Şimdi Ara

Kitaplar İnsanı Değiştirir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Soru gayet açık. Ben kitabı kafamı rahatlatmak için okuyorum. Öyle değişme gibi bir amacım yok tabiki de bana kattıkları oluyordur ben farkında olmadan orası ayrı. Bazı kitaplarda dizilerde filmlerde böyle bir süre uzun bir süre kitap okuduktan sonra insanların değiştiği gözüküyor. Mesela Monte Kristo Kontu, Ezel.. örnekler arttırılabilir.

Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Gerçekten insanları çok uzun süre kitap okumak değiştirir mi ?

Tanrı bizi sorduğunda , ben sessiz kalacağım..
  • Herakleutos a göre, hiçbir insan aynı ırmakta 2 kez yıkamamıştir.
    ...
    ...
    Geceden sabaha yemeğe çağırılmış biri bugün yemeğe davetsiz gelir.Çünkü çağrılan ayni adam değildir artık.Başka adam olmuştur.Ölümlü bir nesne iki kez aynı halde bulunmaz.Çünkü fark edilmez bir anlık değişmeyle bir dağılır, bir toplanır, bir gider, bir gelir. ...

Dün Montaigne in Denemelerinde okumuştum. konuyu görünce aklıma geldi, açtım, yazdim. Dünden önce bu konuyu görsem böyle birşey yapmazdım ama bugün yaptım.Değişim amaç olmaz zaten.Olmasına gerek yoktur.Yaşadığın her an herhangi birşey yaparken değişiyorsun.Çünkü düşünüyorsun. Kitap okuduğunda yeni düşüncelerle veya yeni olaylarla karşılaşıyorsun.Yazarın düşüncelerini okuyorsun veya onlar hakkında düşünüyorsun. Bir günde ufak bir birikim oluyor, ertesi gün yine ufak. Hepsi yıllar ve yıllar boyu birikiyor. iki uç noktaya baktığında gördüğün değişimi bu yığın oluşturmuş oluyor.

Denemenin adı İnsan ve Varlık tı.tamamını merak edersen diye yazayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsan 7sinde neyse 70inde de odur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değiştirir.

Daha Fazla Göster
  • Bir zamanlar bir adam bir kitabın boyutundan korkarmış. Sayfaları arasında karanlığa düşeceğini sanırmış. Gel zaman git zaman bu adam karanlığa düşmekten beter olmuş, bu sefer aydınlığı kitaplarda bulmuş. İnsan düşündüğü sürece özgürdür. İnsan özgürse yaşıyordur. Bazen, okuduğum (genellikle polisiye) kitapların konusunu, olay örgüsünü hatta ana karakterin benliğine sarılı buluyorum kendimi. Kitap okudukça zevklerim değişti ve arada karakalem çalışması hatta küçük heykeller ve evcil hayvan yetiştiriyorum. İşte o adam aydınlık diye inandığı ortama karanlık sandığı kitaplarla ulaştı.

• Değişmek uçarı kaçar bence gelişir. Çünkü değişmek, değişmeden önceki haliyle taban tabana zıtlık ifade ediyor (benim için). Bu yüzden değişmekten ziyade gelişir.
  • Kitabına göre değişir.Değişmek istiyorsan değişirsin ama bana göre değiştirmekten ziyade o konu hakkında bilgi sahibi olmaktır farklı fikirleri görmektir.Değişirsen de sen istediğin içindir.İçinde vardır o kitap senin o amacına hizmet etmiştir.İnsanın içinde olmadıktan sonra hiçbir şey olmaz.
  • Öncelikle boş aşk romanları, vampirli romanlar,"oğlum sen yaparsan olur, enerjini odakla, tabii olum manyak mısın" kafasındaki kitaplar sana bir şey ifade etmez. Kişisel gelişim bu değildir. Zaten kişisel gelişim çok geniş bir olgu. Her zaman kişisel olarak gelişiyoruz ama, biz buna "kişisel gelişim" kitaplarının kastettiği türden yaklaşırsak sadece Pollyanna oluruz. Halbuki kişisel gelişim dil öğrenmek, beden dili öğrenmek, Yemek yapmayı, dikiş dikmeyi vs. yaparak olur. Bu kitaplarda anlatılan ise meditasyondan öte değildir. Ayrıca duygulara da 150 sayfalık kitap okuyarak hakim olunamaz.

Bunun dışında da her kitap illa ki sana bir şeyler katar. Yukarıdaki arkadaşlardan birinin de dediği gibi, seni değiştirmez sadece geliştirir.

Gelişmek istiyorsan, tarih, coğrafya, psikoloji, sosyoloji, felsefe, antropoloji vs. bilimleri ile ilgili kitaplara yönel ağırlıklı olarak. Bunların arasına da her zaman üçer beşer roman at.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Yengeç

Değişmek uçarı kaçar bence gelişir. Çünkü değişmek, değişmeden önceki haliyle taban tabana zıtlık ifade ediyor (benim için). Bu yüzden değişmekten ziyade gelişir.

Guzel bir bakis acisi. Degismek degisimden onceki halinden eser kalmamasi demek, halbuki boyle bir sey bence mumkun degil insan hayatinda. Degistigini sansan dahi geride biraktigin tecrubeler arkadan gizlice destekler seni. Yani asil olay degismek degil gelismek.

Konuyla alakasizca bu yorumu gorunce dalasim geldi ortadan

Konuya gelecek olursam, bence kitap okumak da her tecrubenin yaptigi gibi insani gelistirir ha az ha cok, biriktikce etkisi belirginlesir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 2 Şubat 2016; 22:17:29 >

• çok köklü bir değişim olmasa da düşüncelerini büyük ihtimal değiştirir çünkü kitaba kendini kaptırınca karşı olduğun görüşlere bile ısınmaya başlıyorsun onun yüzünden öyle kitaplara yeltenme tavsiyem.
  • Değişir

• Ben hem değiştirdiği hem geliştirdiği kanaatindeyim.Değişimde başarılı olanlar değişikliğe kendide başlayanlardır sözü üzerine yıllar önce yola çıktım ve şuan geriye dönüp bakıyorum bunda başarılı olmuşum.Değişebilmek için önce gelişmek gerekir,gelişim de okumak ile olur.(En azından bende böyle oldu)

Kitaplar insanı geliştirir,kitaplar size değişimi nasıl yapacağınza dair bilgiler ve seçenekler sunar,kendini değiştirip değiştirmeme özgürlüğü yine insanın kendisine aittir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

*-Carraro Sportive 225*-DH Bisiklet Severler Grubu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.