Şimdi Ara

kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuşmamı hızlandırma için okuyacağım yani asıl amacım bu nasıl bir yol izlemeliyim yani daha akıcı konuşmak için hangi kitapları okumalıyım yada herhangi bir yazı olsunda ne olursa olsunmu.kitap okumayla alakam yoktur normalde yani çooook az kitap okudum konuşmamdaki yavaşlığın bundan kaynaklandığını düşünüyorum önerde bulunursanız sevinirim.

• Bence pek etkisi olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

Bence pek etkisi olmuyor

ya daha doğru düzgün konuşmayı becremiyorum yani anlamlı cümleler kurmakta istiyorum.
  • Diksiyon kursuna git bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baron

Diksiyon kursuna git bence.

vakit yok ona ama kendi çabalarım yapabileceğim bişey arıyorum ilk aklıma kitap okumak geldi.
  • Sesli bir sekilde kitap oku

• _Avcı _ kullanıcısına yanıt
    Ağzına bilye koyup sesli kitap oku:))Şaka şaka sakın yapma soluğu acilde alırsın.Ama ağzına yutma durumunda bir sıkıntı yaratmayacak şeyler koyup konuşmaya çalışabilirsin.

Yabancı dizileri izle big bang teori falan belki faydası olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kitap Önerisi
    geçen ay açıldı
    Kitap önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikaya_219

Ağzına bilye koyup sesli kitap oku:))Şaka şaka sakın yapma soluğu acilde alırsın.Ama ağzına yutma durumunda bir sıkıntı yaratmayacak şeyler koyup konuşmaya çalışabilirsin.

konuşuyorumda herzaman değil bazen çok yavaş böyle özürlü gibi konuşuyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Avcı

quote:

Dönemlik mi yoksa hep mi var bu sorun?Mesela ben şu ara biraz fazla ilaç kullandığımdan leyla gibi geziniyorum ortalıkta snnkide o hesap mı ?

Ama dediğimi yap bak yabancı dizileri izle altyazılı olursa daha iyi olur bence,big bang teoriye bak bi.
  • quote:

quote:

quote:

Dönemlik mi yoksa hep mi var bu sorun?Mesela ben şu ara biraz fazla ilaç kullandığımdan leyla gibi geziniyorum ortalıkta snnkide o hesap mı ?

Ama dediğimi yap bak yabancı dizileri izle altyazılı olursa daha iyi olur bence,big bang teoriye bak bi.

ramiz dayı vardıya ezel de biliyormusun yavaş konuşuyordu benimkide yavaş yani bariz bunu fark ettiğimde iste hızlı konuşmaya çalışıyorum yani bu sorunu çözmek istiyorum çook az kkitap okudum bu zamana kadar bu yüzden olabilirmi ?

Genetik olmasın bu kardeşş?Varmı aileden kimsede aynı durum?
  • quote:

Genetik olmasın bu kardeşş?Varmı aileden kimsede aynı durum?

genetik değil ama bu sorunu kitap okuyarak sesli yada sessiz çözebileceğimi düşünüyorum 1 haftadır her gün 30 sayfa kitap okuyorum biraz akıcı konuşmaya başladım gibi yani biraz pratiğe ihtiyacım var gibi. normal de ben çok az okuyan biriyimdir çünkü.başka tavsiyeleriniz varsa onlarada uyabilirim.
    Akıcı diyalogların olduğu kitaplar oku okumadım ama Murat Menteş kitaplarını çok övüyorlar onlara bir göz at derim ben.Günde 30 sayfa bence az tabii ben şu aralar pek okuyamıyorum gerçi yine de 30 sayfanın çok az olduğunu düşünüyorum.Hiç yoktan da iyidir ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red Sterling

Sesli bir sekilde kitap oku

kesinlikle. diksiyon kursu vs hikaye.. sesli bir şekilde (kendini duyman lazım) kitap oku.

• Yarin 35 sayfa sesli okuyacağım 3.hafta 40sayfa okumaya baslayacagim ne olursa olusun en az2ay gunluk duzenli olarak az cok illa okuyacag im kendime soz verdim

• quote:

Yarin 35 sayfa sesli okuyacağım 3.hafta 40sayfa okumaya baslayacagim ne olursa olusun en az2ay gunluk duzenli olarak az cok illa okuyacag im kendime soz verdim

Kendine akıcı bir kitap bul okumaya başla. Yok "bu hafta şu kadar, bu hafta şu kadar sayfa okuyacağım" ayaklarına gerek yok. Senlik bir kitap olduğunda zaten hep okumak istersin. Kasma yani okumaya başla gerisi gelir.
  • Bence sözlük oku bi'süre. Günlük konuşma dilinde çok az kelime kullandığımız için araya hep "ııı" diye esler giriyor. O doğru kelimeyi arama molası gibi oluyor biraz. Halbuki kelime haznesi zengin olan insan daha akıcı konuşabilir, diye düşünmekteyim.
  • Bence haklısınız ama bir süre sonra sözlük okumak insanı çok sıkar ve okumayı hepten bırakma ihtimali de var.
  • Nihal atsız çok akıcı bir kalemi vardır. Çok sürükleyici okumanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrem-

quote:

Yarin 35 sayfa sesli okuyacağım 3.hafta 40sayfa okumaya baslayacagim ne olursa olusun en az2ay gunluk duzenli olarak az cok illa okuyacag im kendime soz verdim

Kendine akıcı bir kitap bul okumaya başla. Yok "bu hafta şu kadar, bu hafta şu kadar sayfa okuyacağım" ayaklarına gerek yok. Senlik bir kitap olduğunda zaten hep okumak istersin. Kasma yani okumaya başla gerisi gelir.

Kitap okumayi sevdiğim söylenemez, ama belirli bir amaç için yani bir hedef olunca okuyabilirim, normalde okul zamanında bile kitap okumaz ve özetine bakardım sonuç ortada elimden gelini yapacağım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.