Şimdi Ara

Kitaplara gelen zamlar ve sebepleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen kitapçıdaydım birey b mat satış fiyatı 50 tl olmus.

Sebep kurcuk iki katına çıkınca malum kağıdı da dışarıdan alıyoruz.
    dolarcık ile birlikte buda fırladı.
    ONLARIN KAĞIDI VARSA BİZİMDE ALLAHIMIZ VAR HÜLOOĞĞĞ

• acil 345 okyanus varken birey çöpünü niye alıyor millet anlamadım
  • Hocam dolar kuruyla aynı oranda zam gelmiyor. 10tl lik kitap 12 tl olmalıydı. Bilemedin 15. Ama adamlar 20tllik birey b matı 50 ye satıyor. Maksimum 30tl olmalıydı fiyatı..
    Kırtasiye sektörü, elektronikten daha düdükleme meraklısı çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeongi -- 28 Ağustos 2018; 17:31:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yav bana sorun bulmayın herkes biliyor pahalı olduğunu .eski kitaplar için letgoya bakıyom

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nihat Bilgin tyt ayt soru bankası 60 lira.
    Acaba hiç düşünmüyorlar mı ulan biz bunları öğrencilere satıyoruz diye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam 2 ay önce 3.5k ya aldığım laptop şu an 5.9k.kağıt napsın?

• Dolardan olsa gerek,kagit uretemiyormusuz diye bir seyler duymustum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    acilde pahalı geçen sene mat 1 kitabını 15 tl almıştım. şimdi uçtu
  • Yeongi kullanıcısına yanıt
    %20 enflasyonu da ekle. Yani yayınevi geçen sene kitaptan yaptığı karı bu sene sabit tutmak için en az yüzde 20 zam yapması lazım.
    Bir de yeni basımla sene içindeki fiyatı karşılaştırmak hata , fiyatlar elbette düşecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oathbreaker.

Nihat Bilgin tyt ayt soru bankası 60 lira.
    Acaba hiç düşünmüyorlar mı ulan biz bunları öğrencilere satıyoruz diye.
    kendi sitesinde pahalı olur işler-kitapseç vb sitelere bak
  • Kitaplardan %8 kdv alınıyor sanırım. Kaldırılsın. Rekabet kurumu işe el atsın. Gerekirse devlet destek versin. İstense yapılır yani ama bizi düşünen yok. Bir kitap 50tl olur mu ya? Türkiye şartlarına göre çok fazla. Öğrenci adamı gömüyorlar bu ülkede.

• Test kitaplarının kağıdını bilmem ancak kitap kağıdından örnek vermem gerekirse Türkiye'deki kağıt üreten yerli ve milli SEKA talan edilip, makineleri hurdaya satılınca basın/matbaa için yerli kağıt üreticisi kalmadı. Kitap kağıdının tonu 750 euroyken 900 euroya çıkmış durumda yani 1 ton kağıt için nisan 2018'de ortalama 5 lira euro kurundan 3750 lira ödenirken bugün kitap kağıdının tonu 900 euro ve euro kuru 7.35 yani 1 ton kitap kağıdı için fiyat 6625 lira olmuş durumda ayrıca matbaa makinelerinin ve parçalarının da euroyla Almanya'dan geldiği de hesaba katılırsa bu artışlar gelecekte çok daha büyük sorun olacak.
  • korsan alıcaz abi yapıcak bir şey yok ya da pdf bulucaz yerim emeklerini bizde damızlık degiliz ya ögrenciyiz diye gerçi yayınevlerine hava hoş buluyor böyle 2 3 avel fanboy sömür babam sömür yok emek var tamam emek varda ulan bizde para basmıyoruz ki sinir oldum yazarken bile
  • çoğu yayınevi hem geçen senenin acısını çıkarıyor,hem de dolar kuru yüzünden fırsatçılık yapıyor
  • TRUM YÜZÜNDEN KARDEŞİM

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.