölümü sevmediğini düşünüyorum.Çok ağır bir bölüm zaten.Kaldırmak güç.
    Mutlaka Rehber Öğretmen ile görüştürün.Yıl kaybetmesi sorun değil,önemli olan sevdiği bir alanda ilerlemesi.




  • Hugh Jackman kullanıcısına yanıt
    Dostum bizi yanlış anlama biz dindar bir aile değiliz sadece nasıl desem normal derslere kafası sarmıyo hani bazı insanlar ne kadar çalışırsa çalışsın anlamazsa öle düşün belki öğrenir dedik ters tepti matematik falan anlamaz yani normal dersleri pek yapamaz.
  • Değerli yorumun için teşekkür ederim tabiki bizde en kötü lise mezunu olmasını istiyoruz kardeşimin kendi bölümünü seçmesine nasıl yardımcı olucaz bilmiyorum artık rehberlik öğretmeni ile iletişime geçmesini sağlamak için konuşucam bizimkilerle yorumun için teşekkür ederim.
  • bttercold kullanıcısına yanıt
    Şimdi daha iyi anladım fakat arkadaşlarımdan duyduğuma göre İmam Hatip okulları bilimsel eğitime önem vermiyor. Siz yine de normal bir liseye almaya çalışın kendisi istekli olup da çalışırsa başarı gelir zaten.
  • Kardeşim sen sığır mısın? Akşam akşam dediğin lafa bak biz zorlamadık kardeşimi annem ve babam ikiside çalışıyor ilgilenemediler zamanında halada çalışıyorlar insanlar bir yerden kazanırken bir yerden kaybediyorlar bizim için geceli gündüzlü çalışıyorlar. Kız kardeşimlede benimlede ilgilenemediler ama ben yolumu buldum bir şekilde zorlada kimseyi bir yere sokmadık puanı anadolu lisesine tutmuyordu düz lise meslek lisesi ya da imam hatibe gidicekti oraya zorla göndermedik seçenekleri söyledik ama kardeşim oralı olmadı yine umursamadı yani biz de bak bu okula gidersen bu şekilde olur şuna gidersen şu şekilde olur dedik imam hatibi seçti öle bir konuşuyorsun ki sanki kafasına silah dayayıp gönderdik. Sadece doğru yolu bulmasında yardımcı olamadık.
  • Dostum al karşına konuş hangi lisede okumak istiyor ne olmak istiyor ona göre yönlendirin. Eğer olmuyorsa bir psikoloğa götürün çok ciddiyim tedavisi zor bir şey değil, ancak ihmal edilirse hayat ona çok zor olur ileride.
  • Hugh Jackman kullanıcısına yanıt
    Pozitif bilimleri normal şekilde görüyorsunuz. Bunun yaninda dini konuları da görüyorsunuz. Din ile bilim bir arada eğitim görüyor. Ha din hocasının dogması,yobazlığı dersin orada hak veririm sana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmam hatibe göndermekle o çocuğu öldürmüşsünüz. Götürün bir psikoloğa derdi sıkıntısı neymiş öğrenin. En gerizekalı insan bile iki yıllık üniversite bitirerek 2bin liralık işe girebilir. Ya çocuk doğuran ev hanımı olacak yada psikoloğa götürüp iyi eğitim almasını sağlayacaksınız bu sayede topluma yararlı bir kadın olacak. Ev hanımı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orayı bitirse lise mezunu ev hanımı olacak bitirmezse ortaokul mezunu ev hanımı olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batumatu kullanıcısına yanıt
    Dostum sağ ol önerin için. Bunuda deneriz.
  • cübbesiz gandalf kullanıcısına yanıt
    Böyle bir gerçeklikte var tabi ama okulu sevdiremezsek liseyi bile zar zor bitirecek üniversite zorla bitecek bir yer değil, en azından elinde lise diploması olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bttercold

    Böyle bir gerçeklikte var tabi ama okulu sevdiremezsek liseyi bile zar zor bitirecek üniversite zorla bitecek bir yer değil, en azından elinde lise diploması olur.

    mutlaka ekonomik gücü olması lazım bence,ayrıca kuafôrde çalışması imam hatip evgitmekten daha yararlı olur hiç deilse zanaat ôğrenir işi olur,kadının bir birey olması için kesinlikle ekonomik olarak gücü olmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbesiz gandalf -- 2 Haziran 2015; 10:29:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.