Şimdi Ara

Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
22
Favori
17.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TheDestroyer35 kullanıcısına yanıt
    İlk mesaja, mesaj numarası eklenmiştir. Katkınız için teşekkürler.
  • Konumuz günceldir arkadaşlar.
  • Konu çok güzel bir hale gelmiş. Ellerinize sağlık arkadaşlar.
  • Ömer kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, klasik seriler hakkında bilgi sahibi arkadaşlarla iletişime geçtik, yakında eksik olan serileride tamamlayacağız.

    Edit: Konumuzu üst konu yaptığınız için teşekkür ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 20 Şubat 2014; 15:27:40 >
  • HARRY POTTER SERİSİ

    Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları

    1.Harry Potter ve Felsefe Taşı
    Serinin ilk kitabında Harry Potter haberi bile olmadığı Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na davet edilmiştir. Harry burada gelecekteki en iyi dostları olacak olan Ron ve Hermione ile tanışıyor. Bunun yanında Hogwarts okulunda birbirinden ilginç dersler alıyor ve hiçbir şeyden haberi olmadığı halde dünyanın en güçlü büyücülerinden biri olan ve herkesin adını bile söylemeye korktuğu Lord Voldemort'u öğreniyor. Hayatında ilk defa adını duyduğu bir oyun olan Quidditch'i öğreniyor ve Gryffindor Quidditch takımna seçiliyor. Çoğu kişi ilk kitabı çocuk kitabı olarak değerlendiriyor fakat bence hiç de öyle değil. Zaten ilk kitapta karakterlerimiz de çok küçük olduğundan böyle yansımış olabilir fakat ilerde olaylar çok karışacaktır.

    2.Harry Potter ve Sırlar Odası
    Harry kitabın başında ilginç bir sürprizle karşılaşır. Odasında bir ev cini olan Dobby ile tanışır. Dobby bir felaket tellalı gibi Harry'nin Hogwarts'a dönmesi halinde çok kötü olaylar olacağıını söyler. Onu Hogwarts'a gitmekten vazgeçirmeye çalışır fakat bunda başarılı olamaz. Harry Hogwarts'a döner ve bu sene birbirinden garip olaylar yaşar. Sırlar Odası açılmaktadır. Karakterlerimiz Ron , Hermione ve Harry ise Sırlar Oda'sının geçmişini araştırırlar ve orayı kapatmaya çalışırlar. Harry ise bir yandan okul dersleri, bir yandan da Quidditch ile başa çıkmak zorundadır...

    3.Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
    Serinin üçüncü kitabında Harry geçmişiyle ilgili ilk defa farklı şeyler öğrenecektir. Sirius Black denen bir katil Azkaban'dan kaçmış ve Harry Potter'ın peşindedir. Sirius Black'in Lord Voldemort'a hizmet ettiği düşünülmekte dolayısıyla Hogwarts'ta tabiri caizse kuş uçurtulmamaktadır. Bunun yanında bu senenin diğer senelerden farkı olarak Hogsmeade denen köye ziyaretler vardır. Ayrıca Hogwarts'a yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersi öğretmeni olan Profesör Lupin gelmiştir. Kitabımızda Harry bir yandan Sirius Black ile yüzleşir, diğer yandan yine Quidditch maçlarına hazırlanır. Ayrıca Harry 3.senesinde ilk defa Ruh Emiciler denen yaratıklarla da karşılaşır ve onlara karşı kendini savunmayı öğrenir. Kitabın sonunda ise büyük bir sürpriz bizleri bekliyor.

    4.Harry Potter ve Ateş Kadehi
    Harry'nin okuldaki dördüncü yılında Hogwarts'ta Üçbüyücü Turnuvası adında bir yarışma düzenlenir. Yarışmada Hogwarts ve diğer iki rakip büyücülük okullarından birer öğrenci bu turnuvanın galibi olmak için birbirinden zorlu üç göreve tabi tutulacaktır. Fakat turnuvanın bir yaş sınırı vardır. Harry ise yaşının tutmamasına rağmen turnuvaya katılmak zorunda kalır. Turnuvanın zorlu üç görevinin sırlarını çözmek ise Harry'i hayli zorlayacaktır. Serinin bu kitabı , ilk 4 kitap arasında okurken en çok zevk aldığım kitaptı. Kitabın arkasında da yazdığı gibi gerçekten de sıkıcı tek bir sayfa yok. Sayfalar su gibi akıp gidiyor ve nasıl bittiğini bile anlamıyorsunuz. Kitabın sonunda tabi ki yine bir sürpriz bizleri bekliyor , ayrıca Harry'nin yara izi iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlıyor.

    5.Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
    Harry Potter'ın okuldaki 5.yılında Hogwarts'a kelimenin tam anlamıyla baş belası olan yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni gelmiştir : Dolores Umbridge. Bu kitapta Sihir Bakanlığı, Hogwarts'ın işlerine karışmaya başlıyor. Harry ve arkadaşlarının ise bu sene girmekle yükümlü olduğu SBD'leri vardır. Bir yandan bu sınavlara çalışmak , diğer yandan ise öğretmenlerin verdiği cezalar yüzünden Harry ve arkadaşlarını zor günler bekliyor. Bunun yanında kendini iyice hissettiren ve Ölüm Yiyenler'in desteğiyle de iyice gün yüzüne çıkmaya başlayan Lord Voldemort'a karşı Zümrüdanka Yoldaşlığı denilen bir yapı oluşturulur. Yoldaşlık'ın görevi Voldemort'un çalışmalarını engellemeye çalışmaktır. Harry'nin ise yara izi her an sızlamakta ve ona büyük acı vermektedir. Diğer kitaplarda da olduğu gibi bu kitabın sonunda da yine heyecanlı fakat Harry'nin üzülmesine sebep olacak olaylar olacaktır.

    6.Harry Potter ve Melez Prens
    Lord Voldemort çalışmalarını iyice hızlandırmış ve bunun yanında Muggle ölümleri de iyiden iyiye artmaktadır. Harry Hogwarts'taki 6.senesinde Lord Voldemort'un geçmişini öğreniyor. Bunun yanında ise kitabın başında şüphelendiği Draco Malfoy'un ne işler çevirdiğini öğrenmek için büyük çaba sarf ediyor. 6.senesinde artık usta olduğu Quidditch takımının da kaptanlığına getiriliyor. Bu seneki iksir hocaları olan Profesör Slughorn ise Harry'nin performansından oldukça memnundur. Bunun arkasında ise bir sır vardır : Melez prensin iksir kitabı. Harry bir yandan da bu kitabın sahibini bulmaya çalışmaktadır. Kitabın sondan bir önceki bu kitabında şok gelişmeler yaşanıyor ve artık büyük savaş için gereken ortam oluşturulmuş oluyor.

    Harry Potter ve Ölüm Yadigârları
    Lord Voldemort ve iyiler arasındaki savaş iyice kızışmıştır. Harry ise bu sene Hogwarts'a dönmemiştir. Bunun yerine Dumbledore'un ona bıraktığı gizli görevi tamamlamaya, diğer yandan ise Ölüm Yadigârları'nın sırrını keşfetmeye çalışıyor. Harry Hortkulukları yok etmek için yine arkadaşları Ron ve Hermione ile büyük zorluklara giriyor, bazen aralarında anlaşmazlıklar oluyor fakat aralarındaki güçlü arkadaşlık bağı hiç kopmuyor. Her şeyin rayına oturduğu bu kitap gerçekten tek solukta okunabilecek cinsten. Fakat ben sırf bitmesini istemediğimden 1 hafta gibi uzun bir sürede okumuştum. Kitabın sonunda ise karakterlerin 19 yıl sonraki hayatları ve geldikleri durumlar gösteriliyor...




  • SayisalMan kullanıcısına yanıt
    Detaylı incelemeniz için teşekkür ederiz. Çok sağlam bir seriyi aynı sağlamlıkla anlatmışsınız, tekrar teşekkürler.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ayrıca konu çok iyi olmuş okumayı düşündüğüm kitaplar hakkında yorumlar da buldum
  • Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları


    "Bir kelebeğin kanatları kadar narin ve hüzünlü.
    Karanlıktaki bir bıçak kadar tehditkâr ve korku verici."

    Kitap kahramanımızın çocukken yaşadığı yere dönmesiyle başlar ve flashback ile hikayeye yani karakterin çocukluğuna gidiveririz.Çocuk yaştaki kahramanımız garip bir olay neticesinde hikayenin fantastik yönünü temsil eden Hempstock ailesiyle tanışır ve olaylar gelişir.

    Kitap sade bir olay örgüsüne sahip.Öyle fazla dallanıp budaklanmıyor ama hikaye basit olarak algılanmasın bu.Sadece hafif bir kitap diyeyim.Çocukça yönleri bolca olsa da ne çocuk kitabı diyebilirim ne yetişkin kitabı diyebilirim.Çocuksu bir yetişkin kitabı demek daha doğru olur.Yani her yaştan insan okuyabilir.Fantastik bir kitap ama beni üzen tarafı fantastik yönünü temsil eden aile ile ilgili detaya girilmemesi oldu.Kitabın fantastik dünyasıyla ilgili doğru düzgün bir şey bilmemek beni tatminsizlikten daha çok meraka sevk etti çünkü fantastik kısımlar gösteriliyor ama geri planda bu fantastik dünya aydınlatılmamış.Yani keşke daha çok ayrıntı verilseyde kitaptaki fantastik ögelerle ilgili,Hempstock ailesiyle ilgil.Bazı yerlerde sanırım yılın fantastik kitabı falan deniliyor ama bu ifade fazla abartılı kaçmış.Tamam bitince damağınızda güzel bir tat bırakıyor ama fazla iddialı bir ifade olmuş belki kitabı uzatıp bahsettiğim detaylara girse ben de katılabilirdim bu görüşe.Neil Gaiman'ın değişik bir tarzı var gördüğüm kadarıyla.Daha önce Terry Pratchett ile birlikte yazdığı Kıyamet Gösterisi kitabını okumuştum ama ilk defa kendi yazdığı bir kitabı okudum bilmiyorum genel tarzı bu yönde mi ama söyleyebileceğim şey "değişik".Ben beğendim ve muhtemelen başka bir kitabını da okuyacağım yazarın.

    8/10




  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, ilk mesaja eklenmistir.
  • Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları

    Trevanian, özellikle ülkemizde hakkettiğinden çok daha az bir üne sahip. Bununla beraber, gelmiş geçmiş en gizemli yazarlardan biri. Orjinal adı Rodney William Whitaker olan yazar, hayatının son yıllarına kadar kitaplarını Trevanian ismiyle bastırıp, kendi ismini gizledi. Bunda kitaplarında bahsettiği, gizli servislere yönelik hayati bilgilerin etkili olduğu görüşü hayli popüler. Bazıları Trevanian'ın zamanında CIA ya da FBI da çalıştığını düşünürken, bazıları ise, aslında Trevanian mahlasını kullanan tek bir yazar olmadığını, bir grubun söz konusu olduğu görüşünde. Onların dayanak noktaları ise, kitaplar arasında oldukça farklılık gösteren üslup değişiklikleri. Bahsedeceğim kitap, Katya'nın Yazı, gizli servislerden, ajanlardan vs. tamamiyle alakasız bir roman. Lirik, yoğun, insana aynı anda bir çok duygu yaşatabilen bir roman. Kesinlikle ama kesinlikle, okunmalı, mümkünse gençken hem de. Üzerinde çok konuşup büyüsünü bozmak niyetinde değilim, kısaca özetlemek gerekirse; Doktor olarak ufak bir kasabaya gelen karakterimizin, Katya ile tanışmasının ardından yaşadıklarını anlatıyor. Gerçekten çok kaliteli romanlar okuduğum oldu fakat bu kadar dolu ve akıcı diyaloglara çok nadir denk geldim. Şu sıralar okuayacak kitap arıyorsanız, bana güvenin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Şuga -- 23 Şubat 2014; 1:43:47 >




  • Paul Cleave-Temizlikçi

    Paul Cleave, Yeni Zelanda'lı roman yazarıdır. Kitaplarını dilimize Pegasus çevirmiştir.

    Temizlikçi

    İşte Joe. Gündüz polis karakolunda temizlikçi olarak çalışıyor , geceleri ise durdurulamayan bir katile dönüşüyor. Paul Cleave gerçektende okuyucuyu nasıl bağlayacağını çok iyi biliyor.


    Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları
    Belkide Paul Cleave okuyucularının en çok bağlandığı kitap bu ilk kitabıdır. Yazar, bize karakterin gözünden anlattığı bu romanında azılı bir suçluyu bile nasıl sevdirebileceğini çok başarılı bir şekilde gösteriyor. Kitabın ana karakteri Joe, arabasında oturup sıcaktan şikayet ederken büyük macera başlamış oluyor. Joe karakteri polis merkezinde çalışan bir temizlik görevlisi, ancak bu kimliğinin altında aslında azılı bir suçlu yatıyor. insanlar ona insan olarak bile bakmaya tenezzül etmediği -bazıları hariç- için suçlarını gayet rahat bir şekilde işleyebiliyor. Issız bir parkta başına gelen olay sonrasında kendine göre mükemmel sayılabilecek hayatı bozulacak ve her şey değişecektir.

    Joe karakteri ilk elli sayfa bile içimize öyle işliyor ki, aslında işlediği onca suçtan sonra bile onu ne kadar sevdiğimizi fark ediyoruz. Yazar karakteri sevdirme konusunda kendini oldukça aşmış. Yazarın diğer kitaplarında Joe karakterini yine görebiliyoruz ancak sadece bir kaç satır kadar. Ayrıca Joe karakteri insan ilişkilerinde zayıf, insanlara tepeden bakan bir yapıya sahip. Yani kendine arkadaş olarak kimseyi görmüyor, onunla konuşmaya çalışan insanların zeka seviyelerini ölçebiliyor, kendince dalga geçiyor, ve asla kimseyi sevemiyor. Zaten onun istediği şey, etrafında kimsenin olmaması ancak bir andan sonra bunun mümkün olmadığını görüyoruz. Annesiyle arası iyi olmayan Joe yalnız başına yaşadığı küçük dairesinde kitaplar okuyor, kendine ait dünyasında mutlu bir şekilde yaşıyor.

    (Görsel kaynağı: D&R)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Şubat 2014; 16:19:43 >




  • Grigory Petrov - Beyaz Zambaklar Ülkesinde



    Bağımsızlığınız yok,bulunduğunuz coğrafyada yılın çok büyük bir kısmı kış olarak geçiyor,topraklarınız verimsiz ve halkınız cahil.Bu şartlar altında ne yapardınız?

    Finlandiya halkı,tüm bu zorluklara karşı çözümü eğitimde gördüler ve Johan Vilhelm Snellman önderliğinde ülkelerini baştan inşa ettiler.İl,ilçe,kasaba,köy ayırt etmeden millet olarak çıktıkları yolda çamurların arasından,muasır medeniyetler seviyesine çıkmayı başladılar.

    İşte bu efsanevi çabanın hikayesi Beyaz Zambaklar Ülkesinde.Askeriyeden futbola,devlet yönetimden dine kadar birçok konu işleniyor kitapta.Kendisi de bir papaz olan yazar Grigory Petrov özellikle din bölümünde yazdıklarıyla kendine hayran bırakıyor.Futbol hakkında yazdıkları şimdilerde biraz komik gelse de kitabın yazıldığı tarih göz önüne alındığında normal karşılanabilir.

    Kitapta birçok yer dikkat çekici,ancak özellikle okuma alışkanlığı ile ilgili bölümde geçen; Görme engelli kadın ile ayakları olmayan bir adamın ortak abone oldukları gazeteyi,her gün büyük annesi ile komşusuna giderek gazeteyi okuyan kızın hikayesi çok etkileyici.Tabii ki kitabın son bölümünde yer alan İyi Ruh ve Kötü Ruh arasındaki çekişmenin ve tarihsel örneklerden yola çıkarak kavgaları müthiş.

    Kitapta yazılan bazı şeyler ütopik gelebilir.Fakat hepsi çaba sarf ettikten sonra yapılamayacak şeyler değil.Fin halkı da bunun en büyük örneği.

    Kitabın son sözünde Türk halkı olarak bizleri de ufak bir sürpriz bekliyor...




  • TheDestroyer35 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederiz. İlk mesaja eklenmistir.
  • Çorbada bizimde tuzumuz olsun:

    EVRENİN KARANLIK YÜZÜ

    Iain Nicholson'ın yazdığı bu astrofizik kitabı evrenin büyük bir kısmını oluşturup en ilginç konulardan biri olan Karanlık madde ve Karanlık enerjiyi basitçe anlatmış.
    Parçacık hızlandırıcılar hakkındada çok fazla bilgi veriyor 15-20 sayfada detaylı bilgi veriyor çeşitli parçacık hızlandırıcıları hakkında.
    Kitabın tasarımı ve görselliği hat safhada, baskı kuşe kağıda ve resimlerin çoğu kaliteli ve sayfa tasarımları oldukça iyi.


    Bu kitabı öneririm Karanlık madde'yi ve alakalı konuları yalın bir şekilde anlatmış yazar.
    Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları




  • Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları
  • Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları
  • Hedef Serisi
    1.Kitap: Bizans'ın Sırrı
    Yazar: Ozan YILMAZ

    Kitap şu an için sadece e-book formatında.
    Buradan satın alabilirsiniz: Satın Al

    Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları

    Yıl 2048, kontrolden çıkmış robotların yarattığı sorunları atlatmış bir Türkiye. İnsnaların teknolojiden korkmaya başladığı yıllar ve 6 yüzyıl geçmesine rağmen kayıp olan Bizans altınları…Emre ve Reha lise öğrencisi olan ikiz kardeştir. Yaz tatilinin ardından lise son sınıfa başlayacaklardır. Okulun açıldığı gün, müdür tarafından çağrılırlar ve birer mektup alırlar. Mektup, Milli Güvenlik Teşkilatı’na personel yetiştiren İstihbaratçı Hazırlama ve İstihbarat Teknik Okulları Müdürlüğü’nden gelmiştir. Emre ve Reha; anne ve babasının da personeli olduğu MGT’nin okuluna girmeyi hiç düşünmeden kabul eder. Okulda lise eğitimine benzer bir eğitimin yanında çok ağır bir bedeni eğitim ile karşılaşırlar. Reha, bir gün okulun kütüphanesinde Bizans’ın Sırrı adlı bir kitap bulur. Bu kitap altı yüzyıldır kayıp olan Bizans altınları hakındadır. Reha artık tek bir şeye odaklanmıştır, Hedef: Bizans’ın Sırrıdır.Ajan olma yolunda ilk adımı atmış olan Emre ve Reha’nın serüveni bu kitap ile başlıyor.




  • @Professional Geek
    Katkınız için teşekkürler. :)

    @Hacıkafir
    Katkınız için teşekkürler. :)

    En kısa sürede ilk mesaja ekleyeceğim.

    @sayisalman
    Potter hakkında bir soru


    Dostum aklıma bir şey takılıp duruyor, melez prens'te benim hatırladığım albus, potter ı bağlıyordu, snape onu öldürürken bir şey yapamamıştı. Ancak filmde harry sadece izliyor böyle değildi sanki. Eksik miydi? Geçen tekrar izledim filmi aklıma takıldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 14 Mart 2014; 12:59:59 >
  • Kitap ve Seri Kitap Tanıtımları


    Öyle uzun bir inceleme olmayacak, öneri niteliğinde.
    Şunu söyleyeyim, filmin hayranı olarak alıp okumadım kitabı. Sadece 1. filmi dublajlı olarak izlemiştim, o dublaj filmin normal atmosferiyle/sesiyle uyumsuz olur ya hani, o durum uykumu getiriyor benim. Yani dublaj ses filmin asıl ortamıyla senkronize gitmez, film de eski benim izlediğimin görüntü kalitesi düşük olunca sonuç olarak pek etkilenmediğim-beğenmediğim bir film olmuştu.
    479 sayfalık bir kitap ve hayatımda okuduğum en akıcı kitaplardan biri. Bu 479 sayfada toplasan 3 sayfa bile betimleme yoktur belki de, tamamen olay üzerinden gidiyor. Bir karakterin geçmişi, şimdisi, geleceği, her şeyi anlatılıyor. Bu yüzden filmini sevenler de okumakta tereddüt etmesin, filmde olandan çok daha fazlası var burada.
    Kitap tam olarak benim tarzım değil, yani Mafia diye harika bir oyun vardı bilirsiniz belki onu severek oynamıştım vs. ortam, diyaloglar ve ilişkiler hoşuma gitmişti ama Mafya hayranı değildim, ama bu kitabın hayranı oldum. Demek istediğim bana hitap etmez diyenlere de hitap edecek bir kitap olduğunu düşünüyorum.
    Alın, okuyun ve Corleone ailesine dahil olun. İnternetten reddedilemeyecek bir teklifle satın alabilirsiniz.




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Harry hızla sarmal merdivene açılan kapıya yöneldi, ancak daha eli kapının demir halkasına değmişti ki diğer taraftan koşan ayak sesleri duydu. Dönüp ona geri çekilmesini işaret eden Dumbledore'a baktı. Harry geri çekilirken Dumbeldore gibi asasını çıkardı. Kapı ardına kadar açıldı ve biri ortaya çıkıp bağırdı:

    “Expelliarmus!”

    Harry'nin vücudu anında sert ve hareketsiz kaldı ve tıpkı kararsız bir heykel gibi konuşamaz ve hareket edemez bir şekilde arka üstü kulenin duvarına doğru düştüğünü hissetti. Bunun nasıl olduğunu anlamamıştı -Expelliarmus bir Dondurma Büyüsü değildi-

    Sonra İşaret'in ışığında Dumbledore'un asasının bir kavisle surların üstünden uçtuğunu gördü ve anladı... Dumbledore sözsüz bir şekilde Harry'yi hareketsiz bırakmıştı ve bu büyüyü yapmak için harcadığı saniye onun kendisini koruyamamasına sebep olmuştu.

    Surlara dayalı bir şekilde ve bembeyaz bir suratla Dumbledore'un hala bir panik ya da sıkıntı göstermediğini fark etti. Sadece onu silahsızlandırana baktı ve “İyi akşamlar, Draco.” dedi




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.