Alakası yok. Ne amaçla nasıl söylediğine bağlı. Mesela öküz kelimesi. Şu boksör öküz gibi desem adamın hoşuna gider. Yolda bana çarpan adama öküz desem adam kızar. Kız,erkek,adam kelimesi de böyle. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kiz gibi Erkek Ne Demek ? (2. sayfa)

-
-
baya keklemişler seni. neresi iyi anlammış?
bahsettiğin etnik toplumlarda erkek dediğin cins içki içer, sigara içer, eli tornavida tutar. xl tişört gömlek giyer. sakallı ve hatta kıllı olur. bu şartları sağlamıyorsun sanırım.
-
Olum kız o cümleyi annesine söylüyor ciddi olarak, okul arkadaşına söyleyip de gülmüyor...
Dalga geçmedi, çok temiz demek istedi.
-
bence karşı cinse değil, kadınla ilgili birşey oldugunda hemen köpürüyor insanlar.
mesela:
- erkek gibi kız dendiğinde genelde insanların övündüğü bir şey iken, kız gibi erkek diyince hemen kötü bir şey mi dedi diye şüpheleniyor insanlar.
- TVdeki showları izleyince, bir kadın erkek kılığında sahneye çıktığında bıyık takıp ceket giyip vb, seyirci gülüp kahkhalara boğuluyor mu yada oyuncu utanıyor gibi hallere giriyor mu ? hayır. Ama bir erkek karakter kadın kılığında sahneye çıktığında herkes birden gülmeye kahkahalara boğulmaya başlıyor, oyuncu böyle başta utanıyor çekiniyor gibi davranıyor falan.
yani bence olay karşı cinse benzetilmek değil kadına benzetilmekten rahatsız oluyor gibiler. Bence hiç bir sorun yok. Birisi kadın gibi adam dese, ee derim. Yani?
"kız gibi ağlama" , "kız gibi gülme", "kız gibi konuşma" vb baktığında hep bir olumsuzluk, yapılmaması gereken bir şey gibi algılar var cümlelerde bence. Kız gibi de gülerim, kız gibi de koşarım, kız gibi de ağlarım. Kime ne. Kadın olmak statu olarak altta olan bir durum değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 4 Kasım 2021; 2:12:22 >
-
Yumoş, yuvarlak, top gibi bişey yani.
Git bir şişe şarap al.
Elinde şişe ile kızın penceresinin altına git.
'Seviyorum ulan de' bağır.
Aşığım lan ' seviyorum de
Tabi dikkatli ol. Evden 100 kişi çıkmasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X