Şimdi Ara

Kitaptaki betimlemeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesela bende Goriot Baba var.Kitabın başında pansiyonu 2-3 sayfa betimliyor. Canım sıkılıyor bu arada. Bir öneriniz var mı betimleme yerlerin ne yapılır bire bir hayal mi edilmeye çalışılır



  • Benimde pek hoşuma gitmeyen bir durum , fakat kitabın başında tasvir olması normal . İlerleyen sayfalarda hala aynı yerlerin betimlemeleri devam ederse , yazar okuyucunun zekasını biraz küçümsüyor gibi olur . Birebir hayalini kur tabii yapabiliyorsan . Yapamıyorsan da en azından olay hangi koşullar altında gerçekleşiyor bunu bil .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik okumayın betimlemelerden rahatsiz oluyorsanız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı yerin sayfalarca betimlenmesi okuru küçümsemeden ziyade okuru atmosfere alıştırmaktır. Yazar betimlemeler ile atmosferi oluşturur ve aynı zamanda alt metin ekleyebilir. Örneğin yaşlı bir karakter karşısında duran bir masanın tozlu ve eski görünüşünü betimler ama her ne kadar eski olsa da ayaklarının hala sağlam olduğunu anlatır, bu bir alt metindir. Masayı betimleyerek aslında kendisini betimler ve masanın eski olmasına rağmen hala ayaklarının sağlam olmasıyla aslında kendisinin yaşlandığını ama onu yavaşça öldüren zamana karşı dirençli olduğunu tanımlar. Bu yüzden betimlemeleri okuyun, betimlemeler güzeldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.